Forum » Kriptovalute in blockchain » debata o Bitcoinu
debata o Bitcoinu
Temo vidijo: vsi

jype ::
Majhna hiša ni 250 kvadratov, človek božji. Večje od 100 kvadratov si definitivno ne želim, pa že to je ogromno.

kingsix ::
ogromne hiše so slovenski šport. Potem pa jamrajo, da ni denarja za vzdrževanje.
Znanec si je naredil hišo veliko nekje 480 kvadratov, 8 sob etc. 5 je praznih. Zdaj je treba delat fasado in joče kako je vse drago. :D
Znanec si je naredil hišo veliko nekje 480 kvadratov, 8 sob etc. 5 je praznih. Zdaj je treba delat fasado in joče kako je vse drago. :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kingsix ()

Tody ::
Koji kurac ti bo bajta sred ljubljane? Če bi hotu razkazovat se prijavis v Slona in tam najames apartma... Al nevem kako danasnja elita kaze denar. Kromiranega mercedeza al kwa? Gradis tam kjer hoces :)

V Mostecu, recimo, da se lahko folk zgraža.
MOL sicer prodaja zazidljive parcele po ~350eur/m2, če pomahaš z dejanskim denarjem pa ponavadi tudi še malo spustijo ceno.
1000 kvadratov parcele je 33x33 metrov, kar je spet ogromno oziroma več, kot za življenje v mestu potrebuješ in/ali hočeš.
Če hočeš pokazat, da si bogat, potem seveda moraš kupit vilo pod Rožnikom, druge izbire praktično nimaš, ampak v tem primeru potrebuješ tudi obscen osebni avtomobil, pa k frizerju moraš hodit, pa rodovniškega psa, pa otroke oblačit v take cunje, da jih vsak mesec ukradejo...
Če te veseli, ti nihče ne brani, jasno.
MOL sicer prodaja zazidljive parcele po ~350eur/m2, če pomahaš z dejanskim denarjem pa ponavadi tudi še malo spustijo ceno.
1000 kvadratov parcele je 33x33 metrov, kar je spet ogromno oziroma več, kot za življenje v mestu potrebuješ in/ali hočeš.
Če hočeš pokazat, da si bogat, potem seveda moraš kupit vilo pod Rožnikom, druge izbire praktično nimaš, ampak v tem primeru potrebuješ tudi obscen osebni avtomobil, pa k frizerju moraš hodit, pa rodovniškega psa, pa otroke oblačit v take cunje, da jih vsak mesec ukradejo...

Pod Rožnikom ima vilo moj bivši šef. Seveda jo je plačala firma, za plače pa zmanjkalo. :D. Koliko smo potem zvedeli ga je stala cca 1.5 mil EUR.
Anyways, back to btc... kaj smo spet v bullrunu? whats the verdict?
Anyways, back to btc... kaj smo spet v bullrunu? whats the verdict?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kingsix ()

Curly ::
Pod rožnikom živim tudi jaz, za en LTC na mesec, temu območju nebi rekel ravno elitno. Gre se za subjektivne poglede.

Qcube ::

gruntfürmich ::
je slučajno bila kakšna novica o bitcoinu pri dnevniku ali zrcalu tedna?
neki so jamrali doma okoli tega...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Rok Woot ::
V Mostecu, recimo, da se lahko folk zgraža.
Ja komu prodaja parcele za 350 € na kvadrat, mijaksu ja, celo pod 300 v murglah. Ko sem jaz zmagal na držabi, je pa gospod jankovič vse razveljavil, kar lahko stori kadarkoli med postopkom.
Najcenejša zazidljiva posest ljubljan center je 180k če gledaš na nepremičnine.net (pa še ta ni v centru). Najcenejša hiša pa 310k, pa je stara in dvojček ... Osebno bi sicer raje živel izven mesta. Ampak tudi v Črni vasi boš težko prišel skozi z 300k, da o podutiku ne govorim.
100 kvadratov je pa pač majhna hiša. Se pa strinjam, da je dovolj, če imaš samo dva otroka, in v hiši živi le ožja družina.
Kar se pa bitcoinov tiče, pa tudi mene zanimajo vaše projekcije. Tudi na dalši rok. Kaj se vam zdi namen bitcoina? Da nadomesti fiat valute? Zakaj kupujete kriptovalute? Izključno za profit?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Rok Woot ()

MaterVola ::

sarma832 ::
Mislim da jutri RSK launcha bitcoin smart contracts. Morda je tudi le announcement. Kaj pa vem.
Sicer pa ja Cardano/ADA naj bi bil konkurent Tezosu. Mislim da imajo podobne cilje, pač glede varnosti smart contractov,governance, scallabilitya, treasury,... Haskell za cardano in Ocaml za Tezos. Cardano sodeluje z univerzami in delo naj bi temeljilo na akademskih raziskavah.
Sicer pa kaj to pomeni, kako deluje, kje se bo uporabljalo - nimam pojma
Bi bilo fino če bi kdo pojasnil, ki razume zadeve 
Je pa žalostno, ker je Cardano poletel v 1tednu in šel x5
Sicer pa ja Cardano/ADA naj bi bil konkurent Tezosu. Mislim da imajo podobne cilje, pač glede varnosti smart contractov,governance, scallabilitya, treasury,... Haskell za cardano in Ocaml za Tezos. Cardano sodeluje z univerzami in delo naj bi temeljilo na akademskih raziskavah.
Sicer pa kaj to pomeni, kako deluje, kje se bo uporabljalo - nimam pojma

Je pa žalostno, ker je Cardano poletel v 1tednu in šel x5

Sc0ut ::
Kdo pogledal na tradeview XBTUSD in BTCUSDT pare?
Sploh noben ne kupuje v USD, v USDT pa zgleda čist zdravo?
To mi nikakor ne diši, da teter tako poganja.
Sploh noben ne kupuje v USD, v USDT pa zgleda čist zdravo?
To mi nikakor ne diši, da teter tako poganja.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sc0ut ()

Sicer pa kaj to pomeni, kako deluje, kje se bo uporabljalo - nimam pojma :8) Bi bilo fino če bi kdo pojasnil, ki razume zadeve :DDeluje zelo podobno kot Tezos in ponuja podobno podporo za "softfork based governance".
To mi nikakor ne diši, da teter tako poganja.Večina borz, kjer nimajo tetherja, ustvarja normalen volume z USD.

MrStein ::
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Saj nekako imajo prav. Kripto je zaenkrat splošno v uporabi zelo malo, kar pa seveda ne pomeni, da nebo v prihodnosti...zato pa take cene - špekulacije glede uporabe v prihodnosti.

A. Smith ::
To mi nikakor ne diši, da teter tako poganja.Večina borz, kjer nimajo tetherja, ustvarja normalen volume z USD.
DOH. Arbitraža se reče temu. Iz prilepljenega screenshota je pač razvidno, od kje prihaja glavno povpraševanje. Jasno, da se nakupi preko arbitraže enakomenro razporedijo po ostalih trgih.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Saj nekako imajo prav. Kripto je zaenkrat splošno v uporabi zelo malo, kar pa seveda ne pomeni, da nebo v prihodnosti...zato pa take cene - špekulacije glede uporabe v prihodnosti.
Vsakdo ki reče da so "kriptovalute" tulipani, ne ve o čem govori.
Eden izmed najbolj pomembnih izumov, IMHO.
Aja, je pa res da je to "get rich quick" trojanski konj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sarma832 ()

Jaz podpiram kripto le zaradi tega, ker fiat ni vezan na srovine. Saj tudi kripto ni, vendar ga države nemorejo tiskati. Najraje bi pa videl, da bi bil denar vezan na nekaj konkretnega.

ja, to stalno primerjanje s tulipani je kar nekaj.

Okapi ::
Če kdo nima pojma, potem si mogoče to ti? Blockchain je lahko najpomembnejši izum na svetu, pa sam po sebi še vedno nima nobene vrednosti, ker ni patentiran. Vsak si lahko naredi svojega (in glede na število različnih kojnov in forkov to očitno tudi počnejoSaj nekako imajo prav. Kripto je zaenkrat splošno v uporabi zelo malo, kar pa seveda ne pomeni, da nebo v prihodnosti...zato pa take cene - špekulacije glede uporabe v prihodnosti.

Te primerjave sicer ne poznam. So pa večbarve tulipane prodajali za ceno hiš, tako da če si takrat investiral v pravo polje ...

sumi666 ::

Spock83 ::
gruntfürmich je izjavil:
je slučajno bila kakšna novica o bitcoinu pri dnevniku ali zrcalu tedna?
Bilo je danes popoldan na Planet TV.

leeon ::
Jaz podpiram kripto le zaradi tega, ker fiat ni vezan na srovine. Saj tudi kripto ni, vendar ga države nemorejo tiskati. Najraje bi pa videl, da bi bil denar vezan na nekaj konkretnega.
države ga ne morejo tiskati, ga pa lahko razvijalci forkajo in tako povečujejo količino v obtoku. res velika razlika

Smurf ::
Seveda jih lahko drzave "natisnejo". Se nekaj let pa bodo prisli iz drzave pozegnjani kripto-evri in kripto-dolarji. Japonci pravijo, da bodo to naredili ze do 2020.

podbevna ::
To lovljenje pullback-ov izgleda res enostavno, dokler kar naenkrat ni...
Kaj mislite, da je zdaj s to korekcijo?
Je bil tisti dip na 9.5k$ vse in sem ga pač zamudil?
Ali se mi sploh splača še čakati?

nurmaln ::
To lovljenje pullback-ov izgleda res enostavno, dokler kar naenkrat ni...
Ne čakat. All in.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln
even if I have to do it myself!" - nurmaln

dronyx ::
Sem vprašal vedeževalko kaj misli glede tega. Najprej sem ji sicer pol ure razlagal, kaj po moje sploh je bitcoin in me je gledala kot bi padel iz marsa. Potem pa je dala strokovno prognozo..."do kraja ove godine če ovaj bitkojn da ide u pič... mat...!" Običajno sicer za ostalo pogleda v karte, samo to je pa izstrelila kot iz topa. Sam ji pa direktno povedal, da če mi tega ni zadela pravilno, jo zamenjam.

freezby ::
Da se oglasim glede mojega Order Buyja, ki ga je preskočilo. Ticket je bil oddan in to je to zaenkrat. Me zanima kdaj bo kakšen odziv, glede na pisanje na Bitstampovi strani Working hard to keep pace with demand.
Kolega, ki me je dejansko uvedel v BTC in ima bančniško-compute ozadje, malo sumi, da mora biti povezano s tem, da je bil tisti dip na Bitstampu najgloblji od vseh velikih borz in je prišlo do enga glitcha ob navalu botov na stamp. No, bila je tudi zadnja borza, ki je prebila 10k$; saj zaradi tega "laga" pa mi je tudi všeč za swing tradanje. Mi je pa včeraj pravilno pobiralo prodaje in nakupe, tako da jim je 3/4 že oproščeno ;-) Za današnje kosilo bo.
Kolega, ki me je dejansko uvedel v BTC in ima bančniško-compute ozadje, malo sumi, da mora biti povezano s tem, da je bil tisti dip na Bitstampu najgloblji od vseh velikih borz in je prišlo do enga glitcha ob navalu botov na stamp. No, bila je tudi zadnja borza, ki je prebila 10k$; saj zaradi tega "laga" pa mi je tudi všeč za swing tradanje. Mi je pa včeraj pravilno pobiralo prodaje in nakupe, tako da jim je 3/4 že oproščeno ;-) Za današnje kosilo bo.

Sem vprašal vedeževalko kaj misli glede tega. Najprej sem ji sicer pol ure razlagal, kaj po moje sploh je bitcoin in me je gledala kot bi padel iz marsa. Potem pa je dala strokovno prognozo..."do kraja ove godine če ovaj bitkojn da ide u pič... mat...!" Običajno sicer za ostalo pogleda v karte, samo to je pa izstrelila kot iz topa. Sam ji pa direktno povedal, da če mi tega ni zadela pravilno, jo zamenjam.
Ja, ja, saj vem. Tvoj cinizem izhaja iz tega, da si mojo potrebo po komfortu brezveze pogovora z neznanci v podobnih okoliščinah zamenjal s potrebo po informacijah.

Tilen ::
Da se oglasim glede mojega Order Buyja, ki ga je preskočilo. Ticket je bil oddan in to je to zaenkrat. Me zanima kdaj bo kakšen odziv, glede na pisanje na Bitstampovi strani Working hard to keep pace with demand.
Kako si ti sploh razlagaš situacijo, kjer 100 ljudi čaka pri ceni 7000 in cena pade z vlumnom 1 enote iz 7001 na 6999.
99 jih napiše ticket? Enemu je kupilo, ostalim časti hiša? :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

perci ::
Cak, a pol ni sel zares k vedezevalki?
Mislm, to je pa visek, jst sem pa ze spremenil pozicije v skladu z njenim priporocilom.
Mislm, to je pa visek, jst sem pa ze spremenil pozicije v skladu z njenim priporocilom.

Baja ::
jaz sem še vedno bullish. ali gre postrani ali gor. ta dva dipa do $9500 in $10500 pa so tudi pokupli na brzino.
muči me edino ali gre pri dipih za profit taking ali nekdo na velika shorta btc.
mislim da je $12k/10k€ neizogibno. naprej pa bomo vidli kam se bo obrnolo.
muči me edino ali gre pri dipih za profit taking ali nekdo na velika shorta btc.
mislim da je $12k/10k€ neizogibno. naprej pa bomo vidli kam se bo obrnolo.

Cash ::
Mislim, da je bila včeraj neka novica iz UK, da naj bi nekaj regulirali Bitcoin, ne vem, točno.

D3m0r4l1z3d ::
Bi pasal en na 8k in potem hitro na 12k, ja
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

Cash ::
Ma ne na hitro, lahko na počasi...ker se zmeraj vse zabije in kleca pod navalom. Do sedaj so bile korekcije počasne, tudi 1 teden trajajoče, ne vem, zakaj so zdej te turbo korekcije minutne?!?! Lahko, pa da še pride ta prava korekcija. Dejte na 1Week chart, pa boste videli, da kar kliče po korekciji.

kakob ::
Kako si ti sploh razlagaš situacijo, kjer 100 ljudi čaka pri ceni 7000 in cena pade z vlumnom 1 enote iz 7001 na 6999.
99 jih napiše ticket? Enemu je kupilo, ostalim časti hiša? :)
A si mal zmeden?
Če gre pade na 6999, bi moralo pred tem pomatchat vse orderje nad to ceno, vključno s tistimi, ki so nastavljeni na 7000.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kakob ()

Ja kako, če je volume 1 kovanec. Not je pa naročil 100 po 1 kovanec. ;)

V redu, pa na 7000. Torej? Kaj naredi onih 99? Odpre ticket? :D

Meni coinmarketcap kaže $ sedem milijard prometa v 24h. Ni glih rekord, ampak tudi ne en kovanec...

kakob ::

freezby ::
Očitno je $12k/10k€ res na dosegu roke. A po mojem planu, mi s tem zmanjka trgovalnega BTC-ja za prodajo. Potem bom pa lahko samo še čakam na pravo korekcijo z -30%, ki so bile letos kar lepo periodične na 1 ali 2 meseca.
@Tilen
Tukaj je bil vseeno enominutni volumen 12 z centralno vrednostjo 7.120 pod mojim orderjem 7.125 - ta minuta me muči. Order bil narejen pol dneva prej, priznam pa da nisem šel gledat, kako je bila naložena okolica v order book-u. Kot rečeno, me zanima pojasnilo, da kaj izvem in se naučim. Ne pa jeza, ker sem ostal brez par evrov. Glede na zamrznitev borze dan predtem in zdaj ta blog, pa je verjetno res, da preprosto niso več kos navalu in povečanemu obsegu dela.
@Tilen
Tukaj je bil vseeno enominutni volumen 12 z centralno vrednostjo 7.120 pod mojim orderjem 7.125 - ta minuta me muči. Order bil narejen pol dneva prej, priznam pa da nisem šel gledat, kako je bila naložena okolica v order book-u. Kot rečeno, me zanima pojasnilo, da kaj izvem in se naučim. Ne pa jeza, ker sem ostal brez par evrov. Glede na zamrznitev borze dan predtem in zdaj ta blog, pa je verjetno res, da preprosto niso več kos navalu in povečanemu obsegu dela.

Ne poznam sistema trgovanja na teh borzah, vendar nekdo lahko na borzah z vrednostnimi papirji nastavi tudi buy spread. Se pravi, ko cena pride na 7100, avtomatika kupi "vse" do 7200. Povprečna vrednost bo nekje vmes in ker je njegovo naročilo pred tvojim, ti seveda ne bo zapolnilo orderja.