» »

debata o Bitcoinu

debata o Bitcoinu

Temo vidijo: vsi
««
120 / 270
»»

fraising ::

Kako pa se kuoi dash coine? Isto prek bitstampa?

kopriwa ::

fraising je izjavil:

Kako pa se kuoi dash coine? Isto prek bitstampa?

https://www.shapeshift.io/#/coins
https://changelly.com/
Blockchain je trenutno zafilan z nepotrjenimi transakcijami. Pri meni je trajalo nekaj ur za sprejetje. Pričakuj počasno procesiranje.

sift ::

evo eno res noob vprašanje (sej ne da me zanima kej delat s tem) ; kako te bitcoine spremeniš v recimo € ? kje to dvigneš , kam dobiš

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Matej_K ()

Nakazilo na tvoj bančni račun (preko borze), uporaba avtomatov ki ti izplačajo BTC (več podrobnosti ne vem o tem)...

Ajnstajn` ::

ali se da mogoče recimo iskat nekako po blockhainu vse transakcije, ki so se zgodile 25 februarja med 15:34-15:35 ? Kako in kje bi lahko to naredil?
//

MaterVola ::

kiFni ::

sivistol je izjavil:

kva pa dash dela hahahah

kva šele dbic dela hahah

Roadkill ::

Dejte za shitcoine svoj topic odpret ok?
Ü

janezvalva ::

sift je izjavil:

evo eno res noob vprašanje (sej ne da me zanima kej delat s tem) ; kako te bitcoine spremeniš v recimo € ? kje to dvigneš , kam dobiš

cashila.com
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

Loocas ::

Matev - najslabši troll vseh časov

Furbo ::

nurmaln je izjavil:

Na moro komot plačaš z gotovino.

In za nakup nad jurja boš moral pokazati osebno.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Primerjava BTC-zlato je inherentno neumna (1 BTC vs. 1 unča Au), ker temelji samo na osnovi (poljubno) izbrane enote in merilnega sistema (imperialni vs. metrični).

nurmaln ::

Furbo je izjavil:

nurmaln je izjavil:

nope
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

kopriwa je izjavil:

Primerjava BTC-zlato je inherentno neumna (1 BTC vs. 1 unča Au), ker temelji samo na osnovi (poljubno) izbrane enote in merilnega sistema (imperialni vs. metrični).

A bejž no. Kako smo pa definirali kg? Pa meter?? Pa vse ostalo?

Konec konec.. pomembna je tržna kapitalizacija.

lambda ::

Ne vem kaj skušaš povedat, praviš da je pomembna tržna kapitalizacija, limaš pa video kjer je headline "bitcoin more valuable than gold". Primerjava je debilna.

lambda je izjavil:

Ne vem kaj skušaš povedat, praviš da je pomembna tržna kapitalizacija, limaš pa video kjer je headline "bitcoin more valuable than gold". Primerjava je debilna.

Primerjava ni debilna, ker predstavlja trigger morebitnim vlagateljem. Gre pa za komentar dolgoletnega Bitcoin supporterja.

jype ::

Z unčo bitcoinov lahko narediš precej več kot z unčo zlata.

kingsix ::

lol, primerjava zlata z btc. Očitno bi morale centralne banke nabirat BTC in ne zlata. =)

Sedaj vse sloni na ETF approval -v ceni je že nekako všteto, da ga bodo odobrili. Če ga ne bodo lahko sledi res velika razprodaja... V nasprotnem primeru pa bomo hitro videli 2000$.

Place your bets!

kingsix> Če ga ne bodo lahko sledi res velika razprodaja...

Ponekod bo lokalno občasno delno do pretežno.

V resnici nihče ne ve, kaj se bo zgodilo. Mnogi zagovorniki bitcoina trdijo, da odločitev ne bi smela vplivati na ceno, ker bitcoina ni mogoče regulirati.

Kako da ne? Na kitajskem vlada malo pogleda v borze in se cena razpolovi.

Vsekakor je v trenutni ceni nekaj optimizma glede ETF. A je kje kak drug razlog za rast?
Kvečemu so dejanske novice bile slabe. Banke so na ETH konferenci dale jasno vedet da BTC ne bo NIKOLI v njihovi uporabi. Pri večjem volumnu so se pokazale težave z skalabilnostjo etc. Skratka ni bilo ene dobre novice, ki bi pognala tale bull-run. Je le ETF špekulacija.

A. Smith ::

Razpolovitev rudarskih nagrad in polletna zakasnitev naraščanja cen je glavni razlog za rast cen, enako kot se je zgodilo po razpolovitvi 2012. ETF je minorna zadeva, ki pa lahko ima določen efekt.

Da bodo banke nasprotovale BTC od prvega dne naprej je bilo od prvega dne naprej tudi pričakovano. Polena pod noge je BTC dobival tako od bank, kot Paypala, kot vseh ostalih. In jih bo še naprej.

Po drugi strani pa obstaja Ripple, katerega soinvestitor je celo Google in še nekaj multinacionalk, pa ga široka javnost sploh ne povoha. Podpora multinacionalk ni garant za ničesar.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

A. Smith> Po drugi strani pa obstaja Ripple, katerega soinvestitor je celo Google in še nekaj multinacionalk, pa ga široka javnost sploh ne povoha. Podpora multinacionalk ni garant za ničesar.

Dodat moraš še tole: Se pa ripple splača kupovat na zalogo, ker sem ga jaz že ogromno nakupil.

Halving nima veze tukaj. Se ponavljam : NIMA.
Znana je že končna količina coinov in halving je zagotovljen dogodek. Vse je to že zajeto v trenutni ceni. če misliš, da boš tako premagal market se motiš. Saj če pogledaš kaj je bilo zadnjič - vidiš, da se ob razpolovitvi ni zgodilo popolnoma nič. Malce se poveča volatilnost, ampak to ravno zaradi takšnih, ki verjamejo da so pametni in kupujejo nekaj časa pred halvingom, ko se je itak že mesece/leta prej vedelo kdaj bo in da zagotovo bo. Pravzaprav havling povzroča nestabilnost, saj se nagrade manjšajo z tem pa lahko minerji BTC preprosto odj*****, kar pa poveča splošno tveganje za investitorje.
Tukaj je glaven demand, kar pa ETF poveča, saj približa BTC več ljudem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kingsix ()

kiFni ::

Danes je na livecoin cena prišla celo na 1349€

BTC/EUR Last: 1349.99 EUR 24High: 1349.99999 EUR 24Low: 1 168.04 EUR

marS ::

...no more heroes...
https://ilbis.com/

Skratka, ponovljen larifari.
Znana je že končna količina coinov in halving je zagotovljen dogodek. Vse je to že zajeto v trenutni ceni. če misliš, da boš tako premagal market se motiš. Saj če pogledaš kaj je bilo zadnjič - vidiš, da se ob razpolovitvi ni zgodilo popolnoma nič.
Raje poglej, kaj se je zgodilo pol leta za razpolovitvijo 2012.

Lee also adds that miners can also hedge the price of bitcoin to protect against future losses in income. "They know how many bitcoins they're going to make over the next six months, so they pre-sell the bitcoins at today's price so they don't have to worry," says Lee. Companies like his have future exchanges where the miners can pre-sell bitcoins at today's prices to protect themselves against future price drops.

Reakcija na supply novih coinov ima časovno konstanto pol leta. Točno za to gre.

Tukaj je glaven demand, kar pa ETF poveča, saj približa BTC več ljudem.

ETF je svoje bitcoine kupil ŽE LETA NAZAJ in na demand na noben način ne bo vplival. Capisce?
- General James Mattis

Buggy ::

padaj jebo te...se nikol si nisem zelel da BTC pada tokrat ja...ker rabim rafut za altcone :)

kingsix je izjavil:

Znana je že končna količina coinov in halving je zagotovljen dogodek. Vse je to že zajeto v trenutni ceni. če misliš, da boš tako premagal market se motiš. Saj če pogledaš kaj je bilo zadnjič - vidiš, da se ob razpolovitvi ni zgodilo popolnoma nič.

Seveda IMA vezo. In sicer NEKAJ MESECEV PREJ pred halvingom. Enako zgodbo smo videli pri LTCju.

A. Smith je izjavil:

Raje poglej, kaj se je zgodilo pol leta za razpolovitvijo 2012.

Kaj pa se je zgodilo leta 2016? aja..nič se ni.

A. Smith je izjavil:

ETF je svoje bitcoine kupil ŽE LETA NAZAJ in na demand na noben način ne bo vplival. Capisce?

hahaha ti sploh ne veš kako te stvari delujejo, ne vem zakaj sploh potem tukaj imamo to debato.

Zgodovina sprememb…

Kaj pa se je zgodilo leta 2016? aja..nič se ni.
Če nisi zmožen dojeti, da se je cena začela dvidati s $300 na $500 ob razpolovitvi in potem do konca leta skoraj na 1000, se nimamo kaj pogovarjati.

hahaha ti sploh ne veš kako te stvari delujejo, ne vem zakaj sploh potem tukaj imamo to debato.
Očitno ti ne veš, da velika večina indeksnih skladov blago, s katerim trguje, na zalogo zakupi VEČ LET VNAPREJ, preden dobi dovoljenje za obratovanje. Kar pomeni, da realnih učinkov na ceno s trani ETF še dolgo ne bo. Drugo je sicer, kaj se dogaja s hypom (kar sem že napisal) in tudi to bo vplivalo na ceno.
- General James Mattis

amacar ::

marS je izjavil:

Ethereum Is Poised to Become the Global Blockchain of Choice

A je tezko razumeti, da si za ostale kovance naredite svojo temo, ne da smetite to o bitcoinu?

A. Smith je izjavil:

Če nisi zmožen dojeti, da se je cena začela dvidati s $300 na $500 ob razpolovitvi in potem do konca leta skoraj na 1000, se nimamo kaj pogovarjati.

Pred halvingom je cena bila že cca 1120, sedaj smo pa potrebovali spet več kot 3 leta, da smo kmoaj dosegli ATH. kako pa to, če pa halving ne vem kako viša cene.? Tukaj gre preprosto za povpraševanje oz. šekuliranje, ki nima veze z halvingom.

A. Smith je izjavil:

Očitno ti ne veš, da velika večina indeksnih skladov blago, s katerim trguje, na zalogo zakupi VEČ LET VNAPREJ, preden dobi dovoljenje za obratovanje. Kar pomeni, da realnih učinkov na ceno s trani ETF še dolgo ne bo. Drugo je sicer, kaj se dogaja s hypom (kar sem že napisal) in tudi to bo vplivalo na ceno.

Brez skrbi, da vem. Za razliko od večine tukaj sem si tudi prebral SEC filling. Ta ETF ima holdingov za cca 100.000 btc oz. 100mil $ - medtem, ko je market cap BTC 20 miljard. Imajo drobiž.
Aja sedaj pa bo vplivalo na ceno... torej si se z izjave da ETF nebo imel popolnoma nobenega vpliva na ceno odločil malce obrnit?

Zgodovina sprememb…

dominuspro ::

kingsix je izjavil:

A. Smith je izjavil:

Pred halvingom je cena bila že cca 1120, sedaj smo pa potrebovali spet več kot 3 leta, da smo kmoaj dosegli ATH. kako pa to, če pa halving ne vem kako viša cene.? Tukaj gre preprosto za povpraševanje oz. šekuliranje, ki nima veze z halvingom.

Po obeh halvingih je šla cen gor. Ne čez noč ampak v mesecih. To, da nima vpliva, je po moje napačna trditev. Če že vlečeš zraven ATH, bi lahko tudi ugotovil, da je pri starem to bil kratkotrajen skok. Tokrat pa smo že nekaj časa nad njim. In halving vmes nima nobene veze?
Pred halvingom se je vsak dan povečalo število BTC v obtoku za ~3600, po halvingu pa za ~1800. Je to zanemarljivo?
Jst te ne morem vzet resno...

Kebo ::

Boom junij in decembra je, če pogledaš TA za 1D Ascending tringle. Psihologija trga je povzročila rast in ne neko postopno zmanjševanje ponudbe, kdaj se bo halving zgodil je itak znano.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kebo ()

dominuspro je izjavil:

kingsix je izjavil:

A. Smith je izjavil:

Po obeh halvingih je šla cen gor. Ne čez noč ampak v mesecih. To, da nima vpliva, je po moje napačna trditev. Če že vlečeš zraven ATH, bi lahko tudi ugotovil, da je pri starem to bil kratkotrajen skok. Tokrat pa smo že nekaj časa nad njim. In halving vmes nima nobene veze?
Pred halvingom se je vsak dan povečalo število BTC v obtoku za ~3600, po halvingu pa za ~1800. Je to zanemarljivo?
Jst te ne morem vzet resno...

Se strinjam z napisanim, to mu razlagam, pa ne pomaga.

Saj bomo kmalu dovolj natančno vedeli, kdo ima prav, ko bodo razglasili rezultate presoje etf, za katero se pričakuje, da bo negativna.
- General James Mattis

dominuspro, ti res ne veš kako trgi delujejo. No, saj ravno to je problem BTC trga, vanj vlagajo nevešči "traderji", zato pa je tako volatilno vse skupaj.

gruntfürmich ::

bemtiš. ripple skočil, plače pa še ni...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

anketar ::

a je kdo sploh skeširu btc ali druge v dejanski papir?

Furbo ::

nurmaln je izjavil:

Furbo je izjavil:

nurmaln je izjavil:

nope

Sem že večkrat bil tam in bo kar treba. Razen če te že pozna in te že ima v evidenci.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

anketar je izjavil:

a je kdo sploh skeširu btc ali druge v dejanski papir?

Misliš, prodal BTC in si nakazal na svoj bančni račun, ali celo dvignil gotovino?

Jaz, večkrat.

Je pa jasno, da če cena raste, je tok denarja "not" večji od tistega "ven".
- General James Mattis

uh in v čem je problem če pokažeš osebno? eni pa ste res paranoiki na kvadrat.

jaz sem sicer večino naročal preko spletnih trgovin v nemčiji in se nikoli nisem rabil identificirat.

kingsix je izjavil:

dominuspro, ti res ne veš kako trgi delujejo. No, saj ravno to je problem BTC trga, vanj vlagajo nevešči "traderji", zato pa je tako volatilno vse skupaj.

Nimam pojma o trgih, to je dejstvo.
Govorimo o konkretnem trgu, ne na splošno. Halvinga sta imela vpliv, ki se odraža na vrednosti BTC, tudi če ga ti ne vidiš. Meni je pa čisto vseeno, če je ta rezultat posreden zaradi neveščih traderjev itd..

zahec ::

A se da kje plačat z BTC za računalniške komponente? :) pa da je iz EU..

lp, z

karafeka ::

http://www.sestavi.si/

Nisem pa nikoli probal.

zahec je izjavil:

A se da kje plačat z BTC za računalniške komponente? :) pa da je iz EU..

lp, z

caseking

pa all4btc sem tudi že testiral za nakup telefona iz aliexpressa

oboje bp, traja pa kak dan več, kot paypal.

Zgodovina sprememb…

A je kdo kdaj že kupoval s purse.io?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kebo ()

BaseOne ::

Jaz uporabljam dokaj redno.
Ravno čakam, da prispe do mene CD iz Amazona.it, ki sem ga naročil prejšnji teden za -20%.

Jaz nisem sedaj že nekaj časa kupoval nič preko amazona, ampak sem rekel, da naslednjič pa sprobam to zadevo.

BaseOne ::

Ja, kar super zadeva. Škoda edino ker ne podpirajo Amazon.de. Imaš pa druge - .es, .it, .fr in co.uk. Samo se mi zdi da ima nemški Amazon še zmeraj najboljše cene in več ponudbe kot ostali.

Buldožer ::

V slo pa po novem plačilo v svoji spletni trgovini podpirat tudi Pošta: https://www.mojpaket.si/
Več glav več ve. No, ni nujno!
««
120 / 270
»»