» »

debata o Bitcoinu

debata o Bitcoinu

Temo vidijo: vsi
««
89 / 270
»»

MeGreat ::

Ja število trgovcev ki sprejemajo bitcoin in cena bitcoina sta povezana, na žalost negativno, ker takoj pretvarjajo v USD kar povzroči prodajni pritisk na ceni. Sploh ker nimamo ene res velike borze ampak 3-4 male. Na mali borzi cena hitreje zaniha..

Loocas ::

tle je po moje bolj problem v minerjih, ki dumpajo, da si povrnejo investicijo... mesečna inflacija BTC/LTC je še vedno razmeroma visoka.
Matev - najslabši troll vseh časov

Ne more biti problem v minerjih, 4000 bitcoinov se narudari po celem svetu vsak dan, volumen npr danes je pa samo na bitstampu 100 000 bitcoinov.

lambda ::

Precej od teh 100k je daily trading. Sploh trenutno, ko ni provizij.

Sicer pa ne pozabit, da 4000 BTC dnevno pomeni, da mora za vzdrževanje cene pri vrednosti zadnjih dni vsak dan priteči 1mio svežega kapitala.

Ampak ja, verjetno vseeno ni razlog za tole mining.

MeGreat je izjavil:

volumen npr danes je pa samo na bitstampu 100 000 bitcoinov.

ja, ker se en bitcoin proda in kupi x-krat v enem dnevu

McClane ::

Zdajle par dni nisem spremljal tečaja, danes pa vidim in.. whoa??!! Kaj se dogaja?
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

Vikking ::

Wall street je začel vlagati in trgovati z bitcoin-i. Ker ni pravil igre trgovanja, bodo pač stisnili, prežvečili in izpljunili vse dojenčke iz bitcoin-a.

V petek bo več o tem :)

Od kje ti pa ta informacija?

MeGreat je izjavil:

Od kje ti pa ta informacija?

Wall street trditev je sicer izmišljena. Vendar bi približno takole izgledal napad vlagateljev in traderjev z wall streeta. Večina mislim da bodo kar kupovali in kupovali in kupovali in nabili ceno... malo morgen lol. Ker ni pravil, bi počeli vse tisto kar ne smejo na reguliranem in z zakoni predpisanem trgu.

V glavenm kaj pa bo v petek:

Truga ::

Fake hype ker se hoce tip znebit coinov po cim visji ceni :D

bbf ::

kot da bi btc-ejev shoutbox bral..

krneki0001 ::

No ja, jaz bi na šestih BTC-jih od včeraj do danes zaslužil 180 evrov. Včeraj sem jih kupil po 152€ na kraken, danes so že 182€, če bi jih prodajal.
Sej bodo narastli še, tako da bomo še malo počakali.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Machete ::

Če če če, žal nerelevantno.
Ko smo pri trollboxu. Te znajo kar nasmejat.
Včeraj je en napisal da bo imel lepo zreducirano večerjo na kamne :D

hamez66 ::

Trollbox je lep indikator trenutnega počutja traderjev.

Drugače si pa lahko nabildate promet na bitstampu, da boste imeli še en mesec 0.2% feeja, namesto višjega.

amacar ::

Vsi se hvalijo ko bi lahko zaslužili, ko pa pušijo pa vsi tiho :))

Aston_11 ::

amacar je izjavil:

Evo me. Jaz pušim. 20 EUR zreduciranih na 3 ali nekaj podobnega, naslednjih 20 zreduciranih na 4 in menda naslednjih 20 zreduciranih na 8-9. Financiram bogate, nič novega, z dnarjem očitno ne znam, tako da gre v bolj sposobne roke.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Aston_11 ()

slovenec_89 ::

Ga boš dal ženi? =D

Aston_11 ::

slovenec_89 je izjavil:

Ga boš dal ženi? =D
Vzame sama oziroma mi dovoli obdržati;)

amacar je izjavil:

Posebej fajn je, ko narediš plus, ko večina joka, kako so pušili. :D Npr. včeraj :D

amacar je izjavil:

Vsaj jaz to delam z denarjem, ki ga lahko pogrešam (torej par 100 evrov), tako da tudi če bi izgubil, se nebi sekiral. Pa do sedaj še nisem izgubil. Kupim, počakam da cena naraste in prodam. Tudi par mesecev lahko čakam, ker nisem odvisen od tega denarja, zato pa ne delam izgube.

Poznam pa nekaj takih in slišim tudi za ljudi, ki dnevno delajo po 10 ali 20 transakcij za velike denarje. Potem pa kupijo recimo par btc-jev recimo po 200 evrov, potem pa btc pade na 190 in se userjejo pa prodajo in si naredijo izgubo. Namesto, da bi počakali na to da se dvigne in naredili dobiček.

Kdor je kupil recimo pri 500+ (ali recimo 750+, da bo prava mera), bo moral še dolgo čakati, da bo lahko prodal "brez izgube". Nekateri gledajo na te stvari tako, da je izguba šele, ko prodaš. Jaz pa ne gledam tako. Če kupim 10 btc, in jim cena pade za 10$, sem v tistem momentu 100$ v izgubi.

Trgujem pa izključno z dobički, ustvarjenimi z btc, pa ko izgubljam, nikoli ne gledam tako, da sem "izgubil" dobičke in da je vseeno. Vedno gledam, da izgubljam od tiste najvišje točke kapitala, ki sem ga imel.

sicer pa vsak gleda na te stvari malo drugače, in dokler so dobički in ne izgube, niti ni tako važno.

MacLeod ::

krneki0001 je izjavil:

Poznam pa nekaj takih in slišim tudi za ljudi, ki dnevno delajo po 10 ali 20 transakcij za velike denarje. Potem pa kupijo recimo par btc-jev recimo po 200 evrov, potem pa btc pade na 190 in se userjejo pa prodajo in si naredijo izgubo. Namesto, da bi počakali na to da se dvigne in naredili dobiček.

Tu ga zdaj malo mimo nabijaš! Kot prvo, pišeš da igrajo za velike denarje, potemtakem ne kupijo par btc-jev, prej bi rekel nekaj 100 btc-jev, Kot drugo pa so zadnji čas ti padci malo večji kot 10$. Če pogledaš samo mesec nazaj, kdor je kupil 14.12.2014 za 355$ vprašanje kdaj bo na nuli če bo kdaj.

krneki0001 je izjavil:

amacar je izjavil:

Vsaj jaz to delam z denarjem, ki ga lahko pogrešam (torej par 100 evrov), tako da tudi če bi izgubil, se nebi sekiral. Pa do sedaj še nisem izgubil. Kupim, počakam da cena naraste in prodam. Tudi par mesecev lahko čakam, ker nisem odvisen od tega denarja, zato pa ne delam izgube.

Sam si napisal, da z "večjim" kupčkom čakaš na boljše čase. Čeprav jih verjetno smatraš kot dolgoročno naložbo, s tistimi trenutno že kar precej pušiš, tako da ne bi s pravljicami, da še nisi izgubil. Še lep čas boš čakal, da boš s tistimi na +0.

Matako ::

Pri BTC obstaja niti ne tako zelo dolgoročno tudi precej realna grožnja, da se pojavi "kaj boljšega" na isti tehnologiji. Nakar pride kruta igra vedno manj ugodnega prodajanja BTC "v1.0" in kupovanje vzhajajočega "v2.0" v upanju, da si ujel zgodnji vlak. In spet je zabave za nekaj let.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

amacar je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

amacar je izjavil:

Sam si napisal, da z "večjim" kupčkom čakaš na boljše čase. Čeprav jih verjetno smatraš kot dolgoročno naložbo, s tistimi trenutno že kar precej pušiš, tako da ne bi s pravljicami, da še nisi izgubil. Še lep čas boš čakal, da boš s tistimi na +0.

Večji kupček je že zdavnaj prodan, še celo v tej temi je bilo to že napisano.
Trenutno sem na dobičku 35 evrov na komad, imam jih pa skoraj 10.

Kolk je to fajn občutek, ko se spet vse vrti okoli 150-250. Nostalgija... =)

Okapi ::

Ta prava nostalgija bo, ko bodo cene v centih, ne v dolarjih.>:D

O.

Davixy ::

Fantje počakajte še malo z nakupom, ker sam pricakujem , da bo padlo pod 100 $, te pa navalimo.. ;) Težko pa je rečti, kdaj bi to tocno bilo... lahko je zelo hitro, saj vidimo, kako dela, neverjetno... lahko pa par mesecev, do poletja pa skoraj zagotovo pricakujem, pod 100. To pa je Pač moja osebna prognoza. ;) Lepo bodite.

mutasim ::

V vasi imamo enega posebneža, s katerga smo se vedno tko podsmehovali, ker je bil čuden, vedno je doma sedel in neke igrce nabijal na pc, pa cele noči ko si šel mim njegove hiše je v njegovi svetil monitor, v glavnem tip totalen asocialen primerek.

Model je januarja 2012 kupil bitcoin za 2$, njih 200 in jih prodal nekje konec 2013, ter naredil slabih 160.000 $.
Danes je ta isti model, s katerega smo se tedaj smejali, "težek" slab 1 mil eur katerega je naredil z btc-ji, uživa lajf.

Enim je res treba čestitat, da so imeli žilico za pravi biznis ob pravem času na pravem mestu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mutasim ()

-valvoline- ::

mutasim je izjavil:

V vasi imamo enega posebneža, s katerga smo se vedno tko podsmehovali, ker je bil čuden, vedno je doma sedel in neke igrce nabijal na pc, pa cele noči ko si šel mim njegove hiše je v njegovi svetil monitor, v glavnem tip totalen asocialen primerek.

Model je januarja 2012 kupil bitcoin za 2$, njih 200 in jih prodal nekje konec 2013, ter naredil slabih 160.000 $.
Danes je ta isti model, s katerega smo se tedaj smejali, "težek" slab 1 mil eur katerega je naredil z btc-ji, uživa lajf.

Enim je res treba čestitat, da so imeli žilico za pravi biznis ob pravem času na pravem mestu.

To je predvsem sreca. Nekaj podobno kot sportne stave. Nekateri so si mislil da so npr delnice NKBM zastojn ko je bila drazba, se je iskazalo da je realna vrednost natancno 0, tako kot je tudi vrednost BTCjev. Mislim da se piramida ze podira, tazadnji ga vedno popusijo tako kot vedno velja za piramidalne sheme.

Zgodovina sprememb…

@mutasim
Problem takih mandeljcev je starost. Poznam tudi en praktično enak primer. Sicer vse ok in super par 100k€ nekje na banki. Ampak brez dneva delovne dobe, brez zavarovanj povečini itd.. Milijonček ali manj se hitro spali. Sploh, ko malo pristaraš in pade račun za kakšno operacijo, ki zna iti čez 100k€ itd.. Lahko se izide, lahko pa se ne.. Je pa kot rečeno itak čista loterija, kar zna biti kar stresno in malce neodgovorno.

Machete je izjavil:

@mutasim
Problem takih mandeljcev je starost. Poznam tudi en praktično enak primer. Sicer vse ok in super par 100kEUR nekje na banki. Ampak brez dneva delovne dobe, brez zavarovanj povečini itd.. Milijonček ali manj se hitro spali. Sploh, ko malo pristaraš in pade račun za kakšno operacijo, ki zna iti čez 100kEUR itd.. Lahko se izide, lahko pa se ne.. Je pa kot rečeno itak čista loterija, kar zna biti kar stresno in malce neodgovorno.

Brez zavarovanj? 15e mesecno stane osnovno zdravstveno +20-30e dodatno. Zakaj bi nekdo ki nic ne dela z veliko kesa biv nezavarovan?
Pokojninski sistem se bo cez kaksno desetletje itak sesul, saj bo vec upokojencev kot vplacnikov, tak sistem enostavno ne more funkcionirat, kakorkol obracas stevilke.
Tisti k bodo napraskal kes na zasebnih racunih bodo v veliki prednosti napram tistih k si mislijo da je drzavna penzija samoumevna.

Zgodovina sprememb…

OT.
Jaz osebno ne vidim nobene razlike med sportnimi stavami in trgovanjem z BTCji.

Zgodovina sprememb…

To je res, ampak če gre vse po planu. Športne stave se da afaik mnogo lažje napovedati, kot BTC.

A se vam zdi normalno da nekaj kar je vrednega 1usd(pa se to pod vprasanjem) pridobi na vrednosti 1000x v dveh letih?

A se vam zdi normalno da nekaj kar je vrednega 1usd(pa se to pod vprasanjem) pridobi na vrednosti 1000x v dveh letih?

to bi moral vprašat tiste, ki bežali iz Cipra v BTC v aprilu 2013. In to je bil samo Ciper.. kaj bo, če bo norela vsa Evropa v BTC zaradi EUR Topčidera (QE in te fore).

Gladi ::

Machete je izjavil:

To je res, ampak če gre vse po planu. Športne stave se da afaik mnogo lažje napovedati, kot BTC.

Točno to, športne stave se da precej bolj napovedat kot ceno bitcoinov. Je pa za nekatere bitcoin pač tvegana investicija z dolgoročnim planom in se ne obremenjujejo z kratkoročnimi padci oziroma kratkoročno rastjo. Ampak v končni fazi se pa moramo zavedat, da je bitcoin "igrišče" za špekulacije, manipuliranje in takšne in drugačne zadeve, katere so v realnem svetu prepovedane.

Loocas je izjavil:

to bi moral vprašat tiste, ki bežali iz Cipra v BTC v aprilu 2013. In to je bil samo Ciper.. kaj bo, če bo norela vsa Evropa v BTC zaradi EUR Topčidera (QE in te fore).

Očitno živiš v nekem utopičnem svetu, tako kot polovica /r/bitcoin.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gladi ()

Očitno živiš v nekem utopičnem svetu, tako kot polovica /r/bitcoin.

tako kot tile:
http://www.srebrozlato.com/investiranje...

"svi oblici ulaganja u “papirnato” zlato predstavljaju visokorizičan, odnosno, špekulativan način investiranja, koji je u oštroj suprotnosti s niskorizičnim ulaganjem u fizičko, isporučeno zlato spremljeno u privatni trezor ulagača."

kakšna masa denarja se tukaj obrne, se ti niti ne sanja ... sami sanjači v svojih utopičnih svetovih... lol

A nakazila na Bistamp se še vedno izvajajo dnevno, tako kot včasih? Če si nakazal dopoldne, je bilo popoldne že na računu?

Vi kar "bolje stavite" na športnih stavah, zase vem, da imam neprimerno večje donose in manj truda z bitcoini, kot bi jih lahko imel s športnimi stavami. Kvote pri športnih stavah so narejene v korist stavnicam, in to je težko premagati. Bi se dalo tudi s stavami zaslužiti, v kolikor se nekdo dovolj poglobi v točno določen šport in spremlja dnevne forme igralcev, ali pa si z določenimi postopki odpre možnosti arbitraže (npr. v eno stavnico vloži že par mesecev pred samim športnim dogodkom, na drugi stavnici pa potem stavi v kontra smeri, ko so kvote že take, da je arbitraža možna). Tudi s forexom se da zaslužit, v kolikor človek razume faktorje vpliva na ceno različnih valut. Pri bitcoinu smo pa nekateri naredili plus, ko je šla cena gor, in prav tako plus, ko je šla cena dol.

Tisti model, ki je naredil 160k in potem miljon, je moral imeti izredno dobro leto 2014. Za večino bi leto kvečjemu pomenilo 80% izgube, ne pa 500% dobičkek. Zdravstveno zavarovanje lahko kupuje sproti, za pokojninsko dobo pa tudi lahko kupi leta, če prav razumem. Ampak vplačevanje za pokojnino predvsem za moške precej nesmiselno opravilo. Pred leti so bili narejeni izračuni, da povprečno človek vplača okoli 150k eur, ven pa dobi okoli 50k eur. Moški pa imamo tako ali tako krajšo pričakovano življenjsko dobo, pa če dodamo v formulo še sedeči način življenja, ki je zelo nezdrav, pa po možnosti kakšne negativne razvade, pridemo do zaključka, da je vplačevanje za pokojnino izredno EV- naložba. Bolj smiselno vložiti 150k eur in iz tega narediti miljon v enem letu, kot vplačevati 150k skozi celo življenje, ter pričakovati 50k eur izplačil.

Razumem pa, da vsak kovač svojega konja brani, da torej moje razmišljanje ne bo deležno nekega posebnega odobravanja. Vendar zame "normalen" način življenja nikoli ni prinašal posebnih rezultatov. Sem bolj podoben tistemu fantu, ki je cele noči pokonci, je pa res, da mi do miljona manjka še veliko. :=) Če bi imel v začetku kariere boljše službe, višje plače ter predvsem boljše možnosti za rast in gradnjo kariere, bi morda živel "normalno". Vendar so bili moji prvi delodajalci nekako cheap, nekomu sem par mesecev programiral celo zastonj (ker me je nategnil), tako, da me je nekako minilo. Pa spoštujem in podpiram vse, ki ste si naredili dobro kariero in živite srečno življenje oz. ste do nečesa prilezli. Nimam pa spoštovanja do tistih, ki imajo nizke plače in nič posebnega življenje, obenem pa pametujejo, da bi morali drugi iti po enaki poti, kot so šli oni.

Če bi osebno moral izbirati med miljonom in brez delovne dobe, ali delovno dobo brez miljona, seveda izberem miljon. Za 150k eur si lahko kupim delovno dobo (hipotetično), pa mi ostane 850k eur čistega dobička. Tudi sicer se mi zdi, da je navaden način življenja precej slab način za pridobitev nekega bogastva. Če hočeš obogateti z delom, je najbolj smiselno ljudi zaposlovati ter ustvariti bogastvo na podlagi razlike med njihovimi plačami in dodano vrednostjo, ki jo podjetje ustvari. Biti delodajalec pa spet ni "normalen" način življenja. Je pa res, da delodajalcem delovna doba teče. :)

Sicer je pa precej mladih, ki nimajo veliko delovne dobe, ker je nezaposlenost mladih tako pri nas kot v Evropi precej visoka.

Seveda vse to ne velja za vse, navedeno velja predvsem zame in za take tiče, kot je tisti bitcoin miljonar. Čisto jasno mi je, da nekateri tu zaslužite tudi precej več, imate več izobrazbe, bolj uživate življenje, ... , in to spoštujem. Sam trenutno trejdam sicer bolj ob strani, saj s kolegom, ki razmišlja podobno, kot sam, že nekaj časa ustvarjava oz. delava na spletni aplikaciji, in ko bo zadeva predstavljena in bo zalavfala, bova delala vse po reglcih. Trenutno ustvarjava "v garaži", ko bo zadeva šla v svet, bova pa verjetno še koga zaposlila. Je pa fajn takole sproti narediti kako minimalno plačo dnevno, kadar so pogoji pravi. V zadnjih dneh so taki pogoji bili, in to sem izkoristil. Ni pa možno nekaj na silo zaslužit vsak dan, ker vsak dan pač ni pogojev za easy money.

Do kdaj še traja trgovanje brez feejev na stampu?

slovenec_89 je izjavil:

Do kdaj še traja trgovanje brez feejev na stampu?

Do 17.1. Ne vem, ali je to mišljeno do 17. ali vključno s 17im.

* As a note of thanks to our loyal customers, all transactions conducted on Bitstamp through the end of the North American Bitcoin Conference -- January 17th (at 11:59pm UTC) -- will be commission-free.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hamez66 ()

sovmil ::

Ali lahko btctrader bolje pojasni kako in po kakšnih pogojih lahko kupiš in koliko delovne dobe dobiš za 150000 evrov.

bbf ::

"hipotetično" je napisal.

Smurf ::

Naredis s.p in placujes prispevke.

sovmil je izjavil:

Ali lahko btctrader bolje pojasni kako in po kakšnih pogojih lahko kupiš in koliko delovne dobe dobiš za 150000 evrov.

Ne moreš kar dokupiti delovne dobe. Moraš najprej izpolnjevati pogoje za dokup delovne dobe (minimalno moraš že imeti 35let delovne dobe, ali starost min. 63let...), dokupiš lahko itak max 5 let. Mislim da se gleda povprečna plača. Torej cca. 5k € za 1 leto dokupa delovne dobe.

Torej zaenkrat ni možno prikorakati z 10mio € na zpiz in reči, da bi si rad kupil 40let delovne dobe.

MrStein ::

Z 10 MEUR jih niti ne rabiš... ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Duncaneo ::

@mutasim
tale vaški posebnež, verjetno kaj prebere tudi ta forum in se njemu sedaj lahko samo smeje.

Leta si pa lahko sproti "kupuješ" vplačuješ si za pokojninsko dobo.
Za tak denar, bi se verjetno dalo dobiti tudi delovno dobo. Vprašanje v tem primeru je, čemu?

Slovencem, ki jim je pa uspelo narediti milijone iz bitcoinov, lahko samo čestitam, pa čeprav so samo kupili BTC-je pred dve ali tremi leti, vsak je imel to možnost, bi lahko rekli.
Ptrebnega je bilo tudi kar nekaj znanja pa tudi precej potrpljenja, predvsem pa pravih odločitev, kar je najpomembnejše pri vsem tem, eni bi temu rekli sreča. Sam nisem imel te sreče, kako leto prepozen, za izgubo sem si pa sam kriv zaradi napačnih odločitev.

Mene je kolega nagovarjal že 2010 oz takoj u štartu, sem pozabil že točno letnico naj minam. Takrat bi z 5850 kopal lahko velike cifre :) samo se mi ni dalo s tem ukvarjat.. Haha. Silly me.

Tudi če bi jih takrat nakopal, ni nujno da bi jih držal do vrednosti par 100$, tako da govoriti za nazaj kaj bi če bi je bedarija. Verjetno smo vsi že kdaj prej slišali za bitcoine ampak nismo verjeli, tako da smo sami krivi, da nismo sedaj milijonarji :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: amacar ()
««
89 / 270
»»