» »

debata o Bitcoinu

debata o Bitcoinu

Temo vidijo: vsi
««
88 / 270
»»

MaterVola ::

Najhitreje boš rešil, če se obrneš na Kraken ;)

MeGreat ::

Mislim, da če nimaš preverjenega računa lahko samo depozit bitcoinov narediš, dvigniti jih pa ne moreš

satfinder ::

Imam verificiran racun na tretji stopnji
od stirih.

Bo treba povprasati na Kraken.
Korak do konca in Naprej :).

krneki0001 ::

satfinder je izjavil:

Bitcoin withdraw problem
(Kraken):

Pod "Withdraw" ni opcije prenosa.

Rad bi withdraw-al, prenesel
0.86883 bitcoin-a iz Kraken
racuna v svojo denarnico.
Malce sprobavam, se spoznavam
z bitcoinom v praksi, in se
poigravam z drobizem
0,86883 B.

Po izvedenem logiranju v
Kraken racun, kliku na
Funding, in Withdraw si
lahko preberem zgolj tale
tekst:

"Select an asset to withdraw from the menu
and follow the instructions on the displayed
form. Please see the FAQ for questions or
contact support:
https://support.kraken.com/
for any issues."

In ni nobenega menuja z asset-om
(withdraw moznostmi) na desni,
kot vidim, da je pri opciji
Deposit.

?V cem je tezava. -)

Pod founding/withdraw klikni še na valuto XBT, pa dobiš vnosno masko za dvig BTC-jev.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

@nebivedu

Hvala,
preneseno v "cold" wallet na USB
kljucek.

Tarzan ::

Tole bi znalo porinit vredno nazaj na 400, 500 dolarjev, če se zadeva uredi v roku enega tedna, se vse lepo poplača. Če izvohajo, kdo je kradel in se začne še pregon nad kradljivcem, bo pa sploh fino.

Če bodo pa kot pri Goxu komplikacije iz tedna v teden, meseca v mesec, potem pa lahko kmalu naredimo kljukico čez bitcoin in upamo na nekaj boljšega.

gregor ::

v današnjem dnevniku tv slo je bil tudi prispevek o bitstampu

LP

slovenec_89 ::

Ja, rečeno je bilo, da bo storitev znova na voljo v 25 urah.

kiFni ::

Se vid da pojma nimajo ti novinarji.
Zdaj se govori o varnosti btc denarnice. Varno je toliko kolikor imaš zaščiten PC, laptop, server,...

Sej denarnica z evri tud ni varna če jo pustiš v žepu reklca pri dohtarju v čakalnici :)

mat xxl ::

So kje navodila za "telebane" kako narediš privat denarnico, da lahko potem potegneš BTC tja oziroma ga daš na off line ?

Jaz imam tole portable denarnico
na USB kljucu (cold storage):

Electrum Bitcoin wallet
(easy to use)

https://electrum.org/

Ostale denarnice
https://bitcoin.org/en/choose-your-wall...

N4m31355 ::

Dann!
Nekoc sem minal primecoine.. kako lahko pogledam ce imam denarnico in kaj je notri? :3

Machete ::

Pogledaš v c:\Users\tvojPC\AppData\Roaming mapo, če imaš notri folder tega primecoina. In tam notri je wallet.dat
Če si jo takrat zaklenil, pa rabiš še geslo vedet.
Za odpret denarnico pa rabiš klient tega coina.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

MrStein ::

mat xxl je izjavil:

So kje navodila za "telebane" kako narediš privat denarnico, da lahko potem potegneš BTC tja oziroma ga daš na off line ?

There is no such thing as "off line".

Vse je v online bazi.

Razen če misliš zmanjšati možnost, da ti kaki trojanec ključ do "TRR" ukrade.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

krneki0001 ::

N4m31355 je izjavil:

Dann!
Nekoc sem minal primecoine.. kako lahko pogledam ce imam denarnico in kaj je notri? :3

Jaz jih še vedno rudarim. Itak je mašina stalno prižgana in potem 24 jeder(2x xeon E5650), ko nima drugega dela rudari primecoine, vendar ne s 100% procesorji, ampak nekje na polovici moči, tako da je poraba nekje 150W za celo mašino.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Zgodovina sprememb…

beno-s ::

Ima kdo izkušnje s CryptoDouble?

mihco ::

krneki0001 je izjavil:

N4m31355 je izjavil:

Dann!

Jaz jih še vedno rudarim. Itak je mašina stalno prižgana in potem 24 jeder(2x xeon E5650), ko nima drugega dela rudari primecoine, vendar ne s 100% procesorji, ampak nekje na polovici moči, tako da je poraba nekje 150W za celo mašino.

Od izzida gpu minerjev za primecoin mislim, da so cn algoti(xmr,..) precej profitabilnejsi za cpu mining.

Vikking ::

beno-s je izjavil:

Ima kdo izkušnje s CryptoDouble?

Verjetno si že prepozn. "First in, first out" je že mimo.

Ostali ki bodo naskočili ta ponzi hype sedaj, bodo pa z dolgo surlo skakali naokoli in se pritoževali.

fraca24 ::

Pozdravljeni

Ali mogoče gdo proda btc za paysafecard

lp,

Matako ::

O, ma že dela bitstamp?

Alora pridem več kasno!
/\/\.K.

Alora NE še .... morda so jim pa več pokradli....

Marat ::

Saj piše da gradijo sistem na novo iz nule. To bi lahko sicer že prej naredili, tako pa so verjetno le krpali začetno kodo ki sta jo ustanovitelja napisala na začetku projekta in ki je očitno bila zelo luknjasta.

Kolikor razumem, je bilo narobe to, da so jim napadalci zamenjali BTC naslove (address) s svojimi. Osnovna zaščita tu bi bila, da bi imeli v bazi še eno polje, kjer bi bil hash tega BTC naslova in bi sistem vsakokrat preverjal, ali se hash ujema z naslovom. In baje tudi niso redno menjali naslovov.

Hvala bogu imajo vsaj večino coinov v cold storage. Upam da res :)

Machete ::

Zdaj se šele pripravlja pljačka. Za sedaj bodo vrnili te fičnike, kao dobili zaupanje kolk so kul in fer itd..
Potem pa heist vsaj 10x vrednosti trenutne, stečaj, barabe hekerji, par twitov kako se trudijo itd.. Potem pa pod palmo z Goxovcem.. ;)

Ne vem, sam ne bi prehitro obsojal, ni mi pa jasno, kako se je tak podvig sploh postavitve vsega skupaj in zagona izšel " dvema takima mulcema, niti oblek nimata" Vseeno pa kapo dol, upam, da se sedaj oborožita z osebjem ali sta to že prej imela. Ve kdo kaj več ali sta imela ekipo - kakšno ali sta delala samo ona dva ???

Gladi ::

mat xxl je izjavil:

Ne vem, sam ne bi prehitro obsojal, ni mi pa jasno, kako se je tak podvig sploh postavitve vsega skupaj in zagona izšel " dvema takima mulcema, niti oblek nimata" Vseeno pa kapo dol, upam, da se sedaj oborožita z osebjem ali sta to že prej imela. Ve kdo kaj več ali sta imela ekipo - kakšno ali sta delala samo ona dva ???

Mal pogoogli, ni težko najdt podatek. In ne nista samo ona dva, pa tud neka wounder kida nista, ker sta mela nekega programerja, ki jima je to sprogramiral. Bila sta pa na pravem času na pravem mestu.

Vikking ::

stb ::

Vikking je izjavil:

bitstamp is back: https://www.bitstamp.net/article/bitsta...

Trading will resume at 21:00 UTC January 9th

=ob 22:00 CET

Marat ::

Marat je izjavil:

Saj piše da gradijo sistem na novo iz nule. To bi lahko sicer že prej naredili, tako pa so verjetno le krpali začetno kodo ki sta jo ustanovitelja napisala na začetku projekta in ki je očitno bila zelo luknjasta.

Kolikor razumem, je bilo narobe to, da so jim napadalci zamenjali BTC naslove (address) s svojimi. Osnovna zaščita tu bi bila, da bi imeli v bazi še eno polje, kjer bi bil hash tega BTC naslova in bi sistem vsakokrat preverjal, ali se hash ujema z naslovom. In baje tudi niso redno menjali naslovov.

Hvala bogu imajo vsaj večino coinov v cold storage. Upam da res :)

Očitno je napadalec prišel tudi do privatnega ključa za Bitstampove "vroče" denarnice: http://www.coindesk.com/analysis-bitsta...

Upam da so zdaj uvedli multisig, če mislijo resno z varnostjo...

Bitstamp je preselil "sistem" na Amazonovo infrastrukturo.

http://arstechnica.com/security/2015/01...

All ur coinz belong to us! >:D
/\/\.K.

MrStein ::

Zdaj bi lahko tudi dodali opis STOP ORDER (in advanced LIMIT ORDER).
Hec je tudi, da polje za znesek razume decimalno vejico v JavaScript kodi, backend pa le piko.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrX ::

WHAT’S NEW?
Our team has been working day and night to rebuild and restore security to the Bitstamp site so customers can resume transacting with us quickly, safely, and confidently. Bitstamp is now fully operational with a number of key improvements:

MULTI-SIG * With the integration of BitGo multi-sig technology, Bitstamp is now the first and only major bitcoin exchange to incorporate the industry's best security practices available today.

COMPLETELY NEW HARDWARE INFRASTRUCTURE * The Bitstamp systems are running on 100% new hardware deployed from a completely secure backup of our code and data.

AMAZON WEB SERVICES * Bitstamp is now running on Amazon’s world-class AWS cloud infrastructure, architected to be one of the most secure and reliable cloud computing environments available.

COMMISSION-FREE TRADING * As a note of thanks to our loyal customers, all transactions conducted on Bitstamp through the end of the North American Bitcoin Conference -- January 17th (at 11:59pm UTC) -- will be commission-free.

https://www.bitstamp.net/article/bitsta...

poweroff ::

Pohvalno, da so zamenjali hardware.
sudo poweroff

qaqo ::

poweroff je izjavil:

Pohvalno, da so zamenjali hardware.

Na aws cloud. Haha. Verjetno so porabili vse free creditse ki jih dobis na heroku. kik

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: qaqo ()

shadow1975 ::

Ali ima kdo izkušnje z BITMAIN Antminer verzije S1-S4? Namreč nabavil sem novo verzijo S5 (1150 GH/s) in me zanima, kako je s nastavitvami?

Že dolgo časa spremljam Bitcoine in opažam, da je pogosto Bitcoin na "LocalBitcoins" borzi krepko višji, kot na ostalih ( Bitstamp, BTC-E, Bitfinex, Kraken), zna morda kdo pojasniti zakaj je tako ?

Zato ker se tam pere denar.
Preko borze moraš dokazovati od kje ti denar, če pa od enega kupiš z denarjem "na roke" pa tega pač ni treba. Oziroma v tem primeru je cena nižja.

Najbrž je včasih višja cena, zato ker če kupim bitcoine preko katerekoli borze traja par dni da si ustvariš račun in verificiraš

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MeGreat ()

Ko celo guruja kot sta Nejc in Damjan začneta vlagati v mlekarstvo veš, da je čas za majhen postanek z razmislekom...
http://www.finance.si/8815750/Imata-Bit...

Krave namesto "kojnov".
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

MacLeod ::

Machete je izjavil:

Zdaj se šele pripravlja pljačka. Za sedaj bodo vrnili te fičnike, kao dobili zaupanje kolk so kul in fer itd..
Potem pa heist vsaj 10x vrednosti trenutne, stečaj, barabe hekerji, par twitov kako se trudijo itd.. Potem pa pod palmo z Goxovcem.. ;)

Meni se zdi, da bo to na bolj eleganten način, kot se to pravkar dogaja.

Iatromantis ::

Cena bcju pada kot nafti tako da rudarski bazeni že ustavljajo miniranje:

CEX.IO Temporarily Suspends Cloud Mining Services
"[This is] the result of cloud mining costs exceeding mining profit," CEX.io chief information officer Jeffrey Smith wrote
.

marS ::

...no more heroes...
https://ilbis.com/

shark1 ::

Večkrat sem bral,da se bo vrednost bitcoina povečala,ker je vedno več trgovcev,ki ga sprejemajo kot plačilno sredstvo.Tole mi ni jasno...
Mi lahko nekdo razloži,kakšna je razlika za trgovce,če je vrednost bitcoina 200 ali 100 ali 10 dolarjev? Itak trgovci verjetno večino bitcoinov takoj pretvorijo v dolarje/eure,a ne?

kiFni ::

Trgovcu je res vseen kakšna je cena. On nastavi ceno v proti vrednosti btc kot je takrat na trgu (evro, dolar,...)
Kaj ti ni jasno.... trgovec tudi hoče na koncu keš imet.... si si kar sam odgovoril, ja in pretvori v evro/dolar. oziroma dumpa.

kratkorocni pogled na zadevo.

Trgovci lahko edini dajejo iniciativo za sirso distribucijo valute. Le, da se nihce ta trenutek ne loti zadeve na pravilen nacin...tako, da bi prednosti BTC-ja bile bolj ocitne. Kot tak(premalo razkropljen) je bitcoin prevec podvrzen manipulaciji s trgom in bo vrednost le se padala, akumulirali bodo tisti z ze polnimi vrecami in zacaran krog se ponovi.

Nejko in co. imajo pa vrece polne tak, da preko tece in jim likvidnost BTC-ja vec ne zadostuje....zato se zatekajo k nepremicninam...in kravam :S

mihco je izjavil:

Nejko in co. imajo pa vrece polne tak, da preko tece in jim likvidnost BTC-ja vec ne zadostuje....zato se zatekajo k nepremicninam...in kravam :S

Mogoče sta pa strokovnjaka za molzenje? >:D
/\/\.K.

could be.. :)

StarMafijec ::

Še malo pa bomo pod 100$ :).

MaterVola ::

Zanimivo dogajanje.

Baje bo kmalu cena bitcoina nižja od cene elektrike za miniranje kovancev (nekje 150usd pri zdajšnjem difficultu).. V tem primeru se minerjem bolj splača kupovati bitcoine na borzi kot pa minirati...

Loocas ::

Ša mal pa bo za kupt ;)
Matev - najslabši troll vseh časov

shark1 ::

kiFni je izjavil:

Trgovcu je res vseen kakšna je cena. On nastavi ceno v proti vrednosti btc kot je takrat na trgu (evro, dolar,...)
Kaj ti ni jasno.... trgovec tudi hoče na koncu keš imet.... si si kar sam odgovoril, ja in pretvori v evro/dolar. oziroma dumpa.

Ok,razumem,ampak nisi dobro dojel mojega vprašanja! Zanimalo me je,ali je vrednost bitcoina povezana s številom trgovcev,ki ga sprejemajo. Vprašal sem pa zato,ker sem bral kar nekaj člankov,v katerih so ravno to poudarjali ("cena bo zrasla,ker vedno več trgovcev po svetu sprejema bitcoin kot plačilno sredstvo",bla,bla,bla...)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shark1 ()
««
88 / 270
»»