Forum » Kriptovalute in blockchain » debata o Bitcoinu
debata o Bitcoinu
Temo vidijo: vsi
Spajky ::
Ne fora, "Zakoniti" Rop premoženja (podobno kot rop naslednjih generacij z zadolževanjem Slovencev za reševanje lastnikov naših bank! Islandci so se temu uprli npr. ker so meli ja*ca ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
thramos ::
Saj zlata gre največ v industrijo. Zlate palice so manjši delež, kjer konča. Enkrat sem gledal dokus, da ga je bilo v vsej zgodovini človeka nakopanega za volumen slavoloka zmage v Washingtonu.
Sicer je volumen izkopanega zlata res presenetljivo majhen, ampak za industrijo gre samo približno 10 %. Večina vrednosti zlata ne izhaja iz praktične uporabnosti v industriji.
kiFni ::
Imam 0.02btc na loyalbit - promocijsa koda z btc konference v lj. dvignit ne morem ker je minimun za dvig če koristiš kodo 0.1btc
vprašanje
ali naj pošljem tja 0.08btc in potem vse skup na svoj wallet. Ali je varno, da mi ne bi potem vse obtičalo tam?
vprašanje
ali naj pošljem tja 0.08btc in potem vse skup na svoj wallet. Ali je varno, da mi ne bi potem vse obtičalo tam?
Machete ::
Odvisno, če se ti da zezat za 5€. Predvsem pa najprej preveri, če imajo kakšne feeje za dolpotegnit. Če je fee ravno 0.02 Btcja nisi naredil nič :)
popster ::
Imam 0.02btc na loyalbit
s tem bi lahko šel na eno pivo v bar ki podpira bitcoine, samo nevem če je v sloveniji
amacar ::
V avstriji pa bodo očitn kr račune zapirali, če trguješ z bitcoini.
Sehr geehrter Herr XXXX!
Danke für Ihre Nachricht.
Leider müssen wir Ihnen mitteilen, dass wir aufgrund der gesetzlichen Regelung über Ihr Girokonto keine Transaktionen mit Bitcoins zulassen dürfen.
Dies gilt ab sofort.
Sollten weitere Transaktionen mit Bitcoins über Ihr Girokonto erfolgen, sehen wir uns leider veranlasst das Konto zu schließen.
Freundliche Grüße
amacar ::
Še en današnji komentar istega uporabnika. Zgleda jih fajn šraufajo
Now the Raiffeisen bank Austria really got me.
Not they only banned me to send money to and from Kraken.
They also sent me a list of questions:
Welcher beruflichen Tätigkeit gehen sie nach?
Wie hoch ist ihr monatliches Einkommen daraus? (Nachweis?)
Woher stammen die 4 Gutschriften von der Online Bank Skrill.com mit insgesamt 40,000 Eur (Ersparnisse aus dem monatlichen Einkommen?)
In other words:
What is my proffesion?
How much I am making monthly and proof!!!
Where is the 40K Eur I withdrew via Skrill to my bank account from and sent to Kraken.
But I kind of expected this. My friend had eshop with perfumes and one day he returned money to some customers who returned goods. It turned out that the customer was somehow connected to terrorists. From that day on my friend has hell from his life. He was visited by police many times, probably his emails were intercepted etc... All this because of the stupid AUSTRIAN RAIFFEISENBANK, that confuses servng clients with serving prisoners in Konzentrationslager Mauthausen.
kiFni ::
Samo je treba tud upoštevat da je diff padala nekaj časa. Dumperji več narovajo in dumpajo. Čez 8-9 dni naj bi šlo spet gor. Bomo vidli kaj bo.
MrStein ::
Stavim za pivo, da ne bo (bistveno) pod 300 $ šlo...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Okapi ::
postavlja se vprašanje, kje se bo padanje ustavilo...Edino vprašanje tu je, kdaj bo ljudem postalo jasno, da je zabave konec. Da so tisti pri koritu svoje pokasirali in odjahali v sončni zahod.
Eni še kar upajo, da je dno pri 300 in se bo "odbilo" navzgor. Pa pri 280, 260 ...
O.
Loocas ::
postavlja se vprašanje, kje se bo padanje ustavilo...Edino vprašanje tu je, kdaj bo ljudem postalo jasno, da je zabave konec. Da so tisti pri koritu svoje pokasirali in odjahali v sončni zahod.
Eni še kar upajo, da je dno pri 300 in se bo "odbilo" navzgor. Pa pri 280, 260 ...
O.
to smo bral tud leta 2011 in 2012, pa je nato prišlo leto 2013... Okapi...
Matev - najslabši troll vseh časov
gruntfürmich ::
huh ja. je kar pestro.
kar pa se tiče konec zabave; po mojem če se uresniči tvoj scenarij je to predvsem zaradi tega, ker se je hype polegel in je na plano prišla dolga pot uveljavljanja.
uglavnem, še bomo deležni sočnih dni in balončkov btcja, imho...
kar pa se tiče konec zabave; po mojem če se uresniči tvoj scenarij je to predvsem zaradi tega, ker se je hype polegel in je na plano prišla dolga pot uveljavljanja.
uglavnem, še bomo deležni sočnih dni in balončkov btcja, imho...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
stb ::
Pravkar sem prejel sporočilo:
From: Bitstamp (support@bitstamp.net)
Date: Mon, Jan 5, 2015 at 8:22 AM
Subject: Hot wallet problems, stop making bitcoin deposits IMMEDIATELY
To: [redacted]
Dear customer,
Today our transaction processing server detected problems with our hot wallet and stopped processing withdrawals.
You should STOP SENDING bitcoin deposits to your Bitstamp account IMMEDIATELY as private keys of your deposit address may be lost.
Your bitcoins already deposited with us are stored in a cold wallet and can not be affected.
We will send you more info as soon as possible.
Best regards,
Bitstamp team
Zgodovina sprememb…
- spremenil: stb ()
jest10 ::
O.
to smo bral tud leta 2011 in 2012, pa je nato prišlo leto 2013... Okapi...
Ne veš pa, če bo kdaj še prišlo kakšno "dobro leto"
mihco ::
Pravkar sem prejel sporočilo:
From: Bitstamp (support@bitstamp.net)
Date: Mon, Jan 5, 2015 at 8:22 AM
Subject: Hot wallet problems, stop making bitcoin deposits IMMEDIATELY
To: [redacted]
Dear customer,
Today our transaction processing server detected problems with our hot wallet and stopped processing withdrawals.
You should STOP SENDING bitcoin deposits to your Bitstamp account IMMEDIATELY as private keys of your deposit address may be lost.
Your bitcoins already deposited with us are stored in a cold wallet and can not be affected.
We will send you more info as soon as possible.
Best regards,
Bitstamp team
Withdraw! RIP Bitstamp.
krneki0001 ::
Sej to se je pričakovalo. Sesut je treba borze, da ne bo takega nihanja bitcoina, da bo samo par glavnih ostalo (bitstamp očitno ni med njimi) in potem se bo zadeva lahko uveljavila v velikih firmah. Ne gre da bi danes prodal nekaj za 0,3 BTC, kar je vredno recimo 100 evrov, jutri bo pa padel, ker se je na eni borzi nekomu dvignil k, pa bo 0,3BTC vredno samo še 50 evrov. Firme se tega pač nočejo it. Ko bo zadeva bolj stabilna in bodo dnevne razlike samo še po par centov, bo pa ogromno velikih firm pristopilo v BTCjado.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Runnagain ::
Haha, obvestilo z Bitstampa sem dobil šele sedaj...očitno tud mail serverjev nimajo ravno zmogljivih...ali pa je vse načrtno ;).
hamez66 ::
Jaz sem dobil mail ob 4:42. Zdaj pa samo upam, da bodo res lahko pokrili vse izgube. Ker imam kar nekaj gor. Ampak jim zaupam, zaenkrat še.
Jaz sem dobil mail ob 4:42. Zdaj pa samo upam, da bodo res lahko pokrili vse izgube. Ker imam kar nekaj gor. Ampak jim zaupam, zaenkrat še.
Mtgox-u so tudi zaupali, pa ostalim tudi,...
lambda ::
nebivedu > Sej to se je pričakovalo.
No no. Odpri 090 linijo, nakladat znaš od vsega še najbolje.
Pač, tveganje je jasno prisotno povsod. V kolikor so (bili) dovolj pametni s cold storageom, jih tole ne bo spravilo v grob.
Pač, tveganje je jasno prisotno povsod. V kolikor so (bili) dovolj pametni s cold storageom, jih tole ne bo spravilo v grob.
mat xxl ::
Pa kaj točno je na Bitstampu, ne želijo, da bi iz svojega zasebnega valeta BTC je nalagal gor, kaj pa če jih imaš pri njih nekaj, kaj pa potem ..... Me res zanima, kaj bo, videl pa sem da tudi trgovanje pri njih danes ne deluje ........
Ve , kdo, kaj več ??? No ni mi panika sem se samo vzorčno igral... pri njih....
Ve , kdo, kaj več ??? No ni mi panika sem se samo vzorčno igral... pri njih....
Tilen ::
http://www.bitstamp.net/
We have reason to believe that one of Bitstamp's operational wallets was compromised on January 4th, 2015.
Bitstamp Service Temporarily Suspended
We have reason to believe that one of Bitstamp’s operational wallets was compromised on January 4th, 2015.
As a security precaution against compromises Bitstamp only maintains a small fraction of customer bitcoins in online systems. Bitstamp maintains more than enough offline reserves to cover the compromised bitcoins.
IN THE MEANTIME, PLEASE DO NOT MAKE DEPOSITS TO PREVIOUSLY ISSUED BITCOIN DEPOSIT ADDRESSES. THEY CANNOT BE HONORED!
Customer deposits made prior to January 5th, 2015 9:00 UTC are fully covered by Bitstamp’s reserves. Deposits made to newly issued addresses provided after January 5th, 2015 9:00 UTC can be honored.
Bitstamp takes our security and soundness very seriously. In an excess of caution, we are suspending service as we continue to investigate. We will return to service and amend our security measures as appropriate.
Bitstamp Team
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Če hočeš, da bodo veliki igrali, moraš zagotoviti neko stabilnost bitcoinom. In to ne pomeni danes 300, jutri 330, pojutrišnjem 270 dolarjev. Ker tega noče noben od velikih igralcev (MS, IBM, E-BAY,...). Ja, danes 300.00, jutri 300.50, pojutrišnjem 300.10 dolarjev, to pa ni problema, ker so razlike majhne. In zato bodo sesuli vse te borzice, ki ne znajo uvest tega, da bo bitcoin stabilen.
Ker šele ko bo stabilen, se lahko pogovarjamo o tem, kako bodo veliki vstopili v svet bitcoinov in ostalih alt coinov.
hamez66 ::
krneki0001 je izjavil:
Mtgox-u so tudi zaupali, pa ostalim tudi,...
Za razliko od MtGoxa, pri Bitstampu nikoli niso imeli težav z izplačevanjem dolarjev oz. z nakazili na banke. MtGox je kazal znake slabosti že od aprila 2013. Pri Bitstampu pa je do sedaj vse potekalo brez izrazitejših težav.
Loocas ::
krneki0001 je izjavil:
Če hočeš, da bodo veliki igrali, moraš zagotoviti neko stabilnost bitcoinom. In to ne pomeni danes 300, jutri 330, pojutrišnjem 270 dolarjev. Ker tega noče noben od velikih igralcev (MS, IBM, E-BAY,...). Ja, danes 300.00, jutri 300.50, pojutrišnjem 300.10 dolarjev, to pa ni problema, ker so razlike majhne. In zato bodo sesuli vse te borzice, ki ne znajo uvest tega, da bo bitcoin stabilen.
Ker šele ko bo stabilen, se lahko pogovarjamo o tem, kako bodo veliki vstopili v svet bitcoinov in ostalih alt coinov.
to nima nobene veze z ničemer... ob 3.7 mrd USD market capa je seveda igračka za velike igralce in kot taka seveda skače gori doli. Tudi trguje se z le malim deležem vseh trenutno narudarjenih kojnov (nekaj več kot 65% vseh je že zmajnanih). Tudi ob ceni 900USD+ je le majhen delež teh coinov šel na borze. Torej govorit, da so večji igralci zapustili ta trg je neumno.
Šele, ko/če bo market cap kake 100x večji kot danes, se lahko pričakujejo le majhne dnevne spremembe.
daj ne piši neumnosti.. mislim.. borzice, ki ne znajo uvest stabilnega bitcoina?!? WTF. res.. smešen si
Matev - najslabši troll vseh časov
gruntfürmich ::
Ukradenih ~19k btc ali cca 5mio$.
https://www.bitstamp.net/
in to je bilo vseh mojih!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
satfinder ::
Bitcoin withdraw problem
(Kraken):
Pod "Withdraw" ni opcije prenosa.
Rad bi withdraw-al, prenesel
0.86883 bitcoin-a iz Kraken
racuna v svojo denarnico.
Malce sprobavam, se spoznavam
z bitcoinom v praksi, in se
poigravam z drobizem
0,86883 B.
Po izvedenem logiranju v