» »

debata o Bitcoinu

debata o Bitcoinu

Temo vidijo: vsi
««
78 / 270
»»

Marat ::

AglioAlio ::

Čudi me kako kitajsko zajebavanje strese tečaj, kako malo pa vpliva na tečaj taka izjava.

gruntfürmich ::

danes zvečer se pričakuje skok. ~50$?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

3man ::

Hmm, jaz sem ravno dobro prodal in kupujem pod 610... bomo videli.

gruntfürmich ::

brokerji ki bi vlekli črte po tečaju bi rekli da bo zdaj zdaj naredil večji skok.
kaj bo pa se resnično zgodilo bomo pa videli...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Duncaneo ::

Posluje kdo na OKCoin?
Kako kaj tam potekajo zadeve? Boljše kot bitstamp, ker ugotaljam da na stampu takoj ko daš nakup ali prodajo recimo 10 ali več se pojavi nekdo ki je za 1cent pred tabo z naročilom. 8-O

krneki0001 ::

Bitstamp je ena velika natega.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

M-XXXX ::

krneki0001 je izjavil:

Zakaj?

Mobidick ::

nebivedu je danes ob 12:14:18 izjavil:

Slovenska zavist mogoče?
The future is digital!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mobidick ()

Ne. Z vidika plačilnega prometa. Daš prodat bitcoin po 610 evrov, proda ti ga pa po 590. Ali pa kupuješ bitcoin po 610, proda ti ga pa 620 evrov.

t-zonaz ::

iz sskj:
natéga - teh. priprava v obliki cevi za izvlečenje, pretakanje tekočine: odstraniti vodo z natego; steklena natega / izvleči polno natego vina / princip natege
t-zonaz

thramos ::

krneki0001 je izjavil:

Ne. Z vidika plačilnega prometa. Daš prodat bitcoin po 610 evrov, proda ti ga pa po 590. Ali pa kupuješ bitcoin po 610, proda ti ga pa 620 evrov.

:))

Sicer ne vem kaj ima nakupovanje/prodaja Bitcoinov z plačilnim prometom. Ampak daj v petek zvečer nakaži 600€ preko bančnega plačilnega prometa v Avstralijo, hkrati pa pošlji 1 Bitcoin. Pol pa ugotavljaj kaj je nateg.

M-XXXX ::

krneki0001 je izjavil:

Da slučajno ti ne ločiš med takojšnim selom/buyem ter naročilom sela/buya?

wooted ::

Machete ::

Ja in kaj z tem. to je že mimo. Pogley ebay, cel kup. Zdaj se naročuje mnogo MHashne zadeve, ne pa ta jajca, ki ji imaš čez celo sobo.
(tile so legit, pa roba gre iz UK: https://minereu.com/shop/)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

Buggy ::

M-XXXX je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Da slučajno ti ne ločiš med takojšnim selom/buyem ter naročilom sela/buya?

tudi jaz mislim da je to problem :D

wooted ::

pa tej mali minerji so kul, malo za zafrkancijo. tistih 43eur na ebayu bi hitro pokril

Jaz že ločim, ampak ogromno ljudi ne in preden opazi kaj in kako so že par 100 evrov v izgubi (nekateri pa nikoli ne opazijo).
U bistvu je nastavljeno, da padeš v naročilo in ne takojšen nakup/prodajo. In s tega vidika je natega, full ljudi pa naseda in si dela izgubo.

Se mi je že zgodilo podobno, in ja dal sem naročilo prodaje, pa se mi je izvedlo pod ceno ki sem določil. Možno da je bil kak bug pa da so že popravili.

Ne še vedno je tako. In to ni bug.

Bitcoina ali borze?

MaterVola ::

Ma, zakaj ne reklamirate?

Loocas ::

krneki0001 je izjavil:

Ne še vedno je tako. In to ni bug.

smešen si. samo ti imaš tak problem in nihče drug.. of course je bug, kaj pa drugega..
Matev - najslabši troll vseh časov

loocas, jaz nimam nobenih problemov z bitcoini, sem večino prodal takrat, ko se je zanje še nekaj dobilo. Ostali so pa za dolgoročno naložbo in me trenutni tečaji niti ne zanimajo. Če pa že, pa kupujem in prodajam na www.kraken.com.

Ima pa probleme ogromno ljudi, ki prodajajo in kupujejo bitcoine preko bitstampa. Poznam jih kar nekaj, ki jamrajo da na bitstamu določijo, da se jim naj bi bitcoin prodal recimo po 620 dolarja, ampak proda se jim po 603 dolarja. Ali pa nastavijo, da naj ga kupijo po 580 dolarjev, pa jim bitstamp kupi bitcoine po 601 dolar.

In če ti kupiš 20 bitcoinov po 601 dolar(namesto po 580), nastaviš prodajo pri 620 dolarjih (zaslužil bi vsaj 390 dolarjev minus provizija, namesto 800 minus provizija) bitstamp ti jih pa namesto po 620 dolarjev proda po 603. si dobil 40 dolarjev, provizije pa plačal 50 dolarjev in si 10 dolarjev na izgubi.
In to je zame čista nategancija strank.

Si zamišljaš, da bi se to dogajalo na bankah. Tebi firma nakaže plačo 1000 evrov, na banki ti pa na računi knjižijo samo 900 evrov, pa ko boš položnice plačeval na banki, boš plačal recimo 100 evrov, banka jih bo pa firmi knjižila samo 90. (in potem boš vsak mesec plačeval še obresti na obresti na dolg, ki ga nisi plačal firmi, čeprav si ti nakazal pravilen znesek).

Zgodovina sprememb…

Saj veš, da je to problem borze in ne valute?

innerspace ::

@nebivedu
Kar opisujes, se dogaja pri funkciji "instant order", za katero tudi pise, kako deluje.

Bitstamp:
When you place an instant order, we add an order at the current bid or ask price (depending on the type of the order). If there is not enough bitcoins available at that price, our trading engine will then reposition your order every second to the current order book offer.

Pri "limit order" sam dolocis ceno, ki je nihce ne prilagaja trenutni ponudbi.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

thramos je izjavil:

in kaj je bitstamp?

innerspace je izjavil:

@nebivedu
Kar opisujes, se dogaja pri funkciji "instant order", za katero tudi pise, kako deluje.

Bitstamp:
When you place an instant order, we add an order at the current bid or ask price (depending on the type of the order). If there is not enough bitcoins available at that price, our trading engine will then reposition your order every second to the current order book offer.

Napisano je pa kje? Tako da večina ljudi tega nikoli ne prebere.

krneki0001 je izjavil:

in kaj je bitstamp?

Uh, ne znam brat. :8)

MrStein ::

krneki0001 je izjavil:

Saj to nima veze. Pri instant order ne moreš določiti, po kateri ceni naj kupi ali proda.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

innerspace ::

krneki0001 je izjavil:

Napisano je centimeter pod gumbom, s katerim nakupujes.
Da imajo povrsni upoabniki tezave z razumevanjem funkcionalnosti Bitstampa, je pricakovano. Verjetno imajo tezave tudi drugje.
Skratka, napisano je.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Buggy ::

mah...ce zajebes tako simpl stvar, kot je prodaja BTC na bitstampu sploh nimas kaj z cryptovalutam delat, ker vprasanje koliko zajebov potem naredis se kje drugje po poti ko si sluzis tezko prekalkulirane BTC-je :P
nevem no...a res vsi povsod samo na prvo zogo klikajo in nic ne berejo al kaj al pa ima s tem samo nekdo tezave ;)

Buggy je izjavil:

nevem no...a res vsi povsod samo na prvo zogo klikajo in nic ne berejo al kaj al pa ima s tem samo nekdo tezave ;)

Točno to je največji problem. Ljudje ne berejo navodil. In če še zadeve malo zakompliciraš, pa daš instant order na prvo mesto, nastane problem.

Tetraz ::

krneki0001 je izjavil:

thramos je izjavil:

in kaj je bitstamp?

innerspace je izjavil:

@nebivedu

Bitstamp:

sam si si kriv oz. tvoji kolegi, če se spuščajo v stvari ki jih ne razumejo. tistih 10€ minuse je še najmanj kar bodo pridelali.

krneki0001 je izjavil:

Buggy je izjavil:

Točno to je največji problem. Ljudje ne berejo navodil. In če še zadeve malo zakompliciraš, pa daš instant order na prvo mesto, nastane problem.

srsly? to je nateg, ker tvoji kolegi ne znajo prebrat navodil?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tetraz ()

mihor ::

krneki0001 je izjavil:

Mešetarji imajo pač radi take "trike". :) Ker od vsake transakcije borze služijo procente (če se ne motim), jim je vsekakor v interesu s takimi "mehkimi" forami povečat število transakcij. Problem je, da smo ljudje predvidljivi. In zviti to redno izkoriščajo.

pegasus ::

Torej bitstamp fura dober biznis? :)

pegasus je izjavil:

Torej bitstamp fura dober biznis? :)

Glede na to, da sta lastnika menda bogata kot čarovnika, in definicijo, da je biznis poslovna dejavnost, ki prinaša dobiček, vsekakor. :) Ne moreš pa rečt, da je tako početje lepo.

pegasus ::

"Lepo" je zelo subjektivna reč. Jaz imam velik moralni problem izstaviti račun za vsak job, v katerem uživam, zato sem pa reven geek in ne "bogat kot čarovnik".

pegasus je izjavil:

"Lepo" je zelo subjektivna reč. Jaz imam velik moralni problem izstaviti račun za vsak job, v katerem uživam, zato sem pa reven geek in ne "bogat kot čarovnik".

Ja, se povsem strinjam. Je pa tako, da za pošteno opravljeno delo ti ne bi smelo bit problem izstavit računa. Dokler ne boš bogat kot čarovnik, se nimaš kaj sekirat. :)

MacLeod ::

Žal je tako, da boš za nekoga vedno predrag, čeprav bo za pošteno delo majhen račun, vedno se najde nekdo ki mu je preveč.

Za bitstamp pa glede na promet v zadnjih 24 urah bolj slabo kaže vendar nekje grobo izračunano 15k€ tudi ni malo na dan, če je dober promet pa bi moglo biti tam cca 65k. Platforma je kakršna pač je, za njih že mora biti dobra, bi pa bili neumni, če se nebi znašli kjer se da. Res je pa da se vsak sam odloča kje bo posloval.
Lastnika sta se pa pač znašla in tu ni kaj za dodati, lahko bi rekel vsi smo imeli možnost.
Sam sem mnenja da je sam BTC najbolj dovršen "nateg"(tu ne mislim onega iz sskj :D) kar so se jih spomnili, pri katerem so nekateri obogateli.
Mogoče namen ni bil slab, vendar je pa pohlep ljudi naredil svoje.
Pri samem trgovanju pa zopet nekateri hočejo spraviti v žepe kar se da največ na razne načine, od botov za trgovanje, do arbitraže pa kaj vem kaj se še spomnijo, da ne govorimo o Mt.Goxu...
Vendar če se kaj da iztržiti od tega... zakaj pa ne?
Kruha in iger kot pravijo...

mat xxl ::

Ali je kje v slovenščini razložen postopek nakupa, nakazila denarja tja in morda obratno za Bitstamp in kako potem te Bitcoine prenesemo iz računa tam k sebi na nek zanesljiv medij ?

svinja ::

krneki0001 je izjavil:

thramos je izjavil:

in kaj je bitstamp?

innerspace je izjavil:

@nebivedu

Bitstamp:

Hesuse mili presvitli! A piše tudi v navodilih kje, da to ni za ljudi z podpovprečnim inteligenčnim kvocientom?

MacLeod ::

Vsa naročila nakupa se da lepo videti v zgodovini, v transakcijah pa izvršene transakcije.

Trguje kdo kdo kje kaj? Mnenja predlogi...
Lahko bi malo konstruktivno podebatirali.
Ali raje imate za sebe informacije, sicer kot vidim ponavadi postane vse prej kot konstruktivna debata, npr. določanje stopnje IQja.

MaterVola ::

Kar z besedo na plan ;)

Realman ::

To kar je bilo zgoraj izjavljeno, je malo smešno. Za takšne definitivno ni trgovanje, ki niti osnovnih stvari ne preberejo, ter neutemeljeno kritizirajo borzo.
Jaz trgujem na bitstampu, predvsem takrat ko so večja nihanja, ker se da kar hitro zaslužit lepe denarje. Za par dolarjev v spremembi tečaja, se pa res ne splača, saj ti že provizija ves dobiček pobere. Jaz vedno nastavim naročilo, po koliko želim kupit ali prodat. In začuda, mi vedno tako tudi kupi ali proda. Ta instant naročila, so vsaj za mene brezvezna, ker borza pač preveč niha. In je logično, da pri vseh bootih in količini uporabnikov, lovljenje tečaja ni možno. Oz. boš skoraj zagotovo izgubil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Realman ()

3man ::

Duncaneo je izjavil:

Trguje kdo kdo kje kaj? Mnenja predlogi...
Lahko bi malo konstruktivno podebatirali.
Ali raje imate za sebe informacije, sicer kot vidim ponavadi postane vse prej kot konstruktivna debata, npr. določanje stopnje IQja.

Gor sva z gruntfurmićotom začela pa je vmes nebivedu mal pojokal pa se je mal prazne slame pomlatil.
Jaz še vedno pričakujem korekcijo navzdol (še par dni, teden) potem pa kratkoročno upam na prodajo na vrhu mal pod 800 recimo... upam.

3man je izjavil:

Jaz še vedno pričakujem korekcijo navzdol (še par dni, teden) potem pa kratkoročno upam na prodajo na vrhu mal pod 800 recimo... upam.

Dolgoročna napoved:
1 BTC za ceno nekje med 10k in 15k dolarji, prodajajo se pa v mBTC (mili BTC-jih) za ceno nekje med 10 in 15 dolarji, ker je sam BTC pač prevelik za prodajo. In počasi postane edino plačilno sredstvo na netu.

Kratkoročna:
Bo še skakal med 400 in 800 dolarji, da se lahko znebijo tistih hitrih zaslužkarjev, ki bi radi v enem dnevu zaslužili in so preveč požrešni.

bbf ::

>> Bo še skakal med 400 in 800 dolarji, da se lahko znebijo tistih hitrih zaslužkarjev, ki bi radi v enem dnevu zaslužili in so preveč požrešni

prej bo to srednjeročna, ker je še ogroooomno potencialnih enodnevnih zaslužkarjev na svetu, ki še niso okusili bitcoina. 10-15k bo cena ko bo dolar izgubil na vrednosti z inflacijo ali čim podobnim. BTC ne bo nikoli prišel do te cene samo s povpraševanjem po njemu.

Realman ::

Dolgoročno, tudi jaz ne verjamem, da bi lahko zrastel na takšne vrednosti. Enostavno zaradi tega, ker razdelitev ni enakomerna. Dejstvo je, da si še vedno peščica ljudi lasti recimo nekje 70% vseh bitcoinov in kot sem že napisal, tukaj jaz vidim glavno težavo. Poleg tega so še tukaj mt-gox coini, ki se še niso lansirali na trg.
Sedaj bi vsi radi z trgovanjem na hitro zaslužili, medtem ko svežega kapitala ni. Oz. je zelo malo novih vlagateljev z denarjem.
Kam bo šel tečaj v prihodnosti, pa lahko rečem samo, pustimo se presenetit.:)

MrStein ::

krneki0001 je izjavil:

1 BTC za ceno nekje med 10k in 15k dolarji, prodajajo se pa v mBTC (mili BTC-jih) za ceno nekje med 10 in 15 dolarji, ker je sam BTC pač prevelik za prodajo.

Že od nekdaj si lahko prodal/kupil tisočinko BTC ali še manj.
Razen če misliš v smislu "uporabil se bo ta naziv".
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
««
78 / 270
»»