Forum » Kriptovalute in blockchain » debata o Bitcoinu
debata o Bitcoinu
Temo vidijo: vsi
BitcoinMiner ::
Dolgoročno, tudi jaz ne verjamem, da bi lahko zrastel na takšne vrednosti. Enostavno zaradi tega, ker razdelitev ni enakomerna. Dejstvo je, da si še vedno peščica ljudi lasti recimo nekje 70% vseh bitcoinov in kot sem že napisal, tukaj jaz vidim glavno težavo. Poleg tega so še tukaj mt-gox coini, ki se še niso lansirali na trg.
Sedaj bi vsi radi z trgovanjem na hitro zaslužili, medtem ko svežega kapitala ni. Oz. je zelo malo novih vlagateljev z denarjem.
Kam bo šel tečaj v prihodnosti, pa lahko rečem samo, pustimo se presenetit.
Jaz se definitivno s tem ne strinjam.
Na virtualnem trgu ni samo BTC in LTC imamo več 100 različnih virtualnih kovancev, s katerimi se trguje na menjalnicah.
$ 23,378,899 volumna BTCja v 24 urah govori drugače, po moje je to ogromen kapital, ki pa ga je še več če prišteješ še ostale kovance.
Rudarjenje virtualnih valut oz. trgovanje z njimi prinaša zelo lepe dobičke.
Realman ::
Ni potrebno, da se strinjaš. To je samo moje mnenje.
Dejstvo je, da 20 miljonov dnevni volumen sploh ni velik, če upoštevamo, da se trguje po celem svetu. Poleg tega, dokler se samo trguje, fizični denar si pa izplačuje 1% trgovalcev, potem dnevni volumen sploh ni bistven. Poglej, če danes eden hoče prodati 10k btcjev, verjemi da bo tečaj konkretno zanihal navzdol. Moramo upoštevati, da večina lastnikov bitcoinov, ki jih imajo res teh 70% volumna ali še več ni vložilo niti 1 dolarja v papirnati obliki. Vlagamo novi trgovalci, ki smo pristopili, v zadnjem letu ali pol leta. In s tem se dviguje tečaj in vrednost. Dejstvo je, če začnejo ti miljonarji vsi naekrat prodajat, se tečaj v trenutku sesuje na 0. Oz. sploh ne bi bilo kupcev.
Dejstvo je, da 20 miljonov dnevni volumen sploh ni velik, če upoštevamo, da se trguje po celem svetu. Poleg tega, dokler se samo trguje, fizični denar si pa izplačuje 1% trgovalcev, potem dnevni volumen sploh ni bistven. Poglej, če danes eden hoče prodati 10k btcjev, verjemi da bo tečaj konkretno zanihal navzdol. Moramo upoštevati, da večina lastnikov bitcoinov, ki jih imajo res teh 70% volumna ali še več ni vložilo niti 1 dolarja v papirnati obliki. Vlagamo novi trgovalci, ki smo pristopili, v zadnjem letu ali pol leta. In s tem se dviguje tečaj in vrednost. Dejstvo je, če začnejo ti miljonarji vsi naekrat prodajat, se tečaj v trenutku sesuje na 0. Oz. sploh ne bi bilo kupcev.
krneki0001 ::
krneki0001 je izjavil:
1 BTC za ceno nekje med 10k in 15k dolarji, prodajajo se pa v mBTC (mili BTC-jih) za ceno nekje med 10 in 15 dolarji, ker je sam BTC pač prevelik za prodajo.
Že od nekdaj si lahko prodal/kupil tisočinko BTC ali še manj.
Razen če misliš v smislu "uporabil se bo ta naziv".
Točno to. mBTC kot naziv.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
MrStein ::
Dejstvo je, da 20 miljonov dnevni volumen sploh ni velik, če upoštevamo, da se trguje po celem svetu.
Toliko ima skoraj ljubljanska borza. Kaj šele kaka avstrijska ali italijansake (svetovnih sploh omenil ne bom).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
3man ::
Kam ste spet zafilozofiral. Nihče ne ve, kje bo čez 5 let, kaj šele kaj bo z Bitcoinom. Ko je Duncaneo vprašal po trgovanju in nasvetih je verjetno mislil kaj uporabnega, ne neuporabnosti in prerekanje.
Pomoje smo kak teden od lokalnega dna, potem pa bi morali spet lest vsaj proti 750, kjer bi lahko bil naslednji kratkoročni vrh.
Na, pa smo mal pohitel :)
Pomoje smo kak teden od lokalnega dna, potem pa bi morali spet lest vsaj proti 750, kjer bi lahko bil naslednji kratkoročni vrh.
Na, pa smo mal pohitel :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 3man ()
Zanimivo bo videt, kaj bo pomenila prodaja "silkroad seized bitcoins" za ceno BTCja: http://www.usmarshals.gov/assets/2014/b...
kiFni ::
Zanimivo bo videt, kaj bo pomenila prodaja "silkroad seized bitcoins" za ceno BTCja: http://www.usmarshals.gov/assets/2014/b...
Tud jaz sem glih tole prebral. si me mal prehitel. Ja tole je bo še zanimiv. Če so pametni naj jih počas dumpajo rajš, manjše količine. Bojo več dobil. Pa še cena ne bo padla. Ampak mogoče to hočejo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kiFni ()
Loocas ::
to se bo prodal enemu investitorju mimo uveljavljenih borz...
Tud jaz sem glih tole prebral. si me mal prehitel. Ja tole je bo še zanimiv. Če so pametni naj jih počas dumpajo rajš, manjše količine. Bojo več dobil. Pa še cena ne bo padla. Ampak mogoče to hočejo.
Matev - najslabši troll vseh časov
Seveda. A misliš, da bo on pa na Expedii kupil potovanje z BTC? :)
Privat marketi so pomoje premajhni, da to požrejo (večkrat) in bodo coini prej al slej na menjalnicah.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 3man ()
A tole ste vidl
"My risk assessment of Bitstamp"
To bi lahko spisal tudi jaz: "Predvidevam da..." Ušesa pa bom vseeno bolj našpičil, da ne bom "stamped" :P
Marat ::
Tako je, en navadni Joža, ki tu pa tam trguje na Bitstampu, nima 200k USD deposita da bi sploh lahko sodeloval na dražbi
Required Registration Items:
- A manually signed pdf copy of the Bidder Registration Form
- A copy of a Government-issued photo ID for the Bidder (or Control Person(s) of Bidder)
- $200,000 USD deposit sent by wire transfer originating from a bank located within the United States (please provide receipt of transfer)
A tole ste vidl
"My risk assessment of Bitstamp"
To bi lahko spisal tudi jaz: "Predvidevam da..." Ušesa pa bom vseeno bolj našpičil, da ne bom "stamped" :P
Glede na to, da imajo cca 10 mio fundinga, dvomim da so v slabi finančni kondiciji
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Marat ()
Realman ::
Vsekakor gre sedaj vsem stamp na živce, saj je največji in tudi največ kasira. Provizije nima skromne. Dejstvo je, da se lahko vsaka borza sesuje, tako kot se je gox. Zato pač, nikar ne vlagajte denarja, ki ga ne morete pogrešati, na bilo katero borzo. Najbolj panični, pa imajo lahko vedno v cold waletu.
StarMafijec ::
Se meni sam zdi ali so tile na Bitstampu malce zaspali na lovorikah?
Mislim no, imajo kapital in obstaja še mnogo zadev, ki bi jih lahko izboljšali. Niti trgovanja z drugimi valutami ne omogočajo.
Mislim no, imajo kapital in obstaja še mnogo zadev, ki bi jih lahko izboljšali. Niti trgovanja z drugimi valutami ne omogočajo.
MrX ::
Amadeuss ::
Pozdravljeni, zanima me katero virtualno borzo z bitcioni, poleg Bitstampa še priporočate? Bitstamp se mi zdi drugače ok, samo zdi se mi, da imajo precej visoke provizije...
MaterVola ::
S kakšnimi zneski bi se igral? Če si na Bitstampu precej aktiven, si hitro prepoloviš provizijo.
Mah za začetek ne z visokimi zneski. Tam okoli 100 EUR, toliko da sploh dobim feeling ali se zadeva splača in kok se da kej zaslužit.
MaterVola ::
Tako poglej. 100 €, 1 procent provizije pri nakupu in prodaji... Torej mora biti razlika med nakupno in prodajno ceno višja od 1 €, da si v plusu.
innerspace ::
Ima, med 0,5 do 0,2, odvisno od prometa.
Bitstamp je cisto kul za male zneske.
Bitstamp je cisto kul za male zneske.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4
No kul, sem se registrial na Bitstamp in sedaj čakam na validacijo :)
Za krakena sm pa slišu ja. Kakšne so prednosti/slabosti v primerjavi z Bitstampom?
Za krakena sm pa slišu ja. Kakšne so prednosti/slabosti v primerjavi z Bitstampom?
amacar ::
Na krakenu ne potrebuješ validacije za zneske do 2500$ (€), provizija pri trgovanju je 0.2% in se s trgovanjem zmanjšuje, znesek nakazila na TRR je 0.09€, denar sem zaenkrat vedno prejel dan po naročenem izplačilu.
mihor ::
StarMafijec je izjavil:
Se meni sam zdi ali so tile na Bitstampu malce zaspali na lovorikah?
Speak of the devil... :) http://www.delo.si/druzba/infoteh/ustan...
Duncaneo ::
Ok po tem, kar si mi sedaj povedu ima Kraken definitivno same prednosti pred Bitstampom
Kraken je manjša borza, kjer se manj trguje, za testiranje da vidiš kot praviš 100€ je čisto ok. Je pa res, da je glede nakazila denarja Bitstamp najbolj kull 1-3dni, (nakazilo gre na slovensko banko) je pa tudi na tretjem mestu po količini trgovanja. Sem testiral in nakazal na Btc-e pa 12 dni ni bilo denarja nikjer, šele po pisarjenju in odpiranju Ticketov se je pojavil na računu.
Na Btc-e lahko trguješ z € ali $ s tem da spet v € zelo malo trgujejo in težje kupiti in prodati, je pa provizija pri trgovanju 0.2%
Sam prenos BTC-jev med računi pa poteka b.p. tam od cca 20 minut do nekaj ur.
Je kdo že polagal denar na Kraken? Pri UPN nalogu imam težavo kako vpisati referenco, saj mi napiše, da referenca ne ustreza. Drugače je referenca v obliki AA10 *84* ***6 *** (zvezdice predstavljajo črke). Pri bitstampu mi je uspelo, in sem dal SI00 ter referenco. Pri tej referenci pa Klik nekaj protestira
Hvala za pomoč
Hvala za pomoč
Lonsarg ::
Bitstamp si najbrž nakazoval v Slovenijo in univerzalna referenčna koda SI00 vedno deluje.
Za tujino (RF namesto SI ponavadi) na žalost ni univerzalne, vsaj ne da bi jaz vedel. Moraš sam izračunat, če so tisti, ki ti dajo podatke tok idioti da ti oni ne izračunajo te kode!(na žalost večina tujih firm kar imam izkušnje).
Jaz sem problem, ko sem naročal iz Nemčije rešil preko googla, ki je našel "reference calculator" za te kode:
http://www.jknc.eu/RFcalculator
Za tujino (RF namesto SI ponavadi) na žalost ni univerzalne, vsaj ne da bi jaz vedel. Moraš sam izračunat, če so tisti, ki ti dajo podatke tok idioti da ti oni ne izračunajo te kode!(na žalost večina tujih firm kar imam izkušnje).
Jaz sem problem, ko sem naročal iz Nemčije rešil preko googla, ki je našel "reference calculator" za te kode:
http://www.jknc.eu/RFcalculator
amacar ::
Lonsarg ::
Zanimivo, meni Abanka in punci SKB ne pusti SI napisati v referenco za nakazila izven države, nujno zahteva RF. Zgleda je to zgolj stvar implementacije.
P.S.: Če že vpisuješ SI kodo uporabi SI 00, kjer lahko potem poljubno cifro vpišeš. Namen je dobro dvakrat napisati namreč, ta namen v obliki kod je ponavadi še bolj pomemben kot tisti zgoraj za hitro(računalniško) obdelavo nakazila.
P.S.: Če že vpisuješ SI kodo uporabi SI 00, kjer lahko potem poljubno cifro vpišeš. Namen je dobro dvakrat napisati namreč, ta namen v obliki kod je ponavadi še bolj pomemben kot tisti zgoraj za hitro(računalniško) obdelavo nakazila.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Hmm zanimivo, meni pri kodi SI00 napiše, da sklic vsebuje nedovoljene znake. Mislim, da SI99 dopušča več svobode pri vpisovanju kot SI00
Btw. kaj se je zgodilo, da je tako padel tečaj Bitcoina?
Btw. kaj se je zgodilo, da je tako padel tečaj Bitcoina?
e-hydra ::
Coinex.pw
Da ne odpiram nove teme. Kr nekaj časa me ni blo na sceni...pa sem na hitro hotel nekaj LTC zamenjat v BTC. Seveda sem LTC prenakazal na COINEX. Sama potrditev prenosa je bila potrjena v cca 1 uri. V coinex denarnici pa jih ni, pa noben Withdraw ni aktiven.
Torej sem jih zabrisal v nič, ali je to samo trenutno stanje ?
tnx
Da ne odpiram nove teme. Kr nekaj časa me ni blo na sceni...pa sem na hitro hotel nekaj LTC zamenjat v BTC. Seveda sem LTC prenakazal na COINEX. Sama potrditev prenosa je bila potrjena v cca 1 uri. V coinex denarnici pa jih ni, pa noben Withdraw ni aktiven.
Torej sem jih zabrisal v nič, ali je to samo trenutno stanje ?
tnx
_Hammer_ ::
Coinex borzda že zdavnaj ni več vredna zaupanja.
Ustanovitelja zgleda spet iščejo kot pred časom, ko je ugasnila, za nekaj tednov
https://bitcointalk.org/index.php?topic...
Ustanovitelja zgleda spet iščejo kot pred časom, ko je ugasnila, za nekaj tednov
https://bitcointalk.org/index.php?topic...
krneki0001 ::
not. Meni deluje.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
StarMafijec ::
MrStein ::
Da je v stečaju. Osnovni pravni podatki o zadevi.
Večino verjetno piše na www.mtgox.com
Večino verjetno piše na www.mtgox.com
Motiti se je človeško.