Forum » Kriptovalute in blockchain » debata o Bitcoinu
debata o Bitcoinu
Temo vidijo: vsi
Smurf ::
@darkoc
Ce bi se njegova uporaba kot valuta mocno povecalo (recimo online trgovine) bi njegova vrednost lahko se bila razumljiva. Ampak se ni, sedaj se uporablja kot nalozba, kjer vsi hocejo zasluziti na hitro. V tem je problem.
Ce bi se njegova uporaba kot valuta mocno povecalo (recimo online trgovine) bi njegova vrednost lahko se bila razumljiva. Ampak se ni, sedaj se uporablja kot nalozba, kjer vsi hocejo zasluziti na hitro. V tem je problem.
psickolog ::
V bistvu je Vikking v tej temi napisal enega redkih pametnih postov. Vecina ostalih je na nivoju Bitcoin bo sel gor zato, ker gre gor. Dejstvo je, da je bitcoin sel gor na tako vrednost, ker vsak pricakuje, da bo z njem nekaj na hitro zasluzil (kar beri poste na tem forumu) in ne zato, ker je kriptovaluta. Zaradi tega je le vprasanje casa kdaj bo zdrsnil navzdol (v bistvu se to ze dogaja), res pa je, da verjetno ne bo padel vec tako nizko kot je bil pred recimo meseci (ker je v tem casu postal bolj znan).
Kupovanje/prodajanje na dnevnem redu je pa bolj kot ne gambling. Ampak, ce nekateri pri tem uzivate.... zakaj pa ne, jaz osebno sem prodal vse kriptovalute ze kar nekaj casa nazaj in naredil z bitcoini profit x6 ter x20 z litecoini.
Tole je spet ena verbalna akrobatika.
Prosim, če obrazložiš tole dejstvo, in navedeš podobne primere, kjer so stvari, ki niso kriptovalute, delovale po enakem principu. Seveda ne pozabit, da tista stvar ni smela imeti "dodane vrednosti":
Dejstvo je, da je bitcoin sel gor na tako vrednost, ker vsak pricakuje, da bo z njem nekaj na hitro zasluzil (kar beri poste na tem forumu) in ne zato, ker je kriptovaluta.
black ice ::
@darkoc
Saj je od aprila nastalo ogromno novih storitev, kjer je možno uporabljati kripto valute. Če hočeš v trgovino, prodaš bitcoine za sprejeto fiat valuto.
Tole je spet ena verbalna akrobatika.
Prosim, če obrazložiš tole dejstvo, in navedeš podobne primere, kjer so stvari, ki niso kriptovalute, delovale po enakem principu. Seveda ne pozabit, da tista stvar ni smela imeti "dodane vrednosti":
Zakaj si ti kupil bitcoine? Zato, da bos nekaj zasluzil, ali da bos v neki online trgovini z njimi nekaj kupil?
Zakaj mislis, da jih je vecina ljudi kupilo? Lahko se naredi tukaj anketo, jaz mislim, da znam uganiti odgovore.
Jaz nisem opazil, da bi se povecalo stevilo trgovin, ki operira z bitcoini (glede na ogromno nihanje v ceni bitcoini, ta ironicno niti ni primeren za to).
Vikking ::
Tako pameten si in vse veš, ampak kupil ga pa ne bi.
Raje komentiraj stvari, na katere se spoznaš.
Ne, če bi vedel zanj 2012 ga ne bi kupil (verjetno se ne bi ukvarjal niti z rudarjenjem). Sem šel brati stare članke. Ter nikoli ni bil omenjen da je oh in sploh, kot sedaj, ko je doživel rast na steroidih.
Kdor je videl v njem ko je bil še vreden 1 enoto in manj, verjetno tudi ni nikoli pričakoval 1000% rast. Se je pa zato precej veselil.
Kaj pa je za razumeti pri bitcoin-u?. Sem pa probal rudariti tako v pool-u kot solo. Tako da hkrati tudi razumem, kaj je potrebno da ga lahko kupuješ in prodajš.
Zakaj omenjam igranje. Zato ker se je več denarja obrnilo z facebook krediti, qq in linden dolarji, kot pa z bitcoini.
Poleg tega sem podal le svoje mnenje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vikking ()
S tem nisi obrazložil ničesar. Jasno, da sem se začel z bitcoini ukvarjati, zato, da bi nekaj z njimi zaslužil. A sem z uporabo bitcoinov uvidel, kakšen ogromen potencial imajo kripto valute.
To je pa nekaj, česar laiki očitno ne opazite, in vam je ves smisel samo v tem, da prodajate in kupujete. Ne opazite pa svobode, ki vam jo bitcoin lahko omogoča.
Kripto valute je smiselno uporabljati za prodajo digitalnih dobrin in storitev. Za v trgovino hodit pač prodaš bitcoin za fiat.
Da danes kripto valuta ni primerna za navadne trgovce, še ne pomeni, da ne bo čez čas. Kakor tudi, da če bitcoinu danes niha cena tako, kot mu niha, da mu bo vedno. Niti nikjer ne piše, da se bo bitcoin obdržal. Kripto valute se pa bodo, zagotovo.
To je pa nekaj, česar laiki očitno ne opazite, in vam je ves smisel samo v tem, da prodajate in kupujete. Ne opazite pa svobode, ki vam jo bitcoin lahko omogoča.
Kripto valute je smiselno uporabljati za prodajo digitalnih dobrin in storitev. Za v trgovino hodit pač prodaš bitcoin za fiat.
Da danes kripto valuta ni primerna za navadne trgovce, še ne pomeni, da ne bo čez čas. Kakor tudi, da če bitcoinu danes niha cena tako, kot mu niha, da mu bo vedno. Niti nikjer ne piše, da se bo bitcoin obdržal. Kripto valute se pa bodo, zagotovo.
paypal, sepa, direktno nakazilo.
Zakaj bi kupoval BTC-je z € (banka pobere provizijo, borza pobere provizijo). Potem plačal v BTC (trgovec da lahko pride do €, pa bo spet moral BTC-je prodati na borzi za € in plačati provizijo banki in borzi.
Ne ne bo čez čas, ker edino imeti BTC se splača ker boš z samim nakupom in prodajo le tega zaslužil. Zakaj bi nekomu dal 1BTC za 10enot dobrin, če pričakuješ da boš čez nekaj dni, za 1BTC lahko dobil 20enot dobrin.
ali
Zakaj bi trgovec sprejel BTC če pričakuje, da bo dal za 1BTC 10enot dobrin. Ker pričakuje, da bo čez nekaj dni, lahko za 1BTC dal samo 0,5enote dobrine.
Zakaj bi ti banka dala kredit za tvoje podjetje v BTC-ju, če pričakuje, da bo več vreden čez 1 mesec in če samo drži BTC več zasluži, kot pa bi služila z obrestmi.
Valuta oz. enota s katero lahko nekaj zamenjuješ za drugo dobrino v večjem obsegu, mora bit najprej stabilna.
Zakaj bi kupoval BTC-je z € (banka pobere provizijo, borza pobere provizijo). Potem plačal v BTC (trgovec da lahko pride do €, pa bo spet moral BTC-je prodati na borzi za € in plačati provizijo banki in borzi.
Ne ne bo čez čas, ker edino imeti BTC se splača ker boš z samim nakupom in prodajo le tega zaslužil. Zakaj bi nekomu dal 1BTC za 10enot dobrin, če pričakuješ da boš čez nekaj dni, za 1BTC lahko dobil 20enot dobrin.
ali
Zakaj bi trgovec sprejel BTC če pričakuje, da bo dal za 1BTC 10enot dobrin. Ker pričakuje, da bo čez nekaj dni, lahko za 1BTC dal samo 0,5enote dobrine.
Zakaj bi ti banka dala kredit za tvoje podjetje v BTC-ju, če pričakuje, da bo več vreden čez 1 mesec in če samo drži BTC več zasluži, kot pa bi služila z obrestmi.
Valuta oz. enota s katero lahko nekaj zamenjuješ za drugo dobrino v večjem obsegu, mora bit najprej stabilna.
S tem nisi obrazložil ničesar. Jasno, da sem se začel z bitcoini ukvarjati, zato, da bi nekaj z njimi zaslužil. A sem z uporabo bitcoinov uvidel, kakšen ogromen potencial imajo kripto valute.
Torej se strinjamo zakaj se sedaj vecinoma bitcoini uporabljajo, lepo.
Spet si zamesal, jaz sem prvotno kupil kriptovaluto ravno zato, ker sem videl potencial v njej (ok litecoini so bili kupljeni zato, ker sem pricakoval, da bo raja po bitcoinih navalila tudi na ostale kriptovalute tako, da je bilo nekoliko spekuliranja). Ampak v tem trenutku mi je jasno, da ceno ne ustvarja potencial, ampak prej omenjena spekulacija, kar je ponavadi precej dober znak, da zacnes prodajati stvari.
Prodaja digitalnih dobrin in storitev ni narastla niti priblizno toliko kot cena.
Se celo sam priznavas, da ne ves kaj se bo zgodilo z bitcoini (o katerih je tukaj govora). To, da se nobena kriptovaluta ne bo obdrzala pa nisem trdil nikjer. Jaz zgolj trdim, da sem precej preprican, da cena bitcoinov padla, glede na to, kaj ustvarja trenutno ponudbo (in s tem ceno).
Klampfer ::
Lahko pa da je razlog za "počasen kontroliran" padec, to, da prevzema BTC kakšna velika multinacionalka (Amazon, PayPal,...), ki želi imeti nadzor nad valuto. Šele ko bo imela zadostno število BTC bo javno naznanila pristop. Padec pa kontrolirajo zato, da ne bi popolnoma razbili BTC...
Bogomir
V tem primeru bi sla cena gor ne dol.
To pa ne, ker želijo "poceni" kupiti večino BTC.
Bogomir
Tako pameten si in vse veš, ampak kupil ga pa ne bi.
Raje komentiraj stvari, na katere se spoznaš.
Ne, če bi vedel zanj 2012 ga ne bi kupil (verjetno se ne bi ukvarjal niti z rudarjenjem). Sem šel brati stare članke. Ter nikoli ni bil omenjen da je oh in sploh, kot sedaj, ko je doživel rast na steroidih.
Kdor je videl v njem ko je bil še vreden 1 enoto in manj, verjetno tudi ni nikoli pričakoval 1000% rast. Se je pa zato precej veselil.
Kaj pa je za razumeti pri bitcoin-u?. Sem pa probal rudariti tako v pool-u kot solo. Tako da hkrati tudi razumem, kaj je potrebno da ga lahko kupuješ in prodajš.
Zakaj omenjam igranje. Zato ker se je več denarja obrnilo z facebook krediti, qq in linden dolarji, kot pa z bitcoini.
Poleg tega sem podal le svoje mnenje.
Večina člankov je napisana za bitcoin laike, bolj malo je resnega materiala. Večina člankov ponavlja ene in iste točke, ki niso tako zelo pomembne. Nisem pa zasledil še članka, ki bi dobro razložil, zakaj prihaja do nihanja cen na način, kot prihaja (nisem sicer iskal članka s tako temo, vendar med izborom člankov, ki sem jih prebral, takega nisem zasledil). In verjetno je nihanje cene ena izmed ključnih stvari, ki jih je pametno razumeti. A pri bitcoinu ni samo cena, je še miniranje, programiranje aplikacij, ker gre za open source, zaenkrat gre še za neobdavčen ali vsaj prikrit denar oz. vrednost. Bitcoin ima ogromno atributov, ki v člankih niso opisani, ali poudarjeni.
Igranje si omenil na način, da je bitcoin samo igračkanje, in da zato nima prihodnosti. Jaz pa sem te spomnil, da je v igračkanju prihodnost, ter da je že sedanjost igračkanja zelo profitabilna.
Bitcoin in njegovi derivati imajo to dodano vrednost, da imajo kot open-source software moč, da monopol nad valutami, ki ga ima trenutno ameriška FED (oz. ECB in tako naprej), vsaj delno vzamemo iz njihovih rok. Za nekatere je to popolnoma nepomemben ali nesmiseln podatek, za nekatere druge pač ne.
Pa pač, tukaj so. Kripto valute se bodo uporabljale, za karkoli se pač bodo. Če nekoč ne bodo več zanimive, se ne bodo več uporabljale. Imajo še eno zelo zanimivo lastnost - ljudje, ki imajo določen coin, večinoma želijo, da temu coinu cena zraste. In za to so pripravljeni nekaj tudi narediti. Skupna želja vseh holderjev je, da cena coinov raste. In zato so povezani med sabo. Na nek način tvorijo neke sorte virtualno državo s skupnim interesom in skupnim ciljem. Nekaj, kar je npr. v firmah in v državi veliko težje doseči.
Smo še čisto na začetku dobe kripto valut, verjamem, da je v tem predvsem zato, ker so open source, pred njimi lepa prihodnost. Ker lahko sprogramiraš web aplikacijo po svojih željah, za kateri koli virtualni cekin želiš, pa boš v končni fazi še vseeno imel možnost priti do pravega denarja. Problem bi bil samo, če bi jih vse večje države prepovedale.
Glede investiranja v bitcoin pa trenutno to izgleda precej tvegano početje :D Ko pada, pada ornk :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: psickolog ()
Kaj zelijo ni relevantno. S tem, ko zelijo kupiti povecujejo povprasevanje zaradi cesar postane cena visja. Osnovna matematika (oz. ekonomija).
Ce bom imel jaz 1 bitcoin in ga bodo od mene zeleli 3 ljudje, ga bom dal tistemu, ki ponudi najvec, ne tistemu, ki ponudi najmanj.
Zakaj pa amazon in paypal, ne naredita vsak svojo valuto? Preprosto povesta da je možno kupovati in prodajti samo z to valuto. Tako kontrolirata precej večji delež, poleg tega sta lahko že v štartu večinska lastnika.
Kar je hkrati odgovor darkoc-u. Resno? da vzameš monopol FED-u in ECB-ju. Se pravi ga daš raje v roke kakšnemu Šrotu, Bavčarju, se pravi nadebudnemu menedžerju, ki se mu jeb.. za tebe. Njega samo zanima čisti profit, pa če ti vmes ostaneš nag na cesti.
Nihče ne omeni izumitelja/e (anonimen) z razlogom. Kakšen delež ima že le-teh? Sploh ne poznajo te osebe (pa tako zelo zaupajo vanj), čudno da se nič ne govori o teorijah zarote, kako so skrivne orgnaizacije, pa NSA, pa CIA, pa FED... lansirale to valuto. Da obrnejo denar.
Je pa čist možno če se zgodi pogrom, da bo polno teorij zarote. Od nadebudnih bitcojnarjev.
Torej popolnoma in brezjmenjo zaupaš, anonimnemu izumitelju, ki po novičkah, bojda drži precejšen delež le-teh. Torej?
virtualna valuta v virtualni državi. Oh oh, počakaj, samo da pomislim, uh uh uh... samo malo kje sem že to slišal. Ah sem se spomnil, bojda nek Second Life?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vikking ()
Smurf, ti kr nekej pišeš in iz mojih stavkov delaš neke svoje zaključke.
Meni je jasno, da cena varira in se vedem temu primerno. Ampak mi nismo govorili o ceni?
Pa večinoma nisem govoril eksplicitno o Bitcoinu, ampak na splošno o kripto valutah.
Saotoshi Nakamotojeve denarnice ostajajo nedotaknjene. Kar se da preveriti tudi na blockchainu. Kar jasno ne pomeni, da se o njemu "ne govori". Tudi razlog, zakaj je ostal anonimen, tebi ne more biti kar znan, ampak pač nekaj sklepaš, kar ti najprej pade na pamet. :D
Zaupam odprti kodi. Zaupam ljudem, ki so gledali odprto kodo, in zaupajo tej kodi.
:D
Meni je jasno, da cena varira in se vedem temu primerno. Ampak mi nismo govorili o ceni?
Pa večinoma nisem govoril eksplicitno o Bitcoinu, ampak na splošno o kripto valutah.
Saotoshi Nakamotojeve denarnice ostajajo nedotaknjene. Kar se da preveriti tudi na blockchainu. Kar jasno ne pomeni, da se o njemu "ne govori". Tudi razlog, zakaj je ostal anonimen, tebi ne more biti kar znan, ampak pač nekaj sklepaš, kar ti najprej pade na pamet. :D
Zaupam odprti kodi. Zaupam ljudem, ki so gledali odprto kodo, in zaupajo tej kodi.
:D
Zgodovina sprememb…
gruntfürmich ::
kake idiotske protiargumente imate hejterji, da kar smrdi da ste favšni ker niste nič zaslužili.
ampak smurf, da pa tako neumno in naivno pričakuješ da bo po parih letih kriptovaluta zaživela v vsem svojem sijaju in potencialu kljub vsespošnem odporu uradnih finančnih inštitucij pa ti ni podobno...
ampak smurf, da pa tako neumno in naivno pričakuješ da bo po parih letih kriptovaluta zaživela v vsem svojem sijaju in potencialu kljub vsespošnem odporu uradnih finančnih inštitucij pa ti ni podobno...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
seveda ce hoces zasluzit, rabis novacit in prepricevat, kako je varno, stabilno,...
V bistvu je to eden večjih problemov. Imeti bitcoine na varnem, a obenem preproste za uporabo. Bitcoini niso ravno najlažji za uporabo. Telefoni in računalniki pa so tarče trojanskih konjev in podobne nesnage.
Drugače pa obstajata 2 taktiki. Lahko govoriš, kako je coin fajn, lahko pa poskušaš še povečati paniko, in govoriš, kake je coin zanič. To počnejo trolli na teh borzah.
Zgodovina sprememb…
gruntfürmich je izjavil:
kake idiotske protiargumente imate hejterji, da kar smrdi da ste favšni ker niste nič zaslužili.
Caki, kje sem pa to trdil? Cisto mozno je, da bo kmalu bila preganjena s strani uradnih institucij. Ampak jo bo pa zelo tezko popolnoma uniciti (teoreticno ponuja anonimno kupovanje in tako ima potencial vsaj za crne trge).
trnvpeti ::
obstaja se 3 taktika
predlagas neke nove coine
seveda z istim namenom, piramido je potrebno hranit, da imas kaj od tega
obstaja se 3 taktika
Saj je že veliko novih coinov, 100 in več. Lahko narediš svojega, in upaš na easy money. Saj je bilo kar nekaj prometa na teh novih coinih v zadnjem času. Se je dalo lepo zaslužit, če si miniral te coine, še preden so bili kaj vredni..
gruntfürmich je izjavil:
Haterji?? od kod pa tebi to. Podal svoje mnenje, sedaj pa sovražim bitcoin-?e. Bitcoin-i so super, le kdo se jaz da bi lahko trdil da so zanič. Kje pa sem napisal da so bitcoin-i zanič ali da jih celo sovražim.
Povem le to, da so popularni iz povsem drugih razlogov, kot pa zaradi tega, ker so uporabni.
Dovolj dolgo je že na trgu 4leta, da bi lahko izkazal in upravičil uporabno vrednost. Oziroma da bi se zaradi svojih značilnosti neizmerno razširil kot način plačilnega sredstva, menjave za dobrine. Tistih par trgovinc v celem svetu, so pa le novičke za pumpanje vrednosti BTC-ja. P
Pa tudi ne ustvariš BTC-ja in 100derviatov? čemu, a BTC ni dovolj dober?
Aplavdiram vsem ki so zaslužili. Vse moje iskrene čestitke, bravo. A zgodbe o takšnih donosih, bo hitro konec. Mogoče celo prehitro.
49106 ::
Ne, če bi vedel zanj 2012 ga ne bi kupil (verjetno se ne bi ukvarjal niti z rudarjenjem).
Sem pa probal rudariti tako v pool-u kot solo.
Preveč si škrt in zaradi tega nepripravljen na rizik. Si pa rudaril in prodal takoj za majhen profit, sicer danes ne bi pisal kar pises.
Kaj pa je za razumeti pri bitcoin-u?
Predvsem njegov potencial, poleg tega kako deluje seveda.
Jaz nisem opazil, da bi se povecalo stevilo trgovin, ki operira z bitcoini (glede na ogromno nihanje v ceni bitcoini, ta ironicno niti ni primeren za to).
Jaz pa sem. Pravzaprav sem vse humblebundle kupil z BTC-jem.
da vzameš monopol FED-u in ECB-ju. Se pravi ga daš raje v roke kakšnemu Šrotu, Bavčarju, se pravi nadebudnemu menedžerju, ki se mu jeb..
Nihče ne omeni izumitelja/e (anonimen) z razlogom.
Ja, je anonimen, morda tudi že pokojen. Od trenutka ko je izdal source, to ni več pomembno.
seveda ce hoces zasluzit, rabis novacit in prepricevat, kako je varno, stabilno,...
Sploh ne. Nikoli se ni igralo na karto stabilnosti. Vedno se je igralo na karto anonimnost in morebitnega profita, poleg varnosti seveda. Kdor ne rizkira, ne profitira.
Kar bo - zero-sum-game -> nekdo mora zgubit, da drugi dobi.
Zero sum game je realnost. Že evro ob vsakoletni inflaciji je natanko to. Ostale valute tudi. Hell, še zaposlitev je zero sum game. Javnemu sektorju se plače usklajujejo z inflacijo, minimalna plača tudi(Vizjak je skušal celo ukiniti usklajevanje minimalne plače), preostanku (ali vsaj večini) zasebnega sektorja pa ne. Torej zeru sum game.
Vse moje iskrene čestitke, bravo. A zgodbe o takšnih donosih, bo hitro konec. Mogoče celo prehitro.
Da se ne boš pojedel, če se zgodi obratni. Če vrednost BTC-ja drastično pade, ga nihče od trenutnih kupcev ne bo prodajal in bi ob zadostnem povpraševanju kaj hitro nazaj. To je tudi glavni razlog zakaj se vedno znova dosega nov, še višji vrh.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
Loocas ::
A ti sploh zastopiš delovanje piramidne sheme?? In kaj naj bi imel Bitcoin pri tem.
Matev - najslabši troll vseh časov
no, lepo prosim, razloži piramidno shemo v primeru Bitcoina.
Nikec3 ::
Po mojem je za Bitcoin samo pomembno, da se o njem čim več piše. Ni važno ali so novice pozitivne, ali negativne, pomembno je, da se ustvarja hype, ki povzroča ogromna nihanja v njegovem tečaju, to pa ga tudi dela zanimivega.
Če bi se tečaj bitcoina spreminjal tako počasi, kot se pri delnicah ali zlatu, ne bi bil nikoli tako popularen. Torej, bolj bo Bitcoin podoben valuti, manj bo zanimiv.
Če bi se tečaj bitcoina spreminjal tako počasi, kot se pri delnicah ali zlatu, ne bi bil nikoli tako popularen. Torej, bolj bo Bitcoin podoben valuti, manj bo zanimiv.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"
Če govorice držijo, bo en velik bum konec januarja, kar zna bit precej zanimivo.
Iz česa sklepaš? Bum gor ali dol?
black ice ::
Če govorice držijo, bo en velik bum konec januarja, kar zna bit precej zanimivo.
Kaj bo januarja? Se bo spet razpolovila nagrada na blok?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: black ice ()
Če bi se tečaj bitcoina spreminjal tako počasi, kot se pri delnicah ali zlatu, ne bi bil nikoli tako popularen.
A si resen? Zlato precej niha, delnice pa še bolj.
P.S. DogeCoin @9,881 Mhash/s :D
Zgodovina sprememb…
Če bi se tečaj bitcoina spreminjal tako počasi, kot se pri delnicah ali zlatu, ne bi bil nikoli tako popularen.
A si resen? Zlato precej niha, delnice pa še bolj.
V tem primeru je zlato nihalo največ v 10 letih, pa še vedno občutno manj kot Bitcoin. Ta je nihal v enem letu skoraj do 1000%, dnevno pa tudi do 40%.
1. Preveč si škrt in zaradi tega nepripravljen na rizik. Si pa rudaril in prodal takoj za majhen profit, sicer danes ne bi pisal kar pises.
2. Predvsem njegov potencial, poleg tega kako deluje seveda.
3. Jaz pa sem. Pravzaprav sem vse humblebundle kupil z BTC-jem.
4. Ja, je anonimen, morda tudi že pokojen. Od trenutka ko je izdal source, to ni več pomembno.
5. Sploh ne. Nikoli se ni igralo na karto stabilnosti. Vedno se je igralo na karto anonimnost in morebitnega profita, poleg varnosti seveda. Kdor ne rizkira, ne profitira.
6. Da se ne boš pojedel, če se zgodi obratni. Če vrednost BTC-ja drastično pade, ga nihče od trenutnih kupcev ne bo prodajal in bi ob zadostnem povpraševanju kaj hitro nazaj. To je tudi glavni razlog zakaj se vedno znova dosega nov, še višji vrh.
1. 2. in 3.: nekaj LTC-jev, sploh nisem odpru računa na borzi. Na žalost pa jaz ne morem kupti z njim nekaj stvari. Torej zaenkrat njegov potencial glede na njegovo vrednost, ni izkazan. Oziroma 1000x presežena vrednost, glede na njegov dokazan potencial. Vrednost bi morala rasti hkrati z njegovim dokazovanjem potenciala (počasna uvedba spletnih velikanov v svoj sitem: ebay, amazon...itd).
Sem pa že napisal da ga tudi leta 2012 ne bi kupil. Pa je imel nikakvo vrednost, torej vsaj zame (pač nisem internetni guru, da bi razumel njegovo vrednost iz programerskega stališča).
Torej sem precej nepristranski pri mojem mnenju.
4. Kako ne?
5. Zakaj potem govora da je "valuta", prihodnost, oh in sploh kako je boljši kot denar. Mora biti najprej stabilen. Ja je super da tako niha, nudi bajne zaslužke. Ne bo pa zaradi tega nihanja postal prihodnost. Torej verjetno bo moralo priti nekaj veliko boljšega, manj anonimnega, kontroliranega in stabilnega po vrednosti.
Je pa BTC začetek, v pravo smer? seveda.
6. ne bom se nič pojedel. Če si pameten in ustvaril 10k € čistega profita, si 7k € pobasal na svoj bančni račun (kjer je denar varen pred nihanji). Z 3k € pa se najprej igraš. Se pravi si v profitu, tudi če gre ves BTC v maloro.
Je možen še enkrat takšen tobogan BTC-ja. Povsem možno, navzdol in napolno navzgor, večkrat. Ker internet je nor. Vrednost BTC-ja pa popolnoma odvisen od internetnega medijskega racanja.
Gladi ::
Zgornja slika je zadnji 2 leti. Graf zadnjih 10 let pa izgleda tako.
Seveda, saj je bolj otipljivo in ljudje imajo več zaupanja, saj je naš prijatelj vsaj 5000 let.
Tudi z zlatom ne moreš kupiti kaj preveč stvari, pa še vedno ne pomeni da vrednost zlata ni izkazana. Je pa LTC nekaj drugega, kot BTC. Če bi bil enako uporaben, bi bilo razmerje med BTC/LTC okoli 1/4.
pa še vedno občutno manj kot Bitcoin
Seveda, saj je bolj otipljivo in ljudje imajo več zaupanja, saj je naš prijatelj vsaj 5000 let.
Na žalost pa jaz ne morem kupti z njim nekaj stvari.
Tudi z zlatom ne moreš kupiti kaj preveč stvari, pa še vedno ne pomeni da vrednost zlata ni izkazana. Je pa LTC nekaj drugega, kot BTC. Če bi bil enako uporaben, bi bilo razmerje med BTC/LTC okoli 1/4.
Zgodovina sprememb…
Imam občutek, da pravi "blisk crash" še pride ta teden. Namreč, bid-i so lepo zgoščeni in visoki - idealno za "hipno" keširanje večje količine BTC
Bogomir
gslo ::
lol, jaz vam lahko samo rečem, da bodo kriptovalute v 2014 dosegle nove vrhove. resni playerji ala wallstreet bodo šele začel rolat prave bale denarja v kriptokeš. briga njih kaj bo, as long as there is money to be made.
tisti, ki malo spremljajo tuje medije vedo, da je zunaj hype precej večji kot pri nas. merchanti tudi rastejo kot gobe po dežju. jaz konkretno razmišljam o startupu, nekako povezanem s kriptovalutami, pa sem jezen že sam nase, ker razmišljam predolgo. svaka čast fantom iz bitstampa.
ena kitajska partija bo pač malo stresla ceno, to bo pa to. chinki so se strgal z verige in glede na dosedanjo politiko je bilo stanje itak nevzdržno. sej je možno, da bomo šli do $300. ampak v 2014 gremo krepko čez 1200$+, preveč je interesa. ideja je predobra.
First they ignore you.
Then they laugh at you.
Then they fight you.
Then you win.
disclaimer: obstajata dva scenarija, ki moje pisarjenje ovržeta: razbijejo sha-256 ali pa nepredstavljiv boj proti kriptovalutam s strani večine relevantnih režimov. kot globalen boj proti drogam, recimo. :-D
FREEZE! DROP YOUR QR CODE, CRYPTOJUNKIE!
tisti, ki malo spremljajo tuje medije vedo, da je zunaj hype precej večji kot pri nas. merchanti tudi rastejo kot gobe po dežju. jaz konkretno razmišljam o startupu, nekako povezanem s kriptovalutami, pa sem jezen že sam nase, ker razmišljam predolgo. svaka čast fantom iz bitstampa.
ena kitajska partija bo pač malo stresla ceno, to bo pa to. chinki so se strgal z verige in glede na dosedanjo politiko je bilo stanje itak nevzdržno. sej je možno, da bomo šli do $300. ampak v 2014 gremo krepko čez 1200$+, preveč je interesa. ideja je predobra.
First they ignore you.
Then they laugh at you.
Then they fight you.
Then you win.
disclaimer: obstajata dva scenarija, ki moje pisarjenje ovržeta: razbijejo sha-256 ali pa nepredstavljiv boj proti kriptovalutam s strani večine relevantnih režimov. kot globalen boj proti drogam, recimo. :-D
FREEZE! DROP YOUR QR CODE, CRYPTOJUNKIE!
Sploh ni čudno, da Bitcoin tako niha, saj z njo trguje praktično cel svet, ob tem da je tržna kapitalizacija BTC trenutno samo 8 mrd USD (kar je v svetovnem merilu neumno malo). Že relativno mali trejderji poganjajo vrednost gor ali dol. Ob silovitejšem vstopu Wall streeta gre zadeva v nebesa.
Sploh ni čudno, da Bitcoin tako niha, saj z njo trguje praktično cel svet, ob tem da je tržna kapitalizacija BTC trenutno samo 8 mrd USD (kar je v svetovnem merilu neumno malo). Že relativno mali trejderji poganjajo vrednost gor ali dol. Ob silovitejšem vstopu Wall streeta gre zadeva v nebesa.
tako se govori
to je hrana za nove
dokler drzava ne bo dala zegna, do takrat borza nima kaj praskat
medtem norveska ni dala zegna
mislis, da bo drugje drugace?
Ob silovitejšem vstopu Wall streeta gre zadeva v nebesa.
Hehe, to si bom pa zapomnil. . Upam da imaš prav. In ja, v tujini je hype res mnogo večji. Baje, da 43% američanov ve kaj je Bitcoin. V Sloveniji ta odstotek verjetno ni niti 10%.
The Department of Justice said Bitcoins can be “legal means of exchange” at a U.S. Senate committee hearing, boosting prospects for wider acceptance of the virtual currency.
“We all recognize that virtual currencies, in and of themselves, are not illegal,” Mythili Raman, acting assistant attorney general at the Justice Department’s criminal division, said at the hearing.
“The FBI’s approach to virtual currencies is guided by a recognition that online payment systems, both centralized and decentralized, offer legitimate financial services,” Peter Kadzik, principal deputy assistant attorney general, wrote in a letter dated Oct. 23. “Like any financial service, virtual currency systems of either type can be exploited by malicious actors, but centralized and decentralized online payment systems can vary significantly in the types and degrees of illicit financial risk they pose.”
1/3 globalnega trga. A je mau?