» »

debata o Bitcoinu

debata o Bitcoinu

Temo vidijo: vsi
««
146 / 270
»»

dronyx ::

Tule berem da ameriška davčna uprava bitcoin (ter podobne kripto coine) šteje kot delnice oziroma obveznice od katerih bi moral plačati davek na kapitalski dobiček in vložiti davčno napoved na posebnem obrazcu. Samo tudi v ZDA kot kaže to naredi zanemarljivo malo zavezancev. So tudi zahtevali od Coinbase da jim posreduje vse transakcije, samo niso preveč pripravljeni sodelovat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

D3m0r4l1z3d ::

Čemu pripisat stagnacijo na dobrih 2500usd?
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

Imobile ::

Zivjo, je mozno nakazilo Bitcoina preko bitins.net (nakup kupona na petrolu) direktno na Bittrex racun, ali je potrebno prvo nakazati na Coinbase in nato na Bittrex. Hvala za odgovor.

Samuel ::

dronyx je izjavil:

Tule berem da ameriška davčna uprava bitcoin (ter podobne kripto coine) šteje kot delnice oziroma obveznice od katerih bi moral plačati davek na kapitalski dobiček in vložiti davčno napoved na posebnem obrazcu. Samo tudi v ZDA kot kaže to naredi zanemarljivo malo zavezancev. So tudi zahtevali od Coinbase da jim posreduje vse transakcije, samo niso preveč pripravljeni sodelovat.

To je znano že dolgo časa. Če se recimo registriraš na Bitstampu in si državljan ZDA, moraš vpisat svojo davčno številko.
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.

Kinetic ::

Imobile je izjavil:

Zivjo, je mozno nakazilo Bitcoina preko bitins.net (nakup kupona na petrolu) direktno na Bittrex racun, ali je potrebno prvo nakazati na Coinbase in nato na Bittrex. Hvala za odgovor.

Na kraken dela brez problema.

shintaro ::

https://twitter.com/actual_ransom - wannacry bitcoin wallet tracking ... 139.000 $ - bodo sploh kdaj dvignili?

D3m0r4l1z3d ::

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Čemu pripisat stagnacijo na dobrih 2500usd?

2600USD
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

bbf ::

"https://twitter.com/actual_ransom - wannacry bitcoin wallet tracking ... 139.000 $ - bodo sploh kdaj dvignili? "
Direkt ziher ne, če že sinkne, bo šlo skoz tumbler of some sort.

miha990 ::

Hey, imam eno vprašanje. Včeraj sem si nakazal nekaj na bitstamp z Visa kartice (preko simplex). Kakor sem nekje bral bi moral ta denar bit viden na bitstampu po cca eni uri... bi me moralo skrbet da traja že več kot en dan? dal sem tudi ticket na support pa tudi nobenega odgovora od njih. Je kdo od vas že kdaj to naredil? Pač meni je bilo do tega da bi bil denar takoj na računu ne pa da čakam kot pri UPN SEPA, ne glede na to da je 8% fee, samo da je denar takoj... zdaj je pa to ratal en velik minus. Kake ideje?

shintaro ::

miha990 je izjavil:

Hey, imam eno vprašanje. Včeraj sem si nakazal nekaj na bitstamp z Visa kartice (preko simplex). Kakor sem nekje bral bi moral ta denar bit viden na bitstampu po cca eni uri... bi me moralo skrbet da traja že več kot en dan? dal sem tudi ticket na support pa tudi nobenega odgovora od njih. Je kdo od vas že kdaj to naredil? Pač meni je bilo do tega da bi bil denar takoj na računu ne pa da čakam kot pri UPN SEPA, ne glede na to da je 8% fee, samo da je denar takoj... zdaj je pa to ratal en velik minus. Kake ideje?

hehe ti dam jaz odgovor. nehaj s tem ŠITOM TOTALNIM OD BITCOINA LOLOLOL.. jebo vas kriptovalute , get a real job

Zeitgeist ::

shintaro je izjavil:

miha990 je izjavil:

hehe ti dam jaz odgovor. nehaj s tem ŠITOM TOTALNIM OD BITCOINA LOLOLOL.. jebo vas kriptovalute , get a real job

ti pa get a real life namesto nabijanja na nekem forumu v neki temi, ki ti je podn

Gregor P ::

Očitno rabi eno dozo osvežilno vzpodbudnih člankov>:D

npr. Finance: To so Slovenci, ki jim kriptomanija prinaša milijone
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

gruntfürmich ::

Gregor P je izjavil:

Očitno rabi eno dozo osvežilno vzpodbudnih člankov>:D

npr. Finance: To so Slovenci, ki jim kriptomanija prinaša milijone

jst mislim da je bitstamp toliko slovenski kot melania.
ker če pogledaš zgodovino, mislim da je že pred davnimi leti tvegan kapital založil bitstamp z 10mio$ ker fantje sigurno niso imeli toliko sredstev za tako veliko platformo, potem si jst mislim da imajo fantje bore malo s samim bitstampom, da je lastnik praktično 'tvegan kapital'...

naj nekdko prilepi celoten članek.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Gregor P je izjavil:

Očitno rabi eno dozo osvežilno vzpodbudnih člankov

Potem si lahko prebere še tole.

slovencl ::

dronyx je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Tega pajaca bi lahko primerjal s temi :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: slovencl ()

hamez66 ::

slovencl je izjavil:

dronyx je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Tega pajaca bi lahko primerjal s temi :)

Res ja, ponavadi na loteriji zmagujejo tisti, ki svoje firme pri 15ih prodajo za 100k$.

Spiky28 ::

tisti ki ste bolj na tekočem o btc...kdaj se pričakuje rešitev glede velikosti blokov?

Samuel ::

Spiky28 je izjavil:

tisti ki ste bolj na tekočem o btc...kdaj se pričakuje rešitev glede velikosti blokov?

se dogaja vsaki dan :P
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.

Lonsarg ::

Ma problem PoW blockchainov je v tem, da dejanski lastniki takih coinov nimajo niti 1% glasovalne pravice kaj se bo z omrežjem dogajalo, vse je v rokah minerjev, tudi tala kregarija glede velikosti blokov itd. Prav tako je vedno večji problem centralizacije, pa zakaj bi zaupal minerju, ki nima v lasti nič teh coinov da bo skrbel da bo bitcoin omrežje stabilno? Ne bo.

Me čudi k je bitcoin tako popularen da ni več pritiska s strani lastnikov da se prešalta na neko moderno implementacijo PoS.

sarma832 ::

Lonsarg je izjavil:

Ma problem PoW blockchainov je v tem, da dejanski lastniki takih coinov nimajo niti 1% glasovalne pravice kaj se bo z omrežjem dogajalo, vse je v rokah minerjev, tudi tala kregarija glede velikosti blokov itd. Prav tako je vedno večji problem centralizacije, pa zakaj bi zaupal minerju, ki nima v lasti nič teh coinov da bo skrbel da bo bitcoin omrežje stabilno? Ne bo.

Me čudi k je bitcoin tako popularen da ni več pritiska s strani lastnikov da se prešalta na neko moderno implementacijo PoS.

Lol...

Nemogoce, ker minerji ne bojo nikoli za!

harmony ::

Danes sem hotel kupiti vpn storitev. Mozno je placati z bitcoins. Vse lepo in prav, si mislim to bo slo en dva tri in bom ze imel account. Neeee, porabil sem fakin 2h in na koncu sem vse skupaj zaprl in jebal mater bitcoinu in tistmu, kdo je to zmislu.
Al sem jaz res fakin bedak al je to zares tako tezko vse skupi zrihtat.
Kako sem delal:
1.) Na bitaddress.org sem naredil papirnati wallet
2.) Preko avtomata nalozil gor denar
Do sedaj je bilo vse na izi...
3.) Grem na vpn sajt, da kupim vpn in si mislim, da moram sam vkucat naslov in adijo
4.) Placilo je mozno preko bitpay walleta. Okej si recem bo treba ocitno gor kes dat. No in tle se mi vse skupaj zaustavi. Skratka nisem uspel.
5.) Okej si recem, bo treba na blockchain.info se registrirat. No tudi tle se zalomi in nisem uspel nalozit bitcoine iz tega papirnatega walleta
6.) Jaz enostavno nezelim preko nobenih android ios appov skenirat, temvec zelim vse preko browserja in kompa, ampak ocitno to ne deluje
7.) Berem neke glupe tutoriale in pise rabis chrome extension...okej instaliram se chrome in extension in se ze veselim kjer pise kao export/import...ampak neeeeeeeeee to sranje tud tle ne deluje
8.) Pise wallet verzije 3 ni suportiran

In sedaj naj mi kdo rece, da je to izi.

Evo, naj mi kdo rece bedak si. Bom sprejel, ampak naj mi zraven ponudi resitev, ker sem obolu te dve uri.

MrStein ::

Za plačila BTC sux, sploh za hipna.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

amacar ::

In zakaj si si sploh naredil paper wallet?
Direkt na blockchain.info (ali katero izmed online denarnic) bi si nakazal, pa bi bilo.
Drugače pa na blockchain.info greš pod settings->addresses->import address-> vneseš address in private key

Ajnstajn` ::

točno tko, kot ti je @amacar napisal...
naredil bi si blockchain wallet, nakazal denar tja in potem s tam plačal.
Sedaj pa če imaš na papirnatem walletu, pa ravnotako lahko importaš papirnat wallet na blockchain wallet. Postopek ti je napisal amacar.
//

jype ::

harmony je izjavil:

Al sem jaz res fakin bedak
Po do sedaj napisanem je za to možnost daleč največja verjetnost.

sarma832 je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Lol...

Res je, lastniki ni morali narediti svoj fork, lahko hard fork lahko pa nov coin na katerega bi se recimo prenašalo bitcoine z burnanjem(premik na neobstoječi wallet) na original chainu.

MrStein ::

Kdo bo prostovoljno zažgal lasten denar?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zažgeš 1 bitcoin da dobiš v zameno 1 bitcoin2 na drugem chainu, torej prenos iz enega chaina na drugega(enosmeren). To bi bil najmanj nevaren način prehoda bitcoina na PoS pomoje, bi pa rabil investicijo lastnikov da poskrbijo da je novi coin podprt na glavnih platformah.

Motivacija za kaj takega gotovo obstaja: se znebiš nevarnih minerjev, cenejše transakcije, profit transakcije pobere lastnik pa še če bi se kaj takega delalo bi se najbrž novi blockchain zasnovalo bolj sodobno, torej minutne transakcije in podobno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Orbit89 ::

Kaj se še splača minat z nicehashom, če lahko dobim še eno gtx 1070 za 400€?

K0l1br1 ::

Par eur na dan, od oka 4, boš dobil...

sarma832 ::

Lonsarg je izjavil:

sarma832 je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Lol...

Res je, lastniki ni morali narediti svoj fork, lahko hard fork lahko pa nov coin na katerega bi se recimo prenašalo bitcoine z burnanjem(premik na neobstoječi wallet) na original chainu.

Kdo pa je lastnik?

A. Smith ::

Lonsarg je izjavil:

Uporabniki v resnici odločajo precej bolj, kot si misliš. Če ekonomska večina pobegne v drugo kriptovaluto in valuta rudarjev izgubi vrednost, si lahko rudarji svoje kovance samo še nekam vtaknejo. Poleg tega ima PoS kot tak precej lastnih problemov, osebno sem proti njemu.

Sicer pa, BREAKING NEWS: Blockchain bitcoin wallet start-up raises $40 million from Google, billionaire Richard Branson
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Po definiciji vso moč nad blockchainem pri PoW imajo minerji, vso moč pri PoS pa coin holderji. Edini minus PoS je, da ni sploh novenega minanja novih coinov, tako da je težko definirat začetno porazdelitev, na vseh osalih področjih zgolj in samo konkretni plus.

Tvoja definicija ni vredna počenega groša.
- General James Mattis

krneki0001 ::

Kako ni rudarjenja novih coinov? Ogromno je rudarjenja.

PoW pomeni da lastnik 1% računske moči potrdi 1% transakcij. PoS pomeni da lastnik 1% vseh coinov potrdi 1% vseh transakcij, torej je minanje tukaj brezpredmetno, ker bi bil to ekvivalent temu da bi pač vsem povečal količino za enak %, to je torej inflacija ne pa minanje.

DeeJay ::

Ne vem a je blo tole že objavlen. Neka nova obrazložitev Maj 2017
http://www.fu.gov.si/fileadmin/Internet...

tt2 ::

A je spet kakšen razlog za tak padec vseh krptovalut v zadnjih nekaj dneh?

DeeJay ::

tt2 je izjavil:

A je spet kakšen razlog za tak padec vseh krptovalut v zadnjih nekaj dneh?

Poletje

DeeJay je izjavil:

Poletje

Ker gre za globalni market to ne more biti resen razlog, saj ni povsod poletje.

kiFni ::

Poletje je bil razlog, še vsako leto. Ampak mislim, da je še prekmalu. To je bil bolj panik sel. Pričakujem še en hype vsaj nekaterih valut.

mojster_joni ::

dronyx je izjavil:

kaj pa kupuješ na coinbase, raje kje kjer se jim malce jebe za zda

Če bodo določeni altcoini dovolj padli, bo morda priložnost za nakup. Še vedno se tolčem po glavi, ker sem ZECe tako kmalu prodal. *Vedel* sem, da so zelo perspektivni, pa jih nisem držal prav dolgo.

BTC pa ima po moje po padcu, ki se dogaja, pred saeboj še nekaj rasti; segwit + 2MB bloki se uveljavijo 1. avgusta. Mislim, da se bo kmalu po tistem splačalo imeti BTC v portfelju.
- General James Mattis

mitjaoblak3 ::

bolj, ko bo padel bitcoin, bolj bodo ostali altcoini padli....do konec julija bo nihal med 2600 usd in 1800. s 1. augustom pa naj bi avstralija sprejela btc in še ostale spremembe ga znajo vrniti na 2.400

Zgodovina sprememb…

Gregor P ::

Zadnjič je bila spodnja meja nakupa BTC okoli USD 2.200, preden se je zopet začel dvigati. Sedaj vidim je padel že na 2.385 (BTC-e) oz. 2.392 (Bitstamp).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

mitjaoblak3 ::

mislim, da bo močna korekcija tam okoli 2000 bom vzel 30% okoli 1800 50%, ostalo pa če gre še dol... tokrat sem ga vnovčil na 2700...

Zgodovina sprememb…

Qcube ::

Če bo enako kot lansko leto se bo gibal med 2000-2300 in naslednje leto maja spet 5x gor.

@tikitoki:
Dej povej kaksno prednost pred FIAT valuto prosim. Kaksno uporabno vrednost, ki je nepogresljiva in mozna samo in izkljucno npr. z BITCOIN. Trenutno je uporabna vrednost blizu nuli. Pa ne mi bluziti z nekimi hipoteticnimi moznostmi, ki jih nihce ne uporablja.Pa hitrost transakcij je tudi izredna, res, ce bi tko super delovale kreditne kartice, jih nebi nihce uporabljal.

Prednost bitcoina pred klasičnim denarjem je verjetno v tem, da je bitcoinov končno število, medtem ko denar lahko poljubno natisnejo. Je pa res, da lahko takih coinov kot je "bitcoin" nastane poljubno mnogo, tako da je tudi to vprašljivo. Za špekulatne je verjetno velika prednost tudi ta, da tečaj močno niha, kar omogoča velike zaslužke (seveda tudi izgubo), hkrati odsotnost kakršnekoli resne regulacije pomeni, da si lahko tisti, ki si lastijo velike količine teh coinov privoščijo poljubno manipulacijo trga in s tem še dodatno "oplemenitijo" svoja sredstva.

Direktne uporabne vrednosti po moje bitcoin nima velike, je pa res da ga lahko zaenkrat še kadarkoli zamenjaš v klasični denar in si potem s tem nekaj kupiš. Dostikrat se kot velika prednost omenja anonimnost (bitcoin je znan kot plačilno sredstvo na temnem spletu in za izsiljevalske viruse) vendar kakor jaz razumem to tehnologijo so sicer res transakcije lahko anonimne, ne da se jih pa izbrisati, tako da če uspejo povezati račune z osebami se lahko razkrijejo transakcije za poljubno nazaj.

Vprašanje je, zakaj se namesto bitcoinov raje kot menjalno sredstvo z omejeno količino ne uporablja posušene iztrebke sibirskega tigra? Tu pa ima bitcoin veliko prednost, saj so transakcije bistveno lažje (ni ti treba po klasični pošti pošiljati sto kil posušenih iztrebkov), poleg tega se bi pri uporabi iztrebkov sibirskega tigra za menjalno sredstvo hitro zgodilo, da bi čez noč povsod rasle farme teh živali in bi tako ta vrsta namesto da bi izumrla postala dejansko najštevilčnejša na planetu. kar pa je velik inflatorni pritisk na valuto.

Zanimiv članek, ki se nanaša na to kar sem napisal zgoraj.

Glede na to, da verjetno nismo več daleč od naslednje večje finančne krize, ki ima periodo nekje 10 let, bo zanimivo za videti tudi kako bodo to preživele crypto valute skupaj z bitcoinom, ki takšne izkušnje še nimajo oziroma je med zadnjo krizo bitcoin komaj nastal. Namreč v teh krizah postane naenkrat denar dragocen, ker banke več ne posojajo in vrednosti delnic strmo padejo. Vprašanje je, ali bodo takrat ljudje crypto valute dojeli podobno kot delnice, torej nekaj kar je močno precenjeno in je treba čim prej zamenjat v denar, ker bo jutri vrednost še nižja, ali bodo crypto valute imeli za varno zatočišče in bo vrednost v krizi narasla še za par 100%. Moje mnenje je, da se bo ta trg sesul še bolj kot delniški, se pa seveda lahko tudi motim.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Ajnstajn` ::

dronyx je izjavil:

Zanimiv članek, ki se nanaša na to kar sem napisal zgoraj.

Glede na to, da verjetno nismo več daleč od naslednje večje finančne krize, ki ima periodo nekje 10 let, bo zanimivo za videti tudi kako bodo to preživele crypto valute skupaj z bitcoinom, ki takšne izkušnje še nimajo oziroma je med zadnjo krizo bitcoin komaj nastal. Namreč v teh krizah postane naenkrat denar dragocen, ker banke več ne posojajo in vrednosti delnic strmo padejo. Vprašanje je, ali bodo takrat ljudje crypto valute dojeli podobno kot delnice, torej nekaj kar je močno precenjeno in je treba čim prej zamenjat v denar, ker bo jutri vrednost še nižja, ali bodo crypto valute imeli za varno zatočišče in bo vrednost v krizi narasla še za par 100%. Moje mnenje je, da se bo ta trg sesul še bolj kot delniški, se pa seveda lahko tudi motim.

tudi mene zanima, kaj se bo zgodilo. Čeprav do sedaj take slabe razmere pumpajo btc, recimo ko so američani udarili po isisu, slabe razmere v venezueli, v indiji, zelo močan pump je naredila tudi kriza v grčiji.
Edit: Kakšne večje krize kaj kmalu ne pričakujem, sploh pa ne take kot 2008, ker folk še ni prebolel niti tiste. Mislim, da elite tega ne bodo dovolile da bi bil srednji sloj spet lačen (pa ne zaradi srednjega sloja ampak zaradi samega sebe), ker verjamem, da če se bo še enkrat zogdilo prehitro, bi lahko vodilo v vsesplošno revolucijo.
//

Zgodovina sprememb…

««
146 / 270
»»