Forum » Kriptovalute in blockchain » debata o Bitcoinu
debata o Bitcoinu
Temo vidijo: vsi

Samuel ::
Ne verjamem, da še kdo rudari BTC.
You are wrong.
Seveda se BTC še rudari ane.. on je mislil za koga tukaj na forumu...

If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.
noticably not worth noticing.

slotechar ::
@slotechar se da kje dobiti št. novih uporabnikov na večjih borzah?
Jaz sem recimo našel en članek o Coinbase in drugih kako so se zrušili pred tednom ali več, zaradi navala ogromno novih uporabnikov, in sem zasledil, da so imeli na coinbase 100.000 novih registriranih samo v zadnem tednu takrat, ampak se ne spomnem kje sem to vidu. Poguglaj.
Na poloniex so recimo ukinili trollbox chat ker enostavno niso mogli več dohajat toliko uporabnikov, online jih je bilo na vrhuncu že ene 55.000 istočasno, medtem ko jih je bilo pred nekaj meseci okrog 6.000 na vrhuncu dneva istočasno online, ne dnevno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: slotechar ()

hunter01 ::
Jaz sem na https://www.coinbase.com/ naredil account v 10 minutah in z mastercardom nakazal gor 100€ je šlo brez problemov. Je pa potrebna identifikacija, tako da fotografiraš svojo osebno.
Kak dan za tem sta dva kolega sprobavala in sta imela full težave, ampak so jih potem očitno odpravili in sedaj deluje. Pri nakazilu z mastercardom je celo 4% provizije. Pa imam občutek, da je še 2 tedna nazaj pisalo 3%? UPN nakazilo v EUR wallet je free vendar traja kolikor pač trajajo bančne transakcije. Ko imaš enkrat npr. bitcoine na coinbase pa si jih nakažeš na en exchange (poloniex, bittrex) pa trejdaš. Na kraken tudi sam čakam avtorizacijo že več kot 1 teden, glede na pričanja vprašanje kdaj bo.
Mimogrede, če kdo želi 10$ bonusa v bitcoinih ob nakazilu na coinbase naj mi piše na ZS, mu pošljem link. Za vsak referal link, ki kupi za cca 100€ (malo manj) dobiva oba nagrado. :)
Kak dan za tem sta dva kolega sprobavala in sta imela full težave, ampak so jih potem očitno odpravili in sedaj deluje. Pri nakazilu z mastercardom je celo 4% provizije. Pa imam občutek, da je še 2 tedna nazaj pisalo 3%? UPN nakazilo v EUR wallet je free vendar traja kolikor pač trajajo bančne transakcije. Ko imaš enkrat npr. bitcoine na coinbase pa si jih nakažeš na en exchange (poloniex, bittrex) pa trejdaš. Na kraken tudi sam čakam avtorizacijo že več kot 1 teden, glede na pričanja vprašanje kdaj bo.
Mimogrede, če kdo želi 10$ bonusa v bitcoinih ob nakazilu na coinbase naj mi piše na ZS, mu pošljem link. Za vsak referal link, ki kupi za cca 100€ (malo manj) dobiva oba nagrado. :)

Naraščanje uporabnikov Bitcoina v zgodovini oziroma unique adress
https://www.quandl.com/data/BCHAIN/NADD...
https://www.quandl.com/data/BCHAIN/NADD...
Zgodovina sprememb…

Aquafriend ::
Aquafriend je izjavil:
Fantje, bitcoin ni slab, vendar realno nima vec potencial zrast za 1000 procentov kot recimo ethereum, ki je zrastu 1000 procentov v zadnjih mesecih in se kar lepo naprej raste. Sem prebral dost o tem , kaj strokovnjaki napovedujejo in celo neke pshiholoske teorije kako se kupci in prodajalci obnasajo glede na borzni graf,
tko da fantje, kupte ethereum, da kej dnarja pride v to ubogo slovenijo.
Tole sm napisu 20. maja, takrat je bila cena ethereuma 125 usdt, zdej po 22 dnevih je pa cena 330 usdt, skoraj 3x več.

krneki0001 ::
Ampak tut če imaš 1000 etherumov, ti lahko zrastejo za nekaj evrov na mesec, kar ni nek dobiček. Če danes vložiš 1000€ v eth, boš imel v naslednjih mesecih max 2000€.
Vložit moraš v kovanec, ki bo šel za 100x gor. Torej da vložiš 1000€ in ven dobiš 100.000 ali več evrov. Trenutno je takih kovancev bolj malo.
Vložit moraš v kovanec, ki bo šel za 100x gor. Torej da vložiš 1000€ in ven dobiš 100.000 ali več evrov. Trenutno je takih kovancev bolj malo.

Če boš iskal kovanec s tako stopnjo rasti je potem tveganje večje, ethereum je pa dokaj stabilen za prihodnost, tko da je bolj ziheraški pa vseen kej zaslužiš.

kiFni ::
krneki0001 je izjavil:
Ne vem. Lahko pa kdo drug pove, če kaj ve.
komodo.... kupil marca. v zadnjem mesecu 4-5x rast
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kiFni ()

MaterVola ::

dope1337 ::
Jaz sem na https://www.coinbase.com/ naredil account v 10 minutah in z mastercardom nakazal gor 100€ je šlo brez problemov. Je pa potrebna identifikacija, tako da fotografiraš svojo osebno.
Spet se jim rusi vse skupaj ;) EU Debit/Credit Cards - Major outage
Probaval cez vikend ustvariti profil z znancem (jaz sem si ga ze nekaj casa nazaj - brez problemov. Od kreacije racuna, do nabave ETH minilo 2 dni) pa jim nekaj steka pri verifikaciji. Kompromis? Preko mojega racuna sma kupila ETH za njega, ko si bo lahko ustvaril account, mu prenakazem v njegovo denarnico.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein
-Albert Einstein

Dolar pocas umira, folk, elite gre iz dolarja v kriptovalute, se posebi v ethereum in bitcoin.
Folku je dost inflacije, vsak let z inflacijo jim odvzamejo vrednost oziroma kupno moc.
Je pa pomoje tudi cilj novega svetovnega reda da fiat valute preidejo na kriptovalute. V tem je prihodnost pa ce si tega zelimo ali ne.
Bitcoin pred vrati 3000 dolarjev. V naslednjih 7 mesecih bo cez 10.000 dolarjev ce se bo tko nadaljevalo. Mogoce clo vec, kdo ve.
Folku je dost inflacije, vsak let z inflacijo jim odvzamejo vrednost oziroma kupno moc.
Je pa pomoje tudi cilj novega svetovnega reda da fiat valute preidejo na kriptovalute. V tem je prihodnost pa ce si tega zelimo ali ne.
Bitcoin pred vrati 3000 dolarjev. V naslednjih 7 mesecih bo cez 10.000 dolarjev ce se bo tko nadaljevalo. Mogoce clo vec, kdo ve.
Zgodovina sprememb…

Ko bo tu nova novica na slotechu, kako je bitcoin prebil mejo 3000 usd, potem bo ljudem jasno kako hitro to raste in bo se vecji naval na borze.
Zgodovina sprememb…

kiFni ::
slotechar ... as ti bolj na nov v tem in si čist not padu .. haha... no jst sem za,.. naj se ti bedsede pozlatijo

Ni glih pri koritu ... Je pa padu notr, in prebira na polno spekulacije (vec ali manj pozitivne xD).
Niti ni tako slabo, da pjeb deli nekaj z nami ane ... Jz upam, da se vecina njegovih izjav uresnici (niso zrasle na njegovem zelniku). Osebno sem pa malo bolj zadrzane sorte pri vsem tem xD Vseeno pa upam, da ima prav v vsem, kar je izjavu xD
Niti ni tako slabo, da pjeb deli nekaj z nami ane ... Jz upam, da se vecina njegovih izjav uresnici (niso zrasle na njegovem zelniku). Osebno sem pa malo bolj zadrzane sorte pri vsem tem xD Vseeno pa upam, da ima prav v vsem, kar je izjavu xD
-Albert Einstein
-Albert Einstein

dronyx ::
Ko bo tu nova novica na slotechu, kako je bitcoin prebil mejo 3000 usd, potem bo ljudem jasno kako hitro to raste in bo se vecji naval na borze.
Saj tako deluje čredni nagon. Moraš pa računat tudi s tem, da gre lahko zelo hitro tudi v obratno smer...torej da nihče več ne verjame v kripto valute in jih bodo vsi hoteli prodajat po katerikoli ceni se bo dalo. Ampak danes so dovoljene sanje...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()

K0l1br1 ::
da gre lahko zelo hitro tudi v obratno smer...torej da nihče več ne verjame v kripto valute in jih bodo vsi hoteli prodajat po katerikoli ceni se bo dalo. Ampak danes so dovoljene sanje...Letni ali pa večletni cikel pač. Bi bilo čudno, če bi bilo drugače. V vmesnem času si celi rane in poceni zbira kripto...

Manjša inflacija je koristna za ekonomijo, saj na tak način centralne banke dosegajo, da denar kroži, s tem pa spodbuja gospodarsko aktivnost. Če ni inflacije oziroma imaš celo deflacijo pomeni, da preprosto ne boš več trošil, saj bo tvoj denar vreden čedalje več. To kar stane danes 100 evrov, bo čez par dni samo še 90 evrov...Tega si nihče zares ne želi, saj na koncu izgubiš službo, ker izdelkov nihče več ne kupuje, ker vsi čakajo, da bodo še cenejši.
Kaj misliš da bi bilo tako težko tudi pri klasičnem denarju enkrat zagnat tiskarske stroje, natisnit omejeno količino bankovcev in potem stroje prodajo (tu sem zanemaril, da večine denarja sploh ni v fizični obliki)? Ampak kot rečeno, tega si nihče ne želi, ker se tudi z denarno politiko zasleduje neke cilje, med drugim zdravo gospodarsko rast.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()

technolog ::
Če ni inflacije oziroma imaš celo deflacijo pomeni, da preprosto ne boš več trošil, saj bo tvoj denar vreden čedalje več.
Ja, sej to rabmo. Manj potrosnje in bolj cisto okolje.

MrStein ::
Ja, in kup ljudi, ki jamra, da ni šihta...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zanimivo, na Bitfinex par ur jasno pada vrednost BTC.
Ve kdo zakaj?
Ve kdo zakaj?
Motiti se je človeško.

Ker ETH tok raste in premikajo iz BTC v ETH.
Mam obcutek, da se bo ta trend nadaljeval.
Razmerje v Market Cap BTC/ETH se zmanjsuje na dnevni bazi.
- BTCjev boljkone stoji na miru zadnje par dni (45->47mld$)
- ETH se veca enormno zadnje par dni (21->36mld$). Pripis vecina vecjemu povprasevanju (rasti cene).
Ne bi rad spekuliral (ceprav bom). Ampak, kaj mislite, da se bo naredilo, ko ETH market cap prehiti BTC? xD
-Albert Einstein
-Albert Einstein

DeeJay ::
Konc mesca Julija, al pa že dost prej, bomo doživel flipening in BTC ne bo več prva valuta. BTC bo zgubil polovico vrednosti, ETH pa bo strmo šel proti 1000$.
To so si developerji BTC sami zakuhal.
In bomo lahko končno mel temo "Debata o Etheriumu", k so nm jo tko grdo en mesec nazaj zaklenil.
In bomo lahko končno mel temo "Debata o Etheriumu", k so nm jo tko grdo en mesec nazaj zaklenil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DeeJay ()

Konc mesca Julija, al pa že dost prej, bomo doživel flipening in BTC ne bo več prva valuta. BTC bo zgubil polovico vrednosti, ETH pa bo strmo šel proti 1000$.
Se strinjam ... Prej bi mogl presaltat na SegWit oz. celo iz PoW na Pos.
Gledam zdle sceno ... zgleda, da se je folk zadovoljil z dotikom 3k$ per BTC in saltava na pune na ETH.
Predvidevam zamenjavo prevlade v kriptosveto v naslednjem tednu/dnevih
P.S. Se strinjam s ponovno odklenitvijo teme o Ethereum-u.
-Albert Einstein
-Albert Einstein
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dope1337 ()

kingsix ::
Se strinjam..če pride do flippening se odpre "Debata o Etheriumu" in zapre tale tema. Nekako pošteno.
Drugače pa ne vem, mislim, da do tega vseeno nekako ne bo prišli kaj kmalu. Čeprav sem že decembra napovedal premik €€ bolj v ETH.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kingsix ()

A se že dogaja (padec BTC)?
Mimogrede, temu se reče "W" (ker je pred dnevi nekdo govoril, da so ti izrazi "brez veze"):
Mimogrede, temu se reče "W" (ker je pred dnevi nekdo govoril, da so ti izrazi "brez veze"):
Motiti se je človeško.

gruntfürmich ::
Ampak, kaj mislite, da se bo naredilo, ko ETH market cap prehiti BTC? xD
jok bo toliko večji

BTC: priložnost za nakup ali panična prodaja?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()

Go with da flow ... And panic sale xD
-Albert Einstein
-Albert Einstein

Nič pretresljivega. 25. maja, se prav pred 2 tedni je cena iz 2600 padla na 1800 usd za bitcoin in se kar hitro pobrala in celo presegla takrtano najvišjo vrednost.
Na dolgi rok bo naraščalo.
Pač nova priložnost za vlagatelje kupit ceneje.
Na dolgi rok bo naraščalo.
Pač nova priložnost za vlagatelje kupit ceneje.
Zgodovina sprememb…

gruntfürmich je izjavil:
BTC: priložnost za nakup ali panična prodaja?
Verjetno imajo nekateri nastavljeno avtomatično prodajo pri 3000 USD tako da se potem vrednost zniža zaradi prodajnega pritiska. Nobenega razloga za paniko.

Ja, to ma kar dost ljudi na 3000 nastavljen, sem bral druge forume, pač okrogla cifra, nekaj časa je potrebno, da se ta magična meja prebije in gre še višje.
Zgodovina sprememb…

slovencl ::
A mogoče kdo ve, ali obstaja kakšen terminalni vmesnik (tipa ssh) s katerim bi se lahko priklopil na Kraken in upravljal svoj račun in gledal stanje trga?
Zdej sem sfinaliziral in streniral nevronsko mrežo za model napovedi gibanja cene kriptovalut - na peš kar dobr dela, sam sem mislil da bi to avtomatiziral, da bo dnar sam od sebe letu sem in tja
Zdej sem sfinaliziral in streniral nevronsko mrežo za model napovedi gibanja cene kriptovalut - na peš kar dobr dela, sam sem mislil da bi to avtomatiziral, da bo dnar sam od sebe letu sem in tja

Išči po besedi "API".
Nekatere borze to podpirajo.
Nekatere borze to podpirajo.
Motiti se je človeško.

Aquafriend ::
A ma kdo btc za prodat? Ali pa ethereum?
Ker se mi ne da čakat 1 dan za coinbase nakazilo.
Ker se mi ne da čakat 1 dan za coinbase nakazilo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Aquafriend ()

Aquafriend je izjavil:
A ma kdo btc za prodat? Ali pa ethereum?Ker se mi ne da čakat 1 dan za coinbase nakazilo.
Kaj zmanjkalo keša za pir ali si dobil samo napad pohlepa prehodnega značaja?

Mato989 ::
Manjša inflacija je koristna za ekonomijo, saj na tak način centralne banke dosegajo, da denar kroži, s tem pa spodbuja gospodarsko aktivnost. Če ni inflacije oziroma imaš celo deflacijo pomeni, da preprosto ne boš več trošil, saj bo tvoj denar vreden čedalje več. To kar stane danes 100 evrov, bo čez par dni samo še 90 evrov...Tega si nihče zares ne želi, saj na koncu izgubiš službo, ker izdelkov nihče več ne kupuje, ker vsi čakajo, da bodo še cenejši.
Kaj misliš da bi bilo tako težko tudi pri klasičnem denarju enkrat zagnat tiskarske stroje, natisnit omejeno količino bankovcev in potem stroje prodajo (tu sem zanemaril, da večine denarja sploh ni v fizični obliki)? Ampak kot rečeno, tega si nihče ne želi, ker se tudi z denarno politiko zasleduje neke cilje, med drugim zdravo gospodarsko rast.
To je taka perverzno glupa mantra ki jo eni ponavljate brez da bi o njej dobro premislili... do tega so prišli pohlepni politiki in kapitalisti, ampak če dobro pomisliš šele uvidiš kako NEUMNA je takšna ideja
No ti pišeš, oz ponavljaš trditev, da če bi bila deflacija ali nična inflacija da bi bilo to slabo za potrošnjo, oz. da se NE BI VEČ trošilo... neumnost, trošilo bi se še zmeraj ampak samo za dobrine ki so potrebne. Ali hočeš rečt, da če bi se ti pokvaril avto ne bi plačal popravila avta, ker je nična inflacija??????? Ali hočeš reči, da ker je nična inflacija ne bi ta teden kupil hrane in živel od lufta? Ali ne bi dal popravit ali kupil novega PCja če se ti pokvari, ker je nična inflacija????
Potrošnja bi padla le tam kjer so dobrine dejansko balast in nepomembne za življenje, kar bi bilo dobro, ker bi tako bolj ohranili planet...
Iz tega sledi da je inflacija slaba za planet, pa še dejansko načrtno ti uničujejo vrednost tvojih oddelanih ur!

Ko si omenil planet, si izgubil... mojo pozornost.
Motiti se je človeško.

Kot vidim je bitcoin danes kar močno padel. Kitajci trenutno še spančkajo, vprašanje pa kakšne volje se jutri zbudijo. Če jih zagrabi panika, zna iti še precej navzdol...

Mene je zdele zgrabla panika da jih kupm čim več po nizki ceni, ko doseže neko stabilno dno.

Jutri: rekordna rast BTC, Izi-ju nič jasno.

Motiti se je človeško.