» »

debata o Bitcoinu

debata o Bitcoinu

Temo vidijo: vsi
««
75 / 270
»»

Roadkill ::

Ni april fools. Leakali so maile:
http://www.reddit.com/r/Bitcoin/comment...
Ü

prenasalec ::

Mojega maila na srečo ni objavljenega, je pa jasno razvidno v zadnji vrstici, da je seznam odrezan.

MacLeod ::

Ali ve kdo za kakšen scrypt, ki v nekem časovnem razmaku pobere podatek vrednosti BTC-ja s spletne strani in ga zapiše.

bbf ::

google html parsing

nightbird ::

mi lahko samo nekdo, ki uporablja 280x pove, koliko se lahko na dan namina, se pravi v kolikih dneh si povrnem investicijo v 280x.

hvala že v naprej!

lp

M-XXXX ::

nightbird je izjavil:

mi lahko samo nekdo, ki uporablja 280x pove, koliko se lahko na dan namina, se pravi v kolikih dneh si povrnem investicijo v 280x.

hvala že v naprej!

lp

Pri majnanju bitcoinov? Čisto nikoli!

Vikking ::

nightbird je izjavil:

hvala že v naprej!

lp

2EUR-4EUR dnevno, od tega še računaš cca. 0,5EUR-1EUR dnevno za elektriko. Najmanj 6 mesecev do 1 leta, če rudariš najprofitabilnejši scrypt kovanec in ga takoj prodaš ter btc unovčiš.
V oceno ROI sem vključil: transkacijske stroške, tako med scrypt in btc, ter btc v EUR, stroški elektrike, trenutna cena BTC.
Medtem ko je bil ROI v najboljših časih 3 mesece.

Lahko pa tudi v 1 mesecu, če imaš srečno roko z kovanecem, da ga narudariš, zadržiš, ter prodaš ko folk navali. Slednje je po januarju postalo izredno nezanesljivo, ter redko.
Medtem ko v najboljših časih si lahko v 1-2tedna, poplačal grafično in imel profit čez 1k EUR. Ter je bilo precej kovancev ki jim je enormno skočila cena.

Če pa pogledaš z drugega zornega kota in pogled v preteklost. Ko je bil BTC vreden mogoče kakšen cent, se ni popolnoma nič splačalo rudarit, pa si poglej dečke, kako so bili veseli božička.
Poleg tega je sedaj precej kovancem padla težavnost rudarjena, in se nekako splača če smatraš da se bodo zlati časi ponovili, da pač kar narudariš scrypt kovancev zadržiš, kar imaš v BTC pa ne zamenjaš za EUR. Če strošek elektrike ni pretiran, pač kalkuliraš da pa mogoče bo.
V najboljših časih, ves hype okoli BTC-ja, so bile tudi napovedi da bo BTC vreden 10k EUR. Kje so sedaj vsi tisti navdušenci in optimisti. Verjetno so sedaj največji pesimisti.

Nekateri upamo, in smo investirali v najslabšem možnem času, kaj bodo vse skupaj prinesli še scrypt ASIC-i pa bo čas pokazal. Verjamem da bo pač se iznašel nov "scrypt" načn za rudarjenje z GPU-ju ki jim scrypt ASIC-i ne bodo kos. Sreča je ta da, zna biti razvijanje software-a (algoritmi rudarjenja) precej hitrejši kot od razvoja ASIC-ov in njihovega prilagajanja. Kar se je pokazalo tudi pri scryptu (kjer je bilo potrebno 1 leto da so prvi scrypt asic-i, trenutno edino je gridseed, prišli na trg).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vikking ()

StarMafijec ::

Vrednost BTC za zjokat.

Zdaj je vrednost taka kot sredi novembra 2013.

Zgodovina sprememb…

DeeJay ::

pa še bo padlo, če ga bodo Kitajci tkole sral.
Pomojem trenda rasti še dolg ne bomo vidl... mogoče jesen, če bo kaka spodbudna novica.

Truga ::

Kul. Mogoce bom lohk extra kupu.

krneki0001 ::

Upam, da bo še mal dol padel, da jih za ene par jurčkov kupim, potem naj se pa dvigne, da bomo mal zaslužili.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

gruntfürmich ::

poleti pa boste zopet jokali zakaj niste kupovali...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

_Hammer_ ::

"Dear Bitstamp clients,

After reported vulnerabilities in OpenSSL, we applied necessary patches to our system. Incapsula, our DDOS mitigation provider is still working patching their system.

In order to provide required security, both system need to be patched. We are in constant contact with Incapsula and are working with them to complete necessary procedures. Until then Bitstamp has decided to temporally deactivate:

-account registration,
-account login
-and all virtual currency withdrawal functions

We will keep you updated on the progress.

Thank you for understanding.

Best regards
Bitstamp team"

MrStein ::

Eh, že spet taka začetniška:
- greš na www.bitstamp.net - nič posebnega ne piše
- klikneš "login", napiše suhoparno "Login Temporarily Disabled"

A je težko zraven napisati "see this link for explanation"?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Dobro da so koga obvestili. To izgleda še vse preveč po domače, kar si nebi smeli dovoliti glede na to kolko provizije poberejo dnevno.
Na strani imajo napisano
We provide professional service and responsive support. Our site is actively developed and secured.
My ass professional.
Na vprašanje v povezavi z nejasno prodajo so mi dali kratek nesmiseln generiran odgovor šele čez dva dni. Nakazilo so pa zgleda tudi najprej obrnili 2x šele potem sem dobil na račun ;((

kenshirofist ::

Hejla ... če bi kdo rad kupoval hash power ali pa enostavno dobival dobro plačilo za rentanje svojega hash powerja: https://bitcointalk.org/index.php?topic...

MrX ::

twitter je fajn zadeva, če bi radi bli obvšečeni ...

Duncaneo ::

Še kdo spremlja kaj? Nekam tiho je ratalo vse. Se čaka Kitajce...?

mihco ::

POZOR!:

govorice so se uresnicile: www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/22nxk...

V kolikor bo slo preko sicer zelo visokega zidu na 400$ zna pristati zelo nizko.

DMouse ::

Je kdo že testiral novi avtomat na Dunajski 119?
https://www.facebook.com/coinmachine.si

Balaton ::

Look at it fly :))

kiFni ::

A mogoče kdo ve zakaj še zmer ni omočen withdraw na bistampu, če so objavilli da je spet omogočen?

A res noben ne ve. Baje da naj bi delal, sem se pozanimal pri drugih uporabnikih.

Duncaneo ::

Nič ne kaže da bi kitajci kaj prodajali, prej kupujejo na naši borzi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Duncaneo ()

slovenec_89 ::

Kako lepo zgleda po dolgem času. =)

ja lepo zgleda ja

hvala da je dal kdo kak nasvet, glede mojga problema.
drugače je pa trenutno blackcoin in, +10x na vseh exchanges v 48 urah. hvala

innerspace ::

500+

Lepo, lepo..
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Runnagain ::

Katero borzo oz. stran pa trenutno preferirate? Da imate tam odprt račun, kamor nakažete denar in kupite BTC-je?

Bitstamp?
Coinbase?
BTCe?

kraken

gslo ::

jaz denar iz fiata / v fiat pretakam na bitstamp-u. od tam naprej pa s kovanci po ostalih exchangeih.

Steinkauz ::

Kraken

Machete ::

btce

_Hammer_ ::

Cryptsy ima trenutno težave (večje kot ponavadi)
http://www.cryptocoinsnews.com/news/cry...

Sala1501 ::

Kaj se trenutno splača majnat?!?

qaqo ::

lol bitstamp, lol btce, lol kraken.

Bitstamp bo z naslednjim mesecem uvedel še tretji KYC assrape.
step 1: insert cucumber in your ass
step 2: top it up with milk
step 3: send milk enema sample to bitstamp ltd
step 4: ???
step 5: profit

Kraken nima nobenga voluma (in ga tudi ne bo imel), zadi stoji bivši lastnik mtgoxa k nima pojma od pojma.

Btce ne izplacuje denarja na racun ampak samo preko nekih 3rd party servicev.

Itak pa tut volume na bitstampu ni reprezativen za vrednost bitcoina. Sorry sam price signal za btcusd is fucked, oz there is none.

Kdor misli drugače je idiot.

Najbolj legitimen kar se tiče papirologije je bitcoin-central. Volume je tam porazen ker so pač playerji v bitcoin svetu idioti, in tako bo še nekaj časa. Fool and his money will soon be parted, it just takes a while.

Je pa res da je njihov banking partner (lemon) zajeban kar ti če prve (in edine) verifikacije. Pač francozi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: qaqo ()

Jaz dam na kraken btc-je, si jih izplačam in zadeva deluje brez problemov. Izplačila so v dveh do treh delovnih dneh.

21solider21 ::

Uporablja kdo kakega bota za trgovanje? sam sem nabavil haashonlina in bom videl kako laufa, načeloma pa se ob dobrih nastavitvah da sluziti tudi po nekaj % na dan.
Kake misli, ideje, ma kdo kej pojma iz kakega forexa o pametnih indikatorjih?

3man ::

qaqo je izjavil:

lol bitstamp, lol btce, lol kraken.

Bitstamp bo z naslednjim mesecem uvedel še tretji KYC assrape.
step 1: insert cucumber in your ass
step 2: top it up with milk
step 3: send milk enema sample to bitstamp ltd
step 4: ???
step 5: profit

Kraken nima nobenga voluma (in ga tudi ne bo imel), zadi stoji bivši lastnik mtgoxa k nima pojma od pojma.

Btce ne izplacuje denarja na racun ampak samo preko nekih 3rd party servicev.

Itak pa tut volume na bitstampu ni reprezativen za vrednost bitcoina. Sorry sam price signal za btcusd is fucked, oz there is none.

Kdor misli drugače je idiot.

Najbolj legitimen kar se tiče papirologije je bitcoin-central. Volume je tam porazen ker so pač playerji v bitcoin svetu idioti, in tako bo še nekaj časa. Fool and his money will soon be parted, it just takes a while.

Je pa res da je njihov banking partner (lemon) zajeban kar ti če prve (in edine) verifikacije. Pač francozi.

Lol model :)

18Jerry18 ::

21solider21 je izjavil:

Uporablja kdo kakega bota za trgovanje? sam sem nabavil haashonlina in bom videl kako laufa, načeloma pa se ob dobrih nastavitvah da sluziti tudi po nekaj % na dan.

Mene zanimajo trading boti, prosim za kkašne povratne informacije kako se obnese.

Po moje bo z nakupom trading bota zaslužil edino tisti ki ti ga proda. Tudi sam sem razmišljal o nakupu vendar glede na nihanje ne vem kako bi se to obneslo.
Bi pa tudi sam bil vesel mnenja nekoga ki ga ima in bi hotel povedati realno stanje pri tem.

Zadnji čas se mi zdi da je to vse skupaj zelooo velika nategancija.
Glede cene mi nikakor ni jasno kak je lahko isti padec pri vseh borzah naenkrat...
Cena bi naj bila povpraševanje ponudba, ma my ass. Pri vsem tem mi več nič ni jasno. Nekdo nas vozi okoli da se vse kadi.

gruntfürmich ::

18Jerry18 je izjavil:

21solider21 je izjavil:

Mene zanimajo trading boti, prosim za kkašne povratne informacije kako se obnese.

prodam ga če koga zanima.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

21solider21 ::

MacLeod je izjavil:

Po moje bo z nakupom trading bota zaslužil edino tisti ki ti ga proda. Tudi sam sem razmišljal o nakupu vendar glede na nihanje ne vem kako bi se to obneslo.
Bi pa tudi sam bil vesel mnenja nekoga ki ga ima in bi hotel povedati realno stanje pri tem.

Zadnji čas se mi zdi da je to vse skupaj zelooo velika nategancija.
Glede cene mi nikakor ni jasno kak je lahko isti padec pri vseh borzah naenkrat...
Cena bi naj bila povpraševanje ponudba, ma my ass. Pri vsem tem mi več nič ni jasno. Nekdo nas vozi okoli da se vse kadi.

Ja sej ti naj bi to nihanje cene (trg pri kriptovalutah je zelo volatilen) ravno skušal čimbolje izkoristiti (buy low, sell high).
Pri botu sam izbereš na kateri borzi in kateri par valut boš trgoval, ter seveda časovni interval. Meni laufa trenutno 1 dan in sem kljub manjšim težavam
zaslužil okoli 3-4%, vendar se zavedam da se tega ne da naučiti kar čez noč. Dokler imam zaslužek in če bo ta seveda stalen ne vidim ovire zakaj nebi
botom dal več denarja za trgovanje (recimo 500e na bota). Glede na to da ti vse laufa samo in da ti le šteješ denarce se mi zdi dobra investicija (seveda pa se moraš najprej malo poučiti o nastavitvah, veliko testirati, iskati dobre valutne pare ipd). Prav tako pa naj bi nekateri boti v prihodnosti (zaenkrat si jih večina programerjev spiše zase) pobirali razlike med cenami na različnih borzah, saj so te včasih kar opazne (5% ali več)

3man ::

Evo, en se je mal potrudu z razlago o Bitcoinu na STju.

Probavam iz NLB Klik na Kraken nakazat €, pa mi ne spusti skozi. Pravi da je referenca napačna (SI 00 **** **** **** ****).

Shat do?
Ü

amacar ::

Roadkill je izjavil:

Probavam iz NLB Klik na Kraken nakazat €, pa mi ne spusti skozi. Pravi da je referenca napačna (SI 00 **** **** **** ****).

Shat do?

Js sm tak nakazal, pa je šlo skoz. (Ampak državo bi moral izbrati Nemčija sem potem ugotovil, ampak očitno ni bilo problema)

Hvala, je šlo skoz.
Ü

5 evrov ti poberejo fee-ja na krakenu, upam, da si si dost nakazal.

krneki0001 je izjavil:

5 evrov ti poberejo fee-ja na krakenu, upam, da si si dost nakazal.

Preko SEPA nič ne poberejo 5€.

bbf ::

BMK pa zasebnost, ane Amadej.

Nič kritičnega. Vsakomur ko sem kaj prodal, je že izvedel te podatke.
««
75 / 270
»»