» »

Pogojno pozitivna ocena na splošni maturi

Pogojno pozitivna ocena na splošni maturi

Something ::

Mogoče ve kdo kako je s pogojno pozitivno oceno pri slovenščini? Tudi velja isto, kot za ostale predmete, da je potrebnih 80% pozitivne ocene in imeti vse ostale predmete pozitivno in dva predmeta vsaj 3? Ker tam lepo piše, da to velja pri predmetu na osnovni ravni. Slovenščina pa ima samo eno raven, tako da zdaj nevem kako je s tem.

Mateja987 ::

Sedaj si verjetno že izvedel...to, da delamo slo na višji ravni naj te ne moti, bistvo je, da imaš dva obvezna predmeta 3+ in imaš lahko enega obveznega PP. Se pa to odstotno določi vsako leto posebaj, tabele imaš na ricevi spl. strani, tako da vsako leto je kriterij malo različen , a ponavadi se giblje razlika tam 3-5%...

lp

Double_J ::

38. člen (opravljena splošna matura)
1. Kandidat je opravil splošno maturo, če je pri vseh maturitetnih predmetih dosegel pozitivno oceno.

2. Kandidat, ki je pri enem izmed obveznih predmetov na osnovni ravni zahtevnosti dosegel najmanj 80% točk, potrebnih za pozitivno oceno, je pri tem predmetu pozitivno ocenjen, če je pri ostalih predmetih, iz katerih je opravljal maturo, ocenjen pozitivno in je vsaj pri dveh izmed njih dosegel najmanj oceno dobro (3).

3. Kandidat, ki je pri enem izmed izbirnih predmetov na osnovni ravni zahtevnosti dosegel najmanj 80% točk, potrebnih za pozitivno oceno, je pri tem predmetu pozitivno ocenjen, če je pri ostalih predmetih, iz katerih je opravljal maturo, ocenjen pozitivno in je vsaj pri enem izmed njih dosegel najmanj oceno dobro (3).
Dve šivanki...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poklicna matura

Oddelek: Šola
92626 (2025) paraboŁa
»

Matura 2010 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
10514591 (10508) Jebac18
»

Tema jutrišnje mature iz SLO

Oddelek: Šola
214941 (4519) Mediator
»

padec na maturi

Oddelek: Šola
95167 (4915) Fella
»

Kako je s pogojno pozitivno oceno na poklicni maturi?

Oddelek: Šola
227766 (7557) Microsoft

Več podobnih tem