Forum » Programiranje » Bash
Bash
mr1two ::
Zdravo!
Zanima me, kako se da iz ukaza "sparsat" ven to, kar ukaz vrača, vključno z vsemi newlini in tako naprej.
Recimo ukaz : last | sort -d
vrne po vrsti urejene uporabnike, ki so bili prijavljeni na sistem.
Rad bi to zapakiral v spremenljivko, če se da, skupaj z newline-i.
Trenutno sem prišel do tu:
spremenljivka=$(last | sort -d)
ali pa
spremenljivka=`last | sort -d`
oba načina mi vrneta vsebino kot en string, brez novih vrstic, če ju kličem z echo $spremenljivka
Zanima me, kako se da iz ukaza "sparsat" ven to, kar ukaz vrača, vključno z vsemi newlini in tako naprej.
Recimo ukaz : last | sort -d
vrne po vrsti urejene uporabnike, ki so bili prijavljeni na sistem.
Rad bi to zapakiral v spremenljivko, če se da, skupaj z newline-i.
Trenutno sem prišel do tu:
ali pa
spremenljivka=`last | sort -d`
oba načina mi vrneta vsebino kot en string, brez novih vrstic, če ju kličem z echo $spremenljivka
- spremenil: mr1two ()
Brane2 ::
last | sort -d | while read -a namex ; do echo ${namex[0]} ${namex[1]} ; done
On the journey of life, I chose the psycho path.
Brane2 ::
echo "${spremenjljivka}"
echo "${spremenjljivka}"
On the journey of life, I chose the psycho path.
Oz, zdaj ko vidim, kaj mi serje:
Kako imet kontrolo nad tem, na katero mesto se vpiše nek nov vpis s ključem in vrednostjo v tabelo. Tipično bi pričakoval, da se bo zapisalo na konec, mi pa jadi nekam vmes. Zgornje vprašanje NI važno
Kako imet kontrolo nad tem, na katero mesto se vpiše nek nov vpis s ključem in vrednostjo v tabelo. Tipično bi pričakoval, da se bo zapisalo na konec, mi pa jadi nekam vmes. Zgornje vprašanje NI važno
worf ::
dejansko ne rabiš tabele za nalogo ki jo delaš.
boš dobil več pomoči če prašaš tukaj: http://www.fri-info.net/forum/viewtopic... saj tu folk ve zakaj rabiš tole.
mogoče bi to naredil takole: zadevo izpiši v neko datoteko, pri branju iz te datoteke pa uporabi | sort
samo predlog...
boš dobil več pomoči če prašaš tukaj: http://www.fri-info.net/forum/viewtopic... saj tu folk ve zakaj rabiš tole.
mogoče bi to naredil takole: zadevo izpiši v neko datoteko, pri branju iz te datoteke pa uporabi | sort
samo predlog...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: worf ()
Pisanje po disku stane čas
Drugače pa vem, da bi mogu tam vprašat, sam več različnih virov je bolje
Drugače pa vem, da bi mogu tam vprašat, sam več različnih virov je bolje
kaj pa shranjuješ v tabelo? mogoče bi se dalo že med shranjevanjem urediti po abecedi?
pač bi najprej naredil za uporabnika a, potem uporabnika b, uporabnika c.....
pač bi najprej naredil za uporabnika a, potem uporabnika b, uporabnika c.....
super da ti dela!=)
računanje časa, če je uporabnik prijavljen dlje kot 1 dan si tudi naredil? škoda da je čez polnoč, si zgubil že precej točk...
računanje časa, če je uporabnik prijavljen dlje kot 1 dan si tudi naredil? škoda da je čez polnoč, si zgubil že precej točk...
Ja, naredil sem, nisem pa preverli ali dela, sicer pa je postopek isti kot če dnevov nebi bilo, le polja imajo druge številke. Za tistih 10% pa gor al dol, v bistvu gre za 1.25%
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rabim pomoč pri PHP-ju.Oddelek: Šola | 679 (516) | Stari89 |
⊘ | Za vsa dekleta na ST: Matjaž išče punco:)Oddelek: Loža | 2399 (1982) | dzinks63 |
» | izpisovanje datotek in sortiranjeOddelek: Programiranje | 784 (606) | cobrica |
» | Izgubljena vodna želvaOddelek: Loža | 1418 (965) | MisterR |
» | [C++] dinamicna alokacija iz subrutineOddelek: Programiranje | 1181 (1031) | spin |