» »

X Rebirth

X Rebirth

XPU1 ::

Živjo vsem !
Upam da že nekdo tukaj pozna serija iger X (ma ne kdo je rekel igre za odrasle ?:D) No skratka zdaj bo konca leta izšla zadnja igra Egosofta : X Rebirth. Vesoljska simulacija, kjer lahko delate kar vam pride na pamet. (v principu)

http://www.egosoft.com/news/current_en....

Trailer je že super. Novo opremo bo treba za konec leta. :))
Kako se vam zdi ?

popster ::

nisem poznavalec a trailer obeta dobro igro

Berserker ::

V bistvu je to vesoljska simulacija ekonomije. Je precej hardcore zadeva in zahteva veliko vloženega časa. Žal nismo več v dobi kjer so takšne igre popularne ker ima malo kdor čas in večina igralcev odvrne od igranja že sam težak začetek in visoke strojne zahteve.

Izi ::

Jaz sem ene 5 let nazaj igral X3: Reunion.
Drži kar je rekel tr33k, serija X so sicer odlične igre ampak igrati je treba več mesecev, da sploh kam prideš. Zadeva ima smisel, samo če misliš igrati vsak dan nekaj ur in to več let skupaj, drugače vse skupaj nima smisla. To je igra na najhujše stratege.
Še najbolj pravilno je, če se igro opredeli kot vesoljsko strategijo.

Bistvo vsega je služenje denarja. Nabiramo rudo, kupujemo tovarne v obliki vesoljskih postaj, in pa vespoljske ladje od tovornih do bojnih. Vsaka tovarna rabi več različnih elementov, ki jih morajo tovorne ladje stalno dovažati, drugače se proizvodnja ustavi.
Ustvariti moraš velikansko ekonomsko verigo, kjer je vse odvisno eno od drug4ega en člen izmed 1000 izpade in se vse začne ustavljati. In prav za vsak izdelek, končni in vmesne polizdelke moramo določati ceno in jo sproti popravljati. Vesolje je živo in če kjerkoli postavimo previsoko ceno ne bo nihče kupoval od nas in trgovin ase ustavi, če pa je cena prenizka delami izgubi in hitro propademo. ves čas je treba spremljati in spreminjati več 1000 različnih cen v različnih osončjih, da vse funkcionira. Kupovati moramo seveda tudi bojne ladje, drugače nam pirati kmalu prevzamejo osončje in vse tovarne ali pa jih enostavno uničijo.

In fizično moraš potovati od ene do druge tovarne, da lahko kaj preveriš in spremeniš. Vsakič prevzameš nadzor samo na enim vesoljskim plovilom, za vse ostale moraš naštimati avtomatske parametre kaj naj delajo, do koliko osončij naokoli naj se vozijo, katere rude naj kupujejo, po kakšni ceni in kam naj jih vozijo.
V vsako osončje se moraš osebno odpeljati in preveriti če vse deluje kot je treba in se spet odplejeti do vsake tovarne posebej, da spremeniš in nastaviš cene.
Ko se razširiš na kakšnih 10 različnih osončij in imaš ene 100 tovornih ladij 20 bojnih ladij, v 50 različnih tovarn počasi začneš izgubljati nadzor. En sam člen odpove in denar začneš zelo hitro izgubljati.
Da ne omenjamo kakšnih piratskih napadov ali celo kakšne naravne katastrofe.

In vesolje v igri je skoraj neskončno, vsaj meni ni nikoli uspelo priti do konca vesolja, vedno so bila naprej nova neraziskana osončja.
In tam ko se m jest izgubil nadzor se večinoma igra šele začne. Z 50 tovarnami in 100 ladjami ne moreš nikoli zaslužiti dovolj, da bi si kupil eno res dobro vesoljsko ladjo in se odpravil na raziskovanje neznanega vesolje. V neznanem vesolju te mimogrede napadejo vesoljski pirati in če nimaš velikanske bojne ladje si v hipu mrtev. Da ne omenjam, da v času ko raziskuješ vesoljska prostranstva gre ekonomija tvojih tovarn in vsega skupaj hitro k vragu in če pustiš vse skupaj brez nadzora kakšno uro bankrotiraš. Najdeš pa v vesoljskih prostranstvih kakšne hude tehnologije in tudi kakšne super in zapuščene vesoljske ladje.

Skratka X igre so ene najbolj zajebanih in zahtevnih iger na svetu. Samo za redke izbrance. Če ti uspe v tej igri karkoli narediti, potem si več kot sposoben voditi verigo največjih tovarn na svetu :D

Alamar ::

Zato pa bo Rebirth bolj za široko publiko prirejen.
Meni hardcore predhodniki niso delali problemov. Za te špile obstaja ogromno modov in velika skupnost, ki nenehno dograjuje igro. Je pa res, da si moraš vzet ogromno časa in volje, saj te igre vzamejo tudi več sto ur igralnega časa.

Berserker ::

Razumem da si pc igralci povečini želijo bolj težje in resnejše igre, ampak tale špil mi deluje bolj kot služba kot sprostitev ali pa bom z leti tak špil z veseljem preigral.

guest #44 ::

I want Freelancer 2!!!!

Berserker ::

Jaz tudi, ampak z velikimi fregatami in križarkami, sit sem že tega copy paste sranja z lovci in majhnimi transportnimi kantami.

Raje bi videl nadaljevanje zares odličnega in globokega Nexus The Jupiter Incident.

XPU1 ::

Fajn videt da je tukaj par ljudi ki pozna serijo. :) Jaz sem že mislil da sem edini tak nolife v slo. :D

Jaz tudi, ampak z velikimi fregatami in križarkami, sit sem že tega copy paste sranja z lovci in majhnimi transportnimi kantami.

Saj to je tukaj fajn da lahko si na približno vse ladje ki obstajajo v igri. Res pa ne dobiš jih takoj. :)

Ampak za Rebirth so nekaj pravli da bo več eskploracije in tavanja po vesolju in da bomo lahko tam najdli poln stvari. Meni se zdi super če bodo uporabili neko odprto vesolje kjer lahko najdeš karkoli. Itak bomo videli kaj več na E3 v juniju.

ShEsHy ::

Špil...je...zakon.
Sem preigral X2, X3 Reunion in X3 Terran Conflict, in vse so v svoji klasi. Kar se tiče kompleksnosti igre, je res da rabiš nekaj časa da se navadiš, ampak ko se, te potegne pa te nikoli ne spusti.
Kar se tiče modov, so tudi zakon. Imaš vse od skript, do novih ladij, postaj, sektorjev, do popolnih konverzij (npr: Xtended mod).

X Rebirth bo baje malo manj zakomplicirana (po moje bo še vedno bolj kompleksna od vseh drugih iger kar sem jih kdaj igral), vendar bo še vedno PC only igra (že samo zaradi tega se mi dopade, ker zdaj se vsi prodajajo konzolam).

Vsem ki radi igrate dolge igre pri katerih je treba pošteno razmišljati vam močno priporočam da si nabavite X Superbox, ki vključuje vse X igre (5), in stane mislim da okoli 40 €. Na strani imajo na voljo tudi .exe brez DRM-ja, se pravi da vam ni treba igrati z CD-jem (pri obeh X3 igrah je .exe brez DRM vključen v patche).

Izi ::

X3: Albion Prelude je zunaj. Jaz sem se kar odločil, da ga nabavim preko Steama za ugodnih 9,99 EUR.
Paket vsebuje kompleten X3: Terran Conflict z vsemi nadgradnjami do sedaj in seveda še razširitev X3: Albion Prelude.
X3: Albion Prelude je samostojna razširitev za X3: Terran Conflict, ampak ima seveda povsem novo zgodbo, številne izboljšava, nove ladje, nove vesoljske postaje in nove sektorje. Zato gre za kar precej obsežen download.

Za obnovitev spomina:
1999 - X: Beyond the Frontier
2003 - X²: The Threat
2005 - X³: Reunion
2008 - X³: Terran Conflict
2011 - X³: Albion Prelude
2012 - X Rebirth

Do novega leta imajo naprodaj še paket, ki vsebuje vse X3 za 12,49 EUR in paket ki vsebuje X2 in vse X3 za 19,99 EUR. Resnično poceni za to legendarno serijo.
Naj še enkrat omenim, da je treba imeti za to igro precej zmogljive računalnike, ker gre izključno za PC igro, ki ni delana z mislijo na konzole. Tudi prihajajoči X Rebirth bo jasno samo za PC, ker konzole tudi če bi hoteli, take igre niti v sanjah ne morejo poganjati.

Zgodba Albion Prelude je mišljena kot prehodna zgodba, ki zaključi vesolje X3 in nas pripravi na novo vesolje, ki se začne z X Rebirth.
X Rebirth bo malo zamudil. Trenutno je napovedan za prvo četrtletje leta 2012.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Netrunner ::

guest #44 je izjavil:

I want Freelancer 2!!!!

+1

... Black Prophecy naj bi bil podoben freelancerju

X serija pa .. preveč časa zahteva :)
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Izi ::

Netrunner je izjavil:

X serija pa .. preveč časa zahteva :)
Za novince v seriji res. Za stare mačke, ki so skozi dali že vsaj en del v seriji pa je igra čisti užitek. Tudi akcijska plat in bojevanje je daleč pred ostalimi igrami, seveda pa moraš najprej postati dober pilot, kar je težje kot da bi se v resničnosti naučil voziti avto :D

Enkrat je treba začeti. Ni prav hudo. Po približno eni uri učenja si že sposoben sestreliti prvega lahkega sovražnika. Naprej je pa samo strategija, kako priti do denarja. Denar je bistvo te igre.
Za občutek naj omenim, da je 1000 kreditov že kar omembe vreden znesek za katerega že lahko kupiš kar nekaj reči. Boljše ladje pa opremljene stanejo okoli 100 milijonov :O
Nikakor pa ni treba biti ravno trgovec s celo floto velikanskih ladij, ki jih ščiti na stotine lovcev, da bi preživel. To je samo ena izmed možnosti.
Da se preživeti z enim samim lovcem, katerega osebno upravljaš in se z njim boriš za preživetje, ga nadgrajuješ in počasi kupuješ nove in boljše lovce. Seveda moraš opravljati stranske misije za denar, ki so večinoma precej nelegalne in lahko hitro končaš kot popolni izobčenec, saj velikanski policijski rušilci redno patruljirajo naseljene sektorje in tvoj tovor lahko poskenirajo že na 100 kilometrov daleč.
In preprosta sestrelitev sovražnika nikakor ni najboljša rešitev. Pravi pilot bo sovražnika pripravil do tega, da bo izgubil živce in se izstrelil iz svojega plovila preden ga uničiš. Seveda ga potem ne uničiš, ampak ga registriraš na svoje ime in prodaš za veliko denarja, po možnosti pa še zajameš živega pilota in ga prodaš v suženjstvo >:D
To seveda zahteva predelan prostor za tovor, ki omogoča dihanje in preživetje v tovornem delu ladje, ki ni ravno poceni in še težko ga je dobiti, je pa nujen tudi pri misijah, kjer prevažaš ilegalce in begunce vse naokoli po vesolju.
Pa računalnike za daljinsko vodenje ladij tudi rabiš, saj moraš zapustiti svoje plovilo in se v vesoljski obleki podati skozi praznino vesolja do zapuščenega sovražnega plovila in se vanj vkrcati preden ga lahko registriraš kot svojega. Potem pa moraš obe plovilo prepeljati do baze za prodajo, da lahko enega prodaš. Da ne omenjam kako spreten pilot moraš biti, da svoje plovilo "parkiraš" čim bližje zapuščenega, ker sprehod v vesoljski obleki po vesolju lahko traja tudi ure dolgo, če boš nespretno parkiral nekaj kilometrov predaleč. Če pa se zaradi hude inercije zaletiš v drugo plovilo pa ščiti ne pomagajo nič saj sta obe plovili dejansko znotraj ščita in nekaj 1000 ton železja se ne ustavi kar tako in mimogrede uničiš obe plovili.
Menijev in ukazov je pa v tej igri dobesedno na tisoče, fizika pa je precej realna.

Netrunner ::

Verjamem da je igra fenomenalna, samo žal časovno potratna .. škoda da ni MP v stilu EVE online
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Zheegec ::

Netrunner je izjavil:

guest #44 je izjavil:

I want Freelancer 2!!!!

+1

... Black Prophecy naj bi bil podoben freelancerju

X serija pa .. preveč časa zahteva :)

Kaj bisvetno boljši Freespace2 ste vsi pozabili? :):)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Mipe ::

Bitches don't know about my Elite. 8-)

Netrunner ::

Tak stil iger je fajn če je MP ...
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

oo7 ::

15 November za PC

Baltazar-x ::

Igro so razvijal ~5 let + iskušnje z x serijo = to bi moglo bit boljše kot dosedanja x serija.
Zadnji "save" ki sm odigral je bil X3AP, porabil enih 250 ur. Okupiral vse unknown + nekaj pirat sektorjev in zgradil full war zadevo, 100% avtomatizirano, 150 M2, okupirane mam vse shipyrde razen teranu.....
x3 serija je odlična, upam da bo XR tud.

Bolf3nk ::

Že videno. zajebali so še eno serijo. Konzolno sranje z grafično podobo iz leta 2003


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Elite dangerous (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
13128706 (7263) jamiroq
»

Starbound

Oddelek: Igre
212231 (1337) 111111111111
»

Star Citizen podrl rekord v skupnostnem financiranju

Oddelek: Novice / Igre
4513445 (10928) Truga
»

Sword of the Stars (SotS)

Oddelek: Igre
241767 (949) Kkmardigrce

Vesoljske strategije

Oddelek: Igre
101282 (1064) Rotaidal

Več podobnih tem