Forum » Programiranje » c# - preslikava tabele (app design vprašanje)
c# - preslikava tabele (app design vprašanje)
KernelPanic ::
Spoštovani!
Spet vas prosim za pomoč!
Situacija je sledeča: V bazi sem zgeneriral tabelo z množico fieldov. Ta tabela bo vsebovala informacije, pridobljene iz komunikacije z napravo, ki jo krmili aplikacija z pomočjo dll-a, ki sem ga spisal sam. V glavni formi krmilne aplikacije sem zgeneriral pripadajoči dataset in deluje ok (tabela in fieldi so vidni). Torej, ali lahko iz dataseta avtomatično zgeneriram strukturo in jo nato v krmilni aplikaciji instanciram, da vanjo prenesem prebrane podatke iz bufferja in nato to strukturo zapišem v bazo, ali moram ročno skodirati class, ki bo vseboval vse fielde?
Mogoče je vprašanje bedasto, mogoče ni, vendar bi res rad par nasvetov ...
S spoštovanjem,
M.
Spet vas prosim za pomoč!
Situacija je sledeča: V bazi sem zgeneriral tabelo z množico fieldov. Ta tabela bo vsebovala informacije, pridobljene iz komunikacije z napravo, ki jo krmili aplikacija z pomočjo dll-a, ki sem ga spisal sam. V glavni formi krmilne aplikacije sem zgeneriral pripadajoči dataset in deluje ok (tabela in fieldi so vidni). Torej, ali lahko iz dataseta avtomatično zgeneriram strukturo in jo nato v krmilni aplikaciji instanciram, da vanjo prenesem prebrane podatke iz bufferja in nato to strukturo zapišem v bazo, ali moram ročno skodirati class, ki bo vseboval vse fielde?
Mogoče je vprašanje bedasto, mogoče ni, vendar bi res rad par nasvetov ...
S spoštovanjem,
M.
life ::
Obstajajo programi, ki ti zgenerirajo objekte in osnovne read operacije (lahko tudi kaj vec ce dopolnis default template). En izmed takih je za RapTier (samo nisem sigurna ali je plačljiv ali ne?).
Lp, M
Lp, M
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MemSQLOddelek: Programiranje | 1773 (1529) | vorantz |
» | Ne-relacijska bazaOddelek: Programiranje | 4043 (2666) | mitjaR |
» | [Java] Multi Client chat serverOddelek: Programiranje | 2499 (1770) | javaMaster |
» | [c++] Orm... ActiveRecord pattern ... nasvetOddelek: Programiranje | 1109 (985) | zhigatsey |
» | [MsSql in MySql] Prekopirati view v tabeloOddelek: Programiranje | 1122 (1021) | overlord_tm |