» »

chrome orb-kako dol?

chrome orb-kako dol?

jos69 ::

Verjamem,da ste že razpravljal o tem,vendar bi lahko kdo še enkrat pojasnil.
Odločil sem se ,da bom pobarval mostičke,namazal procesor s termalno pasto( btw. kje pa se jo kupi in katera je najboljša).
Vendar se mi je zataknilo že na začetku.Ne morem dat dol chrome orba(gor mi ga je dal prijatelj),ne upam pa preveč na silo da nebi kaj zlomil.
Hvala

ChiefThunder ::

Termalno pasto dobiš med drugim v Conradu BTC ( tud drugje), najbolše so električno prevodne, samo za tvoje potrebe bo zadosti dobra pasta na osnovi cinka oz. silikona. Kar se tiče demontaže, sem jaz tkole naredu: vse prste, razen palcev sem dal pod krom orba, s obema palcema pa sem potisnil un zgornji mehanizem( sej veš una sponka, k vn gleda) proti plošči, da se je zadeva odpela. Vendar pošakaj, da ti še drugi svetujejo. Aja, vse delaš na lastno odgovornost.

Yohan del Sud ::

Chiefov nasvet preverjeno deluje, razen če maš preveč tipkarske prste. Jast sem si pomagal z dvema šraufncigrjema za kajlanje in pinceto za vzvod.

Na lastno odgovornost!

yoystick ::

Ej Chief, gledu sem za pasto v Conrad - net trgovini pa imajo elektricno prevodno samo peno. A je ta tut dobra!!!!
Aja kaj pa je razlika sploh med električno prevodno in silikonsko. A sam v zgradbi pa v tem da una še elektriko prevaja, sam ne vem kaj ma to veze z hlajenjem. Pa a je velika razlika v temperaturi hlajenega procesorja pri uporabi elektro prevodne paste???0:)

OZZY ::

Yoystik:d ej pri iskanju pri konradu napiš toplotno prevodna pasta ali samo pasta pa boš dubu rezultat. Je pa stvar v inekciji, majo pa 1 in 5 gramov. Stvar pa je tud pocen. Glede električno prevodnih past in neprevodnih past. Stvar je taka, da lahko z električno rpevodnimi povzročiš tud kak kratek stik. Je pa res, da prevajajo toploto veliko bolje kot silikonske, ki so neprevodne. Drugač pa maš tud na sloteku lepo razložen pod članki al triki o termalnih pastah. Z elektično prevodno preno pa ne bo šlo.

yoystick ::

Danke!:D

msmiha ::

Jaz sem to kar na silo naredu fejst morašdol pritinit na matično (tak, da jo skor zlomiš) pol pa sam dol skoči
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

Medved ::

Orba primeš z vsemi štirimi prsti od odzadi , s palcem potisneš sponko mal navzdol in šele nato proti orbu potegneš , lepo gre dol - torej počes navzdol in potem proti rebrom:))

jRk0 ::

Jaz sem ga komaj dol dobil ampak sem zaj pogruntal kako moreš. Tak ko so rekli zgoraj, samo da potisni rocko kolko gre dol in potem se malo proti orbu. Komot gre dol. Edino prsti so me malo boleli ker je vse neko špičasto

Paramedic ::

tako kot je on pred mano reku: js sm tut prvič se zajebavu, pol sm pa vidu: sam zaponko mal dol pritisneš pol pa z enim izvijačem kavelj s katerim se drži na socket mal stran porineš
End transmission.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Termalne paste....

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
262154 (1601) JanezC
»

Silikonska prevodna pasta

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
61876 (1806) dela