Forum » Programiranje » C# problem
C# problem
snooze77 ::
Delam neke vrste redovalnico za maturitetni predmet in sem naletel na težavo.
s tole kodo bi moram v tabelo string prebrati vse razrede, ki jih uči profesor z nekim uporabniškim imenom. Težava nastane pri tem, da reader dobi samo 1 rezultat(V bazi imam shranjena 2 razreda, ki jih uči določen učitelj).Sem dodajal razrede za tega učitelja vendar reader dobi zmeri samo 1 rezultat.
public string [] Ucitelji(string upr)
{
string []razredi = new string[10];
if (this.OpenConnection() == true)
{
MySqlCommand command = connection.CreateCommand();
command.CommandText = "SELECT o.ime FROM profesorji pr INNER JOIN predmeti p ON p.id_pr=pr.id_pr INNER JOIN oddelki_predmeti op ON op.id_p=p.id_p INNER JOIN oddelki o ON op.id_o=o.id_o WHERE pr.upr_ime = '"+ upr +"' ";
MySqlDataReader Reader;
Reader = command.ExecuteReader();
while (Reader.Read())
{
for (int i = 0; i < Reader.FieldCount; i++)
{
razredi[i] = Reader.GetValue(i).ToString();
}
}
/* int st;
st = Reader.FieldCount;
MessageBox.Show(st.ToString());
*/
Reader.Close();
}
this.CloseConnection();
return razredi;
}
Ko sem izvedel ta SQl stavek v bazi mi je lepo vrnalo vse 3 rezultate(dodal sem nov razred da bi videl če se kej spremeni). Vrne mi zmeri zadnji razred.
s tole kodo bi moram v tabelo string prebrati vse razrede, ki jih uči profesor z nekim uporabniškim imenom. Težava nastane pri tem, da reader dobi samo 1 rezultat(V bazi imam shranjena 2 razreda, ki jih uči določen učitelj).Sem dodajal razrede za tega učitelja vendar reader dobi zmeri samo 1 rezultat.
public string [] Ucitelji(string upr)
{
string []razredi = new string[10];
if (this.OpenConnection() == true)
{
MySqlCommand command = connection.CreateCommand();
command.CommandText = "SELECT o.ime FROM profesorji pr INNER JOIN predmeti p ON p.id_pr=pr.id_pr INNER JOIN oddelki_predmeti op ON op.id_p=p.id_p INNER JOIN oddelki o ON op.id_o=o.id_o WHERE pr.upr_ime = '"+ upr +"' ";
MySqlDataReader Reader;
Reader = command.ExecuteReader();
while (Reader.Read())
{
for (int i = 0; i < Reader.FieldCount; i++)
{
razredi[i] = Reader.GetValue(i).ToString();
}
}
/* int st;
st = Reader.FieldCount;
MessageBox.Show(st.ToString());
*/
Reader.Close();
}
this.CloseConnection();
return razredi;
}
Ko sem izvedel ta SQl stavek v bazi mi je lepo vrnalo vse 3 rezultate(dodal sem nov razred da bi videl če se kej spremeni). Vrne mi zmeri zadnji razred.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C#] kreiranje sql poizvedbe ki vsebuje user inputOddelek: Programiranje | 1089 (983) | detroit |
» | [java] uporaba baze .mdb z javoOddelek: Programiranje | 1615 (1530) | gtu |
» | razložitev nekaterij elementov v visual studio 05Oddelek: Programiranje | 2107 (1912) | darkolord |
» | problem v C#Oddelek: Programiranje | 1969 (1684) | dvojka |
» | OleDb in visual studio .netOddelek: Programiranje | 2290 (2069) | Kovalchuk |