Forum » Sedem umetnosti » Game of Thrones - serija
Game of Thrones - serija
Temo vidijo: vsi
Kurzweil ::
Drevesce ::
Writing je v nekaterih primerih res zelo slab, to se pač zgodi ko moraš dve sezoni podrobnosti spraviti v šest epizod. To bo seveda največja razlika med knjigami (če bodo sploh kdaj končane) in serijo. Sam konec ter način kako se bo vse skupaj razvijalo dvomim, da se bo preveč razlikoval. Zagotovo pa bo v knjigah razloženih več majhnih detajlov, ki na koncu vse skupaj povežejo bistveno bolje.
Sam se zaradi nekega šova res ne mislim sekirati in obremenjevati, če ni vse tako kot bi moralo biti. Imam v življenju bolj pomembne stvari, kot pa se ubadati ter pisati za 2,3 strani različnih teorij, ki se lahko zgodijo .
Bolj me motijo napake pri samem snemanju, kot naprimer v zadnji epizodi ko na mizi stoji kava starbucks... Mislim, resno? Dve leti se je snemalo, na koncu pa vse skupaj izgleda kot, da bi ti nekdo drug v srednji šoli naredil power point predstavitev ti pa si je nisi niti prebral ali preletel.
Sam se zaradi nekega šova res ne mislim sekirati in obremenjevati, če ni vse tako kot bi moralo biti. Imam v življenju bolj pomembne stvari, kot pa se ubadati ter pisati za 2,3 strani različnih teorij, ki se lahko zgodijo .
Bolj me motijo napake pri samem snemanju, kot naprimer v zadnji epizodi ko na mizi stoji kava starbucks... Mislim, resno? Dve leti se je snemalo, na koncu pa vse skupaj izgleda kot, da bi ti nekdo drug v srednji šoli naredil power point predstavitev ti pa si je nisi niti prebral ali preletel.
scipascapa ::
Zakaj so sploh končali to serijo? Zakaj ni lepo 10 delov v 8, v 6 delih nekaj skupaj nakracati je krneki.
kje si videl kavo, drevo? :P
Zgodovina sprememb…
- spremenil: scipascapa ()
Drevesce ::
scipascapa je izjavil:
Zakaj so sploh končali to serijo? Zakaj ni lepo 10 delov v 8, v 6 delih nekaj skupaj nakracati je krneki.
Mato989 ::
V keri sceni je kava na mizi
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
bambam20 ::
Hahahahaahahha epska nisem videl... Nesposobnezi
@nny ::
Kava? Na mizi! Tista s Starbucksom je epska.
Alora, eno ste mi pa dolžni za spoilerje za epizodo 5. Epizodo 6 še sestavljam. S Kitom so namreč posneli dva različna konca.
Kot ste do sedaj že ugotovili, gre Dany full Mad Queen mode, verzija 2.0. Verjetno nekje na začetku epizode ima Dany enega svojih govorov, ki razbesni ljudi, verjetno v Kings Landingu. Kakšne peechke so prebivalci KL, smo imeli že priložnost videti, z izjemo Gendrya in njegovega majstra. Varys izda Dany, ker meni, da bo Jon boljši kralj in Dany ga da usmrtiti. Njena vojska ujame Jamieja, ki se vrača v KL. Brienne ga ne more spraviti k pameti, Jamie boy se vrača k svoji resnični ljubezni. Sex z Brienne je bil samo za intermezzo. Tyrion Dany prosi za usmiljenje za svojega brata in Dany ga zavrne. Tyrion osvobodi Jamieja, ki gre k Cersei in skuša spraviti Cersei iz mesta, ker ve, da bo sledil Dracarys. Dany Tyriona da aretirati. Na neki točki Tyrion vrže na tla svojo priponko kraljičino roko. Sansa in Tyrion že prej spletkarita proti Dany in kako bi obrnila Jona proti njej. Tyrion skuša prepričati Jona, da bi prestopil v njegovo moštvo. Pri tem uporabi argument, da Jonova družina, to je Starki, ne bodo nikoli varni, ker bodo ogrožali legitimnost Danyjine vladavine. Drogon požge tako Euronovo floto, kot KL. Euron je ožgan, ampak motherfuckerju uspe nekako preživeti. Jamie se bojuje z Euronom in ga ubije, vendar je tudi sam smrtno ranjen. Jamieu uspe priti do Cersei in umreta skupaj, verjetno v zmajevskem ognju. Dany začne pobijati vse v KL. Unsullied se spustijo s ketne in začnejo na tleh pobijati ženske, otroke, moške, vse. Cleganebowl se zgodi, vendar je precej manj epski od pričakovanj. Oba, Pes in Mountain sta smrtno ranjena, Pes Mountainu zada milostni udarec. Jon pride in skupaj s Tyrionom hodita po mestu. Jon vpraša Tyriona, ali je Dany res naredila vse to. Tyrion pravi, da ja. Jon se odloči, da se je Dany zmešalo in se jo odloči ubiti. Spopade se z Greywormom in ga ubije. Dany najde v prestolni dvorani in ji najprej obljubi zvestobo in nato jo zabode z mečem. Dany se v zadnjih zdihljajih uspe dotakniti železnega prestola. Drogon gleda vmes kot peechka, vendar se ne vmešava. Ko je Dany mrtva, dvigne njeno truplo in odleti z njim. Konec epizode 5.
Alora, eno ste mi pa dolžni za spoilerje za epizodo 5. Epizodo 6 še sestavljam. S Kitom so namreč posneli dva različna konca.
Kot ste do sedaj že ugotovili, gre Dany full Mad Queen mode, verzija 2.0. Verjetno nekje na začetku epizode ima Dany enega svojih govorov, ki razbesni ljudi, verjetno v Kings Landingu. Kakšne peechke so prebivalci KL, smo imeli že priložnost videti, z izjemo Gendrya in njegovega majstra. Varys izda Dany, ker meni, da bo Jon boljši kralj in Dany ga da usmrtiti. Njena vojska ujame Jamieja, ki se vrača v KL. Brienne ga ne more spraviti k pameti, Jamie boy se vrača k svoji resnični ljubezni. Sex z Brienne je bil samo za intermezzo. Tyrion Dany prosi za usmiljenje za svojega brata in Dany ga zavrne. Tyrion osvobodi Jamieja, ki gre k Cersei in skuša spraviti Cersei iz mesta, ker ve, da bo sledil Dracarys. Dany Tyriona da aretirati. Na neki točki Tyrion vrže na tla svojo priponko kraljičino roko. Sansa in Tyrion že prej spletkarita proti Dany in kako bi obrnila Jona proti njej. Tyrion skuša prepričati Jona, da bi prestopil v njegovo moštvo. Pri tem uporabi argument, da Jonova družina, to je Starki, ne bodo nikoli varni, ker bodo ogrožali legitimnost Danyjine vladavine. Drogon požge tako Euronovo floto, kot KL. Euron je ožgan, ampak motherfuckerju uspe nekako preživeti. Jamie se bojuje z Euronom in ga ubije, vendar je tudi sam smrtno ranjen. Jamieu uspe priti do Cersei in umreta skupaj, verjetno v zmajevskem ognju. Dany začne pobijati vse v KL. Unsullied se spustijo s ketne in začnejo na tleh pobijati ženske, otroke, moške, vse. Cleganebowl se zgodi, vendar je precej manj epski od pričakovanj. Oba, Pes in Mountain sta smrtno ranjena, Pes Mountainu zada milostni udarec. Jon pride in skupaj s Tyrionom hodita po mestu. Jon vpraša Tyriona, ali je Dany res naredila vse to. Tyrion pravi, da ja. Jon se odloči, da se je Dany zmešalo in se jo odloči ubiti. Spopade se z Greywormom in ga ubije. Dany najde v prestolni dvorani in ji najprej obljubi zvestobo in nato jo zabode z mečem. Dany se v zadnjih zdihljajih uspe dotakniti železnega prestola. Drogon gleda vmes kot peechka, vendar se ne vmešava. Ko je Dany mrtva, dvigne njeno truplo in odleti z njim. Konec epizode 5.
'For most of history, Anonymous was a woman.' Virginia Woolf
Zgodovina sprememb…
- spremenila: @nny ()
Omg nny.... Keri fucked up lol
oo7 ::
Kava? Na mizi! Tista s Starbucksom je epska.
Si sigurna, da je tole samo za 5 epizodo ? Kaj pa potem sploh še ostane za šesto ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
Si sigurna, da je tole samo za 5 epizodo ? Kaj pa potem sploh še ostane za šesto ?
Možno, da so stvari malo razparcelirane med dve epizodi. Sem pa skoraj prepričana, da
se 5. epizoda konča s smrtjo Daenerys. Sumim, da je epizoda 6. Tyrionov sodni proces, o katerem so bili leaki že dolgo časa nazaj. Sansa ga bo zjebala na polno. Ne v dobrem pomenu.
To je to, kolegi.
oo7 ::
Možno, da so stvari malo razparcelirane med dve epizodi. Sem pa skoraj prepričana, dase 5. epizoda konča s smrtjo Daenerys. Sumim, da je epizoda 6. Tyrionov sodni proces, o katerem so bili leaki že dolgo časa nazaj. Sansa ga bo zjebala na polno. Ne v dobrem pomenu.
To je to, kolegi.
Če je to vse res potem se ni izteklo po tvojih pričakovanjih
da bo Danica vladala z železno roko :)
Ne vem še, če je to vse. Še WTF trenutek manjka. Razen, če je WTF trenutek kar ta, ki je opisan.
neverlucky ::
Jaimejeva zgodba se v tem scenariju zelo neumna in za lase privlecena. Se en minus za D&D, ce bo res tako.
Phantomeye ::
To ni dobro da tukaj pišete, fakof.
Če pride v temo nekdo, ki ne gleda GOT bo samo skopiral vsebino izven spoilerja ....
Če pride v temo nekdo, ki ne gleda GOT bo samo skopiral vsebino izven spoilerja ....
D3m ::
Phantomeye je izjavil:
Kvas pa ti firbca.
Spokaj ven iz teme.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Potica09 ()
Phantomeye je izjavil:
Vse je korektno označeno da nekdo ki ne želi ne spoila sam sebi... če pa si, pa si je sam kriv ali pa je želel...
Phantomeye ::
Phantomeye je izjavil:
Kvas pa ti firbca.
Spokaj ven iz teme.
Nisem pogledal spoilerjev, tako da ne vem ali so zares ali ne. Hočem povedat, da ne bo kdo iz zajebancije prišel sem v to temo in razkril, kar je skrito.
Cruz ::
Kaj pravite, bo Bran dobil kak screen time, kjer ni useless invalid? Ali pa vsaj nek zaključek. Sem bil tako navdušen za njegov karakter, ko smo dobili tisti flashback Jon-ovega rojstva.
Hvala za popljuvan ekran.
Svobodna družba. Ne verjameš v njo?
P.S. Na koncu bo Bronn na prestolu.
Šansa
Hvala za popljuvan ekran.
Phantomeye je izjavil:
Nisem pogledal spoilerjev, tako da ne vem ali so zares ali ne. Hočem povedat, da ne bo kdo iz zajebancije prišel sem v to temo in razkril, kar je skrito.
Svobodna družba. Ne verjameš v njo?
P.S. Na koncu bo Bronn na prestolu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cruz ()
Vidi, da nisem samo jaz šokirana. Po razmisleku je takšen razplet
Zaenkrat so bili komentatorji viteški in niso drugim kvarili užitka. Naj tako ostane do konca.
pravzaprav zelo logičen. Celotnemu Teamu Daenerys je bila in je še usojena smrt. Star Team iz Essosa - Jorah, Missandei, Sivi črv - mora umreti, ker je zvest. Vsak od teh bi jo branil po najboljših močeh. Novi Team se obrača po vetru in priložnostih k izdajstvu, a ga vseeno čaka smrt. Ravno tako morajo umreti zmaji, Unsullied, Dothraki, Theon... Vse je podrobno zamišljeno, da se odstrani ovire Jonu, da jo štihne. Valar Morghulis/Valar Dohaeris.
Zaenkrat so bili komentatorji viteški in niso drugim kvarili užitka. Naj tako ostane do konca.
_sas_ ::
Nemorm pa mimo tega ko je Tryon povedau Cersie da naj bo milostna saj zaradi svojega otroka v trebuhu da to ni zmotilo Eurona češ kako on že ve da je noseča, če je pa on malo prej zvedu da je kao fotr..čeprav ni.
Sej. Tole bo morda prelomilo usodo Cersei, ko bo izvedel oz. spoznal, da dejansko je Jamie fotr. Tryon ne zgled aneumen in bi bilo škoda, da sedaj izpade papak..
A ne bi morala bit Cersei že malo okrogla, če bi bila noseča z Jaimejem? Je že kar nekaj časa preteklo. Pomoje malo farba enega in drugega z namenom, da jih blizu obdrži.
Aja, pa Sansi je tudi dolgo uspelo skrivnost obdržat.
imagodei ::
For fuck sake. Gledam četrto epizodo, pol ure je mimo, folk pa proslavlja, pije, fuka in joka... Jebote, dva dela in 45 minut je še do konca sezone... What. The. Fuck.
- Hoc est qui sumus -
Lepo se obnašaj! Če pogrešaš akcijo in dramo, prideta kmalu.
A vse tole se bo zgodilo v 5 epizodi... da vidim, koliko si ti zadela.
vostok_1 ::
For fuck sake. Gledam četrto epizodo, pol ure je mimo, folk pa proslavlja, pije, fuka in joka... Jebote, dva dela in 45 minut je še do konca sezone... What. The. Fuck.
Meni je bil to pravzaprav boljši del. Manj kot je akcije, manj lahko Dumb&Dumber zajebeta.
Sicer pa, sem šel z zelo nizkimi pričakovanji gledat zadnjo epizodo. Bila je prebavljiva.
Od prejšnje naprej sem itak že na pol white walker in ne čutim več toliko.
Zadnja sezona bi morala biti 8 delov. Prva polovica season finale bi morala biti posvečena bitki na severu, bitka bi morala trajati 2 epizodi. 2 epizodi bi morala biti priprava, 2 boj in 1 aftermath. Preostale tri pa, 1 politična igra in plan za King's landing, 2 boj in zadnji del pa zaključek serije.
Eh, sanja svinja kukuruz.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
D&D gladko dol visi, kaj je komu všeč. Se mi pa zdi, da namenoma izbirata najhujše možne šokerje.
karafeka ::
Upam, da Cersei na koncu premaga vse. Bran postane nov NK, ostali Starki naj pa vsi krepnejo, ko ga skušajo ubiti.
Pa v zadnjem kadru naj bojo jajca (zmajeva) ;).
Pa v zadnjem kadru naj bojo jajca (zmajeva) ;).
V resnici se bom težko pripravil pogledat preostala dva dela.
Jap. Meni spoilerji malce pomagajo, da se psihično pripravim. Verjetno komu drugemu tudi. Kvaliteta scenarija pa.. Uf. V minusu.
neverlucky je izjavil:
Samostreli so z ogromne razdalje sklatili dol zmaja. Slabo snemanje ali slaba zgodba, to sta edini opciji na voljo.
Dva zmaja, ki sta, recimo, navajena lovit drobnico po poljih, predvidoma z izvrstnim vidom, nista opazila ladij, ki so očitno vsaj nekaj (10) sekund merile nanju? Strelec je zadel iz prve, kljub temu, da nikoli ni vadil na premikajoči se tarči (OK, to ugibam, ampak dvomim, da so testirali ta huge ass samostrel na konjih, slonih ali kitih, ki so jih izstreljevali s katapultom)? In za povrh vsega še iz ladje, ki po defaultu ni popolnoma na miru?
Z Branom se še vedno nihče ne posvetuje, čeprav mu je menda jasno vse za nazaj in za naprej. Niti Bran sam od sebe ne more reči: "Ej sori, sam če boste šli na Dragonstone, tam čaka Euron in bo ubil enega zmaja. Just saying." Lahko pa pove sestrama, da je Jon v resnici Targaryjenov poba, to pa lahko. In se pretvarja, da je to kao Jonova izbira, čeprav itak ve, kako se bo odločil. S tem da teh ljudi očitno nihče nikoli ni naučil, da 2x premisli, če boš nekoga obremenil s skrivnostjo; najbrž bo skušnjava prehuda in je ne bo mogel zadržati zase. IOW, ne moreš biti toliko nor, da boš nekomu povedal skrivnost, hkrati pa od njega zahteval, naj je ne govori dalje. In pri vsem tem še resno pričakoval, da je ne bo povedal naprej.
Jon bi se v tistem trenutku moral jasno zavedati, da bo šla skrivnost naprej. Eddard Stark je lahko varoval to skrivnost do groba, tip gre pa sčvekat "dve minuti" po tistem, ko je izvedel zanjo, ne da bi pomislil na širše posledice tega. To je bivši poveljnik Nočne straže, od mrtvih obujeni Kralj Severa!
Ja, bad storytelling.
neverlucky je izjavil:
Sam se nagibam k slabi zgodbi. Cersei nima nobenih moralnih zadrzkov, kolikor jo poznamo. Edina poteza ki je, je seveda da zakoljes tole malo skupinico ljudi, skupaj z zmajem.
Boljsa epizoda kot 3., to definitivno. Glede logicnosti in realnosti pa je nekako na nivoju 3. :/
Mah, mineva me vse skupaj. Toliko nelogičnosti. Jaime je do sedaj očitno mislil, da bo Dany Cersei pripela medaljo za zasluge, zdaj pa je nenadoma izvedel, da jo nameravajo ubiti in ji, kot princ na belem konju jaha na pomoč? Dafuq?
Glavno, da so se 1/3 epizode fukali in nalivali s pirom. Ker to veseljačenje je bil do sedaj vedno zaščitni znak serije. Brezvezno pitje in proslavljanje.
- Hoc est qui sumus -
scipascapa je izjavil:
Zakaj le? Zato ker Dumb&Dumber nista dorasla tej seriji. Lotila sta se Universa z bogato knjižno predlogo, iz katere sta lahko črpala. Bila sta prepričana, da bo GRRM dovolj hitro napisal zaključek, oziroma da mu bo mogoče malce zmanjkalo, pa da bo vseeno pripravljen razkriti dovolj, da bi se dalo narest kulturen zaključek. V resnici sta za sedmo in osmo sezono dobila samo grobe, res grobe smernice in brez izdatne predloge nista sposobna prikazat tega, kar smo gledali prvih 5 sezon - globokih spletk, domiselnih preobratov, globokih in večdimenzionalnih likov...
Zdaj se Jaime iznenada odloči, da ga skrbi za Cersei in odjaha v King's Landing. WTF? Saj ne rečem, morda res. Ampak scena me ni prepričala. Če bi Benioff in Weiss imela napisano predlogo, bi nemara tudi znala ustrezno prikazat Jaimejevo dilemo. Mogoče namesto 5 ali 10 minut brezveznega pijančevanja.
Tole je recimo slabih 7 minut močne scene... Česa takega tadva kekca brez Martinove predloge nista sposobna sama skup spacat:
In zato na brzino zaključujejo serijo. Ker manj kot jo imata ta dva bedaka možnost mesariti, bolje se izide za HBO.
- Hoc est qui sumus -
Mehmed ::
Z Branom se še vedno nihče ne posvetuje, čeprav mu je menda jasno vse za nazaj in za naprej. Niti Bran sam od sebe ne more reči: "Ej sori, sam če boste šli na Dragonstone, tam čaka Euron in bo ubil enega zmaja.
Bran je trenutno en tak nevtralni opazovalec, part time raven simulator part time wikileaks. Zbudis ga ko resujes krizanko pa ne ves kako je bilo ime psu nekega vladarja pred sto leti.
Alternativa temu je pa da si izbere stran pa se aktivno vmesa v dogajanje. Ampak ce naredi to, ob sposobnostih ki jih ima, vprasanje ne bo bran zakaj nas nisi opozoril na zasedo ampak bran zakaj ne skocis v slehernega goloba v mestu pa serjes cersei na glavo dokler ne crkne od pticje gripe. Ali pa zakaj ne obsedes vojaka poleg nje pa jo ubijes.
Zgodba se lahko enostavno zakljuci minuto za tem ko ga vmesas, zato se mu imo izogibajo.
Predator X ::
VaeVictis ::
Mislim, da prevec castite GRRM-a.
Clovek je pisal zaplet na zaplet, na zaplet in delal neke twiste, sedaj pa nima pojma kako koncati zadevo.
GRRM je zelo podoben Jar Jar Abramsu in njegovim serijam, kjer je zacetna ideja huda, sami twisti fenomenalni, konec pa drek, ker konca nikoli ni bilo planiranega!
Clovek je pisal zaplet na zaplet, na zaplet in delal neke twiste, sedaj pa nima pojma kako koncati zadevo.
GRRM je zelo podoben Jar Jar Abramsu in njegovim serijam, kjer je zacetna ideja huda, sami twisti fenomenalni, konec pa drek, ker konca nikoli ni bilo planiranega!
SmeskoSnezak ::
Mislim, da prevec castite GRRM-a.
To je najbolj butasta izjava ever … pisatelji si vzamejo cas, GRRM se ni dokoncal serije… tak da dajte pisatelju mir.
@ Pusti soncu v srce... @