» »

Game of Thrones - serija

Game of Thrones - serija

Temo vidijo: vsi
««
191 / 213
»»

Smrekar1 ::

avani je izjavil:

Ojej, slaba epizoda. Neverjetno predvidljiva. nekje na sredi mi je bilo jasno, ko je Arya tekla po hodnikih, da bodo vsi preživeli. Brez napetosti. Še moja žena, ki ne more gledat grozljivk, je brez problema gledala do konca.

Ja, se strinjam. Še vsaj pet pomembnih likov bi morali štihniti. Polovica teh bi morala skupiti: Branon Stark, Brienne Tarthška, Varys, Sivi Črv, Missandei, Gilly, Tyrion Lannister, Davos Seaworth, Arya Stark, Sandor Clegane. Lahko bi šel še kakšen, ampak polovica od teh bi morala iti.

Jamie je moral preživeti, ker mora štihniti Cersei. Danny je morala preživeti, ker se ji mora še kvalitetno zmešati in skvariti vse za vse. Sansa je morala preživeti, ker Danny potrebuje protiutež. Ostali, vključno z Jonom/Aegonom, so bili vsi pogrešljivi in pisca sta naredila napako, da sta jih toliko prihranila. Crknili so kaj, trije pomembni liki? :(

No, za katerokoli drugo serijo je to še vedno nepredstavljivo mnogo :). Vsaj to.

Master_Yoda ::

In kar vso pekoto so pustili da umre pred zidom, namesto da bi imeli minimalno 2 liniji na zidu - tukaj pa ko umre en pri crenelationu na zidu imajo takoj mrtvi prosto pot za splezat gor in potem swarmat ostale.
Dovie'andi se tovya sagain.

J.McLane ::

Naumna taktika je bila da uporabiš kanon futer, ker ti jih NK itak obudi in so potem vsi prosti tebi. Tukaj bi morali skovati en bolj sofisticiran načrt, kako z eno majhno ekipo odrezat glavo, tako je pa zgledal čist brezglavo vojskovanje dokler jih čudežno ni Arya rešila.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Smrekar1 ::

J.McLane je izjavil:

Naumna taktika je bila da uporabiš kanon futer, ker ti jih NK itak obudi in so potem vsi prosti tebi. Tukaj bi morali skovati en bolj sofisticiran načrt, kako z eno majhno ekipo odrezat glavo, tako je pa zgledal čist brezglavo vojskovanje dokler jih čudežno ni Arya rešila.

Saj to je bil njihov načrt. Vojska zamoti mrtve in pripravi NK-ja, da se pokaže. Danny in Jon ga nato uničita z zmajskim ognjem. Bolj logičnega načrta bi se že težko spomnil. Načrt je v celoti deloval, zalomilo se je samo pri učinku zmajskega ognja na NK-ja. Rezervni načrti je bil, da Bran deluje kot vaba, kar je ravno tako delovalo v celoti. Zalomilo se je samo to, da v tistem trenutku niso imeli več moči, da bi lahko zanesljivo ustavili NK-ja in njegove podanike.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smrekar1 ()

Zmajc ::

J.McLane je izjavil:

Kaj bi pa uporabil ti? Saj pa v westerosu ni bojevnika, ki bi lahko poslal na Nk'ja ki ga le ta nebi mogel obuditi.

Gregor P ::

To je bila pač bitka na vse ali nič, kjer so se praktično vsi (99,99 %) zavedali, da so kanon futr; in je bilo v bistvu vseeno, ali umrejo danes ali jutri.

Je pa res, da taktike s konjenico tudi jaz ne razumem; ampak ok to je le neka fantazijska serija, ne pa vojna drama narejena po resničnih dogodkih.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Curly ::

Jaz pa vseeno mislim, da mora za tem biti nekaj več. Da ga ubiješ in je konec ne more biti. Še tako nesposoben režiser se tega nebi spomnil?
Kar tako ne bo vsega konec..
1.) Mogoče ima NK naslednika?
2.) Teorija, da je Bran glavni sovražnik se mi zdi zanimiva, to bi pomenilo, da se tukaj lahko še veliko razvije -> pomeni tudi da NK ni glavna težava in se ne nujno za teorijo ''Bran sovražnik'' pojavlja neka večja grožnja. Ena dobra teorija ki sem jo prebral - Prava grožnja je človeški pohlep - boj za prestol.

Nekaj se bo definitivno zgodilo oz. če se ne bo sem prepričan, da se bo v spin-off na široko govorilo in tudi izvedelo ozadje NK ipd. -> Tukaj tudi s stališča zaslužka HBO lahko z lahkoto proda še ene 2-3 spin-offe ker bo itak vse zanimalo kaj se je zgodilo, saj serija ne bo nič pametnega razkrila.

Zmajc ::

Ja ena teorija je da je Three Eyed Raven protiutež NK-ju ... NK je Ice on pa Fire.
Prav Bran je Aryi dal nožek s katerim je potem le ta ubila NK-ja, kot da je vedel da se bo to zgodilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zmajc ()

Curly ::

Res je, Arya ni po naključju ubila NKja, če gledamo nazaj ima veliko karakterjev, ki so bili tu samo zato, da ji pri tem pomagajo. Potem nož ki ga ji da Bran, prerokovanje Melisandre, vsi treningi, ki jih je opravila.
Nekdo v ozadju dobro ve kaj se dogaja in tudi kaj se bo zgodilo
Zelo zanimiv je tale VIDEO

xxxul ::

za malce smeha (je pa dejansko dobra razlaga za dothrakije) :D
https://www.reddit.com/r/freefolk/comme...

Okapi ::

Prava razlaga je, da je snemanje bitke s konjenico predrago in prezahtevno.
Tule so odlomki z napadi konjenice. Prva polovica prikazuje samo juriše, kar je še relativno preprosto in poceni, druga polovica pa spopade, kar je zahtevno in drago.

Kurzweil ::

Mislim, da creatorji serije nimajo kaj jokat glede stroškov snemanja. To je najdražja sezona ever, kar se TV serij tiče. Nekoč je bil 1M$ na eno epizodo čudo, ta sezona (6 delov) Game of Thrones pa ima budget 90M$m kar je dobesedno par miljonov manj kot Lord of The Rings (zadnji je imel mislim, da budget 94M$). Ali po domače, glede na to, da sta bili prvi dve epizodi bolj fillerja in stopnjevanje napetosti pred bitko, bi rekel, da je šlo za prvi dve epizodi precej manj, kot za to 3. epizodo... podobno pričakujem pri 4. epizodi, da bo zastišje, potem pa še en fight in zadnja 6 epizoda zaključek (nič kaj strašnega verjetno).

Torej budget 90M$ / 6 epizod = 15.000.000$ na epizodo, če vzamemo v zakup da bo vsaj pol epizod nizkih stroškov, mogoče bo akcija samo v dveh epizodah... kar lahko hitro pomeni, da je tale epizoda popapala kakšnih 30.000.000$, morda še več. Mogoče za primerjavo, pustimo zgodovinske netočnosti in kozlarije v filmu Braveheart, ki je praktično fantasy... anyway... budget Breavehearta je bil 53M$... gre pa za 3 ure dolg film...

oo7 ::

GOT dolgo ne bo več najdražja TV serija.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

oo7 je izjavil:

Trenutno je najdražja serija... kako dolgo, me v tem momentu ne zanima niti malo... ker nima nobene veze in ni prav nič v kontakstu, kar se reply-ja na Okapijev post tiče...

Sicer za to ne rabiš biti znanstvenik, saj se vedno več vlaga v TV serije in folk vedno bolj plačuje streaming service tipa Amazon, Netflix, HBO,... mogoče kakšna serija preseže povprečno vrednost epizode v sezoni (kot je recimo tu 15M$ na epizodo), da bi pa katera epizoda presegla tole 3. epizodo v 8. sezoni, pa ne bi kar takole na pamet... in karera serija bi naj to presegla?

Okapi ::

Kako zapravljajo denar ne vem, ampak ne glede na 90 milijonov sem povsem prepričan, da so napad konjenice zrežirali tako, kot so ga, zaradi stroškov.

Kurzweil je izjavil:

oo7 je izjavil:

Trenutno je najdražja serija... kako dolgo, me v tem momentu ne zanima niti malo... ker nima nobene veze in ni prav nič v kontakstu, kar se reply-ja na Okapijev post tiče...

Sicer za to ne rabiš biti znanstvenik, saj se vedno več vlaga v TV serije in folk vedno bolj plačuje streaming service tipa Amazon, Netflix, HBO,... mogoče kakšna serija preseže povprečno vrednost epizode v sezoni (kot je recimo tu 15M$ na epizodo), da bi pa katera epizoda presegla tole 3. epizodo v 8. sezoni, pa ne bi kar takole na pamet... in karera serija bi naj to presegla?

The Lord of the Rings TV show is set to be a hugely expensive project. Amazon already reportedly spent US$250 million for the rights to it, now the Hollywood Reporter article claims "when production expenses like casting, producers and visual effects are factored in, the series is expected to cost north of US$1 billion".

That figure is larger than the previously astounding budget of the fellow fantasy show Game of Thrones, which reportedly had a budget of US$6 million per episode in season one, growing to around US$15 million per episode for the upcoming final season.

All eight seasons of the HBO show will then have a combined budget of around US$770 million - which is much cheaper than Amazon's.

Gospodar prstanov TV serija naj bi imela vse skupaj 5 sezon koliko epizod pa še ni znano.

Zgodovina sprememb…

@M-Power, tole preden bo posneto oz. preden se bo začelo predvajati, bo še konkretno trajalo... leta... tako, da tisti tvoj, dolgo ne bo več, je bolj za lase privlečen.... verjetno bo nekega dne tudi Dune serija dražja... ampak... če... če... enkrat...

Sicer pa smo že pod več topici o tem govorili, kako se ti vedno začneš pogovarjat o denarju... in kako s slednjim enačiš kvaliteto... primer, ko si dejal, da je mislim, da Fast and Furious dober filme, ker je obrnil dovolj denarja.

Mene zanima, koliko je stvar kakovostna in izvirna... denar pa je stvar producenta in ekipe... in ja, tudi število ogledov, ni merilo za kvaliteto... si sedaj videl racimo, kaj pomeni najdražja epizoda v GoT do sedaj, za en tak šolski primer...

Kurzweil je izjavil:

in kako s slednjim enačiš kvaliteto... primer, ko si dejal, da je mislim, da Fast and Furious dober filme, ker je obrnil dovolj denarja.

Lažeš.
Lahko pregledaš vse teme o filmih hitri in drzni in pokažeš kje sem to rekel.

Kurzweil je izjavil:

@
Sicer pa smo že pod več topici o tem govorili, kako se ti vedno začneš pogovarjat o denarju...

Nisem jaz začel o denarju samo rekel sem,d a bo kmalu druga serija, ki bo dražja in ti si vprašal katera in jaz sem ti odgovoril.

Zgodovina sprememb…

sivistol ::

drvo je izjavil:

Zakaj se je bran tam vargal v tiste vrane?
Aja, mene močno zanima, glede na to, da so golden company ustanovil targaryani, če je možno, da so "trojanski konj"(ne mislim, da jih je prepričala deny, ampak, da je to njihova odločitev) in se bodo obrnili proti cersey.

plot twist bi bil dober
ko ugotovijo da se fightajo proti targariyen bodo obrnili stran in se borili za dany oz snowa

PrihajaNodi ::

oo7 je izjavil:

Sp1ke je izjavil:

Kar se pa hypa tiče, pa ne mislim tega, kar se dogaja na socialnih omrežjih. Za to me boli k, ampak hype, ki ga ustvarjajo v seriji. Winter is coming, war si here, WW are here. Ne vem koliko časa (sezon)že poslušam to, potem pa konec v eni epizodi z ninja momentom. Meh.

Točno to en velik MEH

Ramsey bi moral ostati od mrtvih. Best character ever. Vse ostalo je tako ceneno in plehko. Škoda, da so njega ubili, recimo da bi imel on en delček recimo nek vzhod, zahod, Cersey Jug in Vsi ostali sever pa bila bitka 1x1x1. Epsko.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

@M-Power, napisal sem, da "mislim da" (torej nisem prepričan)... in ne ti meni, da lažem. Te zgleda mamica ni dobro vzgojila. Eden od shitty/brainless/otročjih filmov je bil (ker je večina v tvoji zbirki), kjer si argumentiral točno tako, kot sem napisal... je bilo ša par drugih vpletenih v debato, se bo verjetno kdo že našel, ki se bo spomnil... iskati se mi ne da pod katerim filmom si to pisal, ker preveč blastaš s topici, ki so po defaultu filmi, ki se jih je pametno izogibat (da večino, kar ti objaviš je otrošje in neumno, kar ti je verjetno tu že vsak drugi povedal)... in se mi ne da iskat pod vsemi... tudi časa nimam tako kot ti, sploh ne za iskanje tako nepomembnih stvari,... Anyway... on topic... že tako ne vem, zakaj sem repliciral na nekaj, kar si ti napisal in je šlo izven konteksta, kar sem ti zgoraj že napisal,... pa že kakšno stran nazaj, sem porabil preveč časa, da ti je sploh sprocesiralo, kaj ti hočem dopovedat. Si en tak prisrčen otročji bimbo... kar me ne moti, samo obnašaj se...

Kurzweil je izjavil:

@M-Power, napisal sem, da "mislim da" (torej nisem prepričan)... in ne ti meni, da lažem. Te zgleda mamica ni dobro vzgojila. Eden od shitty/brainless/otročjih filmov je bil (ker je večina v tvoji zbirki), kjer si argumentiral točno tako, kot sem napisal... je bilo ša par drugih vpletenih v debato, se bo verjetno kdo že našel, ki se bo spomnil... iskati se mi ne da pod katerim filmom si to pisal, ker preveč blastaš s topici, ki so po defaultu filmi, ki se jih je pametno izogibat (da večino, kar ti objaviš je otrošje in neumno, kar ti je verjetno tu že vsak drugi povedal)... in se mi ne da iskat pod vsemi... tudi časa nimam tako kot ti, sploh ne za iskanje tako nepomembnih stvari,... Anyway... on topic... že tako ne vem, zakaj sem repliciral na nekaj, kar si ti napisal in je šlo izven konteksta, kar sem ti zgoraj že napisal,... pa že kakšno stran nazaj, sem porabil preveč časa, da ti je sploh sprocesiralo, kaj ti hočem dopovedat. Si en tak prisrčen otročji bimbo... kar me ne moti, samo obnašaj se...

Dokler ne boš dokazal, da sem kdaj to rekel LAŽEŠ.
Drugače to igro lahko igrava dva lahko tudi jaz začnem lagati in podtikati tako kot to delaš ti...

Zgodovina sprememb…

vasquez ::

Strokovna analiza branjenja Winterfella

https://www.vox.com/culture/2019/4/30/1...

Okopi pred vojsko, zadaj katapulti s katermi ves čas bombandiraš vojsko NK. Konjenico na krila, ko se boj že začne, bolje utrditi zidovje.

@nny ::

Upam, da bo Sansa prišla k pameti in začela bolj prijazen dialog z najverjetnejšo bodočo kraljico... Medtem, ko gospa Winterfela nima pojma, kako se uporabi meč in se skrivata s Tyrionon za nagrobnikom kot dve peechki, zmajevska kraljica žrtvuje obe svoji vojski, cel kup njenih pomočnikov umre, pripelje zmajevsko steklo za orožje, gre med ljudi, ki jo odkrito ne marajo, ker jo zanima njihovo preživetje, se bojuje z obema preživelima zmajema na zemlji in v zraku, vmes drugič reši Jonovo rit in treska po mrtvecih z mečem, ki je skoraj večji od nje. In še vedno krožijo okrog teorije o Mad Queen No. 2.:| oh, ja...
'For most of history, Anonymous was a woman.' Virginia Woolf

@M-Power, če bi imel pisan čas in tako brezvezno življenje kot ti, da bi mogoče šel pogledat 15 strani tvojih shitty topicov, kar bi mi verjetno vzelo celotne prvomajske praznike. Pa se mi tega ne da, ker se mi zdiš preveč nepomemben, da bi zapravljal čas. V glavnem poanta je bolj kot ne bila v tem, da ti vedno začneš omenjat denar (bežno, ko sem pogledal en topic of FF si ga, tudi tu si ga, pa verjetno še kje)... kot rečeno, tako ko ti začnem kaj dopovedovat si res kratek in ponavadi vzame pol strani topica, da ti nekaj dopovem, po tem greš spet offtopic, tako kot zdaj in spet hočeš neko pozornost... mislim, da se folku da brati te floskule. Če se ti zdi, da se lažem in če bo pomirilo tvoj otročji ego, si kar misli tako, prepričan si lahko, da v živo ne bi bil takole pameten in še enkrat, žal se mi zdiš s svojimi topici na teme filmov za najmlajše smešen in popolnoma nepomemben, nisi vreden, da si vzamem dan ali dva, da grem prebirati tvojih topicov na ST, ker jih je preveč, pa ko bi vsaj bili za nekaj, tako pa so collection of childish shite... enough!

Kurzweil je izjavil:

@M-Power, če bi imel pisan čas in tako brezvezno življenje kot ti, da bi mogoče šel pogledat 15 strani tvojih shitty topicov, kar bi mi verjetno vzelo celotne prvomajske praznike. Pa se mi tega ne da, ker se mi zdiš preveč nepomemben, da bi zapravljal čas. V glavnem poanta je bolj kot ne bila v tem, da ti vedno začneš omenjat denar (bežno, ko sem pogledal en topic of FF si ga, tudi tu si ga, pa verjetno še kje)... kot rečeno, tako ko ti začnem kaj dopovedovat si res kratek in ponavadi vzame pol strani topica, da ti nekaj dopovem, po tem greš spet offtopic, tako kot zdaj in spet hočeš neko pozornost... mislim, da se folku da brati te floskule. Če se ti zdi, da se lažem in če bo pomirilo tvoj otročji ego, si kar misli tako, prepričan si lahko, da v živo ne bi bil takole pameten in še enkrat, žal se mi zdiš s svojimi topici na teme filmov za najmlajše smešen in popolnoma nepomemben, nisi vreden, da si vzamem dan ali dva, da grem prebirati tvojih topicov na ST, ker jih je preveč, pa ko bi vsaj bili za nekaj, tako pa so collection of childish shite... enough!

Vem vem imaš tako razbuljivo življenje, da moraš non stop lagati. Razumem

@nny je izjavil:

Upam, da bo Sansa prišla k pameti in začela bolj prijazen dialog z najverjetnejšo bodočo kraljico... Medtem, ko gospa Winterfela nima pojma, kako se uporabi meč in se skrivata s Tyrionon za nagrobnikom kot dve peechki, zmajevska kraljica žrtvuje obe svoji vojski, cel kup njenih pomočnikov umre, pripelje zmajevsko steklo za orožje, gre med ljudi, ki jo odkrito ne marajo, ker jo zanima njihovo preživetje, se bojuje z obema preživelima zmajema na zemlji in v zraku, vmes drugič reši Jonovo rit in treska po mrtvecih z mečem, ki je skoraj večji od nje. In še vedno krožijo okrog teorije o Mad Queen No. 2.:| oh, ja...

Sansa ima kar pravi dialog problem je mad queen >:D

Zgodovina sprememb…

@M-Power, kako je lagodno biti pameten... nekje za tipkovnico.... nekje na varnem... Drži se ti raje "Pegi 3" filmov in risank (kot večino časa) in se malce obnašaj. Če pa si nekega dne vendarle najdem čas, da pobrskam te tvoje topice, pa si lahko brezskrbi, da ti bom citiral. Do takrat pa si lahko mirno misliš kar hočeš... verjetno je moje življenje precej bolj razburljivo... za razliko od tebe imam verjetno službo, izobrazbo, žensko in prosti čas, ki ponuja več, kot gledanje serij, risank, filmov in igranje iger 24/7... ne rečem, to ni noben problem, ko ne bi to bil nek low IQ Fast and Furious in podobne zadeve... sicer sem te leta ignoriral, ker se mi ne da spuščati na nivo otrok in tudi tukaj, je tvoj nedonošen ego in IQ pripeljal do off-topica, še takrat, ko pa se odločim, da ti nekaj argumentiram to terja čas in številne komentrje, ker si ti dejansko prekratek, da bi se ti dalo kaj dopovedat. Sej ne vem kaj je huje, razni trolli po forumih, ali nedonošeni otroci (čeprav verjetno ne najmlajši) kot si ti. Lahko še enkrat napišeš, da lažem, kar bom ignoriral... če pa hočeš kaj več, pa mirno piši na ZS s pripisom "Lažeš", pa ne pozabi dodati svojih podatkov in telefonske, kdo ve, mogoče te letos ne obišče samo božiček... v življenju nisem kaj takega napisal, ampak me res jezi folk, ki je tako pogumen, nekje za tipkovnico... če imaš kakšne želje... piši na privat... tule pa pustiva folk na miru, ker jih tvoje blodnje in moji reply na to prav nič ne zanimajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kurzweil ()

Kurzweil je izjavil:

@M-Power, kako je lagodno biti pameten... nekje za tipkovnico.... nekje na varnem... Drži se ti raje "Pegi 3" filmov in risank (kot večino časa) in se malce obnašaj. Če pa si nekega dne vendarle najdem čas, da pobrskam te tvoje topice, pa si lahko brezskrbi, da ti bom citiral. Do takrat pa si lahko mirno misliš kar hočeš... verjetno je moje življenje precej bolj razburljivo... za razliko od tebe imam verjetno službo, izobrazbo, žensko in prosti čas, ki ponuja več, kot gledanje serij, risank, filmov in igranje iger 24/7... ne rečem, to ni noben problem, ko ne bi to bil nek low IQ Fast and Furious in podobne zadeve... sicer sem te leta ignoriral, ker se mi ne da spuščati na nivo otrok in tudi tukaj, je tvoj nedonošen ego in IQ pripeljal do off-topica, še takrat, ko pa se odločim, da ti nekaj argumentiram to terja čas in številne komentrje, ker si ti dejansko prekratek, da bi se ti dalo kaj dopovedat. Sej ne vem kaj je huje, razni trolli po forumih, ali nedonošeni otroci (čeprav verjetno ne najmlajši) kot si ti. Lahko še enkrat napišeš, da lažem, kar bom ignoriral... če pa hočeš kaj več, pa mirno piši na ZS s pripisom "Lažeš", pa ne pozabi dodati svojih podatkov in telefonske, kdo ve, mogoče te letos ne obišče samo božiček... v življenju nisem kaj takega napisal, ampak me res jezi folk, ki je tako pogumen, nekje za tipkovnico... če imaš kakšne želje... piši na privat... tule pa pustiva folk na miru, ker jih tvoje blodnje in moji reply na to prav nič ne zanimajo.

Res si neverjeten sem lahko tvoj prijatelj :))

lisaac ::

Lahko diskutirata kje drugje ? Smotano je brat razmišljanja o dejanskem dogajanju v seriji in vajino petelinjenje o budgetu te serije in ostalih filmov

@M-Power, Ne :))

@lisaac, se strinjam

Drugače pa ja... dejansko, če se vojska zbere takole na hitro... in če bi po možnosti za vsak slučaj raje obdržal svojo vojsko, je seveda točno to, kar so naredili z Danyjino vojsko idealno... Daenerys je sedaj ostala brez vojske. Ampak vsi vemo, da je šlo zgolj za slab scenarij. Najbolj zabavno je, ko se spomniš, kakšen težek posvet (slika spodaj) glede taktike in strategije so imeli, potem pa dobimo ta zmazek... pa to v seriji, ki je ravno slovela po teh tektičnih potezah in zahrbtnih igrah.

Nisem bil pozoren, ko je Arya ubila NKja... so šli zraven tudi ostali White Walkerji?

joze67 ::

ja. Vsak je držal svoje oživljene pokonci. NK WWje, vsak WW konlreten del vojske.
Sila, ki jih je držala pokonci, pa ne deluje prav hitro. Novica o tem, da so (spet) mrtvi, se je širila kot val, ... kot ogenj (!) Teoretično bi ji lahko kak mrtvec kar ušel, če bi le dovolj hitro tekel

Kurzweil je izjavil:

Nisem bil pozoren, ko je Arya ubila NKja... so šli zraven tudi ostali White Walkerji?

Ne ostali WW-ji so potem pokopali NK-ja in odšli nazaj na sever. Nič čudnega, da streljaš take prazne če še ne veš kaj se je zgodilo z ostalimi WW-ji :))

Malajlo ::

Wired je simpatičen review naredil
https://www.wired.com/story/game-of-thr...

... lady Melisandre finally activates the fire.

The lit ditches succeed in marking the lines for a dragon sortie, which incinerates undead along the entire perimeter. Finally, the allies have established an obstacle between themselves and the undead. However, an effective obstacle needs overwatch with direct and indirect fires. Although archers man the walls with direct overwatch of the fire-ditch, neither they nor the dragons engage the unmoving undead. This is a clear missed opportunity.

On the Night King's signal, the undead breach the fire-trench the Soviet way: with their bodies. Only upon initiation of a successful breach do the defenders attempt to suppress the force. By then it is too late, and the assault force strikes the walls.

Sheer numbers, as well as one devastating sortie by the Night King and his dragon, are sufficient to breach the wall. The undead offensive now reaches the castle courtyard, where individuals or small groups conduct military operations in castle terrain, or MOCT. At this point in the operation, all tactics and strategy go out the window: it's every woman and man for themselves. Lady Lyanna Mormont neutralizes one enemy giant with a targeted strike on its ocular network, but falls in the attack herself.

In the skies, a dogfight--well, dragonfight--ensues, with the Night King making the unconventional choice to attack from below. The maneuver throws the friendly air force into confusion, and ultimately both Jon Snow and the Night King are forced to eject. With the Night King grounded, Daenerys rightly attempts a close air support strike against him. However, the battle damage assessment reveals that the strike was ineffective.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Malajlo ()

Matevz96 ::

vasquez je izjavil:

Strokovna analiza branjenja Winterfella

Okopi pred vojsko, zadaj katapulti s katermi ves čas bombandiraš vojsko NK. Konjenico na krila, ko se boj že začne, bolje utrditi zidovje.

Meni osebno je bila največja neumnost najboljše stratege (Jaime, Mormont, Tyrion, mogoče še Grey Worm) poslat v prvo bojno vrsto namesto na obzidje kjer bi dejansko koordinirali obrambno. Poleg tega, da so obrambo postavili povsem nelogično.
#hooldthedoor

oo7 je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

Ne ostali WW-ji so potem pokopali NK-ja in odšli nazaj na sever. Nič čudnega, da streljaš take prazne če še ne veš kaj se je zgodilo z ostalimi WW-ji :))

Ne bit preveč pameten... za tebe sem enciklopedija kar se GOT tiče... tole pa priznam, da nisem bil več pozoren, ker me je volja že proti koncu minevala in gledal sem sredi noči... pa še temna slika... sem zdejle na hiter pogledal in vidim, da so se spremenili v led za Stock-Colo... sej bi pogledal še enkrat zadnjo epizodo, pa mi nekak ni več do tega... pa pustmo Benioffu in Weissu kakšno epizodo, mogoče ju kakšno čudo reši katere izmed neumnosti v tem epizodi...

the_monster ::

@nny je izjavil:

ja ker dany ga pa zna vihtet? haha kaj bi pa lahko Sansa naredila zunaj po tvojem mnenju?

buttcrack ::

Joške pokazala, sam vrjetn jih itak neb vidl k je blo tok temno :)

Zmajc je izjavil:

Ja ena teorija je da je Three Eyed Raven protiutež NK-ju ... NK je Ice on pa Fire.
Prav Bran je Aryi dal nožek s katerim je potem le ta ubila NK-ja, kot da je vedel da se bo to zgodilo.

Torej glede na povedano v seriji ne bi smelo biti neke večje teorije zarote v ozadju; razen če to, kar so rekli glede tega, zakaj želi NK ubiti Brana oz. Triokega vrana, ni res:|

PrihajaNodi ::

Bran je NK.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

bambam20 ::

PrihajaNodi je izjavil:

Bran je NK.

Kaj to pomeni? Bo na koncu Bran tisti, ki bo zasedel prestol?

Cruz ::

Mislim, da bomo v naslednji epizodi videli kaj točno je Bran delal sredi bitke. :)

bambam20 je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Bran je NK.

Da, nato pa ga bo zabodel One True King and roll credits.

vostok_1 ::

Kurzweil je izjavil:

Come on bro, don't hate on M-Power, he's our, khm, special, boy.

Če pa že hočeš malo potrolat, reci, da je Pasajeros boljši kot oba nova Alien filma skupaj. (kar je tudi resnica)
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

vostok_1 ::

Delim večino sentimentov s temi.

On further though. Bitka je bila patetična...glede na to, koliko efforta naj bi vanjo šlo.

Do iste točke bi lahko prišli, le malo bolj pametno premislili bi vse. Živi, naredijo neko brljantno taktiko, ki ugnobi 50% WW, ampak jih še vedno ne ustavi.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

LeQuack ::

Sicer bitka je bila v redu, čeprav tako temna da se komaj kaj vidi, ampak na koncu kar malo anti-climatic. Toliko sezon hype-a teh mrtvecev in Night Kings, potem pa v eni minuti konec. Sumim da bo tudi konec serije podoben. Upam da še kaj razložijo glede mrtvecev in NK in da ni to to in se bodo osredotočili samo še na prestol.
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

avani ::

Kako bi kaj takšnega iz dragonglass pometali vse okoli gradu. Idealno bi bilo držati zombije čimdalje od gradu, in jih čimveč na daljavo pobiti. Brez 1 on 1 combat.

Sc0ut ::

Ce je ta epizoda kaj pokazala je to, da nobena od zensk ni za kinga. Ena se je sjrivala, druga zgledala cist nebogljeno. Kako bi ljzdstvo sledilo nekomu, ki ne poveljuje na bojiscu...

Ma kar nekaj ta got, dalo bi se cist drugace takticno borbo nardit. Pol pa uporabit stevilo mrtvih za izgovor da se vedno to ne uspeva. Saj so vse pobili... Na koncu izgleda kot da je glih nasih 10 junakov prezivelo.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Cruz je izjavil:

Mislim, da bomo v naslednji epizodi videli kaj točno je Bran delal sredi bitke. :)

bambam20 je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Bran je NK.

Da, nato pa ga bo zabodel One True King and roll credits.

Zakaj naj bi bran bil NK? Lahko morda silom prilike postane novi, če mu kdo zarije ta zmajski kamen v srce ipd., ampak ta prvi NK je bil očitno nekdo drug. Edino to se sprašujem, če je morda bil iz katere izmed teh starodavnih plemiških družin?

martincek1 ::

Tisto kar Nodi napiše lahko brez problema preskočiš, vsaj po njegovem trolanju s Potičko.

Drugače pa @avani - to nebi kej preveč koristilo. Par WWjev bi umrlo, ostali bi šli pa čez. Tko kot so šli čez tiste ognjene barikade.

yayo ::

tale epizoda, ne da so prejšnje neki umotvori, je bila v bistvu B movie. Edino kar je produkcijo zanimalo je bil "peeeesda glej tole!" učinek. Zaradi ghetto publike. Sem prepričan, da so na začetku imeli dosti bolj inteligentne scenarije pa so vse žrtvovali, ker ciljni gledalci ne bi niti cenili. Tako pa ognjeni meči katere ne moreš vihteti brez, da se osmodiš, Aryno šunjanje in kung fu, Jon, ki izpade navaden papak, Ghost, ki ne ve kaj počet, Sam katermu nočejo in nočejo prišit jajc, Stark zombiji...

VaeVictis ::

Nekdo je omenil v tej temi, kako to, da GRRM ni še napisal knjig do konca.

Smo se v družbi mal pogovarjali glede tega in splošni konsenz je bil, da nima pojma kako končati vse zgodbe, da bi imele nek pameten, logičen zaključek!

ps: Še tole, problem večine serij in filmov so tudi fan-theories, ki so dostikrat občutno boljše od tega, kar se v seriji oz. filmu potem zgodi in so fani razočarani, da je sam zaključek potem prevč hollywoodski in predvidljiv!

Zgodovina sprememb…

««
191 / 213
»»