» »

Game of Thrones - serija

Game of Thrones - serija

Temo vidijo: vsi
««
188 / 213
»»

oo7 ::

Torej je bila ta vizija Zmajevke napačna

Železni prestol in sneg

Razen če bo sneg zdaj padal zaradi Cersei ;((

Cr00k ::

bambam20 je izjavil:

sivistol je izjavil:

sej pa po arya odide od hounda pa melisandre sej ji reče da modre oke tud pridejo v poštev,

V čem je hec tole z očmi.. Melisandre reče zelene, rjave in modre?

Zakaj odvrže ogrlico in umre?

A bo kdo že enkrat obrazložil?

Boš moral še enkrat za nazaj gledati vse sezone... Melisandro ogrlica ohranja mlado in pri življenju, njenega poslanstva je konc...

Oči:
- rjave: Walder Frey (kljukica)
- modre: NK (kljukica)
- Zelene: Cersei. (TO-DO) :)

...to je seveda še vedno teorija.

Phantomeye ::

Can Arya be that lucky?

bambam20 ::

Cr00k je izjavil:

Oči:
- rjave: Walder Frey (kljukica)
- modre: NK (kljukica)
- Zelene: Cersei. (TO-DO) :)

...to je seveda še vedno teorija.

Ooo.. to je pa že malo bolj jasno. Hvala.

vasquez ::

Jon pa ni imel neke velike vloge. Očitno on ni Azor Ahai.

karafeka ::

A je sploh kdo od glavnih likov umrl ? Pismo no, kje so tisti začetki (ala Ned Stark, krvava poroka...).

Tisti začetek z dothrakiji in gorečimi meči je bil super za pogledat (o taktiki pa rajši ne bi...).
Zaključek s tisto Arjo/ninjo pa bi lahko boljše izpeljali. Očitno so NKja prevzela čustva, pa je samo Brana videl :).

Zdaj, če je Melisandra izpolnila svoje poslanstvo, kaj pa Bran potem ? Sem mislil, da je bil kao jing jang NKju.

karafeka je izjavil:

A je sploh kdo od glavnih likov umrl ?

Therion, če se ga lahko smatra pod "glavni lik" ?

scipascapa ::

a ni Theon?

Koliko je sploh še ostalo vojske zmajevki ? Dothrakiji so pomrli skoraj vsi če ne čisto vsi Unsulied tudi skoraj vsi koliko je še severnjakov ostalo + 1 zmaj ?

scipascapa ::

Bolj malo meni deluje res....težka bo proti Kraljici.

oo7 je izjavil:

Koliko je sploh še ostalo vojske zmajevki ? Dothrakiji so pomrli skoraj vsi če ne čisto vsi Unsulied tudi skoraj vsi koliko je še severnjakov ostalo + 1 zmaj ?

Na koncu 3. dela je napovednik za naslednji del in tam sta še vedno dva zmaja...

Ampak, če so premagali NKja, potem bo Chersei mala malica (je pa res malo manj čustvena kot NK ;))

Pa Theon in Jorah Mormont, pa tista mala Mormontica niso ravno glavni liki.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

scipascapa je izjavil:

Bolj malo meni deluje res....težka bo proti Kraljici.

Grem stavit, da bo v naslednji epizodi ena bedna fora in bo spet kar od nikoder imela veliko vojsko ;((

Yara Greyjoy je verjetno še v scenariju in se jim bo pridružila .

Kurzweil ::

Vsega je bilo v tem delu... preveč hollywoodskega, nekaj odličnih scen,... umrlo jih je nekaj, ampak nobeden zares pomemben, razen NK-ja, ki ga Arya z nekim ultimate move-om fenta, scena je res malce smešna, sploh če si previjete kakšno minuto nazaj in vzamte v obzir, koliko je imel NK supporta okrog sebe - ceneno.

Je pa bolj ali manj vse pričakovano, sedaj pa napad na Kings Landing, kjer so samo še 20.000 golden company in Euron. V tej sezoni je Euron že povedal, da ti golden company niso kaj prida bojevniki, isto omeni, da če pride do resnih problemov, da lahko tudi on spizdi na varno, tako da Cersei nima ravno neke moči. Poleg vsega nima enega pravega commanderja, ki bi to vodil, na drugi strani imajo na severu še vsaj ducat res izkušenih borcev in vojske gotovo dovolj, poleg vsega sem že napovedal, da ko bo najhuje, sa bo še kdo pridružil severnjakom, recimo Daario Naharis in tisti del vojske sigurno. Dany in Jon imata še 2 zmaja (tisti eden se bo že pozdravil). Tudi sicer je možno, da se bo narod v Kings Landingu obrnil proti Cersei. Kot kaže ne bo nič s tistim, da bo Dany zaradi Jonove pravice do prestola postala "novi Mad King" in se rešila Jona.

V prejšnjih epizodah je Cersei 2-3x omenila, da ni dobila zraven slonov. Jaz mislim, da ni to slučaj in da ji bodo na koncu zmanjkali ravno ti sloni, zakaj pa ne bi ugibal, ampak imam sumljiv občutek.

Arya bo sigurno še vsaj enkrat pošteno izkoristila svoj abilty, da menja obraz, verjetno da odstrani Cersei.

Mene osebno pa najbolj moti pri vsej zgodbi Samwell Tarly, za katerega sem že prvo epizodo, kjer se je pojavil, napovedal da bo iz pussyja, na kocnu junak, tipično hollywoodsko in brezveze... on od clumsy fat boya, do nekoga, ki bo na koncu preživel.

Ciklamen ::

Luštna epizoda, štiharije ogromno, začelo se je obetavno in zelo smešno, končalo pričakovano. Ko je Arya odšla iz tiste sobe sem nekako pričakoval da bo prav ona tista ki bo storila to kaj stori.

Can't wait until next episode da vidimo kolko bodo zbullshitali vojske za march na KL.

Nekaj glavnih likov bo pa še definitivno pocrkalo.
- End of the Post ->

Drevesce ::

Epizoda dobra, vendar podobno kot pri Avengersih malce preveč nahypana s kakšno smrtjo premalo.
Show je sicer še vedno nadstandarden za ostale, ki se trenutno vrtijo, vendar pa je tudi ta postal Hollywoodsko predvidljiv. Vedno ko sta bila v nevarnosti Jon in Danny sem si rekel: "Nope they are not going to die". Edini moment v katerem sem mislil, da se bo Danica poslovila, je bilo potem ko je NK preživel dracarys, ko je bila na tleh pa je bilo spet vse predvidljivo (preživi s pomočjo Joraha).

Tisti trenutek na začetku, ko je Melisandre prižgala meče, ki so nato čez nekaj trenutkov eden za drugim pogašali pod silo mrtvcev *chills*.
Kako so lahko Jaime, Brienne, Sam ter Greyworm preživeli cunami wightsov?? Predvsem Greyworm. Popolnoma nelogično. Če bi bila skripta napisana s pisalom GRRM, bi bil pod črvom že križec.

Zadnji prizor z Aryo je bil kar soliden, me je pa zmotilo dejstvo, da Bran ni počel popolnoma nič kot samo čakal. Tudi od NK-ja bi pričakoval več.

Se samo meni zdi, ali je med Sanso ter Tyrionom vendarle preskočila neka iskrica?

Sp1ke ::

Imo, Jon je najbolj precenjen lik v tej seriji. Ta tip ni sposoben ubit nobenega od glavnih. Je naiven, preveč čustven in nima smisla za taktiko.
Arya pa kot superhero.

Celoten del je bil meni meh. Ves ta hype okoli spopada, potem ga je pa konec v enem samem delu. Like, WTF!!111

Ne vem no 8 sezon poslušal o teh white walkerjih potem pa vsega konec v 1 epizodi. Sem pričakoval, da bodo walkerji marširali proti Kings Landingu. Sem upal, da bo v današnji epizodi kakšen drugačen razplet.
Zdaj pa Cersei vs Tygerian veliko finale ? meh
Zdaj pa v napovedniku vidim polno ladij z Tygerinovimi zastavami so spet čudežno nabrali vojsko ? Razen če so se naučili oživljati mrtve.

@M-Power koliko se mi zdi so to Euron-ove čete iz Iron Islandov
- End of the Post ->

Sp1ke je izjavil:

Imo, Jon je najbolj precenjen lik v tej seriji. Ta tip ni sposoben ubit nobenega od glavnih. Je naiven, preveč čustven in nima smisla za taktiko.
Arya pa kot superhero.

Celoten del je bil meni meh. Ves ta hype okoli spopada, potem ga je pa konec v enem samem delu. Like, WTF!!111

Glede na to, kaj vse je dal skozi Jon, bi rekel, da ni ravno precenjen, vizualno pa mogoče izgleda, kot da ni dober warrior v primerjavi za raznimi Houndi, Khal Drogom, Mountainom,... je pa naiven in čustven, kar so vsi Starki (še vedno je polovica Starka). Starki so vse to doživeli ravno zaradi poštenja, časti, naivnosti,... ne vem kaj te tu preseneča?

Hype okrog tega dela si je folk ustvaril sam, kot sem napisal že pred tem delom (kakšno stran nazaj), da je velika možnost, da tisti, ki ste napihovali ta hype, ali pa pričakovali preveč, da boste verjetno razočarani. To se morate naučit, da od trailerjev in hype od ljudi, ste na koncu lahko v 99% samo razočarani. Najlažje je, da zbiješ pričakovanja in potem si lahko samo še pozitivno presenečen.

Sp1ke je izjavil:

Arya pa kot superhero.

Jaz nebi rekel precenjen, v celotni zgodbi je nepomemben tako kot ostali ljudje. Meni bi bilo bolj smešno, če bi jih sam cepal kot muhe enega za drugega (konec koncev je tudi sam samo človek). Zna pa čustva dati na stran, kar smo videli v tem delu, ko so mrtveci grabili Sama ter ostale vendar se je kljub temu osredotočil na glavno nalogo in to je priti do Brana.
Glede naivnosti pa se definitivno strinjava.

Cr00k ::

Jaz pa mislim, da so mu v tem delu namenili manjšo pomembnost, ker bo njegov čas prišel v nadaljevanju...

Ciklamen je izjavil:

Ampak ladje imajo grbe od Targov.

Ciklamen je izjavil:

V napovedniku se v delčku sekunde vidi odsek, kjer so ladje z grbom Targeryan (na sliki se vidi 16 ladij, če sem prav preštel - pa jih je verjetno več).

Sklepam, da bo to nekakšen cliffhanger v naslednji epizodi ter potem še zadnji spopad v petem delu.

oo7 je izjavil:

Ne vem no 8 sezon poslušal o teh white walkerjih potem pa vsega konec v 1 epizodi. Sem pričakoval, da bodo walkerji marširali proti Kings Landingu. Sem upal, da bo v današnji epizodi kakšen drugačen razplet.
Zdaj pa v napovedniku vidim polno ladij z Tygerinovimi zastavami so spet čudežno nabrali vojsko ? Razen če so se naučili oživljati mrtve.

@M-Power, najbolj si ravno ti govoril in navijal za NK-ja in si pač želel drugače rezultat in si pričakoval več. Vsi, ki te tu poznamo, že vemo, da malce preveč gledaš DC/Marvel filme in tu je situacija pač malce drugačne. Če že drugo ne, si vsaj v Aryi dobil super hero vložek na koncu epizode. Tudi meni je bilo malce nenavadno, koliko se je govorilo o zidu, WW, zmajih in vsem mogočem in vse je padlo praktično v eni epizodi. Tako je... fight je bil, nekdo mora umret, in če to ne bi bil v tej epizodi NK, bi pač vsi pomrli in potem bi verjetno gledal fight med NK in Cersei.

Finale ni Cersei Vs. Targaryen, ampak Cersei + Euron + Bank of Bravo (kupljeni golden company) VS celoten sever + Daenerys + free folk iz severa + miljon enih karakterjev. In ja Game of Thrones je primarno bitka za prestol med ljudmi, tako da ne vem kaj si pričakoval, point vsega skupaj je, da se med sabo sfocajo ljudje in da se prikaže narava človeka, sebičnost in želja po oblsti, še posebej ko ni skupnega sovražnika.

Predvsem pa... kar pišem že par sezon. Pričakoval sem, da bo shockerjev vedno manj, da bo stvar vedno bolj predvidljiva in da se bodo na koncu udarile starodavne družine. Če temu dodamo še dejstvo, da ni stvar praktično več v domeni GRRM, ampak Benioffa in Weissa, potem pač dobimo malce bolj hollywoodsko produkcijo.

p.s. nisem pogledal teaserja/trailerja od 4. epizoda, ampak kot sem že prej napisal, povsem logično bi bilo, da pride Daario Naharis z vojsko s katero je branil Bay of Dragons pod grbom Targaryenov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kurzweil ()

Kurzweil je izjavil:

oo7 je izjavil:

@M-Power, najbolj si ravno ti govoril in navijal za NK-ja in si pač želel drugače rezultat in si pričakoval več. Vsi, ki te tu poznamo, že vemo, da malce preveč gledaš DC/Marvel filme in tu je situacija pač malce drugačne. Če že drugo ne, si vsaj v Aryi dobil super hero vložek na koncu epizode. Tudi meni je bilo malce nenavadno, koliko se je govorilo o zidu, WW, zmajih in vsem mogočem in vse je padlo praktično v eni epizodi. Tako je... fight je bil, nekdo mora umret, in če to ne bi bil v tej epizodi NK, bi pač vsi pomrli in potem bi verjetno gledal fight med NK in Cersei.

Finale ni Cersei Vs. Targaryen, ampak Cersei + Euron + Bank of Bravo (kupljeni golden company) VS celoten sever + Daenerys + free folk iz severa + miljon enih karakterjev. In ja Game of Thrones je primarno bitka za prestol med ljudmi, tako da ne vem kaj si pričakoval, point vsega skupaj je, da se med sabo sfocajo ljudje in da se prikaže narava človeka, sebičnost in želja po oblsti, še posebej ko ni skupnega sovražnika.

Predvsem pa... kar pišem že par sezon. Pričakoval sem, da bo shockerjev vedno manj, da bo stvar vedno bolj predvidljiva in da se bodo na koncu udarile starodavne družine. Če temu dodamo še dejstvo, da ni stvar praktično več v domeni GRRM, ampak Benioffa in Weissa, potem pač dobimo malce bolj hollywoodsko produkcijo.

Ravno z tem razpletom smo danes dobili Marvel/DC. Če bi bilo res drugačno in nepredvildjivo kot je bilo pričakovati od te TV serije bi danes NK zmagal in ubil nekaj glavnik likov.
Ne Ary ni bila noben super hero ampak čista Mary Sue.

Kurzweil je izjavil:

Sp1ke je izjavil:

Arya pa kot superhero.

Glede na to, kaj vse je dal skozi Jon, bi rekel, da ni ravno precenjen, vizualno pa mogoče izgleda, kot da ni dober warrior v primerjavi za raznimi Houndi, Khal Drogom, Mountainom,... je pa naiven in čustven, kar so vsi Starki (še vedno je polovica Starka). Starki so vse to doživeli ravno zaradi poštenja, časti, naivnosti,... ne vem kaj te tu preseneča?

Hype okrog tega dela si je folk ustvaril sam, kot sem napisal že pred tem delom (kakšno stran nazaj), da je velika možnost, da tisti, ki ste napihovali ta hype, ali pa pričakovali preveč, da boste verjetno razočarani. To se morate naučit, da od trailerjev in hype od ljudi, ste na koncu lahko v 99% samo razočarani. Najlažje je, da zbiješ pričakovanja in potem si lahko samo še pozitivno presenečen.

Sansa in Arya ne kažeta nobenih čustev že lep čas. On je še edini, ki se nikakor ne nauči. Pa me to niti ne moti toliko, kot me moti to, da večino časa samo teče in poskuša naredit nekaj sam, ampak vedno faila.

Kar se pa hypa tiče, pa ne mislim tega, kar se dogaja na socialnih omrežjih. Za to me boli k, ampak hype, ki ga ustvarjajo v seriji. Winter is coming, war si here, WW are here. Ne vem koliko časa (sezon)že poslušam to, potem pa konec v eni epizodi z ninja momentom. Meh.

Sp1ke je izjavil:

Kar se pa hypa tiče, pa ne mislim tega, kar se dogaja na socialnih omrežjih. Za to me boli k, ampak hype, ki ga ustvarjajo v seriji. Winter is coming, war si here, WW are here. Ne vem koliko časa (sezon)že poslušam to, potem pa konec v eni epizodi z ninja momentom. Meh.

Točno to en velik MEH

oo7 je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

oo7 je izjavil:

Ravno z tem razpletom smo danes dobili Marvel/DC. Če bi bilo res drugačno in nepredvildjivo kot je bilo pričakovati od te TV serije bi danes NK zmagal in ubil nekaj glavnik likov.
Ne Ary ni bila noben super hero ampak čista Mary Sue.

Očitno je že bilo nepričakovano, če si razočaran nad tem, da je NK mrtev :)) In prav nikogar nisem videl tukaj, da bi napovedal, da bo Arya ubila NKja, pa še bi se kaj našlo. Malce pomisli. Se pa strinjam s tabo ja, da se je toliko poveličevalo zmaje, NK, WW, zid,... pa je vse tako mimogrede šlo... če ne bi bilo tako, bi to pomenilo verjetno še par dodatnih sezon. Potem bi se folk seveda že pritoževal, da se serija vleče, je pa res, da bi potem GRRM dobil vsaj toliko časa, da bi naslednjo knjigo vendarle napisal... o zadnji pa tako nihče ni več kaj preveč optimističen, da jo bomo dobili. Krisalno jasno je bilo, da bodo glavni liki preživeli, da se lehko potem konfrontirajo v Kings Landingu. Stark, Targaryen, Clegane in Lannister, morajo zgodbo končati iz oči v oči... ostali pa so dejansko vsi umrli...

Sp1ke je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

Sp1ke je izjavil:

Arya pa kot superhero.

Sansa in Arya ne kažeta nobenih čustev že lep čas. On je še edini, ki se nikakor ne nauči. Pa me to niti ne moti toliko, kot me moti to, da večino časa samo teče in poskuša naredit nekaj sam, ampak vedno faila.

Sansa je še danes pokazala nekaj čustev, v primerjavi s tepko, kot je bila v prvih sezonah je napredovala... Arya praktično več ni Starkova oz. je izurjena in transformirana... Jon Snow, če ga imenujem po starem, pa je komaj kaj v sorodu za Aryo in Starko in s poštenjem in naivnostjo Catelyn in Neda nima veliko skupnega.

Zgodovina sprememb…

No no, saj se že kar nekaj epizod govori samo o NK, ne razumem v čem je problem nenazadnje, vsaka epizoda v kateri so omenjeni WW-ji bi morale biti epske bitke?

Seveda se je hype gradil točno do te epizode. Kot vemo je bilo govora da walkerji ne odnehajo, se ne utrudijo, zato se lahko bojujejo več ur skupaj brez kakšnega koli prestanka, NK je pa vedel da lahko grad pade v eni noči in s tem čopne Bran-a ter nadaljuje march na KL in eventuelno na celo celino. NK pa ne bi svojih čet potegnil nazaj, počakal na drug dan in znova napadel, ker nima razloga in ker ima vrata do Bran-a praktično široko odprta.
- End of the Post ->

Kurzweil je izjavil:

Očitno je že bilo nepričakovano, če si razočaran nad tem, da je NK mrtev :)) In prav nikogar nisem videl tukaj, da bi napovedal, da bo Arya ubila NKja, pa še bi se kaj našlo. Malce pomisli. Se pa strinjam s tabo ja, da se je toliko poveličevalo zmaje, NK, WW, zid,... pa je vse tako mimogrede šlo... če ne bi bilo tako, bi to pomenilo verjetno še par dodatnih sezon. Potem bi se folk seveda že pritoževal, da se serija vleče, je pa res, da bi potem GRRM dobil vsaj toliko časa, da bi naslednjo knjigo vendarle napisal... o zadnji pa tako nihče ni več kaj preveč optimističen, da jo bomo dobili. Krisalno jasno je bilo, da bodo glavni liki preživeli, da se lehko potem konfrontirajo v Kings Landingu. Stark, Targaryen, Clegane in Lannister, morajo zgodbo končati iz oči v oči... ostali pa so dejansko vsi umrli...

Saj je bilo pričakovano, da bo Night King enkrat umrl ampak to kar so naredili danes je bila smešna smrt. Arya preteče mimo vseh WW-jev kot nek veter in ubije Night Kinga.
V bistvu se je danes TV serija zaključila največja grožnja 8 sezon je pokončana na precenjen način.

Drugače pa še George RR Martin je rekel, da mu je žal, da se bo serija tako hitro končala. Jaz tudi ne bi imel proti če bi bilo več sezon.

scipascapa je izjavil:

a ni Theon?

Ja. Imaš prav. Določeni imejo malo čudna imena.

MihaK3 ::

Besna Glista je izjavil:

LMAO, faking nailed it skoraj popolnoma! :))
Drugače pa ja, začetek dober oz vsaj impresiven (čeravno taktika obupna ;((), način kako so na hitro fentali Edda je obetal crkljot celega kupa glavnih likov, potem se je pa začelo razočaranje - večina ostalih je imela bulletproof plot armor (vsi okoli Jaimeja, Briene in Podricka recimo so že zdavnaj podlegli, oni pa kot bi imeli invulnerability power up), konec pa sploh lol. Dosti bolje bi bilo, če se NK sploh ne bi prikazal v tej bitki, katero bi branilci mukoma dobili, nakar bi ugotovili, da jih je večina WW obšla in že veselo mašira proti jugu... Zadnje tri epizode pričakujem močen cringe faktor...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MihaK3 ()

Besna Glista ::

Kurzweil je izjavil:

In prav nikogar nisem videl tukaj, da bi napovedal, da bo Arya ubila NKja, pa še bi se kaj našlo.

Potem pa slabo spremljaš temo...

Besna Glista je izjavil:

Zgodovina sprememb…

vasquez ::

Chekhov's gun...

oo7 je izjavil:

V bistvu se je danes TV serija zaključila največja grožnja 8 sezon je pokončana na precenjen način.

+1

Aryo precej vlačijo v ospredje. To bo spet kakšna feministka med scenaristi, ker drugače si zadeve ne znam obrazložit, da na tako cenen način fenta NK-ja.

Epski zaključek bi moral biti med Jonom in NK-jem.

Na koncu BO Cersei ubila Sansa. Trololo..

@nny ::

Še zdaleč ni konec, mojih 5 centov...nekje v 5 epizodi je tretji WTF trenutek.
'For most of history, Anonymous was a woman.' Virginia Woolf

@M-Power, potem pa najbolje da nehaš gledat, da ne boš še bolj razočaran in grše nazaj na tisti šrot od DCja in Marvela. Mogoče po zgledu zadnjih let tam celo dočakaš kakšen super hero film, kjer bo NK zraven Batmana in Supermana, proti Telebajskom in Avengersom. To snemajo zadnja leta in kolikor vidim večino teh topicov odpiraš ti. In še enkrat, ne vem kaj si pričakoval, do konca so še 3 epizode, BISTVO je fight za prestol med ljudmi, ti pa si zgleda pričakoval v zadnjih epizodah veliko popotovanje NKja, ljudje pa bi morali biti statisti. Ti si preveč otročji, premalo poznaš franšizo in več kot jasno se knjige še dotaknil nisi. Še enkrat, bistvo je boj za prestol... da te spomnim, serija je naslovljena "Game of Thrones"... dolga zima in NK, pa sta zgolj dodatek, zaradi katerega je sever izgubil toliko vojske in padlo je kar nekaj karakterjev... kot rečeno pa ja poanta boj med Lannisterji, Targaryni, Starki in za aperitivček še med bratoma Clegane.

Moje največje vprašanje je, a se bosta Tyrion in Sansa povaljala? :D
- End of the Post ->

@nny je izjavil:

Kaj pa bo ?
Grožnja o kateri poslušamo 8 sezon je pokončana. Zdaj je samo še borba dveh tečnih bab za 1 železen prestol.

oo7 je izjavil:

Zdaj je samo še borba dveh tečnih bab za 1 železen prestol.

Imo, treh žensk. Cersei, Daenerys in ne odpiši Sanse. ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Sp1ke ()

Kurzweil je izjavil:

@M-Power, potem pa najbolje da nehaš gledat, da ne boš še bolj razočaran in grše nazaj na tisti šrot od DCja in Marvela. Mogoče po zgledu zadnjih let tam celo dočakaš kakšen super hero film, kjer bo NK zraven Batmana in Supermana, proti Telebajskom in Avengersom. To snemajo zadnja leta in kolikor vidim večino teh topicov odpiraš ti. In še enkrat, ne vem kaj si pričakoval, do konca so še 3 epizode, BISTVO je fight za prestol med ljudmi, ti pa si zgleda pričakoval v zadnjih epizodah veliko popotovanje NKja, ljudje pa bi morali biti statisti. Ti si preveč otročji, premalo poznaš franšizo in več kot jasno se knjige še dotaknil nisi. Še enkrat, bistvo je boj za prestol... da te spomnim, serija je naslovljena "Game of Thrones"... dolga zima in NK, pa sta zgolj dodatek, zaradi katerega je sever izgubil toliko vojske in padlo je kar nekaj karakterjev... kot rečeno pa ja poanta boj med Lannisterji, Targaryni, Starki in za aperitivček še med bratoma Clegane.

Slab primer - Knjige imajo skupno ime A Song of Ice and Fire, Game of Thrones pa je samo naslov prve, katerega pa so vzeli kot celotno ime serije. To mi da misliti, če so že na začetku pričakovali, da bo GRRM tako dolgo pacal zadnji dve, da bodo zgodbo na koncu lahko zavili povsem po svoje ali so le izkoristili dano stanje v zadnjih letih. Ker prepričan sem, da si takega razpleta ni izmislil avtor, samo ker zadnje knjige itak ne bomo dočakali (oz vsaj še kake 10-15 let ne - če že, bo serijo verjetno dokončal kdo drug, tako kot pri Wheel of TIme), se D&D lahko sedaj na to mirno požvižgata.

@nny je izjavil:

Daj ti meni tisti link, od kje jemlješ napovedi za vnaprej. :).

Kurzweil je izjavil:

Ne vem kaj imajo zdaj filmi tipa Marvel in DC veze v tej temi
Pa kaj če odprem 1000 tem o teh filmih še vedno ne vem kaj ima veze v tej temi.
Kot kaže samo ti vidiš neko povezavoi med to Tv serijo in omenjenimi filmi jaz je ne vidim.

MihaK3 je izjavil:

[
To mi da misliti, če so že na začetku pričakovali, da bo GRRM tako dolgo pacal zadnji dve, da bodo zgodbo na koncu lahko zavili povsem po svoje ali so le izkoristili dano stanje v zadnjih letih.

Imel je časa 8 let pa ni spacal skupaj niti predzadnje knjige.

bambam20 je izjavil:

MihaK3 je izjavil:

[
To mi da misliti, če so že na začetku pričakovali, da bo GRRM tako dolgo pacal zadnji dve, da bodo zgodbo na koncu lahko zavili povsem po svoje ali so le izkoristili dano stanje v zadnjih letih.

Odkar so začeli snemati TV serijo nima več toliko časa za pisati.

oo7 je izjavil:

Ne da se mu več pisat. Saj stari ni vedel, da bo na stara leta postal tako zanimiv. DO HBO-ja folk splošno ni poznal Martina in njegovo petologijo A Song of Ice and Fire.

Serija je bila bestseller že dolgo, res pa ni bil on osebno ravno household name...

oo7 je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

Ne vem kaj imajo zdaj filmi tipa Marvel in DC veze v tej temi
Pa kaj če odprem 1000 tem o teh filmih še vedno ne vem kaj ima veze v tej temi.
Kot kaže samo ti vidiš neko povezavoi med to Tv serijo in omenjenimi filmi jaz je ne vidim.

Pa kako ti to ne potegne? Mislil sem na to, da si navajen na super heroje, ki so strah in trepet do konca in se stvar reši šele 10 pred koncem filma... tudi pričakoval nekaj podobnega, a žal tega nisi dobil, se pa spomnim, kako si prektično na začetku ves čas pisal, da navijaš za NKja, kot da bi poslušal kakšnega otroka in tudi tu je vzpordenica s super heroji tipa DC/Marvel, katere imaš tako rad. Žal ni zmagal NK in žal je zahvalil 3. dele pred koncem. Kot rečeno, če bi zmagal v tej bitki in, bi pač umrli vsi in potem bi dobil fight NK vs. Cersei, ampak kot kaže tega pač ne bo, ti pa si pač sedaj užavljen in razočaran. Glede na to, da je celotna zgodba sfokusirana na par starodavnih družin, borbo, hipokrizo in odnose med njimi, ne vem kaj si pričakoval. Daj si dopovedati, da gre za boj med temi družinami in, da je NK bil mišljen, samo kot nek šum, če hočeš da poveže sever z Dany, da oslabi premoč severa in še kaj bi se našlo. Ne vem kako ti ni jasno to? Če danes ne bi umrl NK, bi umrli vsi ostali...

oo7 je izjavil:

bambam20 je izjavil:

MihaK3 je izjavil:

[

Še ena stvar, ki ne drži. Martin ima čas pisati in konec preteklega leta je izdal 1. knjigo, ki se dogaja v obdobju, ko so prišli Targaryeni v Westeros. Martin piše ves čas in zaradi tega je tudi dal roke stran od serije, da se lahko fokusira na pisanje in tudi sicer ni prav veliko sodeloval, tu pa tam je podal kakšno mnenje za lažjo interpretacijo, drugače pa on kar veselo piše knjige, malce poglej, čeprav vem, da raje gledaš slikice, kot da bi bral.

Zgodovina sprememb…

««
188 / 213
»»