Forum » Sedem umetnosti » Game of Thrones - serija
Game of Thrones - serija
Temo vidijo: vsi

Predator X ::
martincek1 je izjavil:
Mater gre vse skupaj hitro, določeni liki se kar teleportirajo po Westerosu.
Sej je prav. Nerabmo gledat kako potujejo sem ter tja... akcija@reakcija.

Gregor P ::
... pokanje ledu ste slišali?

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

oo7 ::
martincek1 je izjavil:
Mater gre vse skupaj hitro, določeni liki se kar teleportirajo po Westerosu.
To pa zato, ker ni več toliko materjala, ker niso še vse knjige dokončane. Če bi Martinov RR Gregor napisal vse knjige bi zdaj imeli 7 in 8 sezono po 10 epizod in še 9 sezono.

imagodei ::
SPOILER
-S07E05
-Major spoiler, sploh za tiste, ki želijo najprej brat knjige (kaj sploh delate tu?)
Mimogrede, ne le, da je Jon Snow v resnici Targaryen, Gilly je v tem delu razodela, da sta bila princ Rhaegar Targaryen in Lyanna Stark legalno poročena:
GILLY: What’s an annulment?
SAM: It’s when a man sets aside his lawful wife.
GILLY: [High Septon] Maynard says here that he issued an annulment for a Prince Rhaegar and remarried him to someone else at the same time in a secret ceremony in Dorne. Is that a common thing in the south, or is —
GILLY: [High Septon] Maynard says here that he issued an annulment for a Prince Rhaegar and remarried him to someone else at the same time in a secret ceremony in Dorne. Is that a common thing in the south, or is —
- Hoc est qui sumus -

Halfdead987 ::
glede na to da jon ni bastard in je "legitimni prestolonaslednik" bi lahko danny umrla?
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: SuperVeloce ()

@nny ::
razočaran sem tudi glede tega
da sedaj sigurno v tej sezoni ne bo nič od seksa med Jonom in Danny
Veš, Dany ima nadzvočno srednjeveško verzijo reaktivca. Če jo bo zasrbelo, lahko hitro uleti kamorkoli. Večji problem je, ker se bodo tam za zidom po teaserju sodeč hudo fajtali. Potem z Jonom vsaj nekaj časa ne bo nič, ker bo preveč fizično in še bolj verjetno psihično povožen in sezona bo šla h koncu; tako da imaš najbrž prav.
Jon ima po drugi strani tam na mrzlem severu prekleto malo hudih in vročekrvnih bejb, odkar je šla Ygritte v večna lovišča. Arya - no way!, Sansa - mogoče, a ni videti, da bi jo zanimalo, Brienne - brrr!, tamau Mormont - lepo vas prosim, brez pedofilije, Myranda - mrtva, Melisandre - ga ni dovolj rajcala, še prostitutk ni več v bordelu pred Winterfellom. Saj ne more drugače, kot da mu huda bjonda z ogromno vojsko, sposobnimi svetovalci in TREMI zmaji pade v oči. Bolje bi naredil, da bi jo takoj od pristanka na Dragonstone šarmiral, padel na kolena tam v jami ali ji kar ponudil zakon. Tako bi hitro dobil vse na pladnju! Mimogrede, tudi s Sanso bi se lahko poročila po veljavnih zakonih na Westerostu. Sanso so nekje par sezon nazaj hoteli poročiti z razvajencem Robinom, ki je njen bratranec.
Meni najljubši oziroma najbojši sceni oziroma dela sta bili Hardhome - napad WW in porušenje Baleorjeve Septe z divjim ognjem. Lep prozor (do pokola) je bil tudi z bratom Rayem in gradnjo septe. Kjerkoli vidiš nekaj lepega, združevalnega, normalnega, veš, da bo 5 minut pozneje počilo.
da sedaj sigurno v tej sezoni ne bo nič od seksa med Jonom in Danny
Veš, Dany ima nadzvočno srednjeveško verzijo reaktivca. Če jo bo zasrbelo, lahko hitro uleti kamorkoli. Večji problem je, ker se bodo tam za zidom po teaserju sodeč hudo fajtali. Potem z Jonom vsaj nekaj časa ne bo nič, ker bo preveč fizično in še bolj verjetno psihično povožen in sezona bo šla h koncu; tako da imaš najbrž prav.

Meni najljubši oziroma najbojši sceni oziroma dela sta bili Hardhome - napad WW in porušenje Baleorjeve Septe z divjim ognjem. Lep prozor (do pokola) je bil tudi z bratom Rayem in gradnjo septe. Kjerkoli vidiš nekaj lepega, združevalnega, normalnega, veš, da bo 5 minut pozneje počilo.
'For most of history, Anonymous was a woman.' Virginia Woolf

Invictus ::
Meni v trrenutni seriji manjka prikaz življenje navadnih smrtnikov, ki bi debatirali o trenutnih dogajanjih.
Prej je bilo tega ful, zdaj pa so samo na tapeti glavni liki.
Zadnja sezona se je zaradi tega poslabšala.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()

scipascapa ::
Ker se mi je ravno dalo sem naredil še eno anketo
Katera epizoda, do zdaj v Tv seriji igra prestolov je bila najboljša ?
Slika zdraven epizode je z IMDB poleg slike piše še katera sezona je in katera epizoda, naslov epizode in opis v dveh treh besedah če je kdo pozabil ;)
Epizode pa sem zbral glede na IMDB oceno tiste epizode, ki imajo nejvečjo oceno in seveda pilot.
Možen je samo 1 odgovor.
ANKETA: https://goo.gl/ai4jDz
Najboljša peizoda v Tv seriji igra prestolov ???

Matevz96 ::
SPOILER
-S07E05
-Major spoiler, sploh za tiste, ki želijo najprej brat knjige (kaj sploh delate tu?)
Mimogrede, ne le, da je Jon Snow v resnici Targaryen, Gilly je v tem delu razodela, da sta bila princ Rhaegar Targaryen in Lyanna Stark legalno poročena:
Epizoda je zunaj že en dan tako da ta obvestila o spoilerjih niso več potrebna, mene samo zanima kdaj bodo liki v seriji izvedeli o Jonovih starših, zaenkrat še velja za Nedovega pankarta.
#hooldthedoor

Poleg tega, kdo so Jonovi starši, je tole eden ključnih momentov v seriji / AWOIAF vesolju. Zato obvestilo o spoilerju.
Jaz sem v zadnjih 3 tednih pogledal ponovno sezone 2-3, ter nato na novo sezone od 4 do 6 ter tekoče dele 7. sezone. Stalno sem si želel najprej prebrat knjige, a žal to ni bilo več možno, saj sem bil iz vseh strani obsut s spoilerji. Reklama za serijo, ki se vrti na TV je kazala Cersei na prestolu (Tommen - hint, hint, wink, wink), od sodelavca sem bil proti mojim željam že v preteklosti obveščen, da Jon Snow umre, itd, itn.
No, jaz nisem želel bit tisti, ki bo tukaj komur koli kar koli spoilal. Ne gre samo za to, da je serija že 1 dan ali 2 dneva zunaj.
Jaz sem v zadnjih 3 tednih pogledal ponovno sezone 2-3, ter nato na novo sezone od 4 do 6 ter tekoče dele 7. sezone. Stalno sem si želel najprej prebrat knjige, a žal to ni bilo več možno, saj sem bil iz vseh strani obsut s spoilerji. Reklama za serijo, ki se vrti na TV je kazala Cersei na prestolu (Tommen - hint, hint, wink, wink), od sodelavca sem bil proti mojim željam že v preteklosti obveščen, da Jon Snow umre, itd, itn.
No, jaz nisem želel bit tisti, ki bo tukaj komur koli kar koli spoilal. Ne gre samo za to, da je serija že 1 dan ali 2 dneva zunaj.
- Hoc est qui sumus -

Rna zanimiva slika. Ista gora otroci gozda in slika iz naslednje epizode. Tam je bil ustvarjen Night king.
Tiskarski škrat.
scipascapa je izjavil:
Ker se mi je ravno dalo sem naredil še eno anketo
Katera epizoda, do zdaj v Tv seriji igra prestolov je bila najboljša ?
Slika zdraven epizode je z IMDB poleg slike piše še katera sezona je in katera epizoda, naslov epizode in opis v dveh treh besedah če je kdo pozabil ;)
Epizode pa sem zbral glede na IMDB oceno tiste epizode, ki imajo nejvečjo oceno in seveda pilot.
Možen je samo 1 odgovor.
ANKETA: https://goo.gl/ai4jDz
Najboljša peizoda v Tv seriji igra prestolov ???
Tiskarski škrat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()

bambam20 ::
Meni v trrenutni seriji manjka prikaz življenje navadnih smrtnikov, ki bi debatirali o trenutnih dogajanjih.
Nikoli ni ok za vse. Meni se zdi pa sedaj bolje, ko se ne zgledujejo po knjigah, ker jih ni in tako se dejanja hitreje odvijajo in ne gobezljajo s postranskimi zadevami, ki niso zanimive. Vsaj meni ne.
A se bo GOT končalo z 8 sezono ali lahko pričakujemo tudi 9-to in celo 10-to?

karafeka ::
Ob knjigah (in posledično ob seriji, ko je še bila posneta po knjigah) si bil presenečen ob smrtih vodilnih likov in je to dalo nek pridih drugačnosti v primerjavi z drugimi serijami. Sedaj pa tega občutka ni več. Zelo dvomim, da bo kateri od glavnih likov (Starkovi, Daenerys) umrl do konca serije. Martin si je v knjigah to lahko privoščil, sedaj se pa scenaristi tega niti pod razno ne upajo več (ker se bojijo reakcij publike), vsaj po mojem mnenju. Škoda, da ni več presenečenj in je pot nekako začrtana in je s tem serija postala telenovela.

Ob knjigah (in posledično ob seriji, ko je še bila posneta po knjigah) si bil presenečen ob smrtih vodilnih likov in je to dalo nek pridih drugačnosti v primerjavi z drugimi serijami. Sedaj pa tega občutka ni več. Zelo dvomim, da bo kateri od glavnih likov (Starkovi, Daenerys) umrl do konca serije. Martin si je v knjigah to lahko privoščil, sedaj se pa scenaristi tega niti pod razno ne upajo več (ker se bojijo reakcij publike), vsaj po mojem mnenju. Škoda, da ni več presenečenj in je pot nekako začrtana in je s tem serija postala telenovela.
Tudi Martin si tega ne upa več naredit. Vsi glavni pomembni liki so živi. Enako je pri Walking dead, kjer so od začetka glavni liki umirali, ZDaj pa vsi živijo. No, ni ravno enako, ker je tam le strip veliko pred serijo pa vseeno Kirkman že dolgo ni odstranil nobenega od pomembnih likov.

Ne upa? Govoriš o človeku, ki je brez težav pobijal navidez nepogrešljive like... In ki je v času ene poročne večerje pobil polovico blagorodnih severnjakov...
Če je Jon Snow Azor Ahai, in vse več indicev kaže, da je, je Daenerys precej ogrožena.
Če je Jon Snow Azor Ahai, in vse več indicev kaže, da je, je Daenerys precej ogrožena.
- Hoc est qui sumus -

the_monster ::
Spoiler**
Fantje in dekleta to je got morate pricakovat nepricakovano,kdor je prebrau scenarije ve kaj sd bo zgodilo.ljubitelji dany in jona boate prisli na svoje :D
Fantje in dekleta to je got morate pricakovat nepricakovano,kdor je prebrau scenarije ve kaj sd bo zgodilo.ljubitelji dany in jona boate prisli na svoje :D

Halfdead987 ::
Dejansko sem včeraj se nekako spomnil da bi bil GoT lahko povezan z climate change-om. Zid je pač ozone, ww pa "mraz" ali "vročina". Ljudje se pobijajo med sabo a nekaj večjega pride, ki jih pobije vse.
Sem dejansko mislil da sem eden redkih ki se je česa takega spomnil in sem šel googlat in je že nekaj takih teorij
Sem dejansko mislil da sem eden redkih ki se je česa takega spomnil in sem šel googlat in je že nekaj takih teorij

Ne upa? Govoriš o človeku, ki je brez težav pobijal navidez nepogrešljive like... In ki je v času ene poročne večerje pobil polovico blagorodnih severnjakov...
To je bilo nekoč. Živiš v preteklosti. Dejstvo je, da zadnje obdobje niso ubili niti enega glavnega liga. vsi so živi.

Zaradi nepooblaščene objave epizode Igre prestolov aretirali štiri ljudi
V Indiji so aretirali štiri ljudi zaradi suma sodelovanja pri nepooblaščeni objavi epizode fantazijske televizijske serije Igra prestolov, še preden jo je HBO uspel premierno predstaviti svojim gledalcem.
http://www.rtvslo.si/kultura/film/zarad...
V Indiji so aretirali štiri ljudi zaradi suma sodelovanja pri nepooblaščeni objavi epizode fantazijske televizijske serije Igra prestolov, še preden jo je HBO uspel premierno predstaviti svojim gledalcem.

Zaradi nepooblaščene objave epizode Igre prestolov aretirali štiri ljudi
Jih bodo kazanovali v stilu GOT? Z obglavljanjem ?

Res preveč bezljajo in to se pozna pri kvaliteti serije. Najbolj pri logičnemu zaporedju dogodkov. Verjetno je vzrok, da ni več knjižne predloge in imajo samo okvirne informacije, kaj se dogaja z junaki. Mezinčkov teleporter je najprej kloniral Varys, sedaj pa kar večina likov. Pogrešam več informacij, kaj se dogaja z drugimi liki, recimo Euronom, ali je Edmure prišel iz ječe, kdo nadzoruje Rečnjavo in Dorne, kako gre Sivemu črvu v CR, sta Ellaria in Yara še živi? Možno, da sta jih tista 2 milijona na serijo za vsakega od glavnih likov tudi finančno izmučila. Ah...

Maloumno je razlagat, kaj ljudi zanima in kaj ne, potem ko je bilo vsaj 5 sezon bistveno bolj kompleksnih kot običajna Santa Barbara, mehiške telenovele, pa tudi večina uspešnih serij zadnjega desetletja. Sezone so sledile literarni predlogi polni prepletajočih se zgodb in različnih POV, in ravno bogat svet, poln različnih in nasprotujočih si motivov, je prepričal silne množice ter zacementiral bazo zvestih navdušencev.
To je knjigam in seriji dajalo neko razsežnost in prepričljivost, ne pa neka skeletna zgodba, ki bi ostala, če bi odstranili tebi "kao brezvezne" karakterje.
To je knjigam in seriji dajalo neko razsežnost in prepričljivost, ne pa neka skeletna zgodba, ki bi ostala, če bi odstranili tebi "kao brezvezne" karakterje.
- Hoc est qui sumus -
Zgodovina sprememb…
- spremenil: imagodei ()

Predator X ::

Včerajšnjo epizodo si je ogledalo 10,7 miljona ljudi kar pomeni, da je zdaj to najbolj gledana epizoda kar se tiče Tv serije Game of Thrones.
Ampak še vedno malo v primerjavi Walking dead, ki ima tudi epizode z ogledi po +17 mio. Zadnjih nekaj sezon vsaka epizoda TWD doseže +10 mio ogledov.
Ampak še vedno malo v primerjavi Walking dead, ki ima tudi epizode z ogledi po +17 mio. Zadnjih nekaj sezon vsaka epizoda TWD doseže +10 mio ogledov.

jizzer ::
nikoli nisem kapiral kaj je tako posebnega v TWD
po 5 epizodi 2. sezone sem nehal gledat. Zdaj pa berem da je dejansko taka gledanost na epizodo?

Smurf ::
Ne mores primerjati, ker je eden na HBO (placljiv program) drugi pa ne. Ce bi merili koliko ljudi dejansko pogleda, bi GoT seveda bil pred TWD.

FTad ::

Kurzweil ::
Kar se The Walking Dead tiče je serija za kozlat. Gledal sem do 3. sezone, pa še to je bilo zelo mučno. Potem pa sem prebral strip po katerem bi naj bila ta serija in potem dobil še dodatno potrditev, da je TWD v bistvu še slabši. Pri ogledu stvari obstaja miljon pristopov metrike, statistike in gledanosti. Poleg vsega gledanost in zaslužek serij ter filmon skoraj nikdar nista kazalec kvalitete, v preksi je prav nasprotno. Bolj, kot je stvar debilna, večja množica jo gleda.
Kar pa se Game of Thrones tiče pa je žal res tako in to je lep pokazatelj kaj dobiš, če nekdo ima oz. nima knjižne predloge. Sedaj gledamo samo še dejstva, čas je bolje da zanemarimo, ker sicer stvar postane smešna. Vsa ta leta mi je bila serija res vrhunska, zadnje čase vedno bolj študiram, da bi nehal gledati serijo in pač prebral knjige, ko bodo. Čeprav je jasno, kot beli dan, da žal ne bo šlo in bom prej pogledal zelo površno posneto serijo.
Kar pa se Game of Thrones tiče pa je žal res tako in to je lep pokazatelj kaj dobiš, če nekdo ima oz. nima knjižne predloge. Sedaj gledamo samo še dejstva, čas je bolje da zanemarimo, ker sicer stvar postane smešna. Vsa ta leta mi je bila serija res vrhunska, zadnje čase vedno bolj študiram, da bi nehal gledati serijo in pač prebral knjige, ko bodo. Čeprav je jasno, kot beli dan, da žal ne bo šlo in bom prej pogledal zelo površno posneto serijo.

Kar se The Walking Dead tiče je serija za kozlat. Gledal sem do 3. sezone, pa še to je bilo zelo mučno. Potem pa sem prebral strip po katerem bi naj bila ta serija in potem dobil še dodatno potrditev, da je TWD v bistvu še slabši.
Tudi v stripu je šlo precej navzdol. je bil pa dober do ene točke.

yayo ::
je pa dokaj jasno, da Martin ne misli objaviti naslednje knjige pred zaključkom serije, kar je tudi iz marketinškega vidika edina pametna poteza...

yayo +1 - imaš prav. Martin ima dva razloga: čaka, da se prah okrog serije zaključi in poleže, a drugi je bolj zaskrbljujoč: toliko likov, dogodkov in stvari bo težko razpletel v dveh knjigah, ne glede na debelino špeha. Poleg tega ni več najmlajši, ima določene predispozicije za kakšen infarkt in eno knjigo piše v povprečju...8 let?
Knjige in nadaljevanka sta skrenili vsak svojo pot v 4? sezoni. Liki, ki so tam živi, so tu mrtvi in mrtvi so živi.
Lahko smo veseli, da bomo vsaj na malih ekranih videli konec, v konec na papirju pa močno dvomim!
Knjige in nadaljevanka sta skrenili vsak svojo pot v 4? sezoni. Liki, ki so tam živi, so tu mrtvi in mrtvi so živi.

Lahko smo veseli, da bomo vsaj na malih ekranih videli konec, v konec na papirju pa močno dvomim!

Zanimivo o prepovedani temi! :)

Zanimivo o prepovedani temi! :)
Ta video laže, ker glavnih 5 igralcev ima enako plačo.
The Express reported that the show’s five biggest actors now make £2 million ($2.58 million) per episode. Those five actors are Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Snow), Lena Headey (Cersei Lannister), Peter Dinklage (Tyrion Lannister), and Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister).
http://heavy.com/entertainment/2017/07/...
http://www.hindustantimes.com/tv/game-o...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()

Smrekar1 ::
yayo +1 - imaš prav. Martin ima dva razloga: čaka, da se prah okrog serije zaključi in poleže, a drugi je bolj zaskrbljujoč: toliko likov, dogodkov in stvari bo težko razpletel v dveh knjigah, ne glede na debelino špeha. Poleg tega ni več najmlajši, ima določene predispozicije za kakšen infarkt in eno knjigo piše v povprečju...8 let?
Eh. Odprtih je kakih 10-12 točk, od katerih lahko vsaj polovico adekvatno zaključi v 2-3 poglavjih.
Glede povprečja, prva knjiga GOT je izšla leta 1996, tako da je povprečje v najslabšem primeru dobra 4 leta/knjigo. Sem nisem štel Klativiteza, Sveta ledu in ognja in ostalih stvari, ki sodijo v to vesolje in ki so mu prav tako požrle precej časa (in precej popravijo povprečje).
Kar se The Walking Dead tiče je serija za kozlat. Gledal sem do 3. sezone, pa še to je bilo zelo mučno. Potem pa sem prebral strip po katerem bi naj bila ta serija in potem dobil še dodatno potrditev, da je TWD v bistvu še slabši. Pri ogledu stvari obstaja miljon pristopov metrike, statistike in gledanosti. Poleg vsega gledanost in zaslužek serij ter filmon skoraj nikdar nista kazalec kvalitete, v preksi je prav nasprotno. Bolj, kot je stvar debilna, večja množica jo gleda.
Hodeči mrtveci raziskuje kako deluje človeštvo in človeška psiha v apokaliptičnem scenariju. Če jo gledaš zaradi pobijanja zombijev si raje omisli kaj preprostejšega. GOT tudi ni zate, prej kaka Obalna straža, Na kraju zločina, Kosti, ipd.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()

yayo ::
Hodeči mrtveci je, sodeč po dveh sezonah katere sem videl, ena darkerska zombijevska žajfnica,lahko ti je všeč, lahko ni...
George A. Romero, oče modernih zombijevk:
George A. Romero, oče modernih zombijevk:
basically it's just a soap opera with a zombie occasionally. I always used the zombie as a character for satire or a political criticism and I find that missing in what's happening now."
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yayo ()

Okapi ::
Saj Igra prestolov je pa "just a soap opera with a dragon occasionally". Pač neke družinske spletke.

Smrekar1 ::
Saj Igra prestolov je pa "just a soap opera with a dragon occasionally". Pač neke družinske spletke.
Po tvoji definiciji je tudi Vojna in mir žajfnica, saj vsebuje med drugim tudi družinske spletke.
Za žajfnice rabiš vsaj še melodramo - totalno pretiravanje s čustvenimi izpadi, ki so daleč nad normalo.
Mi najdeš kak melodramatičen odlomek v eni ali drugi seriji?

D3m ::
Po tvoji definiciji je tudi Vojna in mir žajfnica, saj vsebuje med drugim tudi družinske spletke.
Za žajfnice rabiš vsaj še melodramo - totalno pretiravanje s čustvenimi izpadi, ki so daleč nad normalo.
Mi najdeš kak melodramatičen odlomek v eni ali drugi seriji?
Smrekar1 omenja RUSKO literaturo.
Pekel je zmrznil.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Smrekar1 ()