» »

Game of Thrones - serija

Game of Thrones - serija

Temo vidijo: vsi
««
124 / 213
»»

Shegevara ::

Master_Yoda je izjavil:

Arya bi morala biti v Winterfellu inkognito, ko so Jona "okronali". Med govorom Gloverja ko je rekel "Jon Snow avenged the red wedding" pa faco dol in uzaljeno rect "he did what ?" nato pa vsem ponuditi Frey pito :D.

Arya je no-one. Nemore se zdej razkrivat ostalim. Je nindža asasinatorka in to je to. List njen je še dolg.

loucast ::

Okej, taking bets here. Mellisandre je Aryi rekla, da se bosta še enkrat srečali. Možni scenariji, anyone?

Kurzweil ::

Smrekar1 ::

Halfdead987 je izjavil:

Anyway, fucking 10 mesecev do nove sezone. Sploh ne vem, če imajo še material za 2 sezoni. Dany napade in osvoji? To je max 1 sezona. Kaj bo pa v zadnji?

DanAerys Targaryen.

Dovolj povedanega ;)

oo7 ::

A zdaj so vrgli v zrak ves wildfire? Ali imajo še kakšne zaloge?

Master_Yoda ::

Ne samo wildfire pod cerkvijo je sel. The mad king ga je se pod drugimi deli mesta tudi nastavil kolikor se spomnim. Vprasanje pa je koliko ga se je, ter kje, ker je Tyrion kar nekaj ga uporabil pri obrambi.

Pa so znanstveniki, ki so naredili wildfire še živi?

Gregor P ::

Lahko, da je tisto kar je Tyrion uporabil bila posebna dodatna zaloga ... bolj verjetno pa, da je dejansko bila le ena izmed bombnih "postaj" pod mestom (za katero je Tyrion vedel + ve še za ostale postaje, če to morda kaj pomaga Daenerys)?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Season 6 bodycount:

Sicer pa ne skrbet, naslednje sezone je samo 7 delov in za dogajat se ima še ogromno. Mimogrede W&B sta tako že namignila, da bo fokus 7. sezone na Cersei in njeni blaznosti, verjetno bo kar precej vzporednic z Mad Kingom. Glede na to, da zima prihaja, se bodo verjetno vsem malce načrti sfižili, predvsem predvidevam, da se bo Daenerys nekje zalomilo, ker ima vojske preveč, verjetno se bo nekako zapetla z WW in ostalo bando iz severda, kjer se bo borila sama, ali pa bo mogoče celo cel Westeros potegnil skupaj, kjer pa bodo številne intrige in hinavščine.

No ko tako rad tu pa tam omenim kakšno teorijo, evo še eno...

Kurzweil je izjavil:

No ko tako rad tu pa tam omenim kakšno teorijo, evo še eno...

To je bilo že omenjeno:)

Kurzweil je izjavil:

Sicer pa ne skrbet, naslednje sezone je samo 7 delov in za dogajat se ima še ogromno. Mimogrede W&B sta tako že namignila, da bo fokus 7. sezone na Cersei in njeni blaznosti, verjetno bo kar precej vzporednic z Mad Kingom. Glede na to, da zima prihaja, se bodo verjetno vsem malce načrti sfižili, predvsem predvidevam, da se bo Daenerys nekje zalomilo, ker ima vojske preveč, verjetno se bo nekako zapetla z WW in ostalo bando iz severda, kjer se bo borila sama, ali pa bo mogoče celo cel Westeros potegnil skupaj, kjer pa bodo številne intrige in hinavščine.

Danny brez težav zajebe Euron. Ko ugotovi, da se ne bo sparila z njim gre do Cersei in ji ponudi, da sovladata. Cersei sprejme in Danny ugotovi zakaj je ladjevje Železorodnih že tisočletja strah in trepet bistveno večjih in bogatejših dežel. V Zahodnje pride z nekaj deset preživelimi ladjami, nekaj sto Dorthrakiji in nekaj sto Neumazanimi, plus zmaji. Zmaji recimo skurijo Eurona in Cersei se spari še z Mezinčkom in njegovimi Dolinarji, ki imajo praktično povsem nedotaknjeno armado.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smrekar1 ()

Gregor P je izjavil:

Lahko, da je tisto kar je Tyrion uporabil bila posebna dodatna zaloga ... bolj verjetno pa, da je dejansko bila le ena izmed bombnih "postaj" pod mestom (za katero je Tyrion vedel + ve še za ostale postaje, če to morda kaj pomaga Daenerys)?

Ali pa bo uporabljeno proti njeni vojski.

@Gregor P, sicer precej prebiram tole temo, pa nisem nikjer zasledil, seveda je med 124 strani možno, da sem spregledal.

@Smrekar1. to da bodo Greyjoyi imeli veliko vlogo se strinjam, to se pričakuje že od samega začetka, pa četudi si kdo žile poreže, toliko se držijo knjižne predloge, da je bilo samo vprašanje časa. Mogoče Eurona potem ustavi starejši brat Victarion, ki ima kot starejši brat seveda prednost za prestol, poleg vsega se me ljubita ravno :)

Wildfireja je še možno da nekaj, možno da ravno toliko da ko bo Danica marširala po Kings landingu, da ji zakuri pol vojske, seveda Danica tega ne more kasirat, ker ima fire resistance. Ima pa Danica tudi zaenkrat na svoji strani ljudi, ki so bili edini sposobni z orožjem zemlja-zrak sestrelit zmaje v preteklosti.

Jst ::

Danny brez težav zajebe Euron. Ko ugotovi, da se ne bo sparila z njim gre do Cersei in ji ponudi, da sovladata. Cersei sprejme in Danny ugotovi zakaj je ladjevje Železorodnih že tisočletja strah in trepet bistveno večjih in bogatejših dežel. V Zahodnje pride z nekaj deset preživelimi ladjami, nekaj sto Dorthrakiji in nekaj sto Neumazanimi, plus zmaji. Zmaji recimo skurijo Eurona in Cersei se spari še z Mezinčkom in njegovimi Dolinarji, ki imajo praktično povsem nedotaknjeno armado.

Jaz imam ogromne težave z temi poslovenjenimi imeni. Mezinček, Neumauzani, Dolinarji,... Dobesedno mi prekine miselni tok, da povežem kdo je kdo.

---

White Walkerji pa že šest sezon maširajo proti zidu? Koliko pa imajo "pace"? En korak na teden? To z White Walkerji bi mogli že od začetka malo bolje premisliti. In my honest opinion.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Jst je izjavil:

Jaz imam ogromne težave z temi poslovenjenimi imeni. Mezinček, Neumauzani, Dolinarji,... Dobesedno mi prekine miselni tok, da povežem kdo je kdo.

Če že slovenimo imena, slovenimo vse, ka se da! :)

Od Grozdnjave dalje me ne skrbi, da bom kakovost prevodov kakorkoli poslabšal.

White Walkerji pa že šest sezon maširajo proti zidu? Koliko pa imajo "pace"? En korak na teden? To z White Walkerji bi mogli že od začetka malo bolje premisliti. In my honest opinion.

Belohodci ne morejo čez zid. Zid je več kot samo kup kamenja in ledu, Benjen je to v tem delu izrecno povedal. Morda čakajo, da lahko Zid prečkajo?

Recimo tako, da pride Bran na drugo stran Zidu, nato se ga Kralj Noči v viziji dotakne in magična prepreka pade?

Kurzweil je izjavil:

@Smrekar1. to da bodo Greyjoyi imeli veliko vlogo se strinjam, to se pričakuje že od samega začetka, pa četudi si kdo žile poreže, toliko se držijo knjižne predloge, da je bilo samo vprašanje časa. Mogoče Eurona potem ustavi starejši brat Victarion, ki ima kot starejši brat seveda prednost za prestol, poleg vsega se me ljubita ravno :)

Možno ... ampak flota Železorodnih proti floti osvobojenih sužnjev, Dorthrakijev in nekaj Neumazanih in 3 zmaji se lahko konča samo na en način, ki ni popolna čistka slednjih.

Zgodovina sprememb…

Koliko vojske ima zdaj približno Kalisi?

Kurzweil je izjavil:

@Gregor P, sicer precej prebiram tole temo, pa nisem nikjer zasledil, seveda je med 124 strani možno, da sem spregledal.
... hitro iskanje prikaže naslednje:

Halfdead987 je izjavil:

Kaj vi mislite? Da je Syrio Forel mrtev ali da je on ubistvu Jaqen H'ghar? In H'ghar je bil ubistvu ujet ker je on to hotel?
... lahko, da je še kdo prej to omenil ...

@Smrekar1
Govorimo o Game of thrones, kjer se z zahrbtnimi igrami konča večina stvari, da do bitk sploh ne pride.... jaz lahko povem samo še enkrat, Daenerys ima preveč vojske (cca 280k), nekaj se bo hudo zalomilo. Ampak glede na njeno vizijo iz tistega stolpa, ji bo vsaj začasno verjetno uspelo. Sicer me par sezon nazaj to niti ne bi tako motilo, da je winner Daenerys, ampak mi je slednja, podobno kot Tyrion iz dela v del bolj tečna in antipatična. Je pa res, da tudi Lannisterji smrdijo, Greyjoyi smrdijo, Jon Snowa pa ne maram, ker je tisti popularen magnet serije, ki so ga uživeli, da 15 letnice še naprej gledajo serijo. Glede na to, da nisem fan hollywoodskih happy endingov, bi mogoče bilo kul, da WW in druščina pobijejo vse in da edini preživijo ljudje v free cities, kot so Lorath, Lys, Pentos, Myr, Norvos, Qohor, Tyrosh, Volantis, ravno toliko da upanje po preživetju človeštva obstaja. Se pa v teh free cities res malo dogaja (razen Braavos in recimo Volantis), nek večji pomen bodo ta mesta verjetno še imela. Upam, pa da bo od naslednje sezone dalje samo še tema, mraz, zima in masaker.

Sicer pa jaz še vedno pravim, da obstajajo Ice dragoni, ki bodo dali smisel naslovu knjige A song of Ice and fire. Pa še nekaj mislim, zaenkrat smo videli zelo malo magica, verjemite v Game of thrones ga je oz. ga bo veliko več. Sem v nekem intervjuju bral, ko so tako Martin, Weiss in Benioff nalašč GoT začeli tako, da ni preveč magica in high fantasyja, ker to povprečne gledalce odbija in da bodo slednjo (magic) dodajalo postopno.

@Gregor P, ne da se mi iskat in sem napisal, da sem verjetno spregledal. Teh teorij je miljardo in ne bi izgubljal pretirano veliko časa, za eno povprečno. Si pa že prej povedal, da je bilo govora o tem, ni potrebno iskat namesto mene.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kurzweil ()

Kurzweil je izjavil:

@@Gregor P, ne da se mi iskat in sem napisal, da sem verjetno spregledal. Teh teorij je miljardo in ne bi izgubljal pretirano veliko časa, za eno povprečno. Si pa že prej povedal, da je bilo govora o tem, ni potrebno iskat namesto mene.
... reče se "hvala";)

@Gregor P, to si bolj zase poiskal, kot zame :P

Drugače pa po dolgih debatah (skupina od Game of Thrones), toliko nekje bi naj imela Daenerys vojske:

House Tyrell - 80-100k
House Martell - 25k
House Greyjoy - 20k
Second Sons - 2k
Dothraki - 100k
(edited) Unsullied - 8k
Daenerys has an army of 250-280k

martincek1 ::

Evo odgovor producenta GOTa na timeline:

Oh, one thing since a few people have asked me. The timelines of the various story threads don't necessarily match up all the time. This is to avoid things like, say, Arya spending four episodes on a boat. Oh, and in case people think I'm annoyed at the question, I'm not. I tied myself in knots season 1 trying to make it all line up. We realized right quick doing so would kill momentum. So there you go.

no comment ::

Enak pristop uporabi tudi Martin v knjigah.

Kdo pa bi rad za vsako potovanje gledal "mašila", ki bi pojasnila, da je tip potoval res, res, RES dolgo?

Točno tako. Ko pa je naprimer tempo v epizodah 6-8 padel, pa so vsi kritizirali kako average serija je postala in strastno nabijali slabe ocene na IMDB in kritizirali na vseh možnih koncih in krajih. Mimogrede, kdo pa je recimo rekel oz. kakorkoli nakazal, koliko časa je dejansko minilo med obiskom Varysa v Dornu in vrnitvi v Meereen... v glavnem če bi, kot je Martin rekel, delal vse v real time-u bi bila stvar dolgočasna za popizdit, sezon bi bilo 30 in igralci bi se v vseh tem času dejansko res postarali za toliko, kot bi se morali. Tudi mene je to motilo na samem začetku, ampak mislim, da je veliko boljše takole in mislim, da to stvar ni težko odmislit, sploh ker je vse ostalo res na vrhunskem nivoju.

Kurzweil je izjavil:

@Smrekar1
Govorimo o Game of thrones, kjer se z zahrbtnimi igrami konča večina stvari, da do bitk sploh ne pride.... jaz lahko povem samo še enkrat, Daenerys ima preveč vojske (cca 280k), nekaj se bo hudo zalomilo.

280 000 vojakov je prej hiba kot prednost. Enostavno preveč jih je, delujejo kot roj kobilic, ki pred sabo poje vse in ostane samo še pustinja. Dobesedno. Morda se da narediti kaj s tem, da jih razbiješ na recimo 10 skupin po 28 000 mož, ampak ji manjka sposobnih in lojalnih generalov. Khale je sežgala, Daaria odslovila, Jorah je zbolel, Barristan umrl. Če eno enoto vzame sama, eno Sivi Črv, eno Tyrion in eno Missandei ji še vedno ostane šest formacij velikosti večje armade Zahodnjega brez pravega poveljstva - Robb je na višku moči imel kakih 24 000 vojakov in vsaj 6 sposobnih poveljnikov.
Da ne omenim kakega Drogona, ki glede na svojo velikost in aktivnost rabi 5-10 krav na dan.

Bo formacijo držala skupaj in pač pustila, da jih crkne po 1000-2000 na dan od lakote in bolezni in hkrati da umirajo navadni ljudje, ki jih je prišla 'osvobodit'?

Kurzweil je izjavil:

Drugače pa po dolgih debatah (skupina od Game of Thrones), toliko nekje bi naj imela Daenerys vojske:

House Tyrell - 80-100k
House Martell - 25k
House Greyjoy - 20k
Second Sons - 2k
Dothraki - 100k
(edited) Unsullied - 8k
Daenerys has an army of 250-280k

To je malo boljše, ker je vsaj že razpršena in vsaj Martellski del ima poveljnike,

Tyrelli in Greyjoji imajo zanesljivo manj. Polna moč Tyrellov je 80-100k vojakov, ampak so utrpeli izgube pri bitki na Črni vodi. Pridružila se ji je tudi bolj kot ne pešica Greyjojev, kar sta una dva pač spravila na 100 ladij - 2-5 tisoč mož, bi rekel.

Še vedno nanese 200 tisoč vojakov.

Zgodovina sprememb…

PredatorX ::

Kakšnih 80-100K Tyrell... omenjenih je bilo 40K+- in 35K+- za Lanisterje. Knights of the Vale 20K+-...

Sploh nima veze kolk majo voske... če tistle Wildfire uporabjo nimajo šanse. Po drugi strani pa lahko s tremi zmaji naredi več škode kot pa 100K mož.

Kaj pa ICE dragons? Kaj pa Bran STARK!

Ampak, najbolj odločna je pa ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PredatorX ()

@Smrekar1, jaz se še ne bi spuščal v taktike, formacije in vodenje te vojska. Za začetek bi rad videl, kako vsi stopijo na kopno Westerosa. S hranjenjem zmajev po mojem ne bo problemov, je živinoreja precej boljša kot v Essosu. Kar se poveljevanja tiče, kot rečeno bi s tem malce počakal. Je pa treba vedet, da Daario Naharis bo prej ko slej šel za njo, tudi od Joraha Mormonta pričakujem, da se bo pozdravil. Dothrakiji so pokazali, da v istem dnevi najdejo novega vodjo oz. se za to konstantno borijo, Tyrelli imajo poveljnike in še živo Olenno za spletke in diplomacijo, Martell imajo Sandove dekline, Asha oz. Yara Greyjoy je dokazana v poveljevanju, Second Sons lahko hipotetično vidu Daario Naharis, kot njihov gazda, Unsullied imajo Grey Worma, potem pa so tu še pomočniki Varys, Tyrion in Melisandei. Kot sem že velikokrat tu omenil, najprej naj dočakajo kopno, možnih je miljon stvari od wildfireja dalje, kot sem tudi večkrat omenil, preveč jih je oz. preveč očitno, da bi bilo res...

@PredatorX, ja Tyrelli imajo nekje 80.000 vojske in so tudi največja vojska Westerosa, malce pogooglaj imaš napisano tako na wikipedii, kot na GoT wiki. Druga največja vojska Westerosa bi naj bili Lannisterji, ki bi naj imeli 1x manj vojske of Tyrellov, pa še bojevali so se vmes (za razliko od Tyrellov, ne samo pri Blackwaterju, ampak tudi s Starkom in gladko izgubljali, do Red Weddinga seveda). Recimo eden od mnogih virov glede vojsk.. Na kratko Daenerys ima vojske več kot cel Westeros, če se spravi skupaj in to gladko. Kot rečeno pa ne bo šlo vse tako gladko.

Kot sem že omenil, pričakujem pa še razne ice dragone, več magica in še več hinavščine in zahrbtnih iger, tako da je praktično možno vse, jaz sem samo poedal številko vojske, ko je ravno M-Power prej vprašal, referenca pa je Game of Thrones FB grupa, ki ima 35.000 članov in se večina strinja s temi številkami.

Morate pa vedet, da tudi, če še kaj wildfireja obstaja, ga ne mora biti kaj preveč, glede na to kako se je pogovarjala Cersei s svojim hilferjem. Kot rečeno naslednja sezona bi naj bil fokus na Cersei in Daenerys oz. boju dveh žensk za prestol, kjer bo Daenerys mogoče pomagal kar Jaime s tem, da odstrani svojo sestro. Naj spomnim, Maggy the frog je rekla, da jo bo zadavil Valonqar, kar po valirijsko pomeni mlajši brat, kdo ve mogoče na koncu Jaime štihne tudi Daenerys, tako kot njenega fotra, ali pa še prej odbije Tyrionu glavo, ker njegovem fotru ni pustil na WCju srat. Vsekakor upam, da se tudi preostali trine Lannisterji še srečajo, mogoče se pobijejo med sabo, mogoče pa sledi kakšen twist in midget kaj podturi Daenerys :)

NooB ::

A ni nekaj Tyrellove vojske v KP (Kraljevem pristanku)?
LP, JAZ

Kurzweil je izjavil:

@Smrekar1, jaz se še ne bi spuščal v taktike, formacije in vodenje te vojska. Za začetek bi rad videl, kako vsi stopijo na kopno Westerosa. S hranjenjem zmajev po mojem ne bo problemov, je živinoreja precej boljša kot v Essosu. Kar se poveljevanja tiče, kot rečeno bi s tem malce počakal. Je pa treba vedet, da Daario Naharis bo prej ko slej šel za njo, tudi od Joraha Mormonta pričakujem, da se bo pozdravil. Dothrakiji so pokazali, da v istem dnevi najdejo novega vodjo oz. se za to konstantno borijo, Tyrelli imajo poveljnike in še živo Olenno za spletke in diplomacijo, Martell imajo Sandove dekline, Asha oz. Yara Greyjoy je dokazana v poveljevanju, Second Sons lahko hipotetično vidu Daario Naharis, kot njihov gazda, Unsullied imajo Grey Worma, potem pa so tu še pomočniki Varys, Tyrion in Melisandei. Kot sem že velikokrat tu omenil, najprej naj dočakajo kopno, možnih je miljon stvari od wildfireja dalje, kot sem tudi večkrat omenil, preveč jih je oz. preveč očitno, da bi bilo res...

Glede na razmerje moči med Danny in ostalimi in glede na to, da je preostanek Železne flote še vedno tam in verjeno nastrojen proti njej, je najboljši scenarij ta, da jih prestrežejo na morju in pošteno razredčijo njene vrste.
Ostane še Tyrellsko-Martellska naveza, kar tudi ni ravno trivialen problem.

PrihajaNodi ::

Kje bodo pa indijanci obleke dobil za na sever?

Ce prihaja zima jih bo zima razredcila. Tam pa Dany ne bo naga okol skakala.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Tyrelli imajo mogoče največjo vojsko, ampak ko je ona sekta zaprla polovico njihove kraljevske rodbine, so samo križem rok čakali, kaj se bo zgodilo.

Jaz dvomim, da bi se kar tako malo za šalo, tolikokrat ponavlajalo da imajo Tyrelli največ vojske v Westerosu. Kar se tistega tiče, ko so se vzdržali v Kings Landingu, ne vem kaj tu ni jasno, saj so njihovo Margaery pustili na miru, ker je High Sparrow izigral vse po vrsti, tam ni šlo za to, da niso imeli jajc ali niso bili dovolj močni, šlo je bolj za to, da niso imeli niti razloga, da bi jih poklali. Kot je High Sparroe povedal, če bi se lotili klanja vernih, bi to bil velik problem, saj bi se večina uprla kroni.

O scenarijih in moči vojske kot rečeno ne bi kaj preveč trdil. Vse kar vem je, da bom počakal, da pridejo najprej do kopnega in prepričan sem da ne bo šlo gladko tej vojski od Danice. Se pa strinjam z zgoraj napisanim, da bo zima problem za vzhodnjake, saj Martin ogromno črpa iz zgodovinskih trenutkov, in mogoče bo prav tukaj podoben problem, kot da je imela Nemčija v Rusiji za časa svetovne vojne in ki je končala seveda klaverno.

Mogoče še malce o zmajčkih. Prej je bilo več zmajev. Živeli so če se prav spomnim nekje 150 let in enega so sestrelili prav Dornijci (ker so seveda dobri suličarji), ki bi naj bili kao sedaj zavezniki s Daenerys, kar dvomim, da bo šlo skozi. Mimogrede par drugih zmajev je umrlo zaradi bolezni, vprašanje če ne bo kakšnega od teh treh zmajev pobrala zima, na drugi strani ice dragoni, če seveda sploh obstajajo, imajo seveda ice "resistance". V glavnem, kot je že nekdo zgoraj nakazal, šiviljam bosta tekla med in mleko, da sešijeta toliko oblek za nagece iz Essosa in momgrede še to, kar nekaj vojske od Daenerys ne uporablja ščitov, predvsem pa ne oklepov.

Dostikrat razmišljam tudi to kako pomembna bosta "The twins" oz. sedež družine Frey, ki bo mogoče sedaj pod kontrolo Starkov, namreč gre za strateško verjetno eni najpomembnejših točk v Westerosu, kjer se da seveda odlično blokirati ali invazijo iz juga, ali invazijo iz severa.

V glavnem dež bo.... je pa neverjetna veliko ženskih karakterjev trenutno v igri oz. na visokih položajih:

- Yara
- Cersei
- Daenerys
- Olenna
- Arya
- Sansa
- Lyanna Mormont, ki se mimogrede v RL piše Ramsey :)
- ...

Tezaab ::

Kurzweil je izjavil:

Dostikrat razmišljam tudi to kako pomembna bosta "The twins" oz. sedež družine Frey, ki bo mogoče sedaj pod kontrolo Starkov, namreč gre za strateško verjetno eni najpomembnejših točk v Westerosu, kjer se da seveda odlično blokirati ali invazijo iz juga, ali invazijo iz severa.

Ce sodim po zemljevidu na http://awoiaf.westeros.org/index.php/We... gre Kingsroad mimo Twinsov. In to kar dalec mimo.
sisemen: "Inženirstvo je v nenehni tekmi z vesoljem. Trudi se izdelati
tehnologijo, ki je odporna na idiote, vesolje pa se trudi izdelati vedno
hujše idiote. In vesolje zmaguje."

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tezaab ()

@Tezaab, sem podobno razmišljal, je malce stran, ampak tako hudo daleč spet ne. Predvsem pa mislim, da je to vse pod kontrolo, glede na to, da se ke Robb moral pogajat za to, da je sploh prišel mimo, lahko da mlatim slamo, ampak ne vidim potem logike, zakaj se je potem Cathelyn izpogajala za poroko in na konec koncev poskrbela za Red wedding? Če bi šlo tako zlahka mimo, potem verjetno ne bi bil takšen problem in bi Robb zavzel Lannisterjem Casterly Rock?!

Kurzweil je izjavil:

Jaz dvomim, da bi se kar tako malo za šalo, tolikokrat ponavlajalo da imajo Tyrelli največ vojske v Westerosu. Kar se tistega tiče, ko so se vzdržali v Kings Landingu, ne vem kaj tu ni jasno, saj so njihovo Margaery pustili na miru, ker je High Sparrow izigral vse po vrsti, tam ni šlo za to, da niso imeli jajc ali niso bili dovolj močni, šlo je bolj za to, da niso imeli niti razloga, da bi jih poklali. Kot je High Sparroe povedal, če bi se lotili klanja vernih, bi to bil velik problem, saj bi se večina uprla kroni.

Kot prvo, najprej sta bila oba Tyrella kar dolgo v ječi, ne da bi kdorkoli koga izigraval. Največja vojska na svetu pa nič?

In kako se je večina uprla kroni, smo ravnokar videli. A misliš, da so bombni atentant na vodstvo sekte vzeli kot naravno nesrečo? Nobenih uporov ni bilo videti, lepo so okronali novo kraljico in je bilo konec razprave.

SuperVeloce ::

Se tepst na ulici, ali čakati, da celo mesto nekdo požene v zrak zaradi ene napake upornikov.. ne vem no, meni bi slednje kar precej pobralo poguma in želje po grupiranju za upor. Mad queen pa to
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Kurzweil je izjavil:

@Tezaab, sem podobno razmišljal, je malce stran, ampak tako hudo daleč spet ne. Predvsem pa mislim, da je to vse pod kontrolo, glede na to, da se ke Robb moral pogajat za to, da je sploh prišel mimo, lahko da mlatim slamo, ampak ne vidim potem logike, zakaj se je potem Cathelyn izpogajala za poroko in na konec koncev poskrbela za Red wedding? Če bi šlo tako zlahka mimo, potem verjetno ne bi bil takšen problem in bi Robb zavzel Lannisterjem Casterly Rock?!

Smo ze predelali Kings Road je bil takrat poplavljen, ko je Robb napadel.

Okapi, pa saj si menda gledal tisto epizodo? Margaery je dejansko pred njimi postala "svobodna", predvsem pa je Tommen kot KRALJ tam na stopnicah povedal svoje in so lahko vsi bili samo tiho. Pač so se odločili pametno in diplomatsko, da dajo mir in da probajo na drug način. Eksplozija septe pa je povsem druga zgodba in velik šok za vse. Niti ni pokazalo, kaj je ali mogoče bo odgovor na to, Olenna bo sedaj pa res jezna ko kača, glede na to, da so ji vzeli prihodnost, kot pravi, vertniki pa se bodo mogoče sedaj pa res usrali, saj je Cersei šla v Mad King mode, kar bo verjetno tudi plačala slej kot prej. Sicer pa je lepo High Sparrow povedal, kaj se bo zgodilo, če se bodo uprli veri in so bili pač previdni, predvsem v času ko mesto ni zedinjeno in ne ravno prosperira, kaj se je zgodilo kasneje in kakšne posledice bo imelo, par res nima veze. Izjava, da so se Tyrelli usrali, bomo šele videli, kot rečeno je Olenna sedaj tudi v beast mode, ker sedaj pa so ji res naredili nekaj hudega. Zato ker je ena hčerka izpuščena in celo SAMA izjavi (izigrava) da je vera edem pd dveh stebrov in zato, da je zaprt Loras in še vedno živ, se seveda ne pobije pol glavnega mesta :))

Zakaj je "pticica" peljal septnika pod septo v klet?

PrihajaNodi je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

Sem pogledal za nazaj in ni nič bilo popljavljeno, ne najdem na wiki, ne najdem v knjigi, ne najdem v seriji. Možno pa, da se je Potička kopal in se je dvignila gladina :D

PrihajaNodi je izjavil:

Zato, ker ga je septnik videl in potem mu je sledil v klet tam ga je pa mala ptičiča pičila.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

Okapi, pa saj si menda gledal tisto epizodo? Margaery je dejansko pred njimi postala "svobodna", predvsem pa je Tommen kot KRALJ tam na stopnicah povedal svoje in so lahko vsi bili samo tiho.
Jaz imam v mislih čas pred tem, od dneva, ko je bila zaprta in so jo v ječi začeli "spreobračati". Zaprli so ju sredi pete sezone, in je trajalo do srede šeste sezone, da so Tyrelli prišli z vojsko.

Ne rečem, če bi bili vojaško šibki, da bi taktizirali, ampak če imaš najmočnejšo vojsko v znanem svetu, in ti eni verski blazneži ugrabijo pol kraljeve rodbine - koliko časa čakaš?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

oo7 je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Zato, ker ga je septnik videl in potem mu je sledil v klet tam ga je pa mala ptičiča pičila.

Ampak zakaj ga je peljal ravno v klet, saj bi lahko tam ugasnil sveče.

oo7 je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

http://scifi.stackexchange.com/question...

Potička še pride, kar verjemi.

Okapi je izjavil:

Okapi, pa saj si menda gledal tisto epizodo? Margaery je dejansko pred njimi postala "svobodna", predvsem pa je Tommen kot KRALJ tam na stopnicah povedal svoje in so lahko vsi bili samo tiho.
Jaz imam v mislih čas pred tem, od dneva, ko je bila zaprta in so jo v ječi začeli "spreobračati". Zaprli so ju sredi pete sezone, in je trajalo do srede šeste sezone, da so Tyrelli prišli z vojsko.

Ne rečem, če bi bili vojaško šibki, da bi taktizirali, ampak če imaš najmočnejšo vojsko v znanem svetu, in ti eni verski blazneži ugrabijo pol kraljeve rodbine - koliko časa čakaš?

Če so bili talci. Kaj pa pričakuješ? SWAT team?

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

oo7 je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Ampak zakaj ga je peljal ravno v klet, saj bi lahko tam ugasnil sveče.

Najbrž zato, ker ga je tam lahko mala ptičica presenetila in zabodla.

vasquez ::

Zato, da je bilo bolj epsko. Mogoče bi moralo na začetku epizode pisati, da ni posneta po resničnih dogodkih.

Malce butasto in tvegano ga je bilo speljati tja kamor bi lahko septnik podrl vse načrte Cersei.

namen je bil teatralnost in impresioniranje gledalca, ne realističnost tveganja
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Matevz96 ::

Kurzweil je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

Sem pogledal za nazaj in ni nič bilo popljavljeno, ne najdem na wiki, ne najdem v knjigi, ne najdem v seriji. Možno pa, da se je Potička kopal in se je dvignila gladina :D

Zato ker ni bilo poplavljeno, Rob je moral prečkati če je želel presenetiti Lanisterje.
#hooldthedoor

martincek1 ::

Kaj je bila fora prizora med tastaro in Margaery, ko ji je dala nek papir z vrtnico? Sem čist pozabil do zdaj... je bil to kakšen simbol?

growing strong

growing strong

Praktično ji je pokazala, da je še vedno prisebna in igra zavoljo nečesa, kar pač sedaj ni dosegla. Lahko se sprijaznemo, da verjetno ne bomo nikoli izvedeli, kaj točno ji je rojilo po glavi, razen če se nas bo martine v knjigah malo "usmilu"

Zgodovina sprememb…

@nny ::

Ne gre mi v glavo, zakaj vraga so Jona tako nenavadno in na brzino proglasili za DA KING IN DA NOTH, potem ko je prejšnji tako klavrno končal in z njim tisoči njihove žlahte in vojakov...Glede na finale se mi zdi samo ena logična razlaga. Dany je pravkar odslovila ljubčka in s Tyrionom sta nekako v soglasju, da se politična zavezništva sklepajo tudi s porokami. Po razčefuku z divjim ognjem je na Westerosu ostalo silno malo vplivnih samskih decev; oblast so skoraj povsod prevzele ženske. Z izjemo enega na Severu....ženske fanice bodo naredile "awwww" in celo moški "ahhhh" ob tej zvezi, ki smo jo predvideli enih 70 strani in tri sezone nazaj, ki je Jon še šmiral z Ygritte. Ne vidim šans, da bi ta Starkaryen zveza uspela. Oba sta postala svojeglava in rahlo zagrenjena cinika, s tem da je Jon še precej šovinista. Ni poslušal Sanse, ki bo najbrž v naslednji sezoni povzročila konkreten razdor med njima, ker bo hotela sama vladati... Ne verjamem, da Jon sploh želi postati kralj soprog v Westerosu...ali da ima Dany sploh kakšno željo deliti krono s kom drugim. Razen če mu bo dala za vozit en krog z zmajem, on pa bo njej pokazal svoje jezične spretnosti.:)) Potem...mogoče!

Itak pa bo polovica sezone 7. posvečena nori kraljici Cersei. S kraljem Aerysom bi bila prekrasen par!
'For most of history, Anonymous was a woman.' Virginia Woolf
««
124 / 213
»»