» »

Game of Thrones - serija

Game of Thrones - serija

Temo vidijo: vsi
««
113 / 213
»»

@nny ::

Tyrion je v težavah! Mama zmajev je doma in ne bo prav vesela nad tem, kako so čuvali hišo...e, piramido med njeno odsotnostjo. Gotovo ga čaka kazen. Tisti nasmešek Jaquena H'garja, ko Arya pravi, da ni Nihče in da gre domov v Westeros, je tudi zgovoren. Verjetno tudi poklicni asasini vedo, kako se zadeve obračajo na Westerosu. Mogoče so dobili naročilo, da zbrišejo vse plemenite hiše. :D Nekje v trailerju je prizor velike fešte pri Freyih, kjer so zraven Lannisterjevi vojaki. Kaj boljšega, kot da Arya uleti in priredi Rdečo poroko 2.0. Seveda, če bo ukradla Mezinčkovo napravo za teleportiranje... Walder Frey je toliko kot mrtev! Jamie verjetno tudi, če se mu ne bo zadnji hip posrečil Blackfishev manever s*anja.

Dovolj bo, da zastrupi vino ali zakuri celo hišo po Dannyjinem zgledu.
Jonu res ne kaže dobro, lahko da bo celo drugič in dokončno umrl. Ne dvomim pa, da bodo Ramsaya Boltona na koncu pojedli psi. Če bi ga zakopali, bi zastrupili zemljo, za grmado Rdeče čarovnice pa škoda drv.:) Sploh pa je pankrt brez trohe kraljevske krvi, kar ne moremo reči za Jona..verjetno bo v zadnjem delu napad WW na zid in dokončanje videnja iz Tower of Joy, kjer bomo končno ugotovili, kaj se je zgodilo.
'For most of history, Anonymous was a woman.' Virginia Woolf

Cruz ::

Ja, bodo dosti materiala morali stisnili v te dve epizodi zgleda. Malo prepočasna je bila ta sezona, vsaj meni. Sem pričakoval več, glede na to, da so govorili, da je najdražja sezona dosedaj in bil tako velik hype. Je pa res, da sta še dve epizodi, ki me lahko prepričata in obrneta celo sezono na najboljšo.

ziga1990 ::

Sicer pa kaj bi Tyrion sploh lahko naredil bolje Meereen je tako ali tako bil že nestabilen ko ga je dobil v roke?
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

leiito ::

frudi je izjavil:

Gregor5816 je izjavil:

O čem sta govorila Cercei in tisti moister (ki je Mountaina oživil), ko naj bi "ptičice" preverile, ali je nekaj samo govorica ali kaj več?

Wildfire.

In slučajno ravno Jamie omeni Edmurju, kako je Cersei za svoje otroke pripravljena storiti karkoli, magari požgati celotno mesto.

Sicer pa, imho skrajno bedna epizoda, meni ena najslabših v celotni seriji, morda celo najslabša. Je kar očitno, da brez Martinove podlage pisci niso kos zgodbi :(

Kako pa vemo, da glih wildfire? In kako bi wildfire sploh lahko samo govorica, če ga je Cersei videla, vsaj iz druge roke, med Stannisovim obleganjem King's Landinga.

Sicer pa ja, tej sezoni nekako manjka tempa, morda motijo tudi prehitri preskoki med liki.

razerznak ::

frudi je izjavil:

Sicer pa, imho skrajno bedna epizoda, meni ena najslabših v celotni seriji, morda celo najslabša. Je kar očitno, da brez Martinove podlage pisci niso kos zgodbi :(

prav dobra epizoda,
kaj a je treba v vsaki epizodi met neko high scale bitko, tako kot bo v 9 delu al kaj?
vesoljec nacist fojb
#trump2016
ups https://www.rt.com/usa/339768-us-marines-aircraft-aging/

the_monster ::

uhh cersei je fajn dobila nož v hrbet.

frudi ::

leiito je izjavil:

Kako pa vemo, da glih wildfire? In kako bi wildfire sploh lahko samo govorica, če ga je Cersei videla, vsaj iz druge roke, med Stannisovim obleganjem King's Landinga.

Sicer pa ja, tej sezoni nekako manjka tempa, morda motijo tudi prehitri preskoki med liki.

Cersei je vedela za wildfire, ki so ga piromancerji izdelovali zanjo. Le-tega je nato Tyrion porabil med bitko za King's Landing.
Imho Cersei in Qyburn govorita o starih zalogah wildfireja, ki jih je dal pod celotnim mestom nastaviti Mad King. Te so, kolikor kdorkoli ve, še vedno pod mestom in čakajo dovolj norega norca, da jih zakuri.

razerznak je izjavil:

prav dobra epizoda,
kaj a je treba v vsaki epizodi met neko high scale bitko, tako kot bo v 9 delu al kaj?

BMK za bitke, nova epizoda je bila zanič iz povsem drugih razlogov, ne zato ker ne bi bilo bitk.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: frudi ()

Matevz96 ::

frudi je izjavil:

leiito je izjavil:

Cersei je vedela za wildfire, ki so ga piromancerji izdelovali zanjo. Le-tega je nato Tyrion porabil med bitko za King's Landing.
Imho Cersei in Qyburn govorita o starih zalogah wildfireja, ki jih je dal pod celotnim mestom nastaviti Mad King. Te so, kolikor kdorkoli ve, še vedno pod mestom in čakajo dovolj norega norca, da jih zakuri.

razerznak je izjavil:

prav dobra epizoda,

BMK za bitke, nova epizoda je bila zanič iz povsem drugih razlogov, ne zato ker ne bi bilo bitk.

Sicer ne vem iz kje sklepate, da je govor o wildfire, je pa res, da ga je mesto polno ker je bil namen Aerysa zakuriti mesto vendar mu je Jaimi to preprečil.
#hooldthedoor

Phantomeye ::

Jaz dvomim, da gre za wildfire. Mislim "ptičke" se menda uporablja v druge namene.

leiito ::

Tudi če bi bil wildfire, kaj pa bi z njim? Situacija, vsaj zdi se, terja Cerseine spletkarske talente. Btw, kdo je in line for succession, če se Tommnu kaj zgodi? Margaery?

Drevesce ::

Sem šel po komentarjih še sam pogledat tale trailer in nevem od kod vam občutek, da bo John pa spet umrl in da je v velikih težavah...

Gendry je v vrsti za prestol, če ga kralj legitimizira.:))

John ima veliko manjšo in manj izurjeno vojsko kot Ramsay. Ker so napadalci, so zaradi tega še v slabšem položaju. Lažje se je braniti.
Dany bo vsak čas dobila svojih tisoč ladij in gremo via Westeros. Z morja napadajo Gospodarji, kmalu priplujeta še Yara in Theon in za njima še Euron. Povsem dovolj za prevoz 100.000 ljudi.

oo7 ::

Jaz pa mislim, da bo Jon Snow tokrat nekako zmagal in Ramsay bo preživel. Zadnja epizoda pa bo o White walkerjih naslov je že tak :)

vasquez ::

leiito je izjavil:

Tudi če bi bil wildfire, kaj pa bi z njim? Situacija, vsaj zdi se, terja Cerseine spletkarske talente. Btw, kdo je in line for succession, če se Tommnu kaj zgodi? Margaery?

Naj bi bilo takole (pobral nekje z interneta)
- prestol je od Baratheonov
- Gendry ni priznan, torej odpade
- drugih Baratheonov ni
- potem se gre gledat nazaj po družinskem deblu Baratheonov
- in nekje par rodov nazaj so Lannisterji v sorodu Baratheoni
- glede na trenutno stanje bi bil kralj torej Jaime.

Vprašanje če je res potrebno iti tako daleč nazaj. Lahko obstaja še kdo prej, ki doslej ni bil omenjen.

oo7 ::

Waif, ko je lovila Aryo njena obarzna mimika in tek sem takoj pomislil na T-1000 v filmu Terminator 2 8-)
Waif bi bila odličen ženski model za T-1000

grizl ::

Tole o predčasnem požigu King's Landinga sploh ni za odmet.
V sceni oz. videnju kjer se "mati zmajev" sprehaja po požgani dvorani in si ogleduje strop se mi zdi, da je požar moral izbruhniti precej prej, kot pa je Daenerys prišla v King's Landing. Če bi ji zmaji pomagali osvojiti prestol in bi v bitki požgali mesto bi bilo najbrž vse še zelo sveže...

Gregor5816 ::

A je Mad King požgal mesto, ali ga je Jamie prej ubil?

loucast ::

oo7 je izjavil:

Waif, ko je lovila Aryo njena obarzna mimika in tek sem takoj pomislil na T-1000 v filmu Terminator 2 8-)

Ne samo obrazna mimika.

Master_Yoda ::

ziga1990 je izjavil:

Sicer pa kaj bi Tyrion sploh lahko naredil bolje Meereen je tako ali tako bil že nestabilen ko ga je dobil v roke?

Tocno to - saj ni mogel nic narediti. Tudi Dany ni nic proti ostalim mestom mogla. Pripraviti pa se tudi nima kaj dosti ce pa je imel samo pehoto - Unsullied, ladje pa so jim pozgali.

P.S. Je pa bilo malo slabo ta epizoda narejena - prevec posiljene scene Tyriona ko nazdravlja in se ga naliva. Si prav vedo da bo neko sranje zadaj prislo.

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Eh, spet ena serija brez jošk. A postaja GoT vedno bolj moralen?

Drugače se je pa začelo razpletati. Par zanimiv zaključkov je bilo. Bo še zanimivo v zadnjih delih, mislim pa da je ta Arya scena bolj namenjena 7 sezoni.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

oo7 je izjavil:

Ja isto jst :D

Invictus je izjavil:

Eh, spet ena serija brez jošk. A postaja GoT vedno bolj moralen?

Drugače se je pa začelo razpletati. Par zanimiv zaključkov je bilo. Bo še zanimivo v zadnjih delih, mislim pa da je ta Arya scena bolj namenjena 7 sezoni.

Met joške samo zato, da so je brezveze. Na začetku je bilo veliko golote iz več razlogov. V prvi meri itak zaradi marketinga, drugač pa za oris GOT vesolja.

Itak pa tako ali drugače v tej epizodi ni bilo ravno veliko prostora zanje.

lisaac ::

hja, smo vidl že slabše pa tud velik boljše epizode kokr je bila ta današnja...se pa nekak tolažim da je to zatišje pred nevihto ..oz. zimo =)

A gre še komu Tommen bolj na živce kot pa pokojni Joffrey? ..kok je ta mulc nadležen u amen

lisaac je izjavil:

A gre še komu Tommen bolj na živce kot pa pokojni Joffrey? ..kok je ta mulc nadležen u amen

Ne bo dolgo...spomni se Robba Starka, ko je nehal poslušat mamo in začel mutit po svoje! :D

Ajnstajn` ::

Jaz sem pa prav razočaran nad to sezono.. fileri, filerji in sami filerji, serija ki ima samo 10 delov na sezono, si ne sme privoščiti filerjev, to ni serija z 24 deli na sezono, kjer so filerji normalna stvar.
8 delov je mimo, en del mi je bil zelo dober (mislim da 0604) ostalo pa navaden crap na ravni vseh drugorazrednih serij.
//

Mja...problem serije je v tem, da je postala predvidljiva. Vključiti bi morali več WTF trenutkov. Recimo, da sta Arya in Waif ena oseba.

lisaac ::

@nny je izjavil:

Mja...problem serije je v tem, da je postala predvidljiva. Vključiti bi morali več WTF trenutkov. Recimo, da sta Arya in Waif ena oseba.

bolj simpl...ayra in jon snow umreta :D

Ciklamen ::

Samo nekaj dokler rant-ate, kam je Varys šel? Sem pozabil iz prejšnjih delov kam ga pot pelje.
- End of the Post ->

Matevz96 ::

Ciklamen je izjavil:

Samo nekaj dokler rant-ate, kam je Varys šel? Sem pozabil iz prejšnjih delov kam ga pot pelje.

Saj je povedal, v Westeros, verjetno mu ni všeč kako se stvari tam odvijajo (=Cersei ne more več uničevati kraljestev).
#hooldthedoor

lisaac je izjavil:

hja, smo vidl že slabše pa tud velik boljše epizode kokr je bila ta današnja...se pa nekak tolažim da je to zatišje pred nevihto ..oz. zimo =)

Vprašanje je, kateri kralj je bolj nevaren? Kralj, ki manipulira in ne posluša nikogar ali kralj, ki je manipuliran?

jtothek ::

Torej Arya je zdaj hardcore morilka oziroma no one. Sansa ni mogla dobiti Tullyeve vojske in praktično nič Severne podpore.

Moje osebna spekulacija tedna: V naslednjih dveh epizodah Ramsay ubije vse Starke kar jih je ostalo južno id Zida, potem pa bo Arya naslednji dve sezoni harala s svojo črno listo po Westerosu.

JamesBond ::

oo7 je izjavil:

Jaz isto! Je bila precejšnja podobnost. :)

razerznak ::

jtothek je izjavil:

Torej Arya je zdaj hardcore morilka oziroma no one. Sansa ni mogla dobiti Tullyeve vojske in praktično nič Severne podpore.

Moje osebna spekulacija tedna: V naslednjih dveh epizodah Ramsay ubije vse Starke kar jih je ostalo južno id Zida, potem pa bo Arya naslednji dve sezoni harala s svojo črno listo po Westerosu.

bo pa finger uletu
vesoljec nacist fojb
#trump2016
ups https://www.rt.com/usa/339768-us-marines-aircraft-aging/

PrihajaNodi ::

Točno tako. On ali pa...

Epska poroka bi bila med Waif in Ramseyom...To bi bila prava ljubezen.

Zgodovina sprememb…

Riff ::

pa sj tale 8 epizoda ni bila tako slaba pač tipična za GOT, hound se je pa hitro prebudil

Smrekar1 ::

Gregor5816 je izjavil:

Jamie je najprej ubil sla, ki je šel požgat mesto, takoj zatem pa še Aerysa.

Matevz96 je izjavil:

Sicer to v seriji ni nikjer omenjeno je vsak faceless man nek čas svojega treninga slep (da se nauči uporabljati druge čute), tako da to ne bi smela biti prednost za Aryo.

Nikjer ni rečeno, da Waif je trenirala na ta način. Poleg tega je povsem možno, da je Arya tak način boja zaobvladala precej bolj kot Waif. Nadalje, ta tip treninga je imela precej kasneje kot Waif, znanje je bilo bolj sveže in navsezadnje se je borila v znanem prostoru.

Poleg tega je imela Waif samo nož, Arya pa kratek meč, s katerim je bila tudi kar solidno izurjena.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smrekar1 ()

PrihajaNodi ::

Poleg tega je imela Waif samo nož, Arya pa kratek meč, s katerim je bila tudi kar solidno izurjena.

Pri cemer je Arya komaj hodila, padla z obzidja, notri pa unici nsjboljsega serijskega morilca.

starboi ::

Smrekar1 je izjavil:

Gregor5816 je izjavil:

Jamie je najprej ubil sla, ki je šel požgat mesto, takoj zatem pa še Aerysa.

Matevz96 je izjavil:

Sicer to v seriji ni nikjer omenjeno je vsak faceless man nek čas svojega treninga slep (da se nauči uporabljati druge čute), tako da to ne bi smela biti prednost za Aryo.

Nikjer ni rečeno, da Waif je trenirala na ta način. Poleg tega je povsem možno, da je Arya tak način boja zaobvladala precej bolj kot Waif. Nadalje, ta tip treninga je imela precej kasneje kot Waif, znanje je bilo bolj sveže in navsezadnje se je borila v znanem prostoru.

Se pravi da je bila nekajkrat "zaštihana" v trebuh ni igralo nobene vloge pri vsem skupaj? Ne vem, meni je vse skupaj izpadlo čudno, zadnjih par delov je v meni prebudilo razočaranje. Nekako me njeno preživetje spominja na kakšen kader iz sveta Bollywooda :|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: starboi ()

starboi je izjavil:

Se pravi da je bila nekajkrat "zaštihana" v trebuh ni igralo nobene vloge pri vsem skupaj?

Več kot očitno ji je Waif zadala samo površinske rane, predvsem kožo in podkožje. Rana bo krvavela, ampak vse skupaj je še vedno samo malo hujša praska.

Ne vem, meni je vse skupaj izpadlo čudno, zadnjih par delov je v meni prebudilo razočaranje. Nekako me njeno preživetje spominja na kakšen kader iz sveta Bollywooda :|

Ne rečem, da zadeva ni čudna. Ampak glede na reakcijo Nikogar v templju se mi bolj zdi, da je bila zadeva načrtovana. Waif najbrž nikoli ni bila kos Aryi, on je to vedel in zato jo je porabil za zadnjo stopnjo urjenja.

PrihajaNodi je izjavil:

Pri cemer je Arya komaj hodila, padla z obzidja, notri pa unici nsjboljsega serijskega morilca.

Waif je med tistimi spopadi lahko gledala, Arya ne. Veš kako se je težko boriti slep proti nekomu, ki vidi?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smrekar1 ()

@nny je izjavil:

Eja. Tommen ni ravno cvet inteligence, ampak da bi takole svojim sovražnikom serviral alterantivo je pa vseeno huda. Ne pozabi, da je vsaj pet of osmih sedmih kratljestev praktično nesposobnih mobilizirati kakšne omembe vredne sile in da ga vsaj eno od preostalih treh bi rado mučilo in ubilo.

John ima veliko manjšo in manj izurjeno vojsko kot Ramsay. Ker so napadalci, so zaradi tega še v slabšem položaju. Lažje se je braniti.

Jon, ne John :)

Jonova vojska je predsvem slabše opremljena in manj disciplinirana. Ramsay ima dejansko vojsko, Jon ima predvsem gručo dijvežev, ki so se pripravljeni boriti zanj. Brez izdaje (Manderly?) bo šel na križ.

Master_Yoda je izjavil:

ziga1990 je izjavil:

Tocno to - saj ni mogel nic narediti. Tudi Dany ni nic proti ostalim mestom mogla. Pripraviti pa se tudi nima kaj dosti ce pa je imel samo pehoto - Unsullied, ladje pa so jim pozgali.

P.S. Je pa bilo malo slabo ta epizoda narejena - prevec posiljene scene Tyriona ko nazdravlja in se ga naliva. Si prav vedo da bo neko sranje zadaj prislo.

Mene pa bolj Grey worm in dekle motita, ker se obnašata kot, da bi Tyrion bil vzrok, da so oblegani pozabljata pa, da mu je uspelo vzpostaviti krhko premirje v mestu.

ziga1990 je izjavil:

Mene pa bolj Grey worm in dekle motita, ker se obnašata kot, da bi Tyrion bil vzrok, da so oblegani pozabljata pa, da mu je uspelo vzpostaviti krhko premirje v mestu.

Saj povedo - če Tyrion ne bi naredil premirja bi se morali Dobri gospodarji izkrcati na utrjeno obalo, polno Neumazanih. Vojske sužnjev ne slovijo po visoki kakovosti borcev in motiviranosti za boj, tako da bi bil tak podvig precej težaven.

starboi ::

Ne vem če so bile samo površinske rane, saj jo je nekajkart kar konkretno zabodla in ob tem še obrnila nož, kar pa pomeni, da so bili poškodovani še notranji organi.

Dvomim da bi kdorkoli to preživel in pa naslednji dan že veselo skakal z višine, tekal naokrog in se pretepal, ter uporabljal sabljico. Površno narejena sezona, vsaj po mojem mnenju.

Zmajc ::

Lahko bi vsaj dodali prizor v katerem prikažejo da je imela spodaj kako zaščito, ker z tako brutalnimi ranami res nebi imela šanse.

starboi je izjavil:

Ne vem če so bile samo površinske rane, saj jo je nekajkart kar konkretno zabodla in ob tem še obrnila nož, kar pa pomeni, da so bili poškodovani še notranji organi.

Glede na posledice ran (malo krvavitve in bolečin, drugega nič kaj posebnega) so bile rane predvsem površinske.

Kot pravi Zmajc, lahko bi pokazali, da je pod tuniko nosila utrjeno usnje ali kaj podobnega.

D3m ::

Koliko je bilo rezilo dolgo?
|HP EliteBook|R5 6650U|

^^ tam 9-11cm

D3m ::

No zdaj pa naj smrekar1 vzame nož in si ga vbode v trebuh in malo zavrti.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Smrekar1 ()

Invictus ::

Če imaš preluknjana čreva, rabiš kar fajn kirurga da to zrihta.

Baje je kar svinjsko crkavanje... Počasi te tvoj lastni drek zastruplja...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

SuperVeloce ::

če je počasno crkvanje, pol je itak lahko pila s tistega vodnjaka, po tem ko jo je skalpirala. *Magic*
Drugače jo je pa itak ona igralka s tistim painkillerjem (milk of the poppy?) zdrogirala
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
««
113 / 213
»»