» »

Game of Thrones - serija

Game of Thrones - serija

Temo vidijo: vsi
««
108 / 213
»»

Smrekar1 ::

Zmajc je izjavil:

Zanimivo naključje tudi je tudi da je tako Wall kot Winterfell dal zgraditi Bran the Buider (Brandon Stark). Oseba po kateri so Bran-u dali ime.

Zgradil naj bi tudi Nevihtni konec. Ni pa tako strašno naključje, Starki imajo približno vsako drugo generacijo kakega Brandona.

Mato989 je izjavil:

Ja in ravno tukaj bi zgubla pesem ledu in ognja svoj čar, vsaj zame :) Da bi nek Stark uravnaval vse skozi greenseeing in še vedno bil takšen fail od Westerosa.... Hkrati pa če lahko vse to uravnava, zakaj ni rešil svojih itd... pač če se to zgodi bo res postal ASOIAF iz ene izmed najljubših knjig za mene v eno izmed največjih failov, oz. bom pač primoran brati le prvih 5(6) knjig in tam zaključit :)

To bi bil fail brez primere, ampak dvomim, da bo do tega prišlo.

Okapi je izjavil:

Saj nikomur ni logično, verjetno še scenaristu ne. Logično bi bilo, da bi pobegnila z eno ladjo. Ajde, s parimi. Mogoče bi lahko ostalo floto pri tem požgali, če bi bile ladje tam zasidrane brez posadk. Da je pobegnila cela flota, je pa čisto mimo.

Nekako so morali upravičiti, da bo Sansa naenkrat dobila armado, s katero lahko zavzame Zimišče.

Sicer pa najbrž ni pobegnila cela flota, vidnih je približno 30 ladij.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smrekar1 ()

Zmajc ::

Mato989 je izjavil:

Ja in ravno tukaj bi zgubla pesem ledu in ognja svoj čar, vsaj zame :) Da bi nek Stark uravnaval vse skozi greenseeing in še vedno bil takšen fail od Westerosa.... Hkrati pa če lahko vse to uravnava, zakaj ni rešil svojih itd... pač če se to zgodi bo res postal ASOIAF iz ene izmed najljubših knjig za mene v eno izmed največjih failov, oz. bom pač primoran brati le prvih 5(6) knjig in tam zaključit :)

Mogoče je vse skupaj en ogromen Causal Loop. Poseganje v preteklost je samo povzročilo da se je vse skupaj zgodilo tako kot se je.

jizzer ::

Zmajc je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Mogoče je vse skupaj en ogromen Causal Loop. Poseganje v preteklost je samo povzročilo da se je vse skupaj zgodilo tako kot se je.

V zadnjem cajti je tolko time travel serij da sploh nebi blo čudno :)) Hec na stran, dvomim da je to kar je blo zdaj par postov napisano res, ker ni to GRRM style. Če bi blo to res bi lahko vsi Greenseerji delali zmedo že prej...

Bran ima dosti večjo vlogo kot to, brez njega grendri NE MORA priti do Potičke, da se potem zgodi revolucija.

PrihajaNodi ::

Bran ima dosti večjo vlogo kot to, brez njega grendri NE MORA priti do Potičke, da se potem zgodi revolucija.

Jasno, se prej se pa Zmaji in White Walkeryi potolčejo...

razerznak ::

No zdej veno kako littlefinder potuje

http://9gag.com/gag/aq505BL?ref=mobile....
vesoljec nacist fojb
#trump2016
ups https://www.rt.com/usa/339768-us-marines-aircraft-aging/

oo7 ::

razerznak je izjavil:

No zdej veno kako littlefinder potuje

http://9gag.com/gag/aq505BL?ref=mobile....

Ta pa je napreden :)

SuperVeloce ::

looks fake :)
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

jest10 ::

Malo off... Kakšna zalega je pa na drugem kontinentu, da so tudi tam zgradili zid? (kdor ne ve kerega mislim, naj si pogleda zemljevid)

Jst ::

GRRM pomoje na polno brainstorma, kako končati zgodbo, ker se je sam ujel v dinamiko, ki vleče zgodbo/serijo. Že od začetka se pi*darije dogajajo samo zaradi maščevanja. V seriji sicer ni toliko prikazano, ampak dežela Westeros je v gnilem stanju, ker vedno nekdo nekoga maščuje. Navadni prebivalci so izmučeni in siti vsega. To se vleče že od prve knjige in prve sezone, čeprav v seriji ni toliko očitno. To bi lahko bolje prikazali z Brianne, tako kot v knjigi - niti ne bi vzelo preveč časa. To z Dornijo je popolnoma nepotrebno in bi lahko izpustili.

Kakšen razplet bomo videli/brali, pomoje še sam GRRM ne ve.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

PrihajaNodi ::

Jasno da se ve, no so trdne teorije po spletu kdo bo zmagovalec. Pač pek in outsider.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Smrekar1 ()

Matevz96 ::

jest10 je izjavil:

Malo off... Kakšna zalega je pa na drugem kontinentu, da so tudi tam zgradili zid? (kdor ne ve kerega mislim, naj si pogleda zemljevid)

kater zid? misliš tole: http://awoiaf.westeros.org/index.php/Fi...
#hooldthedoor

Game of Thrones Producers Apologize for Hodor

Gregor P ::

Jst je izjavil:

Njabrž mu je to bilo jasno še preden je sploh začel pisati (prvo) knjigo8-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Jst je izjavil:

Je že povedal kakšen bo: sladko-grenak. Konec ni težaven, težavna je pot do tja.

Drugi odgovor je bil sicer: "Kateri del fraze Valar Morghulis vam moram podrobneje obrazložiti?", ampak mislim da je bilo to zato, ker so ga preveč gnjavili.

cebelar123 ::

Eno vprašanje glede Jon Snowa. Tudi če "hudobni Bran" vidi čigav sin je Jon Snow kako to koristi Jon Snowu?
Saj v bistvu ni nobene priče da bi potrdila da je Tagaryan, baba vidla baba rekla nebi smelo delovati.
To da je Tagaryan je predvidevanje, da nebo kdo pisal da je SPOILER.

Zgodovina sprememb…

Kurzweil ::

Ta teorija, da ima Bran vse pod kontrolo je smešna že pri dejstvu, da bi dal svojem fotru odbit glavo.

Ne gre se za to da ima vse pod kontrolo to itak ni možno. Gre se za to da skuša posegat v preteklost in preko "šepetanja" spreminjat zgodoviske dogodke, kar v končni fazi samo povzroči da se zadeve odvijejo točno tako kot so se.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zmajc ()

Mato989 ::

cebelar123 je izjavil:

Eno vprašanje glede Jon Snowa. Tudi če "hudobni Bran" vidi čigav sin je Jon Snow kako to koristi Jon Snowu?
Saj v bistvu ni nobene priče da bi potrdila da je Tagaryan, baba vidla baba rekla nebi smelo delovati.
To da je Tagaryan je predvidevanje, da nebo kdo pisal da je SPOILER.

Dovolj je da to verjame, da je res, Jon Snow :) Sicer pa je živ še Howland Reed.

MadMicka ::

Če je Jon Snow res Targaryen, bo lahko tako kot Daenerys stopil v ogenj in preživel.

D3m ::

Saj veš, da pa bratec od Daenerys ni preživel. :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

Nikec3 ::

D3m je izjavil:

A niso brata zalili z zlatom? Zlato ni ogenj.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Mato989 ::

Nikec3 je izjavil:

D3m je izjavil:

A niso brata zalili z zlatom? Zlato ni ogenj.

Sicer ni glih immune to fire, bolj je kolko vem immune na heat, sicer pa Daenerys in ta immune to fire bi naj bil "enkratni" dogodek (ponovljen nekajkrat!)....

Kot pravim živ je še Howland Reed...

cebelar123 je izjavil:

Pod Zimiščem je grobnica, v kateri počivajo vsi nekdanji vladarji severa in Lyanna Stark. Je morda v njeni grobnici kaj skritega, kar lahko pomaga?

Recimo Rhegarjeva harfa in oporoka?

Smrekar1 je izjavil:

cebelar123 je izjavil:

Pod Zimiščem je grobnica, v kateri počivajo vsi nekdanji vladarji severa in Lyanna Stark. Je morda v njeni grobnici kaj skritega, kar lahko pomaga?

Recimo Rhegarjeva harfa in oporoka?

Po mojem v trenutku, ko zajezdi zmaja, vsi točno vedo kam spada8-)

Lahko bi se v seriji pojavil še kakšen Ice dragon :)

Ice dragons are said to roam the Shivering Sea and the White Waste. Reportedly, they are far larger than the dragons of Valyria. Ice dragons are said to be made of living ice, with eyes of pale blue crystal, vast translucent wings, and breath of cold.

Night King na ledenem zmaju vs Kalisi na svojem zmaju tako bi moralo biti :)

martincek1 ::

Itak, ledeni zmaji bodo šli pa vmes še v Qarth, da se malo posončijo.

Upam, da Starkovi potlej dobijo Godzillo, Greyjoy pa Krakena.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Sarkozy ::

Gregor P je izjavil:

Po mojem v trenutku, ko zajezdi zmaja, vsi točno vedo kam spada8-)

haha
točno tako
Tyrion se je že spoprijateljil z zmaji
še Jon zajaha enega, pa speče na raznju one WW-se ;)
Ils sont fous ces Slovenes!

@nny ::

Jon Snow ni imun na ogenj. Tu si je opekel taco!
'For most of history, Anonymous was a woman.' Virginia Woolf

@nny je izjavil:

Mogoče zato, ker ni čistokrvni kot Kalisi?

martincek1 ::

:))

Had one job ...

Had one job ...

8-)

PredatorX ::

@nny je izjavil:

Kdo pa pravi, da mora biti...?

Jst ::

Ta "hold the door" / "hodor" meme mi je bil na začetku smešen, sedaj mi pa postaja že prav tečen...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

JamesBond ::

Meni je bil zadnji del prav beden. Zagabil mi je serijo, ki mi je bila do zdaj topshit. Niti nove knjige se več ne veselim. Tale time travel drek mi je totalno brezvezen. Pa ona scena z Euronom je resno weak, kot tudi sam Euron. Ne vem zakaj so sami pozitivni odzivi.

JamesBond je izjavil:

Meni je bil zadnji del prav beden. Zagabil mi je serijo, ki mi je bila do zdaj topshit. Niti nove knjige se več ne veselim. Tale time travel drek mi je totalno brezvezen.

Spoiler: tole se ti pojavi že v 5. knjigi. Za tale drevesa (Weirtree) čas ne obstaja, zato tudi nikoli ne zgnijejo. Vsekakor bi bilo za serijo katastrofalno, če bi Bran deloval na vse. Se mi pa zdi, da nabijači tu vseeno krepko pretiravajo. Te vizije bodo pomembne zato, da bo Bran ugotovil kaj mora narediti, ne ker bi lahko ne vem kaj naredil.

Zgodovina sprememb…

Smrekar1 je izjavil:

Te vizije bodo pomembne zato, da bo Bran ugotovil kaj mora narediti, ne ker bi lahko ne vem kaj naredil.

Če Ban ne more ne vem kaj narediti zakaj bi bilo pomebno da karkoli zve? Sam sebi nasprotuješ. :D

Zmajc je izjavil:

Če Ban ne more ne vem kaj narediti

V viziji ne more narediti ne vem kaj. Izven vizije lahko naredi kar pač lahko naredi pohabljen najstnik s pravim priimkom.

JamesBond ::

Smrekar1 je izjavil:

JamesBond je izjavil:

Meni je bil zadnji del prav beden. Zagabil mi je serijo, ki mi je bila do zdaj topshit. Niti nove knjige se več ne veselim. Tale time travel drek mi je totalno brezvezen.

Spoiler: tole se ti pojavi že v 5. knjigi. Za tale drevesa (Weirtree) čas ne obstaja, zato tudi nikoli ne zgnijejo. Vsekakor bi bilo za serijo katastrofalno, če bi Bran deloval na vse. Se mi pa zdi, da nabijači tu vseeno krepko pretiravajo. Te vizije bodo pomembne zato, da bo Bran ugotovil kaj mora narediti, ne ker bi lahko ne vem kaj naredil.

Tega glede dreves sploh nisem registriral, ali pa sem pozabil. Upam, da bo res tako, da mu bojo vizije primarno služile kot vir informacij in je bilo tole s Hodorjem bolj izjema.

JamesBond je izjavil:

Tega glede dreves sploh nisem registriral, ali pa sem pozabil. Upam, da bo res tako, da mu bojo vizije primarno služile kot vir informacij in je bilo tole s Hodorjem bolj izjema.

V knjigi je Hodorju ime Walder, ne William. Razlika ni povsem trivialna, saj je Walder tudi ime osebku, ki je izdal Robba. Obstaja od nič različna verjetnost, da je izvor imena Hodor v knjigi tudi drugačen.

Meni se je sicer zadeva zdela super, pod pogojem, da ostane taka manipulacija s preteklostjo redkost. Strinjam se, da bi bilo za serijo katastrofalno, če bi to bila manipulacija s preteklostjo odločilna.

lisaac ::

Kako bo pa Bran sploh pobegnil pred WW-ji?
Hodor res da jih je zadržal, ampak ne prav za dolgo..skriti se pa tud ne more več ker so ga "cahnali" v viziji..

Sicer pa, kje pa je sploh zmaj od Khealisi? mam filing da se bi znal vmešat tle (le glasno razmišljam)..tisti zraven Brana se pa pomojem v naslednji epizodi nič dobrega ne piše (beri: smrt)

|HP EliteBook|R5 6650U|

lisaac je izjavil:

Hodor res da jih je zadržal, ampak ne prav za dolgo..skriti se pa tud ne more več ker so ga "cahnali" v viziji..

Sam vidim tri solidne scenarije, ki bi ga lahko rešili: Benjen Stark, Mrzlorok, Balerion.

Zgodovina sprememb…

lisaac je izjavil:

Sicer pa, kje pa je sploh zmaj od Khealisi? mam filing da se bi znal vmešat tle (le glasno razmišljam)..tisti zraven Brana se pa pomojem v naslednji epizodi nič dobrega ne piše (beri: smrt)

Potencialni spoiler, predvsem teorija:

Sicer nisem bral knjig po episode previewu je moje predvidevanje da jih reši Benjen, ki še zdaj nevemo kaj se je zgodilo z njim. Pomoje je postal kakšen Coldhand, bralci knjig jih bodo poznali, jaz sem o njih bral na Westeros wiki. Na previewu se vidi da pride nekdo na konju, in ustreza opisu.

jizzer je izjavil:

Sicer nisem bral knjig po episode previewu je moje predvidevanje da jih reši Benjen, ki še zdaj nevemo kaj se je zgodilo z njim. Pomoje je postal kakšen Coldhand, bralci knjig jih bodo poznali, jaz sem o njih bral na Westeros wiki. Na previewu se vidi da pride nekdo na konju, in ustreza opisu.

Benjen je prevečkrat omenjen, da ne bi nekje postal pomemben. Kdaj, če ne zdaj? :)

Verjetno bodo kar združili Mrzloroka z Benjenom v en lik. Meni se bi zdela dobra odločitev.

Mrzlorok ni spoiler, ker se v seriji ne pojavlja.

Jebote "Mrzlorok" :)):))

Mah drugače je kregarija zaradi teh nepotrebnih informacij. Just being good guy here :D

jizzer je izjavil:

Jebote "Mrzlorok" :)):))

Ej, od Grozdnjave naprej ni noben prevod preslab :D

Mah drugače je kregarija zaradi teh nepotrebnih informacij. Just being good guy here :D

Saj sam ugibamo :) V najhujšem primeru je nekdo zdaj izvedel, da lahko pride nekdo tretji, ki do sedaj še ni nastopal :)

FTad ::

Smrekar1 je izjavil:

jizzer je izjavil:

Benjen je prevečkrat omenjen, da ne bi nekje postal pomemben. Kdaj, če ne zdaj? :)

Verjetno bodo kar združili Mrzloroka z Benjenom v en lik. Meni se bi zdela dobra odločitev.

Mrzlorok ni spoiler, ker se v seriji ne pojavlja.

Fan teorija je, da je bil Benjen tudi markiran, kot Bran in se zato ni vrnil na zid, saj bi to pomenilo, da bi lahko WW-ji prisli preko, kot so v prejsnji epizodi lahko sli preko tistega ognja, ki so ga zanetile "children of the forrest", zato je ostal na drugi strani.

Po drugi strani, pa je ta teorija malce sibka, saj bi pomenilo, da bi lahko ww-ji nasli Benjena kot Brana in jim ne bi mogel dolgo bezat/se jim skrivat.

FTad je izjavil:

Fan teorija je, da je bil Benjen tudi markiran, kot Bran in se zato ni vrnil na zid, saj bi to pomenilo, da bi lahko WW-ji prisli preko, kot so v prejsnji epizodi lahko sli preko tistega ognja, ki so ga zanetile "children of the forrest", zato je ostal na drugi strani.

Hm ja, zanimiva in vsekakor dobra varianta, ki zelo sodi notri.

Po drugi strani, pa je ta teorija malce sibka, saj bi pomenilo, da bi lahko ww-ji nasli Benjena kot Brana in jim ne bi mogel dolgo bezat/se jim skrivat.

Zakaj? Glede na to kako hitro so WWji prišli do jame se jim nikoli ni skrival v smislu da niso vedeli kje je. Vseskozi so točno vedeli kam morajo iti, ampak niso mogli priti zraven.

Bonus teorije: povsem razloži kako in zakaj je Bran pobegnil.

Zgodovina sprememb…

D3m je izjavil:

To ja :D
««
108 / 213
»»