» »

Game of Thrones - serija

Game of Thrones - serija

Temo vidijo: vsi
««
24 / 213
»»

Keyser Soze ::

oo7 je izjavil:

Sam je imel Theon dober govor potem pa samo okol kepe:)).

Se mi dejansko smili revež. Tako zagnan, pa tako jebeno naiven. Tip zmaga v "nategih na suho".
OM, F, G!

pickle_rick ::

S Theonom je bila zakon scena ja.:D So pa Lannisterji zelo grdo odjebali Impa, a imam občutek, da jim bo že vrnil.>:D

oo7 ::

Zdaj pa eno leto čakanja.Ko bi se dobre nadaljevanke malo zgledovale po Santi Barbari,ki je imela čez 2000 epizod;).

Gladi ::

medenko je izjavil:

Kaj je fora teh zombijev?

Heh, zombije imenujejo tud white wallkers, Them etc. O njih je znano da v zimi naredijo nekakšen rusha in pobijejo vse kar je prede njimi, zato je tudi postavljen zid... saj se mi zdi. Sej v prvi sezoni okrogli prijatelj jon snowa ob odkritju zombi trupla upa da imajo dovolj visok zid. Jih pa že precej časa ni blo spregledat v 'civiliziranem' delu sveta in pač se o njih govori kot v pravljicah, razen v nočni straži.

oo7 ::

Nič nebi imel proti če teli zombiji pojedo par Lanisterjev;).

black ice ::

Kaj za vraga je bilo tole z Jaqenom? Kako to, da je "faceless"? Nič mi ni jasno.

imagodei ::

Po ogledu zadnjega dela v 2. sezoni, ostaja grenak priokus. Celotna 1. sezona je imela nek poseben appeal, zgodba se je prodajala, storytelling je bil izvrsten, drama stalno prisotna. Druga sezona je medla, naracija šepa, cel kup je nekih nepotrebnih fillerjev, ki h kvaliteti zgodbe sploh ne pripomorejo, karakterji so bili predstavljeni zelo plehko in enostransko.

Skratka, jasno je, kam je krenila serija. Tako kot je bilo zastavljeno s proračunom, jim je seveda tudi uspelo: narediti povprečno pravljico. Če jo kdo želi kovati v nebo - naj jo. Kar se mene tiče, je nadaljevanjka (p)ostala samo še zanimivost, ki ima podobno zgodbo kot neka serija knjig, ki sem jo bral.

Splošna ocena zadnjega dela: spet kar nekaj nepotrebnih fillerjev in neverodostojnih pripetljajev. Čeprav se zgodba bralcem knjige zdi v najboljšem primeru kot en zelo površen povzetek, so jo uspeli solidno pripeljati do konca. Se pa, spričo grobe obnove, poraja mnogo vprašanj (verjamem, da bomo dobili odgovore v 3. sezoni, ampak problem je v tem, da se zgodba precej razlikuje od tiste iz knjige in vsaj ta trenutek se zdi zelo neverodostojna). Daenerysin obisk pri Warlockih je bil blazno neprepričljiv - A to so nevarni čarovniki, ki so pobili Trinajstere... Kar nekaj. Kako in zakaj je Sam Tarly očitno preživel srečanje z zombiji? Beh! No, če ne bi bral zgodbe, bi bil verjetno zmerno zadovoljen s sezono in razpletom.

Glede cele sezone pa izpostavljam naslednje:
- zgodba 2. knjige je preobsežna za 10 epizod. Ne vem s čim je serija zapravila cca 80M USD v teh desetih delih, kje so bile ovire, da bi se planiralo npr. 15 delov in/ali, kje so bile ovire, da bi seriji povečali budget.
- zgodba divergira od tiste iz knjige in razvija neko ločeno realnost. Posledično:
--- podajanje zgodbe močno šepa. Poudarja se dogodke, ki niso bistveni, na škodo pomembnih; večplastnost glavnih oseb je izgubljena. Težko je ugotoviti, ali dogodki v drugi sezoni trajajo zgolj nekaj tednov, ali morda nekaj mesecev.
--- večji del pomembnega dogajanja, ki knjige Song od Ice and Fire nedvomno postavlja v fantazijski svet, je bil v seriji gladko prezrt.


Če se dotaknem še nečesa drugega, kar bi se morda lahko spraševali nekateri gledalci, ki se ne zadovoljijo samo z redkimi CGI prizori zmajčkov in direwolfov: V prvi sezoni smo videli, da je Bran sanjal "nekakšno vrano". Kaj je s tem? V drugi sezoni je zelo pozoren gledalec lahko opazil nekaj prizorov, posnetih skozi oči Branovega Direwolfa Summerja. Kaj je bila poanta tega?
- Hoc est qui sumus -

zee ::

V prvi sezoni smo videli, da je Bran sanjal "nekakšno vrano". Kaj je s tem? V drugi sezoni je zelo pozoren gledalec lahko opazil nekaj prizorov, posnetih skozi oči Branovega Direwolfa Summerja. Kaj je bila poanta tega?


PReberi knjigo. Karkoli drugega bi bil spoiler. Hint: There's more to Bran than meets the eye. :)
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

imagodei ::

Ti pa preberi cel moj sestavek ;) Je bistveno krajši, kot knjiga, pa če iz njega ni razvidno, da sem knjigo(e) prebral, pa res ne vem.

Skratka - my point exactly. Serija ni uspela ekvivalentno knjigi posredovati ene dokaj pomembne stvari.

Uporabnik Azgard je nekaj dni nazaj lepo povedal: ni problem v tem, da serija kaj spusti, priredi ali združi par oseb v eno. Pomembno je, da na platno preneseš vzdušje, tematiko, bistvo. To pa drugi sezoni nekako ni uspelo. Ravno tole z Branom je ena taka reč. Dogajanje za Zidom je podobna reč - nikjer niti omembe Orella, vargov in Jonovih sanj.

Dogajanje okoli Daenerys, sploh pa tole z Warlocki, je tudi zelo površno prikazano. Impu, čeprav je imel vseeno kar nekaj minutaže, se glede na osebo iz knjige ravno tako godi krivica. Celote njegovega občutka za politiko sploh ni zaznati. Melisandra in njen vpliv na oz. odnos s Stanisom se je na začetku razplamtel, potem pa popolnoma zbledel, vse do zadnje epizode, kjer so nekako prisiljeno želeli prikazat, da še nista rekla zadnje besede.

Da ne nalagam, sem bil več kot plodovit v svojih komentarjih: prva sezona so bile za bralce knjige prave mokre sanje. Po začetnih visokih pričakovanjih, ki sem jih imel od druge sezone, sem resno razočaran nad HBO-jevo realizacijo.

(Res pa je, da so se režiserji v 2. sezoni popolnoma zamenjali - ne pa tudi scenaristi, še manj producenti.)
- Hoc est qui sumus -

zee ::

Ti pa preberi cel moj sestavek Je bistveno krajši, kot knjiga, pa če iz njega ni razvidno, da sem knjigo(e) prebral, pa res ne vem.


Se opravicujem. Zgodnja ura dela svoje.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Keyser Soze ::

Ma, nehajte že enkrat onanirat na tole knjižno predlogo in kaj je serija obljubljala v prvem delu kaj pa v drugem. Džizs, ko eni froci, ki probajo liziko pa nočejo več jest ovsenih kosmičev z mlekom, ker so zanič in kot taki sigurno niso primerni za prehrano. Bi rajši liziko, boljši filing, bolj polnovreden obrok.

Kakšni fillerji? Če se samo obregnem ob Arryo in Tywinna. Kakšen filler? Ker smo spremljali odnos med njima, ki je vsekakor bil zanimiv? Na eni strani naivno, mlado dekletce, na drugi strani pretkan, v bitkah kaljen strateg. Če še ni bilo epiloga tega odnosa, še ne pomeni, da ga ne more bit.

Isto je z drugimi fillerji. Če vi ne vidite poante v teh dogodkih, ne potem omejitev pripisovat seriji. Ni v njej problem.

Kar se tiče pa Daenerys in zmajev. Zopet vaš limit, če imate v glavi presumpcijo nadmoči čarovnika nad zmaji. Kje piše, da je Pyat poznavalec zmajev, da mora pričakovat, da zmaji ne zapadejo pod njegovo magijo, da že znajo bruhat ogenj? Njegova napaka, ker je podcenjeval zmaje in Daenerys ter se zanašal na moč magije. Ni pa nikjer rečeno, da je to njegov konec. Glede na svet v katerem se to dogaja se ne bi čudil, če ga zopet srečamo (šur, sedaj bo zopet pametno priletel nekdo, ki je bral knjigo in me hitro poopravil, češ da to pa ni mogoče).

Bi rekel, da ste res bolj plodoviti pri podajajnju komentarjev, kot pa pri ogledu serije. Ne razumem teh omejitev pri interpretaciji dogodkov. ;((
OM, F, G!

Lonsarg ::

Torej je tebi 2. sezona dejansko na istem nivoju kot prva?

imagodei ::

Keyser Soze je izjavil:

Džizs, ko eni froci, ki probajo liziko pa nočejo več jest ovsenih kosmičev z mlekom, ker so zanič in kot taki sigurno niso primerni za prehrano. Bi rajši liziko, boljši filing, bolj polnovreden obrok.

V bistvu je ravno kontra. Serija je postala instant obrok za tiste, ki se jim ne da brat knjige in se zadovoljijo s približnim povzetkom. Knjiga je polnovredni obrok. V resnici nič novega tukaj, tako je že od kar delajo ekranizacije knjižnih predlog. Razlika tukaj je zgolj ta, da v prvi sezoni iskreno rečeno niti največji nasprotniki ekranizacije niso mogli seriji očitat kakšnega "posilstva".

Keyser Soze je izjavil:

Kakšni fillerji? Če se samo obregnem ob Arryo in Tywinna. Kakšen filler? Ker smo spremljali odnos med njima, ki je vsekakor bil zanimiv? Na eni strani naivno, mlado dekletce, na drugi strani pretkan, v bitkah kaljen strateg. Če še ni bilo epiloga tega odnosa, še ne pomeni, da ga ne more bit.

Heh, težko debatiram o takšnih rečeh, ne da bi pri se pri tem po nerodnem zapletel v kak spoiler. Če serija želi ostati verna originalu in si ne izmišljat alternativne realnosti, potem je pač omejena na zgodbo iz knjige. Kot je dejal Azgard, vprašanje je, ali ekranizacija prenese isti filing, vzdušje, bistvo, pri čemer seveda poskuša čim manj odstopati od originala. Seveda bi kaj takega opazil samo nekdo, ki je poleg ogleda serije bral tudi knjigo. Tywinn-Arya odnos je v tem pogledu čisto off in ne doprinese k ničemur. V knjigi se je nekaj remotely podobnega sicer dogajalo, vendar je bila vsebina in tudi končni rezultat drugačen. Skratka, seriji konkretno tole v Harrenhallu ni ravno uspelo prikazati v duhu knjige.

Keyser Soze je izjavil:

Isto je z drugimi fillerji. Če vi ne vidite poante v teh dogodkih, ne potem omejitev pripisovat seriji. Ni v njej problem.

Če gledaš filmsko verzijo Čarovnika iz Oza, potem nekako ni poante, da Strašilo in Leva združiš v eno osebo, ki rada zahaja v pube in se napije do nezavesti in se potem, namesto na Levovo strahopetnost osredotočaš na pitje hektolitrov piva. To ni več Čarovnik iz Oza in niti ne posreduje enake izkušnje, sporočila, vzdušja.

No, jasno, če nisi bral knjige, bi se ti takšna zgodba nemara zdela OK.

Keyser Soze je izjavil:

Kar se tiče pa Daenerys in zmajev. Zopet vaš limit, če imate v glavi presumpcijo nadmoči čarovnika nad zmaji. Kje piše, da je Pyat poznavalec zmajev, da mora pričakovat, da zmaji ne zapadejo pod njegovo magijo, da že znajo bruhat ogenj? Njegova napaka, ker je podcenjeval zmaje in Daenerys ter se zanašal na moč magije.

Tale tvoja razlaga ne pije vode. Pyat je skupaj s Xarom poklal preostale Trinajstere kot pujske, Dany pa je imel vklenjeno v verige, pa mu ni uspelo končati zadeve. Scena kot iz kake Holywoodske klasične akcije, kjer glavni zlobec toliko časa pojasnjuje ujetemu junaku zgodbe, kako ga bo ubil, da se slednji uspe odvezati, razorožiti zlobca in se rešiti iz popolnoma brezizhodne situacije.
- Hoc est qui sumus -

garamond ::

imagodei je izjavil:


Če se dotaknem še nečesa drugega, kar bi se morda lahko spraševali nekateri gledalci, ki se ne zadovoljijo samo z redkimi CGI prizori zmajčkov in direwolfov: V prvi sezoni smo videli, da je Bran sanjal "nekakšno vrano". Kaj je s tem? V drugi sezoni je zelo pozoren gledalec lahko opazil nekaj prizorov, posnetih skozi oči Branovega Direwolfa Summerja. Kaj je bila poanta tega?

Jaz nisem prebral knjige pa tudi zelo pozoren gledalec nisem, samo to mi je pa res vzbudilo zanimanje. Dejansko sem šel prebrat opis Brana in to je tudi edini spoiler iz knjig, ki ga poznam. Lahko, da bo še zanimivo, mislim, mora biti, drugače so nesmiselno uporabili te prizore.

Keyser Soze ::

Ostalega ne bom komentiral, ker ne bova prišla skozi. Kot sem povedal. Vaša fiksacija s knjigo je neizmerno in kot takšna tudi edina prava resnica. Nima smisla, dokler ne boste gledali serije kot samostojnega dela. Kar dejansko je, glede na to da celo avtor knjige odstopa od knjižne predloge.

Kar se tiče pa tegale:

imagodei je izjavil:

Tale tvoja razlaga ne pije vode. Pyat je skupaj s Xarom poklal preostale Trinajstere kot pujske, Dany pa je imel vklenjeno v verige, pa mu ni uspelo končati zadeve. Scena kot iz kake Holywoodske klasične akcije, kjer glavni zlobec toliko časa pojasnjuje ujetemu junaku zgodbe, kako ga bo ubil, da se slednji uspe odvezati, razorožiti zlobca in se rešiti iz popolnoma brezizhodne situacije.

Pyatov namen ni bil dokončat zadeve. Pyatov namen je bil obdržati status quo. Pri čemer se je na žalost precej zajeb, ker ni upošteval tega, da so lahko zmaji way over his head s svojo najstniško močjo. Sploh ko so združeni s svojo "materjo". Nekako lepo prikazana situacija da so zmaji brez Daenerys vredni piškavega oreha, dočim pod njeno komando, praktično nepremagljivi oz. jim tudi magija ne more prav veliko škodovati.

P.S.: In sedaj zopet čakanje, da nekdo s sveto resnico, povzeto po knjigi seveda, totalno zreducira moje razmišljanje. Ehhh...

P.P.S.: Se bom še jaz kmalu strinjal z Lionom, da get the fu*** s to knjigo ven. Ker samo mešate drek tam kjer ni potrebe.
OM, F, G!

gzibret ::

Lepo prosim, da se držite teme. Naslov teme pove vse: Game of Thrones - serija. Bistveni del naslova je odebeljen.

Na ne bo zmede in nepotrebne jeze in nervoze.... Hvala.
Vse je za neki dobr!

imagodei ::

Lonsarg je izjavil:

Torej je tebi 2. sezona dejansko na istem nivoju kot prva?

Hm... Tudi če pozabim, da sem bral knjige, se mi samo podajanje zgodbe ne zdi na istem nivoju, kot v 1. sezoni. Kot že nekajkrat omenjeno, je 1. sezona kljub pomanjkanju akcije znala posredovati toliko drame, začinjene z ravno pravšnjim številom akcijskih elementov in začinjenih prizorov (takoj na začetku Eddard obglavi prebežnika iz Nočne straže; Gregor Clegane obglavi svojega konja na turnirju; Khal Drogo "okrona" Viserysa, itd.), da je gledalcu prodajala verjetno zgodbo (v okviru Song of Ice and Fire Universa) in nas uspela ves čas držat na trnih. Zgodba je odstopala še manj, kot bi bili glede na izkušnje pripravljeni odpustiti in je korektno posredovala vzdušje iz knjige.

Druga sezona je absolutno prekratka za korektni prikaz zgodbe, kaj šele vzdušja iz 2. knjige. To se opazi, pa nima veze, ali si pred tem bral knjigo ali ne. Ustvarjalci so izbirali cenejše variante in zato mestoma ustvarili zgodbo, ki bistveno manj pije vodo, kot tista iz knjige.

Moje mnenje je, da so to deloma storili tudi zaradi minutaže (oz. zneska), ki so jo zahtevali nekateri igralci v seriji. Predvidevam, da Lena Headley (Cersei) pač lahko zahteva malo višje plačilo in minutažo, kot pa Isaac Hempstead-Wright (Bran Stark) in da so se ustvarjalci pač raje odločili pokazati več Charles Dancea (Tywin Lannister) na škodo nekaterih "manjših vlog", kot npr. Bryden Tully, Roose Bolton, Vargo Hoat, Amory Lorch, Tickler...

Ni mi pa jasno, zakaj potemtakem vpletati Lady Taliso in romanco med njo in Robbom, ki seriji samo krade čas.
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

Keyser Soze je izjavil:

Nima smisla, dokler ne boste gledali serije kot samostojnega dela. Kar dejansko je, glede na to da celo avtor knjige odstopa od knjižne predloge.

Manjše ali večje primerjave s knjigo so neobhodne, tako kot pri vseh filmskih delih, ki temeljijo na literarnem delu. Serija, ki želi podajat isto zgodbo kot je v knjigah, pač ne more biti samostojno delo, kar vedo tudi ustvarjalci serije, saj so G.R.R. Martinu za pravice plačali zajetno vsoto. Če bi bilo delo samostojno, originalno, pač ne bi plačevali.

Martin odstopa s samo zgodbo (scenarij) tam, kjer je to minimalno pomembno. Če se bitka na vodi ni odvila do pičice enako kot v knjigi, je sekundarnega pomena. Mene v 9. delu to še najmanj moti. Ekranizacija pa pač ni njegova reč.

Keyser Soze je izjavil:

Pyatov namen ni bil dokončat zadeve. Pyatov namen je bil obdržati status quo.

Pyatov namen (in to ni noben spoiler, pač pa zdrava pamet) je bil prilastiti si zmaje. Zato jih je očitno ukradel in konspiriral s Xarom proti Dany. Xaro je že jasno pokazal, da si želi preko poroke priti do zmajev in (ultimativno) do še večje oblasti, nemara kot kralj Westrosa.

Če se postavim v njune čevlje (Xaro + Pyat), potem je najlažje priti do zmajev z umorom Daenerys, ki pa je stalno zaščitena. Oz., tukaj je spet šibka točka priredbe v seriji: zmaje očitno že imajo; v čem jih je problem pretihotapiti iz mesta; ali pa v ogromnem mestu skriti tako, da jih Dany niti v 10. letih ne bi našla? Kje je problem Xarotu zastrupiti vodo ter pobiti celotno Daenerysino spremstvo?

Status quo? Bejž no, ne kupim. Pretkani čarovnik in očitno uspešni trgovec/politik, ki je iz nič uspel prilesti do executive funkcije, skupaj nista dovolj pretkana, da bi izigrala najstnico?!

Keyser Soze je izjavil:

P.S.: In sedaj zopet čakanje, da nekdo s sveto resnico, povzeto po knjigi seveda, totalno zreducira moje razmišljanje. Ehhh...

Zato da skritiziram določene dele zgodbe, ne rabim nobene knjige. Zgoraj opisan zaplet pač suxx, tako ali drugače. Če pa se tebi to zdi nek hud in verjeten zaplet, potem pa pač nisi preveč zahteven, no. ;)
- Hoc est qui sumus -

Magic1 ::

Ta del z zmaji je bil še najmanj problematičen po mojem mnenju.
Sej je Pyat v vsakem prizoru do zdaj omenil, da jo zmaji potrebujejo. Torej umor ali beg odpadeta. Plan je, da jo zasužni in s tem dobi zmaje, ki se lahko na polno razvijajo. Vse lepo in prav, samo se je uštel, koliko so trije majhni zmaji že lahko močni. Glede na to, da ni zmajev že zelo dolgo naokoli, je to tudi težko vedel.
Magic

imagodei ::

> "Sej je Pyat v vsakem prizoru do zdaj omenil, da jo zmaji potrebujejo. Torej umor ali beg odpadeta. Plan je, da jo zasužni in s tem dobi zmaje, ki se lahko na polno razvijajo."

To je lahko tudi double play. S prevaro dobit zaupanje. Pa četudi je mislil resno (Zdaj sem se celo spomnil, da je tik preden so ga zakurili, Daenerys povedal, da so zmaji močnejši, kadar je ona poleg) - od kod zaboga potem pamet, da jih postaviš v isto sobo? Pač, rabiš nek leverage, vedno, ane?

Poleg tega - zmaji zrastejo. Če jih imaš na špagici in zasužnjeno njihovo mamico, ogromno tvegaš - enkrat se bo enemu snelo, pa ti bo odgriznil glavo, ali pa te bo prižgal kot šibico. Če naj bi kupil idejo, da bodo imeli Daenerys za vekomaj zasužnjeno, potem The Undying Ones zgledajo kot ena tolpa rokohitrecev, ne pa starih, pretkanih Warlockov.
- Hoc est qui sumus -

Magic1 ::

No risk, no gain. Kot sem zasledil, so omenili, da se z zmajevo močjo tudi njihova magičnost poveča. Pri vsakem pionirstvu je tako, risky stuff. Bomo že kako, drugač ne gre. Ko bi Daenerys odplula, je njihova priložnost zamujena. Tako, da so nekaj morali naredit. Videl se pa je, da ne misli ostat.
Kot sem že rekel, še najmanj problematičen del.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

Okapi ::

potem je najlažje priti do zmajev z umorom Daenerys, ki pa je stalno zaščitena
??? Čuvata jo pa dva ali trije. Večino spremstva so itak pobili, ko so ukradli zmajčke, v čem bi bil problem ubiti še njo. Sploh čarovnikom. Očitno so jo hoteli imeti živo uklenjeno tam v onem stolpu, ampak so se malo zajebali.>:D

Vse lepo in prav, samo se je uštel, koliko so trije majhni zmaji že lahko močni.
Kaj so imeli pa namen narediti, ko bi dovolj zrasli?;) Ker namreč en hip bi jih mogoče še lahko ubili, naslednji bi bilo pa že prepozno. So se, precej po filmsko, precej nepremišljeno lotili vsega skupaj;) V resnici bi morali in zmaje in punco takoj ubiti. Ampak jebiga, niso gledali dovolj holivudskih filmov.:D

O.

Magic1 ::

A mi sploh gledamo isto serijo??? Lepo je bilo rečeno, da so oni dobili magic po tem ko so se zmaji izlegli. Kaj dobijo s tem, če vse pobijejo?
Magic

martincek1 ::

Če je lahko Pyat tako po čarovniško priklenil Denerys, ni nobene bojazni, da bi 2x na mesec zamenjal okove zmajev ali malo "razširil prostor".

Okapi ::

. Kaj dobijo s tem, če vse pobijejo?
Poskusi sam ugotoviti.;) Za vajo pa najprej odgovori na vprašanje, kaj so dobili s tem, ko jih niso pobili.

O.

imagodei ::

Hmnja... Če zdaj razmišljam za nazaj - Tak vtis da serija, ja. So očitno "morali" tako izpeljat zgodbo, čeprav mi ni jasno, zakaj.

Naravno je, da se nekateri ljudje želijo polastiti zmajev. Očitno moraš biti Warlock, da veš, da zmajske matere ne smeš ločiti od zmajčkov. Kamor koli drugam bi šla in (ne, tole naslednje ni spoiler, ampak razmislek) kamor koli šele BO šla, bodo zmaji pritegnili pozornost in v posameznih (bogatih/vplivnih) vzbujali željo, da se jih polastijo. In z njimi zasužnijo svet. Ampak - gledalci zdaj vemo, da brez Dany, zmaji delujejo kot mokre šibice. Še dobro, da smo gledalci imeli to srečo, da je tako hitro srečala Warlocke, ki so nam razložili, da Dany ne smemo ločiti od zmajev.

Skratka, sklenemo lahko, da zmaji "delujejo" samo, kadar so pri Dany in če jih Martin ne namerava kmalu ubiti, je razplet Song of Ice and Fire jasen.


> "A mi sploh gledamo isto serijo??? Lepo je bilo rečeno, da so oni dobili magic po tem ko so se zmaji izlegli. Kaj dobijo s tem, če vse pobijejo?"

Spet ena šibkost v seriji. Zmaji so se izlegli stotine kilometrov proč od Qartha, pa vseeno so Warlocki dobili moč. Kaj zdaj - a jih rabiš imet priklenjene, ali lahko prosto letajo po svetu?

In nenazadnje - magijo podvojevanja je Pyat uganjal tako sproščeno, kot da to počne že dolga desetletja. In če se ne motim, so Dany tudi opozorili, da so The Undying Ones precej nevarna druščina. Zmaji so stari par mesecev - kako to, da je to splošno znano, če so čarovniki šele pred kratkim postali zaresni čarovniki?
- Hoc est qui sumus -

Magic1 ::

Heh, mogoče je pa izi:D
Vsekakor sem že napisal, da je serija kot kak kratek povzetek. Pozabi na detaile.
Magic

Okapi ::

kako to, da je to splošno znano, če so čarovniki šele pred kratkim postali zaresni čarovniki?
No ja, jaz sem dobil občutek, da se je njihova moč samo povečala, ne da je prej ni bilo.

O.

Keyser Soze ::

imagodei je izjavil:

Spet ena šibkost v seriji. Zmaji so se izlegli stotine kilometrov proč od Qartha, pa vseeno so Warlocki dobili moč. Kaj zdaj - a jih rabiš imet priklenjene, ali lahko prosto letajo po svetu?

Zmaji so že živeli. Pa so tudi umrli. Baje. Ane? Čist nepremagljivi tako verjetno niso. Morda so dodobra odporni na čarovnijo, na tapravga deca s konkretnim mečem pa morda glih ne reagirajo najbolje.

Zato je nekako logično, da jih probaš dat v kontrolirano okolje, kjer bodo stagnirali in ti dajali tisto magično moč, ki jo potrebuješ še dolgo, dolgo časa. Šur, je pač večji riziko imet jih na ketni, ampak v zameno za daljšo življensjko dobo se lahko splača. Tule se Pyatu kalkuliranje ni obneslo, ker je malce podcenjeval vse štiri "mušketirje".
OM, F, G!

Magic1 ::

vse štiri "mušketirje" na kupu :D
Čist preprosta logika pa se najbolj ubešate na ta del. Ko pa je drugje mnogo bolj ne logično/nedokončano/pomankljivo pokazana zgodba.
Magic

Okapi ::

Ja no, druge stvari bomo obdelovali posebej;)

O.

Magic1 ::

Winterfell je čista tema.
Magic

imagodei ::

Okapi je izjavil:

kako to, da je to splošno znano, če so čarovniki šele pred kratkim postali zaresni čarovniki?
No ja, jaz sem dobil občutek, da se je njihova moč samo povečala, ne da je prej ni bilo.

O.

Exactly... :) Samo, zakaj moraš imeti zmaje potem zaprte pri sebi, če se pa lahko svobodno sprehajajo? A ni potem prikladnejše, če Daenerys in zmajem nudiš vse ugodje, varnost in gostoljubje, izpolniš vse želje, ob enem pa z rastočo magijo počasi podjarmljaš poznani svet - dokler ni primeren trenutek za komplet prevzem oblasti, ko vržeš iz prestola še Daenerys. Mislim, Varys bi to tako izpeljal. Imp bi to tako izpeljal.
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

Keyser Soze je izjavil:

Zmaji so že živeli. Pa so tudi umrli. Baje. Ane? Čist nepremagljivi tako verjetno niso. Morda so dodobra odporni na čarovnijo, na tapravga deca s konkretnim mečem pa morda glih ne reagirajo najbolje.

Če se oprem na knjižno podlago (ne mi tega štet za slabo ali za spoiler, ker gre itak za zgodovino, za katero se menda strinjamo, da je ista tako v seriji, kot v knjigah): Targaryeni so Westros zavojevali, če se prav spomnim, s tremi zmaji. Upal bi si trdit, da rabiš več kot enega Jaimeja Lannisterja ali Brienne, da frderbaš enega zmaja. V seriji je bilo tudi povedano, da so Harrenhall uničili zmaji (njihov ogenj topi skalo).

Zakaj točno so zmaji izumrli, ne ve nihče. Zadnji zmaji (pred Danyjinimi so pač - umrli, nihče jih ni poklal).

Keyser Soze je izjavil:

Zato je nekako logično, da jih probaš dat v kontrolirano okolje, kjer bodo stagnirali in ti dajali tisto magično moč, ki jo potrebuješ še dolgo, dolgo časa. Šur, je pač večji riziko imet jih na ketni, ampak v zameno za daljšo življensjko dobo se lahko splača. Tule se Pyatu kalkuliranje ni obneslo, ker je malce podcenjeval vse štiri "mušketirje".

Tegale ne morem komentirat, ne da bi se spet obregnil ob knjižni material. Zgodba v seriji je ali drugačna, ali pa mnogo preveč površno povedana. Ker pa želite izrecno debatirat o seriji in vas knjiga ne briga, si pač razlagajte v okviru "serijinega kanona".
- Hoc est qui sumus -

oo7 ::

Mama Stark me je razočarala,ker pelje Lanisterja domov namesto,da bi ga mučili pa pretepali:O.

imagodei ::

Ja, to je čudno: mama Stark pošilja Kingslayerja v Kings Landing z upanjem, da bo dobila nazaj Aryo in Sanso. Taka odločitev precej oslabi Robbov položaj, njena motivacija pa ni najbolj jasna. Dokler imajo Starki tako pomembnega talca, sta Arya in Sansa najverjetneje varni.
- Hoc est qui sumus -

Okapi ::

Razen če ni v ozadju kakšen cunning plan, za katerega ne vemo.

O.

Keyser Soze ::

Al pa če razmišlja malce obupano? Kot mati in žena? Ki je izgubila skoraj vse. ITak pa vemo, da ko pridemo do vprašanja otrok v veliko/večini/ primerih razum odpove.
OM, F, G!

imagodei ::

Kaj točno pa je izgubila? Zaenkrat moža. Iz njenega stališča sta Bran in Rickon ujetnika v Winterfellu, Theon se je potrudil, da so pobili vse krokarje, ki bi lahko ponesli novico o smrti (ali pobegu) Starkovih otrok. Prav tako verjame, da sta obe (Arya in Sansa) v Kings Landingu - talki, a dokler se Kingslayerju nič ne zgodi, relativno varni. Njen najstarejši sin je kralj, ki še ni izgubil bitke.

Kaj jo je navedlo na to, da je izpustila Lannisterja?
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

Keyser Soze ::

Kaj se dereš baba, sej so deca sam na drugem koncu sveta. Big deal če niso s tabo in ne veš kaj se dogaja z njimi. Isti ti je to k*** kot če bi bili pri tebi. 8-O

Obup. Mrbit?
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

imagodei ::

Catelyn Stark ne deluje ravno histerična baba. Med drugim se je v prvi sezoni dogovorila s Freyi za prost prehod in tudi sicer je bila močno v oporo Robbu. Težko prebavim idejo, da so ji zaradi otrok, ki so talci visoke vrednosti, tako popustili živci, da ni sposobna več razmišljat.

Kaj preprečuje Lannisterjem, da ubijejo Sanso in Aryo v trenutku, ko se Jaime pojavi pred kraljem in svojim očetom? Kakšen leverage imaš potem še proti Lannisterjem? Starkova mama ne zgleda ravno tako zelo bukova in/ali obupana, da ne bi bila zmožna treznega razmisleka - v zadnjem delu je Robbu še celo zelo trezno odsvetovala poroko z Lady Taliso, ker bi to lahko ujezilo Freye.

No, mogoče je pa zdaj že na antidepresivih.
- Hoc est qui sumus -

Lonsarg ::

Cela zmeda lol. Jamie je pač prepričal Starkovo, da je častni človek vreden zaupanja. A ni očitno? :D

Okapi ::

S hitrostjo, kot se stvari odvijajo, bomo čez par let že izvedeli.:))

O.

imagodei ::

Azgard> "Cela zmeda lol. Jamie je pač prepričal Starkovo, da je častni človek vreden zaupanja. A ni očitno? :D"

Uh, hudiča... Na to pa sploh nisem pomislil! ;)

Se pravi, zdaj ostane še, da razrešimo, kako to, da so Železorodni izdali kraljevega sina Theona in človeka, ki se jim je dokazal kot zaupanja vreden vodja. Par dni prej, ko je bila v Winterfellu njegova sestra, so bili vsi strumno ob boku Theonu. Zdaj so se očitno v kratkem naučili šteti in razumejo, da 20 proti 500 ni ravno kul številka. Kaj šele, če Severnjaki prinorijo nazaj gor na pomoč svojim princem! Tudi to je zelo jasen in waterproof zaplet, kajne?

In nenazadnje je tu še vprašanje Samwella Tarlyja, ki so ga zombiji očitno kar pustili tam za skalo. Kot kaže, imajo zombiji tudi nežno stran oz. se je Samov strah dotaknil njihovega mrzlega srca. 8-O
- Hoc est qui sumus -

Gladi ::

imagodei je izjavil:


In nenazadnje je tu še vprašanje Samwella Tarlyja, ki so ga zombiji očitno kar pustili tam za skalo. Kot kaže, imajo zombiji tudi nežno stran oz. se je Samov strah dotaknil njihovega mrzlega srca. 8-O

Sej on je itak nerd, torej you can't kill what's already dead >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gladi ()

oo7 ::

Po 2 sezonah so mi še vedno top 3 Daenerys Targaryen,Jon Snow in Arya Stark pa tudi Osha mi je čedalje bolj všeč:).

kmetek ::

Zakaj samo 10 delov na sezono?

Gladi ::

verjetno HBO politika...

vasquez ::

Jaz sem v zadnji epizodi pričakoval kakšno anti-hollywoodsko smrt glavnega junaka. Lansko leto mi je bila tista od Eddarda Starka všeč, ko čakaš kdaj bo zgrabil meč in posekal vse naokrog ali pa da bo vletela četica vitezov in ga rešila, potem pa mu wtf odleti glava in si misliš, to ne more biti res, to mora biti nek trik :)

avani ::

imagodei je izjavil:


Kaj jo je navedlo na to, da je izpustila Lannisterja?


Po moje zato, ker so hoteli vsi Starkovi Jamie-ja mrtvega. Mrtev Jamie pomeni mrtva Sansa(& Arya). Ker ni več mogla zagotoviti varovanja za Jamie-ja, ga je raje dala odpeljati v Kraljev pristan in upati na izpustitev Sanse. V bistvu kar pametno, ker bo tako Jamie tudi čim dlje od svojih čet.
««
24 / 213
»»