» »

Game of Thrones - serija

Game of Thrones - serija

Temo vidijo: vsi
««
«
1 / 213
»»

Tr0n ::

Da pa tale serija nima svoje teme na tem forumu, je pa ze skoraj nedopustno. TV adaptacija novel A Song of Ice and Fire by George R. R. Martin.

HBO: Game of Thrones
IMDB








EDIT - Vse udeležence v tejle debati vljudno prosimo, da SPOILERJE (to so deli besedila, ki povedo, kaj se zgodi na koncu serije/epizode/dela...) označijo tako, da ga napišejo z belimi črkami na beli podlagi, in označijo, da gre za spoiler, nekako takole:



SPOILER ALERT!!!

AlaBala oživi in se spremeni v zmaja!!!!



Naslednja koda naredi tale efekt:

<p style="color:white; background-color:white;">AlaBala Stark oživi in se spremeni v zmaja!!!!</p>

Djuro ::

Gledal prvi del. Mi je všeč da se precej točno držijo knjige. Danes zvečer pogledam drugi del.

Se mi zdi da so obraze dost dobro izbrali, tudi sama igra mi je všeč.
Dejstvo pa je ta je ta (zaenkrat) trilogija ena najboljših zgodb.

kihc ::

Tudi jaz sem bil nad prvim delom pozitivno presenečen.

Djuro: trilogija? Knjige so zaenkrat 4.
x

Djuro ::

Jehata, potem sem celo knjigo zadaj. Predvidevam da četrta ni prevedena v slovenščino?

Mimogrede, za ameriško produkcijo nenormalno veliko golih prizorov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Djuro ()

kihc ::

Ne, ni prevedena. Čeprav roko na srce, 4 knjiga je po mojem mnenju precej slabša od ostalih.
x

Berserker ::

Zakaj je odprta nova tema če že ena obstaja.

djordjevic ::

Jap, Feast for Crows je dejansko zmerno do pretežna žalost. Nas je Geoerge razvajal s prejšnjimi. Sploh tretji del je sick. Polagam upe v Dance with Dragons. Apropo golota - se mi niti ne zdi, da je bilo preveč. Mogoče so nas razni Gladiatorji in podobne serije že navadili na vse.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Zgodovina sprememb…

Tr0n ::

Berserker je izjavil:

Zakaj je odprta nova tema če že ena obstaja.

Tista je o knjigi oz. avtorju, ta o TV seriji. :)

Berserker ::

djordjevic je izjavil:

Jap, Feast for Crows je dejansko zmerno do pretežna žalost. Nas je Geoerge razvajal s prejšnjimi. Sploh tretji del je sick. Polagam upe v Dance with Dragons. Apropo golota - se mi niti ne zdi, da je bilo preveč. Mogoče so nas razni Gladiatorji in podobne serije že navadili na vse.


O čem govoriš ? Vse knjige do zdaj so bile izredno napete saj nisi mogel predvideti razpleta če sta obe strani tako hito kolapsnili. Zanimivo je da Martin do svojih protagonistov ni nič kaj prijazen, klanje vse po prek.

djordjevic ::

Meni se je zdel zadnji del od vseh najbolj dolgočasen - najbrž ni ravno pomagalo, da je najzanimivejše like pustil za Dance.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Mr_Globus ::

Zadnji del je dogločasen, ker je Cersei dumb blondy (ki misli da ma celo vse pod kontrolo =P), tisti ironborn pa čisti verski fanatik. Dodaj k temu še ogromno baburo, ki nima nobene funkcije pri zgodbi in je 3/4 knjige ..khm... slabše od prvih treh =P

On topik. Nadaljuje se norčevanje iz Tyriona. Zbudi se v štali med psmni? Lol če me spomin ne vara je v knjigi celo noč bral. Ne morem mimo tega ker mi je pač najljubši lik =) Pa Valirijsko jeklo je dosti presvetlo in... neslojevito.

Mr Hilter ::

Jaz sem se po Sword of truth seriji dejansko bal sploh še kakršno koli ''video'' adaptacijo uočiti.
Samo z Game of thrones sem pa izjemno pozitivno presenečen. Me je prav šokiralo ko so nastopajoči liki izjemno slični moji predstavi o njih izgledu, Aryo Stark sem takoj prepoznal 8-O, me je prav malce šokiralo. Le Tyrion je pritlikovec ne škrat, kar pa je moja napaka.

Skratka, če se bojo držali knjige bo to moja #1 serija. V ozadju je le strah pred ''FireFly efektom'' :'(

Nikec3 ::

Mr Hilter je izjavil:

Skratka, če se bojo držali knjige bo to moja #1 serija. V ozadju je le strah pred ''FireFly efektom'' :'(


Serija je po prvi epizodi že bila potrjena za drugo sezono.

zee ::

Ceprav ne razumem, ali to pomeni, da bo druga sezona narejena po drugi knjigi, ali bo to (klasicno) nategovanje gledalcev z nadaljevanji. Ce to zadnje, naj kar nehajo. Zdaj.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zeberdee ::

Prva sezona naj bi imela 10 delov. Glede na to, da so drugo sezono potrdili takoj po prvem delu (nikjer pa nisem našel podatkov, če je že v snemanju) bo druga sezona verjetno že spet v spring summer produkciji...

xordie ::

zee je izjavil:

Ceprav ne razumem, ali to pomeni, da bo druga sezona narejena po drugi knjigi, ali bo to (klasicno) nategovanje gledalcev z nadaljevanji. Ce to zadnje, naj kar nehajo. Zdaj.


Kaj mislis z nadaljevanji?

George RR Martin:

Ten more episodes! A CLASH OF KINGS.

Looks like I'll be writing the Battle of the Blackwater. David & Dan give me the easy stuff.

P.S. A late correction. Actually, I don't KNOW how many more episodes. Could be ten. Could be more. Could even be fewer, I suppose, though I don't really think so. Myself, I'd love to see twelve episodes this second time around, since CLASH is a hundred pages longer than GAME. But that's a call for HBO and Dan and David, and I am sure they will let us know once it's made.
x

Izi ::

Pogledal 2 dela in ostal brez besed :D
Odlična zgodba, profesionalno izdelano, odlični igralci.

Nisem bral knjig in nisem vedel nič o zgodbi, kar se je na začetku izkazalo za majhen problem. Toliko novih oseb naenkrat, ki so vse nekako sorodstveno tako ali drugače povezane med seboj, si je izredno težko oziroma kar nemogoče zapomniti. Polovico imen si nisem uspel zapomniti, ker se v prvem delu pojavljajo nekako po 2 novi osebi na minuto :D
3 različna mesta (kraljevo, zimsko in tisto preko morja) z množico pomembnih oseb so natlačili v prve pol ure.
Prvi del sem moral pogledati dvakrat zaporedoma preden sem šel na drugi del, da sem si zapomnil vsa ta zapletena sorodstvena razmerja s precej incesta in kurbarije, da vsaj približno vem zakaj so vsi bolj ali manj skregani med seboj.

Skratka odlično, samo bolj umirjeno bi lahko začeli s spoznavanjem karakterjev, ne pa da smo kar takoj vrženi v akcijo in potem iz kratkih pogovorov razbiramo kdo je s kom v sorodu in koga sovraži.

Ali pa sem jaz kakšen film ali preddel serije celo izpustil?

djordjevic ::

Nisi, nisi. :) Tudi jaz sem takoj dobil občutek, da bo težje ljudem, ki knjig niso brali. Kaže torej, da so ustvarjalci v prvi vrsti serijo posneli z mislimi na tiste, ki so knjige brali, medtem ko so bili neobveščeni v drugem planu. Meni je bilo v hipu vse jasno in sem se moral kar pošteno zadrževati, da nisem punci vmes razlagal kdo je kdo in zakaj itd. :)
No grave is deep enough to keep us in chains.

Dami ::

Nisem bral knjig in ne poznam zgodbe, zato lahko samo komentiram kaj mislim po prvih dveh epizodah. Začetek je bil obetaven (ona scena z blue-eyes stvori) in sem si mislil končno ena fantastika v namišljenem svetu in ne kaka srednjeveška zgodba. Samo zakaj je pol nadaljevanje točno to (kot da bi gledal The Tudors)? Sam sex, spletke in zarote. Upam da bo na programu še kaj drugega kot pa nategovanja.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

djordjevic ::

Preberi knjige. Freaky shit will happen soon. :D
No grave is deep enough to keep us in chains.

St235 ::

Dami potem nekaj gledat in menjaj na Legend of seeker, Herkul... To ni tipičen fantasy, tukaj ne bo pošasti in prelesnih junakov, ki mrcvarijo stvore,da šprica kri na vse konce in kraje, potem pa seveda cenzurirajo eno joško, ki bi lahko kvarila mladino. Ravno tako ne bo happy endov samo zato, ker je to bolj gledano. Ne bo romantične ljubezni, ki premaga vse težave in podbnih slaboumnih hollywoodskih izmišljotin.

To pač ni to. Je pa vrhunsko tempirana zgodba polna spletk, preobratov in krute realnosti. Kapo dol, da so tole prenesli na TV in upam, da bodo ostali zvesti knjigam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Izi ::

Dami je izjavil:

Začetek je bil obetaven (ona scena z blue-eyes stvori) in sem si mislil končno ena fantastika v namišljenem svetu in ne kaka srednjeveška zgodba.

Hehe, kako smo si različni :D Mene je pa ravno ta prva scena v seriji skoraj odvrnila od gledanja naprej. Začetek neke nove serije, še nobenega karakterja ne poznam in že naokoli leži na desetine razkosanih trupel in neka nadnaravna bitja divjajo naokoli, kot v najbolj ceneni holywoodski grozljivki.
Na srečo je bil to samo trenutek slabosti v seriji, ko so edinega preživelega takoj nato obglavili zaradi dezerterstva, sem vedel, da bo šlo samo še na bolje :P

ABX ::

Bom čekiral, hvala za info.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Nikec3 ::

Sem si tudi jaz ogledal 2 epizodi, brez da bi prej prebral knjige, pa imam mešane občutke. S tehničnega vidika je serija vsekakor najboljša v zgodovini TV, igralci so tudi odlični. Problem ki ga imam s serijo je ta, da mi je fantasy najbolj anti žanr od vseh. Je pa treba priznat, da sta bili prvi epizodi eno veliko jahanje (konji, ženske) 8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Nikec3 ()

Lion29 ::

tako bom rekel... kar sem omenil tudi drugje.... serija me je zelo, zelo pozitivno presenetila... pravzaprav me je dobesedno presunila...

gledal sem ze vrsto takih, "srednjeveskih" serij ...bodisi fantasy bodisi samo legende, bodisi o malo starejsih casih.... legend of the seeker, robin hood, merlin, xeena, sandokan, krod mandoon, hercules, black adder...pa seveda film lord of the rings...pa se kaj se kak film in serija se bi nasla ....

zanr mi ni pretirano pri srcu, raje imam kako drugo zvrst a vseeno pogledam...

no pred parimi tedni se je zacela serija Camelot, ki je "odrasla" verzija serije Merlin... sex, nudity, umori...celo joseph fiennes se mi je malo odkupil za polom v flash forward...Vsec mi je navcin, kako predstavljajo zgodbo in kako so nekateri deli psotali legenda, pa ceprav izmisljeni...

skratka camelot me je pozitivno presenetu...

potem sem pa pred kakim tednom ali dvema videl trailer za serijo Game Of Thrones....sem si rekel oh ne, spet neka povprecna bedarija....

pa sem pozel s travnika prvbo epizodo in nisem uspel pogledat dokler ni prisla druga epizoda.... pol pa sem pogledal obe hkrati....

NORO.... Camelot je v primerjavi z GOT prava pravljica za otroke...vidi se, da je proracun veliko vecji... cinematografija, kostumografija.....ritem... zgodba, igra.... skratka vse je na vrhuncu!

Celo Ronon Dex je notri :D

Res ne morem prehvalit serije! Upam samo, da tako nadaljujejo!


@Izi: tudi sam nisem prej nikoli bral knjige (verjetno je tudi ne bom), tako da sem tudi sam imel nekaj problemov s pomnenjem likov... ampak ravno to je meni pri serijah vsec... spoznavanje in odkrivanje zgodbe in likov iz epizode v epizodo.... Ravno zato ne maram spoilerjev, ker naravnost uzivam v odkrivanju "as it was intended"!

tudi sam moram rec, da sem se ustrasu na zacetku z unimi "yetiji" na zacetku, da bo zgodba spet too much fantasy... ker LOTR mi je zgubil precej appeala zaradi tega....

ampak uni vlozek, moram reci, je bil ravno pravsnji! Tolko, da te intrigira in ti ustvari neko pricakovanje, kaj bo se prislo!... Upam, da bo res tega minimalno!


moja ocena... 9/10
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Izi ::

Zdi se mi, da bo šlo ves čas za hkratno spremljanje treh dokaj ločenih zgodb.
Ena zgodba bo južna, kjer je kralj in prestol, druga je severna na ledenem zidu, tretja pa vzhodna v deželi preko morja.

Nekoga, ki je bral knjige, bi vprašal o teh skrivnostnih bitjih, ki živijo povsem na severu preko zidu.
Ali bodo ta bitja imela kakšno omembe vredno vlogo v zgodbi?
V prvem delu serije so bili najprej omenjeni "Wildlings", potem pa še "The Others".
Ali prav razumem, da ne gre za ene in iste prebivalce ledene dežele?
Če so različni, katerega smo videli na začetku s plavimi očmi? Ali je bi tisto Wildling ali The other?
Če sem prav razumel, ko ta stvor z modrimi očmi ubije človeka, ta čez nekaj časa oživi kot neke vrste zombi, ki ima tudi plave oči.
Ali so ti zombiji tudi nevarni? Ali imajo kakšno posebno ime?

Mavrik ::

SPOILER ALERT

Ali bodo ta bitja imela kakšno omembe vredno vlogo v zgodbi?


Da.

V prvem delu serije so bili najprej omenjeni "Wildlings", potem pa še "The Others".
Ali prav razumem, da ne gre za ene in iste prebivalce ledene dežele?


Ne. Wildlingi so ljudje ko živijo na drugi strani zida (in ni na njih nič posebnega razen to da so barbari ;) ). The Others so tiste stvari ki si jih videl v uvodni sceni.

Če so različni, katerega smo videli na začetku s plavimi očmi? Ali je bi tisto Wildling ali The other?

Tisto so The Others (tudi Wights in še kaj jih imenujejo).

Če sem prav razumel, ko ta stvor z modrimi očmi ubije človeka, ta čez nekaj časa oživi kot neke vrste zombi, ki ima tudi plave oči.
Ali so ti zombiji tudi nevarni? Ali imajo kakšno posebno ime?


To so vse The Others (oz. Wights) - mrtvi okoli zida začnejo nazaj vstajati kot The Others in se zabavati z živimi.
The truth is rarely pure and never simple.

Izi ::

Hvala za informacije. Rad imam vse razčiščeno, da se potem med gledanjem ne sprašujem kaj sem sploh videl :)

Berserker ::

Izi je izjavil:

Hvala za informacije. Rad imam vse razčiščeno, da se potem med gledanjem ne sprašujem kaj sem sploh videl :)


Glej to kraljestvo Westeros je razdeljeno na sedem pokrajin (recite karkoli), vsaki vlada močna hiša (Starki, Lannisterji, Baratheoni,...) in te družine se v glavnem spopadajo med seboj 8resda se boj usmeri na lannisterje vs. starke).
Vidim da vas veliko ni knjig prebralo. Glede na to koliko oseb srečamo v tretji knjigi bi se splačalo delat seznam vseh znanih oseb. Sicer mi je bad ker vem kdaj bodo nekateri karakterji pomrli.

Mr Hilter ::

Dodaj Game of Thrones na Facebooku, tam so enkrat dali link do družinskih dreves vseh teh hiš. Res lepo narejeno, mislim da se kar trudijo (verjetno odzadi stoji Đorđ s fireballom v roki :) )

Izi ::

Če se hočeš res poglobiti v vse karakterje potem je Wiki najboljši naslov: Major houses in A Song of Ice and Fire
Tukaj imaš 9 največjih družin z vsemi pomembnejšimi čani. Vsak posebej je predstavljen.
Seveda pa pazljivo z prebiranjem, ker je vsebina namenjena celi zgodbi in seveda piše tudi kdaj je oseba umrla.

Za nas nepoznavalce zgodbe sem malo pobrskal (nič Spoilerjev) kako je sestavljena celotna zgodba.

Celotna zgodba ima naslov "A Song of Ice and Fire" oziroma "Pesem ledu in ognja", se pa vse skupaj vleče čez več knjig, ki ima vsaka svoj naslov.

Najprej je bilo vse skupaj zamišljeno kot trilogija. Prva knjiga je izšla 1996, potem pa je kmalu vse skupaj preraslo samo sebe in sedaj imamo že 5 knjig, še 2 pa sta napovedani in menda zagotovo prideta.

Se pravi zgodba se v bistvu vleče čez 7 debelih knjig: (vsaka ima okoli 1000 strani)

1. A Game of Thrones (1996) - Knjiga je tudi v Slovenščini z naslovom "Igra prestolov" (2007)
2. A Clash of Kings (1998) - Knjiga je tudi v Slovenščini z naslovom "Spopad kraljev" (2008)
3. A Storm of Swords (2000) - Knjiga je tudi v Slovenščini z naslovom "Vihra mečev" (2010)
4. A Feast for Crows (2005) - "Vranja pojedina" bi znala iziti v Slovenščini v roku enega leta
5. A Dance with Dragons (2011) - Knjiga je bila dokončana 2 dni nazaj :D in pride na police knjigarn 12. julija 2011
6. The Winds of Winter (?) - napovedana
7. A Dream of Spring (?) - napovedana

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Keyser Soze ::

Čakam, da se na HBO OD nabere najmanj kakšnih 10 delov, pol se bom pa spravil gledat. Ker je hudič če te not potegne, pol pa nimaš več materiala za naprej.

Do takrat pa Blood and Sand "all the way". (upam da bo vsaj isti šit tale GoT, če ne še boljši - pa da ne bo Bean zbolel al pa kaj podobnega, pa bom spet klel pol leta na ta račun).
OM, F, G!

jan_g ::

Mavrik je izjavil:


To so vse The Others (oz. Wights) - mrtvi okoli zida začnejo nazaj vstajati kot The Others in se zabavati z živimi.


Se mi zdi, da so wighti posledica t.i. necromancy-ja, črne magije za obujanje trupel, počasni in okorni, a jih je kljub temu težko ubiti (ker so že itak mrtvi:)). Others pa dejansko tista 'čudežna' bitja, hitra in smrtonosna, ki se jih ubije s t.i. dragonglass-om. Poenostavljeno, 'others' so šefi, 'wights' pa pešadija. Wildlings pa navadni ljudje, ja. Je pa minilo kar nekaj časa, odkar sem bral knjige, tako da sem mogoče kaj pomešal.

EDIT: iz wikija:
The Others - a mysterious and malevolent race of creatures found beyond the Wall. They have only been seen at night, and are always accompanied by intense cold. The Others appear as tall, gaunt humanoids with glowing blue eyes. They wear armor that shifts in color with every step, and wield thin crystal swords with blades so cold they can shatter iron. Others move silently, but their voices sound like cracking ice; it is hinted that they have their own language. Creatures killed by the Others soon reanimate as wights: undead zombies with similarly glowing eyes. However, the Others exhibit a weakness to weapons made of obsidian (also known as dragonglass), which can pierce their armor easily. In death, they seem to melt into a pool of extremely cold liquid. Wights do not exhibit the same weakness to obsidian, but are vulnerable to fire. The origin of the Others, as well as the motive for their actions, remains unclear.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jan_g ()

djordjevic ::

Izi je izjavil:

5. A Dance with Dragons (2011) - Knjiga je bila dokončana 2 dni nazaj :D in pride na police knjigarn 12. julija 2011

Pred kakšno uro sem po dolgem času pogledal na napovednik na avtorjevi strani, kjer je bil dolgo update iz januarja 2008, zdaj pa se že sveti naslovnica in datum izida. :D
No grave is deep enough to keep us in chains.

Master_Yoda ::

Mavrik je izjavil:

SPOILER ALERT

Ali bodo ta bitja imela kakšno omembe vredno vlogo v zgodbi?


Da.

V prvem delu serije so bili najprej omenjeni "Wildlings", potem pa še "The Others".
Ali prav razumem, da ne gre za ene in iste prebivalce ledene dežele?


Ne. Wildlingi so ljudje ko živijo na drugi strani zida (in ni na njih nič posebnega razen to da so barbari ;) ). The Others so tiste stvari ki si jih videl v uvodni sceni.

Če so različni, katerega smo videli na začetku s plavimi očmi? Ali je bi tisto Wildling ali The other?

Tisto so The Others (tudi Wights in še kaj jih imenujejo).

Če sem prav razumel, ko ta stvor z modrimi očmi ubije človeka, ta čez nekaj časa oživi kot neke vrste zombi, ki ima tudi plave oči.
Ali so ti zombiji tudi nevarni? Ali imajo kakšno posebno ime?


To so vse The Others (oz. Wights) - mrtvi okoli zida začnejo nazaj vstajati kot The Others in se zabavati z živimi.


SPOILER ALERT

Ce se prav spomnim tisti z plavimi ocesi niso The Others ampak Wights, ki jih Othersi iz mrlicev nekako naredijo - zato wildingi zazgejo truplo, ko eden izmed njih crkne. Jaz sem si to predstavljal tako: The Othersi so necromancerji Wighti so zombiji. Tudi ubiti jih ne mores z isto stvarjo/nacinom. Samo bom naprej tiho da nebom prevec spoilal zadeve tistim, ki niso knjig brali.

Mavrik ::

SPOILER ALERT

Mal je že preteklo od mojega branja zato nisem čist točno napisal.

Takole je, oboji Wighti in The Others (ne vem kaj so slovenski prevodi) imajo modre oči.

The Others so človeku podobni z modrimi očmi, belo kožo, oblečeni v oklep, ki spreminja barve z modrimi kristalnimi meči in jahajo mrtve živali (sklepam da je The Other bil tisti ko je poklal vse tri izvidnike v uvodu).

Ko Otherji pobijejo ljudi le-ti vstanejo ponovno od mrtvih kot Wighti, ki imajo prav tako modre oči in pobijajo vse ko so okoli njih.

Vir: A Wiki of Ice and Fire : Others
The truth is rarely pure and never simple.

Lion29 ::

No, tle ste sami izobrazeni in eticno-moralni :D in oznacujete poste za spoilerje!
BOMBA.... vidim, da je velik navdusencev tle, ki ste prebrali ze zadevo... tak da ne bom prevec uletaval v to temo :D

pismo izi jaz te ne stekam :D
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Izi ::

Ja, Mavrik nam je prvič dal malenkost napačne informacije :P

Lion 29, tole niso nobeni Spolerji ampak splošno potrebno predznanje za gledanje serije ;). Skrbno pazim, da ni nobenih Spoilerjev.
V oklepaju so slovenski prevodi iz naših knjig.

Wildlings (Divježi 8-O) - Divjaki, ki živijo onstran ledenega zidu.

The Others (Oni)- Imenovani tudi "White Walkers", so posebna rasa, ki tudi živi na drugi strani ledenega zidu in je veljala za iztrebljene celih 8000 let, ponovno pa se pojavijo ravno na začetku naše zgodbe.
So visoka bitja človeške oblike, popolnoma bele kože in tako plavih oči, da se le te svetijo v temi. Nosijo oklepe, ki odbijajo svetlobo in spreminjajo barvo na vsakem koraku. Oboroženi so s posebnimi kristalnimi meči, ki se tudi modro svetijo. Dostikrat pa jahajo na truplih umorjenih živali ;((
Vidi se jih lahko samo ponoči in okoli njih se širi hud mraz. So zelo gibčni in hitri in odlično obvladajo mečevanje. Govorijo nek neznan jezik, ki ga nihče ne pozna.
V primeru smrti za njimi ne ostane truplo ampak se spremenijo v lužo ledeno hladne tekočine :D

Wights - Bitja, ki jih ubijejo "Oni", oživijo kot zombiji imenovani Wights. Kako so pa to prevedli pa nimam pojma. Njihova telesa so ledeno mrzla in imajo plave žareče oči. Imajo nekaj inteligence in tudi nekaj spomina na prejšnje življenje jim ostane. So zelo močni in napadajo vse kar je živega. Na čutijo bolečine in se borijo naprej kljub hudim ranam. Lahko jih razsekaš na kose, pa se vsak kos posebej še vedno premika. So pa močno občutljivi na ogenj in zelo vnetljivi. Z lahkoto se jih da zažgati >:D

Lion29 ::

Izi: kar ti menis, da je potrebno (pred)znanje, ni nujno za vse... jaz raje to spoznavam z gledanjem serije ;).... potem pa valda, ko bo serije konec... bom pa (verjetno) sel se knjige brat ;)

drugace pa sej vem, da pazis... sej zato pa sem pohvalu pisce v tej temi!
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

St235 ::

Drugače te infromacije po koščkih izveš tudi v knjigah. Začne se pa enako - z pokolom na severu potem te pa zgodba glede dogajanja na drugi strani zidu lep čas pusti v temi.

Mavrik ::

Lion29 je izjavil:

No, tle ste sami izobrazeni in eticno-moralni :D in oznacujete poste za spoilerje!
BOMBA.... vidim, da je velik navdusencev tle, ki ste prebrali ze zadevo... tak da ne bom prevec uletaval v to temo :D

pismo izi jaz te ne stekam :D


Ma fora je v tem, da ma ASoIaF nekaj hudo kritičnih momentov in če za njih zveš ti to zelo hudo pokvari branje/gledanje in bi jaz osebno ljudi hudo sovražo če bi mi tiste stvari razkrili prej kot sem do njih prišel. Namreč zgodba ni tako zelo klišejska kot zgleda na začetku :)
The truth is rarely pure and never simple.

Izi ::

Jaz se bojim, kot je tudi djordjevic že zgoraj omeni, da so serijo delali z mislimi, da zgodbo že vsi obvladamo. In osnovne reči enostavno nikoli ne bodo razložene, ampak samo mimogrede omenjene. Zato sem se jaz odložil, da se oborožim s potrebnim predznanjem, ki se tiče ozadja zgodbe. Same zgodbe to nič ne pokvari oziroma je vse skupaj bolj bolj zanimivo, ker se ni treba vsakih nekaj minut vprašati zakaj hudiča je pa ta naredil to.
Vsako dejanje ima vedno vzrok, in če vzroka ne poznaš potem je tudi dejanje nerazumljivo.

Kot da se spravijo delati novo serijo z zgodbo iz Vojne zvezd, je jasno, da ne bodo šli razlagati kdo so Jediji in zakaj naokoli skačejo s svetlobnimi meči, kaj je temna in kaj svetla stran in kakšne moči katera prinaša. To spada pod splošno izobrazbo :D

Enako se mi zdi pri tej seriji. Osnovne stvari je treba enostavno vedeti pred ogledom serije.

bluefish ::

Se strinjam. Lahko bi na dolgo in široko razložili vsak detajl, ki ga drugače najdemo v knjigi, vendar bi serija kaj hitro zgubila svoj zagon in bi večina prenehala z gledanjem že po parih epizodah.

Mavrik ::

Izi: Tudi knjiga se ne trudi kaj pretirano veliko razlagati ozadja in okolja - večino zgodovine sveta, družinskih vezi in vsega ostalega izveš po koščkih mimogrede iz pogovorov.
The truth is rarely pure and never simple.

Gregor P ::

A se vi hecate?!? Kakšno težko spremljanje zgodbe? Kaj pa je bilo tako nejasnega in katere sorodstvene vezi niso bile od sekunde dalje očitne, da bi moral človek ure in ure študirati vse to, pa ene 5x gledati vsak del?!?8-O

Tu in tam smo kakšnega igralca videli že v kakšni drugi seriji, poleg zgoraj omenjenih npr. kraljico v seriji Terminator, kakšnega tudi v kakšnem filmu itd.

Očitno bo to fajn serija za tiste, ki imajo radi srednjeveško fantazijo in pa seveda predvsem dramo. Meni ni bilo všeč ubijanje živali.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Lion29 ::

lol... a obglavljanje ljudi in metanje otrok skozi okno, pa ti je blo? :D
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Izi ::

Lion29, a nisi opazil, da je Gregor P super pameten in še obdarjen s fotografskim spominom? Za take pa vemo, da so vedno malo čudni :P
Jaz sem glede živali opazil samo, da so celo na smrt obsojene Dire Wolf mladičke vzeli s seboj. Celo umor enega izmed njih, ki ga je zahtevala zlobna kraljica, sploh niso pokazali, ampak se je slišalo samo cviljenje v ozadju. Sem pa zasledil kar nekaj odsekanih človeških glav, ki so se kotalile po tleh, ki jih Gregor P ni uspel opaziti, da ne omenjamo otroka, ki bo kripelj za celo življenje, če bo sploh preživel padec, ki je bil povzročen namerno.

Gregor P ::

Kaj naj rečem, človeku je človeku volk.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Lion29 ::

@Izi: sicer pa ima Gregor prav, ko pravi, da ni neki prevec komplicirana... tudi jaz nisem imel nobenih problemov z dojemanjem sorodstvenih vezi, pa sem pogledal le enkrat....

le tu pa tam sem imel probleme z dojemanjem besed (tolko novih besed)... bom drugic mogoce gledal z angleskimi podnapisi... sam verjetno ne bom rabil
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Keyser Soze ::

Tolk nakladate o tem, da sem pogledal prva dva dela. "pilot" mi ni bil glih povšeči ker takoj pokažejo "modrooke bav bave", bi rajši videl, da jih razkrijejo počasi. Prvo skozi besedo, kasneje pa počasi skozi posledice oz. dejanja. Pol jih pa dajo pred kamero v mesu in krvi (razen če me ne čaka kakšen hud twist glede tega).

Lion29 je izjavil:

le tu pa tam sem imel probleme z dojemanjem besed (tolko novih besed)... bom drugic mogoce gledal z angleskimi podnapisi... sam verjetno ne bom rabil

Pa ugotovil sem, da je slovenski prevod nekaterih besed naravnost butast. Bolje poslušat zadevo brez podnapisov in si zapomnit angleška imena. Original je le original. (če že podnapise, a angleške ja)
OM, F, G!
««
«
1 / 213
»»