Forum » Sedem umetnosti » Game of Thrones - serija
Game of Thrones - serija
Temo vidijo: vsi

drvo ::
Meni se vseeno zdi za lase privlečeno, kako je zmaj dobesedno stalil v dobri minuti visok in debel zid. Meni se zdi to totalno nerealno.
Zid se je v večji meri zrušil, zmaj je samo načel konstrukcijo, drugače pa ne razumem ljudi, ki venomer iščejo neke brezvezne malenkosti, da bi si zagrenili izkušnjo gledanja.

mmcmmc ::
Meni se vseeno zdi za lase privlečeno, kako je zmaj dobesedno stalil v dobri minuti visok in debel zid. Meni se zdi to totalno nerealno.
Zid se je v večji meri zrušil, zmaj je samo načel konstrukcijo, drugače pa ne razumem ljudi, ki venomer iščejo neke brezvezne malenkosti, da bi si zagrenili izkušnjo gledanja.
V prejšnjih sezonah so bile stvari veliko bolj "življenske", ko je bilo še po knjigah. Sem lahko razumel enega lika, zakaj dela tako kot dela. Littlefinger na primer je imel pet sezon svoj masterplan in je vedno vsaj dva koraka pred drugimi, sedaj pa neki pasivni igralec.
Mislim, da se jim mudi in morajo na realativno hiter način zaključiti malo morje story lineov. In se mi zdi da se začnejo posluževati deus ex machina.

bambam20 ::
Pomiri se. Jaz sem celo 7 sezono užival.

Ciklamen ::
Tam ko so bili Starkovi in nekaj vojakov zbranih ter LF sem že mislil da bo Arya šla na morilski pohod (ala pohapsala tiste vojake v sobi ter imela nek govor do Sanse), pa me je kar presenetilo kako so speljali celotno zadevo okrog LF-a.
Epizoda se mi je zdela super, Cersei ostala zvesta sebi (conquer everything, rule everyone while everybody else fights the dead). Zmaj nakoncu ruši zid super, ni razvlečeno, pokazano bistvo in nastavek za 8. sezono.
Kaj "pričakujem" oz. kaj napovedujem da se zgodi v 8. sezoni:
-Jaime se pridruži Daenerys
-Ser Bronn se pridruži Jaimeju in Daenerys
-Bran bo Jonu/Aegon-u povedal resnico ter kaj je, tu nisem prepričan v katero smer bodo scenaristi šli in kako bo zadeva rešena med Daenerys in Jon-om. Pomoje zna bit da bo Danny zanosila in se bosta poročila, ali pa bo šlo čist v kontra smer
-Theon ne bo uspel rešiti Yare, bo pa ubil Euron-a
-NK in WW se bodo sfightali s Severom & Daenerys-ino vojsko ter popušili, NK umre, Sam umre, Tormund umre, Hound umre
-Oslabljena vojska na Severu se bo morala soočiti z Cersei in njeno vojsko
-Severnjaška vojska zmaga ("po čudežu"), Jaime in druščina odkoraka v KL in Jaime lastnoročno ubije Cersei, še prej Cersei ukaže naj požgejo zaloge Wildfire-a
-Cersei umre, Jaime umre, Tyrion umre, zna še se zgodit da bo kak lik umrl - vglavnem konec Lannisterjev
-KL je požgan do temeljev
Epizoda se mi je zdela super, Cersei ostala zvesta sebi (conquer everything, rule everyone while everybody else fights the dead). Zmaj nakoncu ruši zid super, ni razvlečeno, pokazano bistvo in nastavek za 8. sezono.
Kaj "pričakujem" oz. kaj napovedujem da se zgodi v 8. sezoni:
-Bran bo Jonu/Aegon-u povedal resnico ter kaj je, tu nisem prepričan v katero smer bodo scenaristi šli in kako bo zadeva rešena med Daenerys in Jon-om. Pomoje zna bit da bo Danny zanosila in se bosta poročila, ali pa bo šlo čist v kontra smer
-NK in WW se bodo sfightali s Severom & Daenerys-ino vojsko ter popušili, NK umre, Sam umre, Tormund umre, Hound umre
-Severnjaška vojska zmaga ("po čudežu"), Jaime in druščina odkoraka v KL in Jaime lastnoročno ubije Cersei, še prej Cersei ukaže naj požgejo zaloge Wildfire-a
-Cersei umre, Jaime umre, Tyrion umre, zna še se zgodit da bo kak lik umrl - vglavnem konec Lannisterjev
- End of the Post ->

Predator X ::
Bran: John ni Snow, John je Sand, je otrok Lyane in Rhaegarja. Jaz vem vse, vidim preteklost, vidim sedanjost, vidim vse, sem jack.
Sam: Ampak, Lyana in Rhaegar sta bila poročena. John je zakonski prestolonaslednik.
Bran: aja, pa res...
Jup, cist butasto....
Pa se to, kako Brancl ne vidi kaj Cersei naklepa. On je three eyed raven s sivo mreno al kaj... Cist vse bi mogo realtime videt, pa ne...
ma druge tezave na severu.
Mogoc so pa hotel sporocit, da se ni pripravljen.

bambam20 ::
Bran: John ni Snow, John je Sand, je otrok Lyane in Rhaegarja. Jaz vem vse, vidim preteklost, vidim sedanjost, vidim vse, sem jack.
Sam: Ampak, Lyana in Rhaegar sta bila poročena. John je zakonski prestolonaslednik.
Jup, cist butasto....
Pa se to, kako Brancl ne vidi kaj Cersei naklepa. On je three eyed raven s sivo mreno al kaj... Cist vse bi mogo realtime videt, pa ne...
Čisto vsega pač ne vidi. Bi rekel, da mora biti določena oseba v bližini, da lahko pogleda v njeno prihodnost ali preteklost.
Bran je šel v očetovo preteklost, ker sta bila krvno povezana.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: jizzer ()

denis995 ::
@Ciklamen
Za Hounda sem prepričan, da se bo vrnil v Kings Landing...mora bit Clegane Bowl :D Zdaj ko je jasno, da je Jon v bistvu Aegon in ima več pravice od Daenerys ( za železni prestol ) imam občutek, da je Daenerys ogrožena...Upam da prežiivi do konca, že zaradi tega ker itak zmaja poslušata samo njo oz. vesta kdo je gazda v bajti in bi blo škoda da bi jo ubili. Vse skupaj bo še zelo zanimivo, ko le nebi bilo potrebno čakat do S8.
Za Hounda sem prepričan, da se bo vrnil v Kings Landing...mora bit Clegane Bowl :D Zdaj ko je jasno, da je Jon v bistvu Aegon in ima več pravice od Daenerys ( za železni prestol ) imam občutek, da je Daenerys ogrožena...Upam da prežiivi do konca, že zaradi tega ker itak zmaja poslušata samo njo oz. vesta kdo je gazda v bajti in bi blo škoda da bi jo ubili. Vse skupaj bo še zelo zanimivo, ko le nebi bilo potrebno čakat do S8.

jizzer ::
Jup, cist butasto....
Čisto vsega pač ne vidi. Bi rekel, da mora biti določena oseba v bližini, da lahko pogleda v njeno prihodnost ali preteklost.
Bran je šel v očetovo preteklost, ker sta bila krvno povezana.
Bran lahko vidi vse, le prihodnosti ne, kaj vi gledate da vam to ni jasno.
Čeprav pa lahko vse vidi mora imeti neko informacijo kje in kaj iskati, v tem primeru mu je Sam omenil da je bila skrivna ceremonija v Dornu.

FTad ::
Sem lahko razumel enega lika, zakaj dela tako kot dela. Littlefinger na primer je imel pet sezon svoj masterplan in je vedno vsaj dva koraka pred drugimi, sedaj pa neki pasivni igralec.
Mislim, da se jim mudi in morajo na realativno hiter način zaključiti malo morje story lineov. In se mi zdi da se začnejo posluževati deus ex machina.
Se strinjam. Do sedaj je vse skrbno splaniral, sedaj je bil pa v Wintefellu in ni bilo nikjer nakazano, kaksen je bil sploh njegov end game plan.

oo7 ::
Pogledal zelo dobra epizoda.
Ufffffffff zadnjih 5 minut najboljših v zgodovini Tv serij badass Night King na zmaju in prelep modri ogenj

Ufffffffff zadnjih 5 minut najboljših v zgodovini Tv serij badass Night King na zmaju in prelep modri ogenj

Mezinček je pa umrl kot pravi mož 
Cersei je pa gangster čedalje bolj mi je všeč. Dobra poteza tole z eronom dobro sta zaigrala.
Jamie mi je bil pa v prvi in drugi sezoni eden najbolj antipatičnih likov zdaj mi je pa eden najboljših on je šel res iz ene skrajnosti v drugo. Upam, da preživi.

Cersei je pa gangster čedalje bolj mi je všeč. Dobra poteza tole z eronom dobro sta zaigrala.
Jamie mi je bil pa v prvi in drugi sezoni eden najbolj antipatičnih likov zdaj mi je pa eden najboljših on je šel res iz ene skrajnosti v drugo. Upam, da preživi.

Trenutno me najbolj zanima vojska, ki jo hoče najtei Cersei the Golden company. Saj jih še nismo videli v Tv seriji ?

True, sem kar malo nervozen postal, ko je the Mountain povlekel mec, sploh pa Jamiev pogled takoj zatem.

Berem po forumih,... se mi zdi, da ljudje pričakujejo, da se bo Starke še naprej mučl in pobijal. Bi mogl prej razmišlat in dat 20 Starkov...

Predator X je izjavil:
Berem po forumih,... se mi zdi, da ljudje pričakujejo, da se bo Starke še naprej mučl in pobijal. Bi mogl prej razmišlat in dat 20 Starkov...
Letos ni umrl noben priljubljen lik, bo treba zadnjo sezono toliko bolj po gasu stopit.

Predator X je izjavil:
Letos ni umrl noben priljubljen lik, bo treba zadnjo sezono toliko bolj po gasu stopit.
Kako, da ne? Dickon?

Predator X je izjavil:
Predator X je izjavil:
Kako, da ne? Dickon?
Dickon si je sam kriv.
Pa tudi Dickon sam po sebi je bil... meh.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mmcmmc ()

Sej tako je prav za grand finale... da je dost priljubljenih in ostalih likov. Ajde, Frej itak ni nč naredu. Greyjoy je itak ena p*cka, Theon mu bo pa vzel prestol.

Mato989 ::
Čist nerealno... Littlefinger je bil preveč pameten v knjigah da bi ga na tak način kot je v showu dobli... brezveze, še en character ki je uničen na TVju... kot da jih ni blo že dovolj.

Drevesce ::
Naj mi nekdo pojasne tisti "razočaran" obraz Tyriona, ko je Aegon šel v sobo Danny?
Mato989 zapletel se je v svoje spletke in laži.. kaj je tu nerealnega?
Mato989 zapletel se je v svoje spletke in laži.. kaj je tu nerealnega?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Drevesce ()

Čist nerealno... Littlefinger je bil preveč pameten v knjigah da bi ga na tak način kot je v showu dobli... brezveze, še en character ki je uničen na TVju... kot da jih ni blo že dovolj.
Se pa ti zlaž Branu, pa da vidmo, če ti bo uspel.

On se je izdal, ko mu je dal nož. Takrat ko mu je Bran rekel : "Chaos is a ladder", bi mogu hitr zbežat.

the_monster ::
Predator X je izjavil:
On se je izdal, ko mu je dal nož. Takrat ko mu je Bran rekel : "Chaos is a ladder", bi mogu hitr zbežat.
kaj se je izdal takrat? bran je itak vedu že vse tko da bi blo isto pomoje :)

Jst ::
Napovedujem, da bo Jon moral ali rešiti svojo kraljico Dany ali ubiti NK v great war spopadu.
By the way:
NK is a Stark?
By the way:
NK is a Stark?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

DarkSite ::

Predator X je izjavil:
Ne gre se za to, tip je mel naštudirano praktično VSE... pa tam bi tudi pogruntal če bi mu Bran to reko, vsaj Littlefinger v knjigah... ah ja, mesarjenje universa se nadaljuje, sploh karakterjev :)
Še Varys ki je vedel praktično vse, je dejal da je Littlefinger eden najbolj nevarnih ljudi v Westerosu... in tako ga premaga neka Sansa in Arya... ne pije vode sodeč na knjigo.

Predator X je izjavil:
Ne gre se za to, tip je mel naštudirano praktično VSE... pa tam bi tudi pogruntal če bi mu Bran to reko, vsaj Littlefinger v knjigah... ah ja, mesarjenje universa se nadaljuje, sploh karakterjev :)
Še Varys ki je vedel praktično vse, je dejal da je Littlefinger eden najbolj nevarnih ljudi v Westerosu... in tako ga premaga neka Sansa in Arya... ne pije vode sodeč na knjigo.
Bran ga je premagal.

Sarkozy ::
ja
tudi zadnji del, je bil brez velikih pretresov
vse kot smo napovedovali že lani
(R+L=J, noben pomembnež ne umre, Jon se povalja, NK pride do zidu)
zgodilo se ni nič, kar že ne bi vedeli prej
žal
zdaj bomo pa čakali
ko blesavi do 2019
dobro so nas nategnili
tudi zadnji del, je bil brez velikih pretresov
vse kot smo napovedovali že lani
(R+L=J, noben pomembnež ne umre, Jon se povalja, NK pride do zidu)
zgodilo se ni nič, kar že ne bi vedeli prej
žal
zdaj bomo pa čakali
ko blesavi do 2019
dobro so nas nategnili

Ils sont fous ces Slovenes!

Master_Yoda ::
Littlefingerja je pokopalo to da je imel nastudirano prakticno VSE, kot je nekdo zgoraj rekel. In predolgo mu je ta njegova taktika uspevala, zato je postal prevec aroganten in je mislil, da ti dve deklini ne moreta nic. Pokopala ga je aroganca.

leiito ::

Master_Yoda ::
In tega da so sli zid preckati ravno tam kjer je postojanka in ne nekje vmes kjer ni zive duse :D.

Če ne bi šli čez zid na misijo ujeti white walkerja zdaj Nigh King ne bi imel zmaja in ne bi mogli sesuti zidu

Matevz96 ::
Če ne bi šli čez zid na misijo ujeti white walkerja zdaj Nigh King ne bi imel zmaja in ne bi mogli sesuti zidu![]()
Bi pa kakšen teden počakali, da bi morje zmrznilo tako kot je hound predvidel.
#hooldthedoor

@nny ::
Sansa je (bila) LF-jeva učenka. Z njim je bila...uf, kako dolgo, tri sezone? V Vojni zvezd sta vedno dva sitha - učenec in učitelj. Učenec postane učitelj, ko ubije svojega mentorja. To sezono sem pozitivno presenečena nad razvojem njenega lika. Postala je še bolj creepy kot Arya. Pri Aryi vsaj veš, da te čaka direkten nož med rebra, Sansa pa deluje podtalno in prikrito ter udari zahrbtno, natanko tako kot Cersei. Upam, da se v prihodnji sezoni ne bo obrnila proti komu iz Severne koalicije, ker samo še tega manjka v vojni z WW. Dany je v nevarnosti...
Vsi preostali Starki so postali močni playerji as fuck. Sansa de facto vlada Severu, Arya je ninja morilka, Bran je vsevedni videc, ki je dobil sedaj veliko pomoč v Samu, in Jon je položil žensko, ki šofira srednjeveške nuke.

'For most of history, Anonymous was a woman.' Virginia Woolf

2011: Cersei + Jamie are doing it.... People be like, wtf o.0
2017: Dany + Jon: yeah, smash that ass ;)
GRRM made incest cool
2017: Dany + Jon: yeah, smash that ass ;)
GRRM made incest cool

Overall sem nad LF razočaran, me res zanima kaj bo knjiga rekla...preveč softič mi je deloval, čeprav nikol ni bil borec ampak tole je blo kr patetično.
Jaime bo pa res mel najboljši story ark ever :)
Jaime bo pa res mel najboljši story ark ever :)

D3m ::
Poglej si (vostok) v slovar, kdo je mizogin. Ker ti si klasičen primerek.
Mato pa tudi ni daleč.
Jajca ima pa tvoja A N?
|HP EliteBook|R7 8840U|

@nny ::
Nihče ni nikoli kaj hudo maral Cersei in Jamie je bil dve sezoni zoprn kot hudič. Jasno, da nismo navijali za njun incest.
V človeški naravi je, da navija za underdoge in Dany in Aegon sta bila na začetku oba modela za zgubi. No one. Ko prideta dva underdoga do moči, postaneta glavna lika in se še počita v horizontali....vsi navijajo kot v Tivoliju v končnici hokejske tekme.
Tyriona se je dalo brati kot mešanico ljubosumja in zaskrbljenosti. Mislim, da je malo zatreskan v Daenerys, podobno kot Jorah, samo ne tako intenzivno. V odnosu Jonaerys je potencial za sod smodnika in Tyrion se tega zaveda. Mislim, da bo scenarij nekje v teh linijah...Dany bo zanosila, z Jonom bosta prišla v Winterfell, kjer bosta Bran in Sam povedala, kako je z rodbinskim deblom. Dany zna odreagirati impulzivno, kar bo otežilo boj proti WW. Kljub temu bo držala obljubo, da bosta skupaj uničila NK-a. Jon bo razdvojen med dolžnostjo, da zaščiti svoje ljudi, Starkovim moralnim kodom, v katerem ni prostora za incest, ljubeznijo do Dany in željo, da zaščiti njo in otroka. Uffff! Samo tu imajo snovi za šest epizod!
V človeški naravi je, da navija za underdoge in Dany in Aegon sta bila na začetku oba modela za zgubi. No one. Ko prideta dva underdoga do moči, postaneta glavna lika in se še počita v horizontali....vsi navijajo kot v Tivoliju v končnici hokejske tekme.
Tyriona se je dalo brati kot mešanico ljubosumja in zaskrbljenosti. Mislim, da je malo zatreskan v Daenerys, podobno kot Jorah, samo ne tako intenzivno. V odnosu Jonaerys je potencial za sod smodnika in Tyrion se tega zaveda. Mislim, da bo scenarij nekje v teh linijah...Dany bo zanosila, z Jonom bosta prišla v Winterfell, kjer bosta Bran in Sam povedala, kako je z rodbinskim deblom. Dany zna odreagirati impulzivno, kar bo otežilo boj proti WW. Kljub temu bo držala obljubo, da bosta skupaj uničila NK-a. Jon bo razdvojen med dolžnostjo, da zaščiti svoje ljudi, Starkovim moralnim kodom, v katerem ni prostora za incest, ljubeznijo do Dany in željo, da zaščiti njo in otroka. Uffff! Samo tu imajo snovi za šest epizod!

'For most of history, Anonymous was a woman.' Virginia Woolf

Praktično vsi "pravi" mačo moški so pomrli...
Jon, Davos, Jorah, Hound, Beric, Tyrion , Tormund, Bron, Jamie...
Nebi delujejo zelo moško, ki so sposobni vsak trenutek prerezat vrat.
Pomrli pa so načeloma antipatiki, vase zagledani, arogantneži, spletkarji, sadisti in podlasice.
Ti. Suicide Squada nisem štel... Dejansko sta tako Beric kot Tormund navadna Wall Guarda (kot pokaže epizoda 7)
Praktično vse dele Kraljestva držijo v vladavini ženske roke.
Cersei, Sansa, Daenerys, Tudi Dornijo so mele prek ženske, pa jih je druga ženska uničla.... no tu je še poženščeni mulc od Lyse... tip je cuzal mleko z jošk pri kerem letu? On je tolko moškega kot Theon :P
Dejansko je edini del kraljestva" ki ga drži v rokah moški... Euron... Iron Islands.
No če štejemo med moške še Night Kinga, ampak tip je manj zgovoren kot koma pijanec z lokalne oštarije ki se drži za plot ko leži da ne bi padel.
Zdaj pa pomislite kako je bilo na začetku serije :) Kdo so bili vladarji teh dežel. Prav vidi se kako gledamo serijo v času dekadence... To se da občutit tudi skozi knjigo sploh skozi oči jaimija... kolikokrat pomisli kakšni bedniki sedijo na stolih ob njemu in kakšni so nekoč tam sedeli itd...
Tukaj bi dodal še Psa. On mi je bil tudi antipatičen na začetku zdaj mi je pa zakon :)
Ja the Hound je kr kul, ampak kot sam ni nič posebnega, res pravi Bromance za moške je bila epizoda 6 in tisti suicide squad pogovori.... pure gold.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()

starboi ::
Se je še komu zdel sumljiv prizor Brana v "transu" pod drevesom, ko se je naredil preskok na WW in NK ? Bi človek še pomislil, da je on upravljal celotno dogajanje .... Drugače pa odličen zaključek sezone, tempo je v zadnjih dveh sezonah šel za prestavo višje, tako da nas čaka divja vožnja v zadnji sezoni .

vostok_1 ::
Khm... zgleda da tisto z ballisto sm zadel v nulo.
Sicer pa btw...vodja krdela, ki je obkolila aryjo je...samica...
yeah well...guess i was right again...
Sicer pa btw...vodja krdela, ki je obkolila aryjo je...samica...
yeah well...guess i was right again...
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vostok_1 ()