Forum » Sedem umetnosti » Game of Thrones - serija
Game of Thrones - serija
Temo vidijo: vsi

Jst ::
Kaj materiala na tem kanalu. Čudno, da niso naredili kakšne webisides iz njih. Snemanje par dodatnih scen, pa imaš recimo vzporedno z sezono, ki je minila, sredi leta kakšno zgodbo koga.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

lisaac ::
ponavad so lih 9. epizode v sezoni sekale, tole danes..sem bil pa kr malce razočaran (efekt pričakovanja po 8. epizodi).

Kurzweil ::
Večino stvari se res zgodi v 8 in 9 delu vsake sezone, edino Joffreya stisne v 2. delu. Še zdaleč pa ta del ni bil tako slab in dolgočasen, kot si ga naketeri na potenco želijo prikazat. Še vedno pa mi ne gredo iz glave debilčki, ki se zgražajo vse zadnje dele zaradi posilstva, zažgane deklice,... Je pa zanimiv pojav tudi to, da večina kolegov, ki je brala knjigo je nehala z gledanjem serije, ker se serija preveč distancira, oz. če bo šlo tako naprej bo čez kakšno sezono povsem druga stvar, so se pa nekateri že sprijaznili in pogledali kakšen del.
Me pa prav zanima kako bo izgledala zadnja epizoda se sezone, ko pa so za 8. in 9. del pokurili bojda precej več denarja.
Me pa prav zanima kako bo izgledala zadnja epizoda se sezone, ko pa so za 8. in 9. del pokurili bojda precej več denarja.

PredatorX ::
Večino stvari se res zgodi v 8 in 9 delu vsake sezone, edino Joffreya stisne v 2. delu. Še zdaleč pa ta del ni bil tako slab in dolgočasen, kot si ga naketeri na potenco želijo prikazat. Še vedno pa mi ne gredo iz glave debilčki, ki se zgražajo vse zadnje dele zaradi posilstva, zažgane deklice,... Je pa zanimiv pojav tudi to, da večina kolegov, ki je brala knjigo je nehala z gledanjem serije, ker se serija preveč distancira, oz. če bo šlo tako naprej bo čez kakšno sezono povsem druga stvar, so se pa nekateri že sprijaznili in pogledali kakšen del.
Ja no tud v 10. delu je lahko nevarno... Sansa Stark je nevarnost za Boltone pa Jon bo v nevarnosti.

Okapi ::

PrihajaNodi ::
Najboljši del od vseh do sedaj. In da, Stanis je moral to napraviti, če je želel rešiti svoje ljudi. Upam samo da zmajček preživi.

Stannis-a je preveč pohlepen. Je kr krut vladar mislim pa, da se bo zanj pot kmalu končala. Res mu nebi blo treba darovat hčere, ampak gre se za WF. No, kokr smo vidl se mu bo to obrestoval. Glede nato, da je to norost natredil tudi v dobro Starkov je vsaj nekaj dobrega v tem. GoT je krut in če hočeš zmagat morš bit krut. Dobri karakterji niso kruti si pa tud ne želijo prestola. Edina dobra oseba je tukaj še Dany, ne verjamem da ji bo uspelo.
Najraje bi videl Starke na vrhu. Saj mislim, da so oni edini ki lahko ustavijo white walkerje. Vsi štirje so wargi, tudi Sansa ... Rickon mi deluje najmočnejši, ampak Bran pa bo znal obladat. Jon-a sploh nepokaže kot warga, čeprav je. Mislim, da je Aemon nekaj o Jon-u. Že sumljivo se mi zdi, da ga je imel zelo rad in mu pomagal. Nekaj je sigurno videl v njem.
Najraje bi videl Starke na vrhu. Saj mislim, da so oni edini ki lahko ustavijo white walkerje. Vsi štirje so wargi, tudi Sansa ... Rickon mi deluje najmočnejši, ampak Bran pa bo znal obladat. Jon-a sploh nepokaže kot warga, čeprav je. Mislim, da je Aemon nekaj o Jon-u. Že sumljivo se mi zdi, da ga je imel zelo rad in mu pomagal. Nekaj je sigurno videl v njem.

Stanis je bil preveč v škripcih, prestol ni toliko pomemben kot 5000 mož, ki bi jih lahko izgubil zaradi napačne odločitve. Sedaj pride Senca...

Komi čakam sezono 6.
Bran
"You will never walk again. But you will fly." - mogoče Ice Dragon.
Bran
"You will never walk again. But you will fly." - mogoče Ice Dragon.

Gregor5816 ::
Tale del je res malce razočaral, ker je bil ponavadi 9. del najbolj nepredvidljiv. Sem pa prejšnji teden na facebooku prebral, kako je nekdo zapisal "Epizode 10 will split the internet". Sedaj še več pričakujem od zadnje epizode.
Kar se Stannisa tiče, ga razumem, če je žrtvoval svojo hčer za 5000 vojakov. Če pa jo je fental samo zaradi prestola, si pa tudi on zasluži umret. Moja ugibanja (pričakovanja) za 10 del so: bitka za sever, Brienne in Podrick bosta šla rešit Sanso - eden izmed teh 3 bo umrl, upor proti Jonu Snowu v Castle Black, Arya ubije Meryna Tranta in si zaradi tega nakopa težave pri Jaqen Hghar-ju al kaj je že tisti. Pričakujem preveč?
Kar se Stannisa tiče, ga razumem, če je žrtvoval svojo hčer za 5000 vojakov. Če pa jo je fental samo zaradi prestola, si pa tudi on zasluži umret. Moja ugibanja (pričakovanja) za 10 del so: bitka za sever, Brienne in Podrick bosta šla rešit Sanso - eden izmed teh 3 bo umrl, upor proti Jonu Snowu v Castle Black, Arya ubije Meryna Tranta in si zaradi tega nakopa težave pri Jaqen Hghar-ju al kaj je že tisti. Pričakujem preveč?

oo7 ::
Stanis me je razočaral![]()
Zakaj? To je edino moralno, kar je lahko naredil, če se že gre vojno.
Pa naj gre sam v grmado stat pa ne bo treba umret nobenemu vojaku pa še hčerka bi bila živa.
Zdaj se gre eno vojno, ki jo ne more dobiti. Winterfell bo že mogoče osvojil potem se bo pa nehalo.

Okapi ::

WallSreet ::
Mi lahko nekdo realno pove oceno te serije. Je boljša kot breaking bad ali ji pride vsaj blizu?

Invictus ::
Mi lahko nekdo realno pove oceno te serije. Je boljša kot breaking bad ali ji pride vsaj blizu?
Čisto na kratko.
Meni je všeč

"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x

Goody ::

Sarkozy ::
ja, verjetno bo bolj žalost
in bomo moral čakat eno leto na razplet bitke za Winterfell

moja predvidevanja so takšna:
1.Snow se stepe z onim sluzavcem in premišljuje a bi šel pomagat Stannisu
2.Arya ubije onega pedofila in si nakoplje jezo svojega šefa
3.Tyrion ne ve kaj bi sam s seboj, saj mu je kraljica ušla. verjetno zbira vojsko zmajev in načrtuje pokol
4.Jammie se vrača nazaj domov skupaj s hčerko
5.Cersei fanatiki kaznujejo za grehe, na Stradunu
6.Brienne rešuje Sanso
7.Stannis začne bitko s pomočjo sence
8.Umrejo pa tile revčki: Ellaria Sand, Jorah Mormont, Meryn Trant, Olly, Ramsay Bolton
vsekakor nič posebnega, vsi glavni karakterji preživijo, na koncu pride Daenerys s tremi zmaji in zaključna scena se zapre, nam pa preostane le to
da čakamo na april 2016

Ils sont fous ces Slovenes!

Ascendor ::
Čisto odvisno od osebe, predvsem kakšen žanr ti je všeč. Če ti je všeč fantasy/medieval/magic drama, ti bo to sigurno všeč. Book readerji so konstantno razočarani, tako kot tale 2 posta nad mano, čeprav je serija vseeno vrhunska in ljudje pač ne dojamejo, da se vseh likov pač ne da uvesti v serijo, prav tako pa je določene dele potrebno prilagoditi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ascendor ()

Čisto odvisno od osebe, predvsem kakšen žanr ti je všeč. Če ti je všeč fantasy/medieval/magic drama, ti bo to sigurno všeč. Book readerji so konstantno razočarani, tako kot tale 2 posta nad mano, čeprav je serija vseeno vrhunska in ljudje pač ne dojamejo, da se vseh likov pač ne da uvesti v serijo, prav tako pa je določene dele potrebno prilagoditi.
Sploh nisem bral knjig, ocenil sem serijo kot tako - mehiška limonada s primesmi fantazije in tu pa tam še kakšen spopad...

Gregor P ::
PrihajaNodi je izjavil:
Sedaj pride Senca...
Zakaj ste tako prepričani, da bo prišla ravno senca? A ni malo drugačen "ritual" za njo?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

PrihajaNodi je izjavil:
Sedaj pride Senca...
Zakaj ste tako prepričani, da bo prišla ravno senca? A ni malo drugačen "ritual" za njo?
Ja lahko, da bo tudi kaj drugega kot senca.
Bi pa bila fora, da tamala sploh ni bila Stanissova hčerka kar je v tej seriji čisto možno kar pomeni brez kraljeve krvi ni sence potem je pa Stannis pečen.

Sc0ut ::
Mislim da je odgovor v trailerju par postov višje - ledene sveče se topijo.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

sheeshkar ::
BBju ne pride bliže od 100km....Jo sicer gledam, ampak ne vem več zakaj še. Mehiška limonada na malo višjem nivoju s primesmi fantazije...
Če zadevo tako zbanaliziraš, potem je tudi Breaking Bad mehiška limonada (brez fantazije). Skyler - nosečniško kajenje, kreganje s sestro, teženje za vsako malenkost itd., Marie - kraja čevljev, Hank - zbiranje kamnov (ups, mineralov), Walt jr. - kupovanje alkohola... Da ne govorimo o odnosu med Walterjem in Jessejem, ki je poln "limonade".
Tole je seveda samo primer zbanaliziranja neke serije, dejansko je meni Breaking Bad ena najboljših serij vseh časov (in večina zgornjih primerov služi razvoju karakterjev in celotni zgodbi). V svojem žanru je v sami špici, meni celo najboljša (nisem pa še pogledal The Wire). Enako pa lahko rečemo za Game of Thrones, v svojem žanru je (vsaj po mojem mnenju) najboljša, skupno pa prav tako spada med najboljše serije vseh časov. Težko pa jo je direktno primerjati z Breaking Bad, ker ne spadata v isti žanr. Ima pa prav tako vrhunsko režijo in igralce, odlične dialoge, odličen razvoj karakterjev, vrhunsko produkcijo in izjemno zanimivo zgodbo.
Seveda to ne pomeni, da bo Game of Thrones (ali Breaking Bad, če smo ga že omenili) všeč prav vsakemu, okusi so na srečo različni in moramo se zavedati v kateri žanr spada. So pa kritike tipa "to je mehiška limonada" najbolj poceni in nesmiselne.

Nesmiselno in poceni je tvoje komentiranje nekega mnenja. Meni je GOT pač to - mehiška limonada (malo seksa, malo ljubezni, incesta, veliko pokvarjenosti, sadizma, nekaj ponosa in pokončnosti) s primesmi fantazije.
P.s.: nimam namena trolati, podajam zgolj in samo osebno mnenje s katerim se ti lahko strinjaš ali pač ne.
P.s.: nimam namena trolati, podajam zgolj in samo osebno mnenje s katerim se ti lahko strinjaš ali pač ne.

Tr0n ::
Game of Thrones = limonada
Breaking Bad = limonada
The Wire on the other hand, holy crap!
Breaking Bad = limonada
The Wire on the other hand, holy crap!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tr0n ()

Gladi ::
BBju ne pride bliže od 100km....Jo sicer gledam, ampak ne vem več zakaj še. Mehiška limonada na malo višjem nivoju s primesmi fantazije...
To je tako kot bi primerjal Star Wars z Pulp fiction. Enostavno ne moreš. BB in GoT sta top šit v svojem žanru.

SuperVeloce ::
Točno tako. Tako različna, da sta neprimerljiva. Nekateri ne prežvečijo niti prve sezone BB, pa gledajo GOT in seveda obratno... jaz pravim, da oboji zamujajo, ampak glej, vsak ima svoj okus.
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SuperVeloce ()

Breaking bad je mogoče kot celota boljša serija ampak GOT ima več boljših posameznih epizod drugače pa obe serije sta fenomenalne čeprav men osebno so še nekatere druge boljše

Izi ::

Breaking bad je mogoče kot celota boljša serija
Drugs are bad, m'kay?
Kaj vse človek ne prebere na netu. Saj ne morem verjeti![]()
Saj sem napisal (mogoče)

Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()

No meni je boljša od BB-ja. In BB je bolj podoben Mehiški limonadi.

telexdell ::
Očitno so se ob temi GOT zbrali fanatični gledalci mehiških limonad. Ker so vam mehiške limonade očitno tako všeč, da v vsem ostalem iščete le paralelo z njimi predlagam da si odprete novo temo.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Tomas 33 ::
Za mir v hiši je potrebno z drago pogledat tudi kakšno mehiško nadaljevanko, da potem skupaj pogledava GoT

Invictus ::
V bistvu je najbolj pomemebno, da si človek najde drago, ki so ji mehiške nadaljevanke butaste. Življenje je potem precej lepše ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

greatdrakon ::
moja ne mara mehiških. ma pa rada reality showe (oni kuharji, pa bar), ker so ji kao zabavni... same sh**

Nummy ::
V bistvu je najbolj pomemebno, da si človek najde drago, ki so ji mehiške nadaljevanke butaste. Življenje je potem precej lepše ...
Ali pa jo prepričaš, da so butaste ali pa izguba časa... moja jih je včasih gledala, pa sem ji dal lekcijo kako so to ena velika izguba časa. In sedaj jih ne gleda več. Gleda pa občasno kak reality show, trenutno kardashians, ki so meni totalne koklje. Pa tud sploh reality show-i so mi ena izmed največjih bedarij (enak nivo kot žajfnice), ker zaganjaš svoj lajf, da gledaš kako drugi žvijo svoj lajf, namesto da bi živel svoj lajf... no logic.

Očitno so se ob temi GOT zbrali fanatični gledalci mehiških limonad. Ker so vam mehiške limonade očitno tako všeč, da v vsem ostalem iščete le paralelo z njimi predlagam da si odprete novo temo.
Hehe, no ko nekdo primerja mehiške limonade z GoT... zato temu tak odgovor, čeprav mehiških limonad ne gledam mislim pa (mogoče kakšen del pa še to...), da nimajo prav nič skupnega z GoT. BB pa GoT sta si tud zelo različna, tako da neki primerjat...
GoT se mi zdi bolj krut kor BB pa tudi (TV šov) manj predvidljiv. No, pa tud velik bolj uživam predvsem v predstavah Petra Dinklage-a. Glede zmajev, ostalih mitologičnih in nadnaravnih sil mi je tudi fajn za gledat, če je spodobno prikazano.

Se strinjam.
Ampak to, da bo Stannis žrtvoval hčer, je bilo tako grdo predvidljivo, da je bilo za zjokat. Bolje bi bilo, da bi hčer doma ostala, Stannis bi pa Davosa poslal po njo, pod pretvezo "mora se hči naučiti grozote vojne ali kaj podobnega", potem pa šok, ko bi jih čakala grmada.
Ko je Danny bila v težavah, sem bi rekel, menda naglas, "aha, sedaj pride Drogon; čez 5, 4, 3, 2, 1..."
Čeprav mi je super, da so se oddaljili od knjig in mi je ta sezona ena boljših, sta zadnja dela razočarala. Vsaj mene.
Glede tistega posilstva Sanse, pa niti z očesom nisem treznil in sploh nisem vedel, kaj se je folk tako razburjal. Moja mi je povedala, da v knjigi se Ramsey poroči z fake Aryo, ki sta jo na poročno noč posilila skupaj z Theonom in da je morala občevati z psom.
Anyway, vseeno je GOT, kar se zvrsti tiče, vrhunska serija in po koncu mislim kupiti Bluray Collectors Edition z kakšno figurico. (Tako kot sem kupil že nekaj serij.)
Ampak to, da bo Stannis žrtvoval hčer, je bilo tako grdo predvidljivo, da je bilo za zjokat. Bolje bi bilo, da bi hčer doma ostala, Stannis bi pa Davosa poslal po njo, pod pretvezo "mora se hči naučiti grozote vojne ali kaj podobnega", potem pa šok, ko bi jih čakala grmada.
Ko je Danny bila v težavah, sem bi rekel, menda naglas, "aha, sedaj pride Drogon; čez 5, 4, 3, 2, 1..."
Čeprav mi je super, da so se oddaljili od knjig in mi je ta sezona ena boljših, sta zadnja dela razočarala. Vsaj mene.
Glede tistega posilstva Sanse, pa niti z očesom nisem treznil in sploh nisem vedel, kaj se je folk tako razburjal. Moja mi je povedala, da v knjigi se Ramsey poroči z fake Aryo, ki sta jo na poročno noč posilila skupaj z Theonom in da je morala občevati z psom.
Anyway, vseeno je GOT, kar se zvrsti tiče, vrhunska serija in po koncu mislim kupiti Bluray Collectors Edition z kakšno figurico. (Tako kot sem kupil že nekaj serij.)

Phantomeye ::
ja smo ugotovili, ljudje imamo različne okuse, nekomu je bolj všeč got, drugemu breaking bad. now please shut the fuck up. Če bi kdo rad izvajal primerjalno analizo med serijami, potem naj odpre svojo temo!!!

Sicer ne razumem kako lahko primerjate GOT z limonadami. Že prva razlika je ta da so Roba Starka prvo izdali in nato zaklali. Sedaj pa si predstavljajt kako bi izgledalo če bi se to zgodilo Esmeraldi.
Kot drugo je pa zgodba prebeč prepletena in zapletena za predvidevanje.
Ne ni bilo predvidljivo. Sem pričakoval da bo Jon z divježi prišel na pomoč prej.
No, moj scenarij je bil da bo ona gobcala v valerijšini ter se žrtvovala namesto ostalih. Nato bi jo posilili, rešili in glave bi spet padale. Nevem kdaj sem zgrešil da so zmaje osvobodili.
No tu pa upam da pride senca in odreže spolni ud Ramseju. Bi bilo prelepo če bi umrl kot Renly.
Kot drugo je pa zgodba prebeč prepletena in zapletena za predvidevanje.
Ne ni bilo predvidljivo. Sem pričakoval da bo Jon z divježi prišel na pomoč prej.
No, moj scenarij je bil da bo ona gobcala v valerijšini ter se žrtvovala namesto ostalih. Nato bi jo posilili, rešili in glave bi spet padale. Nevem kdaj sem zgrešil da so zmaje osvobodili.
Glede tistega posilstva Sanse, pa niti z očesom nisem treznil in sploh nisem vedel, kaj se je folk tako razburjal.
No tu pa upam da pride senca in odreže spolni ud Ramseju. Bi bilo prelepo če bi umrl kot Renly.

ja, verjetno bo bolj žalost
in bomo moral čakat eno leto na razplet bitke za Winterfell
moja predvidevanja so takšna:
2.Arya ubije onega pedofila in si nakoplje jezo svojega šefa
Come on. Resno misliš, da Brez-obrazi ne ve, kaj namerava Arya? Verjetno je bil to njegov plan all along. Če ne bi bil, bi jih ona že fasala s palico.
Mislim, kakšno je naključje, da jo je poslal ravno takrat prodajat školjke na pomol, ko je prišla ekspedicija iz king's landinga? Če ne drugega je to test. Se bo držala svoje naloge ali bo sama ocenila kdo je prioritetno vreden krajšanja glave. Sigurno imajo brezobrazi svoje ljudji tudi v banki. In če prideš na obisk, javiš, da prihajaš.

>ja smo ugotovili, ljudje imamo različne okuse, nekomu je bolj všeč got, drugemu breaking bad.
Različne zvrsti primerjati je tako nehvaležno, kot električne avtomobile z avtomobili na notranje izgorevanje. Obe seriji sta, vsaj v svojem žanru, nekje pri vrhu.
---
Tisti zmaj Drogon nikoli ni bil v "kletki". Ostala dva sta verjetno še vedno.
---
Tudi jaz sem mnenja, da je bil tisto "test" za Aryo in da njen mentor (Jaqen H'ghar, I think) točno ve, kaj se je zgodilo. I hope she kills someone in next episode.
Drugače pa je zgodba iz knjige (čeprav nisem bral, razen prve in nekaj poglavij druge), kot mi je povedala moja ženska, dosti bolj zanimiva. Škoda, da niso to skopirali iz knjige.
Različne zvrsti primerjati je tako nehvaležno, kot električne avtomobile z avtomobili na notranje izgorevanje. Obe seriji sta, vsaj v svojem žanru, nekje pri vrhu.
---
Tisti zmaj Drogon nikoli ni bil v "kletki". Ostala dva sta verjetno še vedno.
---
Tudi jaz sem mnenja, da je bil tisto "test" za Aryo in da njen mentor (Jaqen H'ghar, I think) točno ve, kaj se je zgodilo. I hope she kills someone in next episode.
Drugače pa je zgodba iz knjige (čeprav nisem bral, razen prve in nekaj poglavij druge), kot mi je povedala moja ženska, dosti bolj zanimiva. Škoda, da niso to skopirali iz knjige.

>Tudi jaz sem mnenja, da je bil tisto "test" za Aryo in da njen mentor (Jaqen H'ghar, I think) točno
>ve, kaj se je zgodilo. I hope she kills someone in next episode.
Čeprav, če malo logično pomislim, je ta test padla. Oni so "noone." Torej se mora losati vsega, kar jo veže na preteklost. Tudi zamere. Tako, da bi jo moral H'ghar kaznovati.
Čeprav, če malo logično pomislim, je ta test padla. Oni so "noone." Torej se mora losati vsega, kar jo veže na preteklost. Tudi zamere. Tako, da bi jo moral H'ghar kaznovati.

>Tudi jaz sem mnenja, da je bil tisto "test" za Aryo in da njen mentor (Jaqen H'ghar, I think) točno
jap, samo zanjo je reku, da še ni pripravljena postati noone, ampak je pripravljena postati 'somebody'

avani ::
Hehe, bi bilo pa zabavno, da bi zdaj tyrion in jorah zajahala se druga dva zmaja, ter bi vsi trije sindikalni zleteli na ekskurzijo v westeros

@nny ::
V stilu tega šova...fani Stannis the Mannis kluba bodo pametno storili, če vrnejo članstvo. Umor lastnega otroka je točka brez povratka in če je bil Stane prej hodeči mrtvec, je sedaj z eno nogo in pol že v grobu. Mogoče bo ugriznil v prah že v naslednji epizodi. Nikoli in nikdar ne bodo ne navadni ljudje ne plemstvo podprli človeka na železnem prestolu, ki je dal zakuriti lastno hčerko. Nekje v okolici Winterfella čaka Brienne, ki ni pozabila sence in v Winterfellu Boltoni, ki bi ga odrli z z največjim veseljem.
Sicer gre lok zgodbe v uničenje velikih hiš v Westerostu.
Baratheoni - mrtvi in brez naslednikov, edini živ dedič je Gendry (ki vesla že dve sezoni?)
Starki - mrtvi in raztreščeni po dveh kontinentih, ampak kot kaže, imajo še dovolj moči za povračilo
Lannisterji - brez obeh mastermindov, z cmero Tommenom, noro Cersei v zaporu
Arryn - živ samo razvajenec Robyn. Verjetno ne bo dolgo.
Tully - dedič v zaporu, živ samo tisti stari, ki je ušel z Rdeče poroke
Greyjoy - edini dedič kastriran
Boltoni - pri življenju, a če vpadejo White Walkerji, ne dolgo
Tyrell - oba dediča v zaporu, tisti ata na Braavosu nesposoben in malo nor, bomo videli, koliko časa in moči ima stara
Targaryen - preživela samo Dany in kakšen skrit pankrt...mogoče
Edini hiši, ki se držita pri življenju, sta Martell v Dorniji in seveda Freyi,ki jih ne bo zmanjkalo, razen če se jim zgodi katastrofa velikih razsežnosti v smisu Rdeče poroke 2.
Sicer gre lok zgodbe v uničenje velikih hiš v Westerostu.
Baratheoni - mrtvi in brez naslednikov, edini živ dedič je Gendry (ki vesla že dve sezoni?)
Starki - mrtvi in raztreščeni po dveh kontinentih, ampak kot kaže, imajo še dovolj moči za povračilo
Lannisterji - brez obeh mastermindov, z cmero Tommenom, noro Cersei v zaporu
Arryn - živ samo razvajenec Robyn. Verjetno ne bo dolgo.
Tully - dedič v zaporu, živ samo tisti stari, ki je ušel z Rdeče poroke
Greyjoy - edini dedič kastriran
Boltoni - pri življenju, a če vpadejo White Walkerji, ne dolgo
Tyrell - oba dediča v zaporu, tisti ata na Braavosu nesposoben in malo nor, bomo videli, koliko časa in moči ima stara
Targaryen - preživela samo Dany in kakšen skrit pankrt...mogoče
Edini hiši, ki se držita pri življenju, sta Martell v Dorniji in seveda Freyi,ki jih ne bo zmanjkalo, razen če se jim zgodi katastrofa velikih razsežnosti v smisu Rdeče poroke 2.
'For most of history, Anonymous was a woman.' Virginia Woolf

Matevz96 ::
Greyjoyi so daleč od izumrtja, sicer je v seriji njihova zgodba izpuščena, vendar se v knjigah po smrti Balona Greyoja, zberejo njegovi bratje in izberejo novega kralja. Ne smemo pa pozabiti tudi na Asho Greyjoy, ki se je v seriji že pojavila in je imela velik vpliv na Iron Islands.