» »

Game of Thrones - serija

Game of Thrones - serija

Temo vidijo: vsi
««
26 / 213
»»

Jst ::

Jaz sem prebral prvi dve knjigi ter nekaj tretje in sem bil že v prvi sezoni mnenja, da bi morali združiti prvo in drugo knjigo. Ne v eno sezono, ampak dve sezoni, kateri bi se osredotočali na izbrane zgodbe in karakterje.

Za fane knjig je finale velika žalost, a iz stališča serije pa so napake delali na začetku in sredi sezone.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Primorec ::

Ja, to je edina serija po kateri sem se tudi jaz po 10 letih ponovno vpisal v knjižnico in si sizposodil prvo knjigo. Zdej berem ta špeh od 900 strani in se mi je sploh začelo razvozlavat kdo in kaj je. Je enostavno preveč igralcev v igri. Tako da sedaj si sproti še enkrat pogledam kak del 1. sezone, medtem ko berem, je kar kul..
Drugo sezono sem pogledal do konca, knjiga za prečitat je v planu ko bo cajt..
Je pa serija in knjiga res ok..Upam samo da ne bodo začeli tupi ameri poenostavljat preveč v tretji sezoni..

Gregor P ::

Ker vidim, da ste se že kar malo umirili he he:D imam naslednje "začetniško" vprašanje, ker se več ne spomnim, kako je bilo; torej v prvem delu, ko tista izvidniška enota nočne straže naleti na belo stražo (ali kako se že prevaja White Walkerje) in nato enemu uspe pobegniti; na kateri strani zidu se je to zgodilo? Kot se spomnim na severni strani. Sprašujem zato, ker če se je to pripetilo onkraj zidu na severni strani, kako je lahko ta pobegnil na drugo stran? Ali ga nočna straža ne sme usmrtiti sama, če so ga slučajno oni zajeli onkraj zidu? Ker če so ga ujeli Nedovi ljudje, potem se je to verjetno moralo zgoditi na južni strani zidu? Namreč, če bi lahko on tako lahkotno pobegnil na drugo stran, kaj šele vsi ostali?! Zato že kar vem, da se bolj slabo spomnim vsega skupaj.8-)

Beyond the Wall

The episode opens with three rangers of the Night's Watch scouting beyond the Wall, a massive barrier of ice at the north end of the kingdom. After finding the mutilated corpses of some wildlings, tribal humans who live north of the Wall, the rangers are surprised by supernatural creatures and the undead wildlings. Two of the rangers are killed by the monsters, while the youngest, Will (Bronson Webb) is for some reason left alive.

Ned is informed that a deserter of the Night's Watch, the young ranger Will from the prologue, has been captured. Members of the Night's Watch are sworn never to desert their posts, upon penalty of death. Ned takes his sons Robb, Jon and Bran to witness the execution of the deserter Will. Will faces death bravely, admitting that he deserted the Wall after being attacked, but stands by his statement that he saw White Walkers. Ned himself passes sentence and beheads him. He tells his young son Bran that he who passes sentence "should swing the sword." When Bran asks his father about the ranger's talk of White Walkers (the demonic creatures that ambushed the rangers), Ned dismisses it as a madman's ravings, insisting that the Walkers have been considered extinct for a thousand years.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

Gregor P ::

... očitno lahko mirno fantaziram dalje, ker ni nobenega tukaj:P skratka nisem prebral knjig, zato naslednje misli ne morejo biti spoiler ker že naslov serije knjig pove čisto vse; ljudje se bojijo te bele straže (White Walkers), zmaji so jim pomagali jih pregnati oz. premagati, nato pa so domnevam ljudje pobili te zmaje in sedaj se bo zgodba zopet ponovila (hm pozabil sem na volkove, morda ti pobijejo zmaje?), skratka ljudje imamo dokaj negativno vlogo (ali pa morda celo povsem brezpredmetno, če vključim še volkove; no ja, razen morda kot manipulatorji) v tej zgodbi:8)

P.S.: sicer pa sem pozabil še na jelene.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

jest10 ::

Narobe.
Kako je, ti pa ne smemo povedati, ker se kao ne sme nič govoriti o knjigah>:D

Gregor P ::

Odlično; hvala za namig ... se strinjam; jaz itak bolj ugibam o seriji kot pa knjigah ... pišem bolj tako poletno, da tema ne zamre:)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

strictom ::

jah zmaji izumrejo predvsem zato ker so jih po osvojitvi westerosa začeli targaryeni zanemarjat in se rojevajo vedno manjši, šibkejši zmaji.

white walkersi niso nobena straža. zaj o njihovem pomenu in nastanku kroži veliko 'teorij' po netu. najbol zabavna mi je o bipolarnosti magije v tem svetu. na eni strani imaš pozitivo. religije, children of the forest, magija ki je povezana z zidom, kovanje vaylirian jekla, ... in negativni del vsega so white walkerji. undead generali, ki komandirajo celotne armije, ki pridejo na površje samo ob najhujših in najdalših zimah. obstajali naj bi tudi neki uroki za komandiranje teh klincev.

zanimivo je tudi fora o toku magije skozi svet in točkah kjer je najbol skoncentrirana (the wall, kraj kjer je bila old valyria in nekje pri ashaiu). lahko pride tudi do overloada, kar naj bi bil razlog za 'DA DOOM'. to so valda sam špekulacije enih fanov na internetu. veliko lora zveš kasneje v knjigah, od določenih karakterjev.

zaj to so sam fore, keterih grrm ni nikoli potrdil, tk da naj mod kr zbriše če se mu zdi da spoilam karkoli oz da ne paše v to temo:)

Gregor P če te karkoli zanima ti kr vpraši. meni je bilo branje zadnje knjige kr izboljšano ker sm vedno imel v ozadnju neko teorijo o zmajih ter o teh rdečih duhovnikih in faceless bogu.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

knesz ::

Ja, white walkersi so res trdovratna zalega, saj so edino oni preživeli do današnjih dni. Srečamo jih tako v Resident Evil kot v Walking Dead. :)

strictom ::

whitewalkerji so bol demoni kot zombiji, če jih že morš opredelit kot neki.

edit: imaš pa wighte, počasni undeadi pod komando white walkerjev. ki poleg tega da so skorajda neuničljivi ne prinesejo ničesar v fajt :) medtem ko white walkerji so izredno dobri mečevalci, izredno hitri in nekakšne sorte necromancerji
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: strictom ()

Okapi ::

If it walks like a zombie and looks like a zombie it must be zombie.>:D

O.

strictom ::

white walker


ne jih mešat z wighti. v seriji jih pokaže le na začetku, ter tisti na koncu druge sezone.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

Volk| ::

Jaz berem prvo knjigo. Je zanimiva, samo če prej ne bi filma gledal, bi se kar lovil.
Komaj čakam, da pridem do 3 dela, samo najprej 2x800 strani :D

@strictom
Kje si dobil te info o zmajih in teh? iz knjige(ce si vse prebral) ali z neta?
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

imagodei ::

strictom, a bi se malo umirl s spoilerji?
- Hoc est qui sumus -

cebelar123 ::

!

Novi liki v sezoni 3

avani ::

dbest :-) beric zgleda da bo težek frajer :-)

sam kdo pa je missandei?

Modiano ::

Missandei is a servant of Daenerys Targaryen and former slave.
...Money can't buy happiness, but neither can poverty...

imagodei ::

Zgleda bodo deficite iz druge sezone deloma poskusili prestavit v tretjo in četrto. Kar je sicer po eni strani logično (3. knjigo želijo menda razbit na 2. sezoni, pa je knjiga v bistvu tanjša, kot je bila 2.)

Kar se mene tiče, še vedno nesmiselno. Večina dogodkov iz 2. sezone se konča tako, kot je po planu v 2. knjigi (Bran se odpravi na sever, v King's Landing pride Tywin Lannister, Stannis je izgubil bitko, Theon Greyjoy je zavzel in izgubil Winterfell, Brienne po navodilih od Lady Stark odpelje Kingslayerja v King's Landing...

Zdaj se postavlja vprašanje, kako bodo reševali določene zadeve - recimo Jojen in Meera Reed... V glavnem, videti je, da bodo razlike med knjigo in serijo tudi v naprej velike, če ne celo vse večje. ;(
- Hoc est qui sumus -

Volk| ::

uf, bom moral čimprej prebrat 3 knjigo,da bom pol lahko primerjal. Berem komaj prvo knjigo...na srečo že grem proti koncu.
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

addy93 ::

Se komu sanja kdo oz. kaj je Jaqen H'ghar? On in Khaleesi so se mi nekako najbolj všeč, pa tamala Arya je carica :-) Btw. Kdaj začnejo snemati tretjo sezono?

black ice ::

Jaqen je Faceless Man.

jest10 ::

:P

Tr0n ::

draciel ::

komaj čakam :D

oo7 ::

Jst tud:)

addy93 ::

Jst isto :-D Arya je taka carica... :-D

imagodei ::

No, zanimivo bo pogledat, za kaj več pa... Smo že ugotovili, da je treba v roke vzet knjige. Zanimivo bo videt, kako bo zgodba divergirala od tist v knjigi in kako bodo izpeljali posamezne reči.
- Hoc est qui sumus -

Lonsarg ::

Če bi 3. sezona imela 10 delov bi skoraj ziher nastal zmazek. Tako pa sem poln optimizma, ker v 20 delih pa se da že bolje predstavit to komplicirano zgodbo.

BlazV ::

Mogoce pa sezona =\= knjiga...ce se prav spomnim je bilo ze nekaj govora o tem.

Lonsarg ::

To, koliko je sezona po knjigi narejena nima nobene veze tukaj. Konkretna zgodba je ne glede na to in rabi zadosti delov.

BlazV ::

Ne, nisem mislil zgodbovno...mislil sem da bi bili dve sezoni ena knjiga.

Lonsarg ::

Aja tko, ja saj zna biti da ne bodo sezone vedno po knjigah ja. Sploh ker bodo drugače prehiteli pisca knjig. Tak da morda naredijo po 4. knjigi 4 in 5. sezona vsaka 10 delov.

@nny ::

'For most of history, Anonymous was a woman.' Virginia Woolf

Keyser Soze ::

Ja, če zamudiš predvajanje na HBO, pa se ti ne da čakat ponovitve... Ne bi jaz to glih pod piratstvo dal.

P.S.: Pa še v HD je! :D
OM, F, G!

@nny ::

Keyser Soze je izjavil:

Ja, če zamudiš predvajanje na HBO, pa se ti ne da čakat ponovitve... Ne bi jaz to glih pod piratstvo dal.

P.S.: Pa še v HD je! :D


Ali če nimaš TV-ja. Pst, da Digitalček ne pride blizu.:)
'For most of history, Anonymous was a woman.' Virginia Woolf

St235 ::

končno sem našel čas za drugo sezono. Občutki so precej mešani, sploh sem razučaran nad zaključkom dogajanja v Qarthu. Seriously.
Xaro in nekromancerji pobijejo ostalih 11 traderjev, potem pa pustijo žive khalasar od Daenerys? Oziroma kam je zginila vsa tista vojska in ostal prebivalci mesta? Da o temu, da zmaji dva dela nazaj glih tolk, da spravijo dim iz sebe potem bruhajo ogenj na 3 metre... Enako so mi popolnoma na silo v to zgodbo zrinjeni With Walkerji, da o brezvezni podobnosti z zombiji ne govorim.

Nad tem delom sem bil izredno razočaran in ne vidim popolnoma nobene dodane vrednosti.

Bitka v 9 delu je bila tako tako, samo glede na omejen proračun nisem pričakoval več in sem si moral precej pomagat z domišlijo, da je zgledala vsaj približno verjetno.

Ostale zgodbovne niti so ble še kar ql, mogoče edini sprejem Jona med wildlinge poteka malce preenostavno. V enem delu so navdušeni, ker imajo ujetega Hlafhanda, ker bo lahko Kranlju iza zida povedal ne vem koliko informacij, v naslendjem pa pustijo, da se pobijeta med sabo. Ampak ajde, razumem, da ni blo časa za bolj podroben razvoj zgodbe.

Pa mogoče bi lahko kak stavek več povedal o tem kdo je požgal Winterfell, ker edina logična razlaga je, da so ga požgali taisti ljudje, ki so ga prišli osvojit. Drugače ne vem kam je zginlo tistih 500 ljudi, ki so ga oblega. Pa tudi ni mi jasno Kako Bran, Rickon id družba uspejo prit nazaj v Winterfell. Ralaga je kako da se vrnejo po isti poti kot so prišli, ampak v nadaljevanki je jasno pokazano, da jim že sledijo s psi, ko so pri farmi, tako, da je to nemogoče.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

addy93 ::

Ne delam se norca, vendar ti bom poskusil na kar se da logičen način razložiti moj pogled na vse to.

Ammm. Traderji veljajo za voditelje njihovega sveta, mar ne??? Če bi nekdo pobil vse voditelje našega sveta, bi se 90% zemljanov skrilo v svoje bajte in čakalo, misleč "what now?". FACT#1

Glede vojske... Army follows the leader. Tud k je Hitler umru, so se vojaki nekak nehal borit. Po smrti Tita je tudi JNA šou nekako h rakom žvižgat. Just sayin.... FACT#2

Zmaji... Ahh. Dve epizodi lahko pomeni v zgodbi dve leti ali pa 20 minut. Če mal pobrskamo po "mitologiji" zasledimo, da so zmaji pošasti, ki so z neba bruhali ognjene krogle. :-O Tako da nevem zakaj nebi mogli bruhati ogenj na 3m. Se strinjam, da je preskok ogromen, vendar je toliko drugih detajlov, da so se pač posvetili tistim. Nadvse bedno bi bilo iz oddaje, v oddajo gledati hranjenje...vse dokler nebi zmaj ob tem ko je podrl kupček zažgal osebo, ki ga je hranila in tako ugotovil, da ima NADNARAVNO MOČ. FACT#3

White walkerji in ne "with walkerji". With walkerji so tisti vozički, ki jih starejši uporabljajo za pomoč pri hoji :-D FACT#4

O white walkerjih... Mi lahko poveš kje vidiš podobnost z zombieji? :-/ Jaz je ne vidim. O white walkerjih smo videli bore malo. Temu je tako, da pustijo človeški domišljiji prosto pot. Da si vsak posameznik naredi neko svojo podobo v glavi.

Gregor P ::

Sedaj ko sem videl tistega zmaja oz. bolje rečeno njegov uničevalen plamen pri Hobbitu, kjer je uničil celotno mesto oz. kraljestvo, lahko tudi ta majhni zmaji bruhajo na par metrov ogenj zaradi mene.

Zombije je pa verjetno mislil tiste množice ljudi poleg white walkerjev, ki so bili videti kot živi mrliči.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

karafeka ::

Kolikor se spomnem iz knjig so White walkerji umrli ljudje in Wildingsi, ki so jih oživili Others(i). Othersi so malo večje kreature, ki imajo plave oči in jih je možno ubiti samo z zmajevim jeklom (dragonsteel oz. nekaj podobnega).
Torej white walkerji so dejansko zombiji.

Gregor P ::

Tukaj tiše, da so to ti ta "beli" z modrimi očmi
The White Walkers, referred to as the Others in the books, are a mythological race mentioned in ancient legends and stories

WW

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

addy93 ::

karafeka je izjavil:

Kolikor se spomnem iz knjig so White walkerji umrli ljudje in Wildingsi, ki so jih oživili Others(i). Othersi so malo večje kreature, ki imajo plave oči in jih je možno ubiti samo z zmajevim jeklom (dragonsteel oz. nekaj podobnega).
Torej white walkerji so dejansko zombiji.



Others-White walkers so ista stvar...

IvoJan ::

tisto kar on misli so wights ki so cisto navadni zombiji http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Wig...
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|32gb 6000 CL32 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: IvoJan ()

St235 ::

Ammm. Traderji veljajo za voditelje njihovega sveta, mar ne??? Če bi nekdo pobil vse voditelje našega sveta, bi se 90% zemljanov skrilo v svoje bajte in čakalo, misleč "what now?". FACT#1

Glede vojske... Army follows the leader. Tud k je Hitler umru, so se vojaki nekak nehal borit. Po smrti Tita je tudi JNA šou nekako h rakom žvižgat. Just sayin.... FACT#2


Hmm, Ko je hitler umrl je blo konc vojne in so se nemci predal? Ne kupim takih posploševanj. Ja, če bi vmes minilo eno leto, ne pa en dan.

Tip izvede državni udar in se razglasi za kralja, potem pa pusti živo edino neposredno grošnjo v obliki Daenerys bojevnikov? In takoj po vojaškem udaru gre mirno spat brez enega stražarja pred vrati, ker računa da bodo Nekromanti posrbel za Daenerys? Njen khalasar pa bo kar odjahal v lepši jutri?

Zmaji... Ahh. Dve epizodi lahko pomeni v zgodbi dve leti ali pa 20 minut. Če mal pobrskamo po "mitologiji" zasledimo, da so zmaji pošasti, ki so z neba bruhali ognjene krogle. :-O Tako da nevem zakaj nebi mogli bruhati ogenj na 3m. Se strinjam, da je preskok ogromen, vendar je toliko drugih detajlov, da so se pač posvetili tistim. Nadvse bedno bi bilo iz oddaje, v oddajo gledati hranjenje...vse dokler nebi zmaj ob tem ko je podrl kupček zažgal osebo, ki ga je hranila in tako ugotovil, da ima NADNARAVNO MOČ. FACT#3


se strinjam, da nima smisla flozofirat o temu, kako daleč lahko zmaj bruha ogenj glede na svojo velikost, sam vseno je minilo komaj par tednov (mogoče dva meseca), kar so prišli v Qarth in se mi zdi poskok popolnoma grešen. Nasploh je vel prizor z towerjem in nekromanti brez nekega smisla. Kaj razen tega, da jim je ostalo 500$ za CGI so sploh hoteli povedat s tem?

Ne vem ,cel konec dogajanja v Qarthu mi je do nezavesti posiljen in k zgodbi ne prinese popolnoma nič.

Glede White Walkerje, pa ja moj lapsus. Mislil, sem Wights.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Lonsarg ::

OMG nehite se spravlat v take malenkostne nesmisle v seriji, ki so pac posledica krajsanja zgodbe iz knjige, itak da potem ne more bit vse 100% smiselno. Sicer pa, katera serija pa je, serija ti prodaja izmisljeno zgodbo ne pa nekaj zgodovinsko-psiholosko korektnega.. Jao res, v kaj se eni spuscate.

St235 ::

Lahko to razložiš?

Kaj točno so morali skrajšat glede razglasitve Xarota za kralja? Ali glede obračuna med Daenerys in Nekeromanti?

Naj me kdo poravi ampak mislim oboje v knjigi ne obstaja? Kaj so torej krajšali? Meni bolj delujo, da so nekaj na silo tlačili v zgodbo in nima ne repe na glave, kaj šele smisla v povezavi z celotno zgodbo. Ravno tako nekako ne more bit malenkostno, če zaključi sezono za enega od 5ih ključnih likov?

addy93 ::

Dogajanje v Qarthu je v seriji samo zato, da se prikaže moč zmajov. Zmaji o katerih se zmeraj govori, ve se pa bolj malo o njih. Njihove glave, kosti... imajo povsod. Nikjer pa ni gledalec videl dejanske moči zmaja. Zato so tudi posneli sceno Khaleesi proti tistmu wizardu čigar ime se ne spomnim.

IMHO ne verjamem, da bi kdo bolje spravil tako knjigo v 2 sezoni.

Okapi ::

Ko je hitler umrl je blo konc vojne in so se nemci predal?
In točno tako je bilo. OK, en teden je še trajalo, da so uredili vse formalnosti, to je pa tudi vse. Sicer je vprašanje, koliko časa bi se Nemci še borili, če bi se recimo Hitler umaknil nekam v avstrijske Alpe, verjetno ne dosti dlje, ampak vseeno - konec vojne je bil tisti hip, ko se je fental.

O.

oo7 ::

Game Of Thrones Season 3: Three-Eyed Raven Tease

oo7 ::

Game Of Thrones Season 3: Trailer

dottor ::

Zdej ko mamo počitnice (kako je lepo hodit na višjo šolo, ki spada v isto enoto kot srednja šola in pol imaš srednješolski koledar), si bo treba uzet čas in prebrat do kraja 3. knjigo (še ene 800 strani). Se že ve kdaj pride 3. sezona vn? Neki je blo pravit konec aprila...
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

St235 ::

60s filček en post pred tvojim ti pove da tako kot vsako leto - zadnjega marca.
««
26 / 213
»»