» »

WLAN antena

WLAN antena

MilanTomic ::

Na eni strani imam navaden asus wl 530g v2 ruter, ki mi dobro služi v stanovanju. Povezal bi ga s prenosnikom, ki se nahaja v drugi hiši po zraku oddaljeni ne
več kot 400-500m in se točki vidita. Kaj vse potrebujem? Kakšno anteno (koliko dbi?) in kakšen ruter na drugi strani? Ali lahko izkoristim obstoječ asus wl 530g v2 ruter, ali pa moram drugega kupiti (ni problem) in kakšnega? Ali se z močnejšo anteno zviša tudi sevanje in če se da to preprečiti/zmanjšati? V stanovanju imam internet hitorosti 10/2 Mbps, kakšna bo približna hitrost na 400-500 metrov oddaljeni točki?

Če bi mi lahko nekdo prosim napisal iz teh trgovin kaj rabim vse (kakšen ruter, anteni, konektor-je, kabel, ojačevalec...):
http://shop.wlan-sat.com/ in
http://shop.wlan-antene.net/

Vnaprej hvala za odgovore,
Milan

jest10 ::

Lahko uporabiš obstoječo napravo, saj ima odstranljivo anteno. Ima pa ta router majhno oddajno moč

DonMatejo ::

zakaj pa ne bi vprašal lastnika trgovine, g. Alexa Marzida, ki je strokovnjak na tem področju?

Sam bi priporočal Yagi usmerjeno anteno, če bo router dovolj močan (in če bo potem sploh vlekel wireless po tvoji hiši, je pa drugo vprašanje). Kako, kaj, za koliko denarja, ... Ljudje na wlan-sat so najboljši, resno. Delam reklamo, ker sem happy user, večkrat.

Lp, M.

Spajky ::

WiFi Outdoor TP Link WA5210G priklopiš na en LAN port tvojga Ausa, postaviš in skonfiguriraš (wifi mode na B-Only) in na drugi strani ena Usb mrežna ala WiFi USB Adapter ARG Rocket PTH9 ali kaka druga za priklopit laptop in bi moglo bit zadosti za polno brzino I-Neta 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

blackbfm ::

b only pač ne bo dovolj za 10/2..sploh nevem zakaj vsi tok z veseljem to priporočate.

V glavnem, jz bi se tega lotu tako 2x wrt54gl + 2 usmerjeni anteni (yagi ali parabolik) + ddwrt firmware, če se ne spoznaš bo fino če ti ga bo kdo nastavu..mislim da je bil na wlansat, ko je bila še stara stran, prav tak sestavljen "komplet" opreme.

DonMatejo ::

ne, 10/2 bo šlo težko skozi s buget opremo. samo moraš vedeti, da tukaj govorimo o vložku 30-80eur pa v primeru blackclw cca 200eur+. ali je izguba recimo nekaj MB zanemarljiva, se odločiš sam.

Spajky ::

blackbfm je izjavil:

b only pač ne bo dovolj za 10/2..sploh nevem zakaj vsi tok z veseljem to priporočate
Zaradi boljše občutljivosti in robustnosti signala proti motnjam. In ja, B-Only je zadosti za 10/2; problem znajo bit samo NT Winsi (w2k in dalje) ali drajverji za njih! XP-ji ziher na B-Only NE zmorejo več kot 4Mbit, kako je z Visto ali Win7 pa ne vem. Linux (ali med ruterji) ali Win98se prebavijo normalno to "b" brzino!

Če se pa že da na G, se pa nastavi fixni speed 12Mbit Tx Rate (in na klientu tudi), pa bo tudi NT*fam.OS-jev prebavila brzino normalno ... pol km res vidne razdalje pa tudi ni nekaj strašnega, da bi nevem kake antene postavljal ... ono kar sem gori omenil, bi moralo biti zadosti brez extra anten! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Spajky ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

wireless net od bloka do bloka

Oddelek: Omrežja in internet
142320 (1845) Spajky
»

Katero wi-fi anteno za boljši siginal

Oddelek: Omrežja in internet
152801 (2455) Spajky
»

Pomoč pri brezžični povezavi(ali je možno in kaj potrebujem)

Oddelek: Omrežja in internet
51512 (1446) Spajky
»

kako izboljšati domet routerja

Oddelek: Omrežja in internet
4011780 (9634) Pyr0Beast
»

Wireless router canyon cn-wf514

Oddelek: Omrežja in internet
257202 (5207) jancus

Več podobnih tem