Forum » Mobilne tehnologije » PIN in SIM kartica
PIN in SIM kartica

Robocop1 ::
Pozdravljeni!
Imam eno staro SIM kartico in sem jo izkoristil za eksperimentiranje. Torej, vpisal sem veliko število napačnih PIN-ov (vem da obstaja PUK, ampak pustimo to). Zanima me, kje in kako je zabeleženo število napačnih vnosov kode PIN. Je možno ta števec kako ponastaviti - tako da bo kartica, kot nova? Kako se tega lotiti?
Imam eno staro SIM kartico in sem jo izkoristil za eksperimentiranje. Torej, vpisal sem veliko število napačnih PIN-ov (vem da obstaja PUK, ampak pustimo to). Zanima me, kje in kako je zabeleženo število napačnih vnosov kode PIN. Je možno ta števec kako ponastaviti - tako da bo kartica, kot nova? Kako se tega lotiti?
- spremenil: Robocop1 ()

joze28 ::
Če je stara je kartica najbrž že neaktivna.
Po določenem času, če tel. št. ni aktivna jo operaterji izklopijo z omrežja.
Po določenem času, če tel. št. ni aktivna jo operaterji izklopijo z omrežja.

St235 ::
pin lahko zgrešiš samo trikrat, potem se zaklene in zahteva puk, če trikrat zgrešiš puk je katrica trajno zaklenjena.

smile- ::
kartica je v bistvu "sestavljena" iz dveh delov - nadzorni in pomnilniški - torej če bi hotel resetirat števec bi moral dobiti dostop do nadzornega dela kar je pa praktično nemogoče že iz fizičnih razlogov...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Predplačniška PUK koda pri simobiluOddelek: Mobilne tehnologije | 8995 (7547) | blackbfm |
» | Nove PIN kode mobitel noče sprejetOddelek: Mobilne tehnologije | 2556 (1473) | zuz3k |
» | Kaj če izgubiš PIN in PUK?Oddelek: Loža | 27247 (26469) | telexdell |
» | Pozabu kodo telefonaOddelek: Mobilne tehnologije | 12051 (9337) | SynTax64 |
» | GSM problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1695 (1556) | hani |