Forum » Programiranje » Expected 'char *' but found 'char'
Expected 'char *' but found 'char'
nokaut240 ::
Mi lahko kdo pove, zakaj se mi zgoraj napisana napaka javlja v tem programu (v C-ju):
#include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <string.h> int main (int argc, char *args[]) { char c[4]; char tabela[100]; int j=0; FILE *vhod; vhod=fopen("tecaji.txt","r"); while (!feof(vhod)) { fscanf(vhod,"%s", c); if (strlen(c)==4) { strcpy(tabela[j],c); j++; } } }
Genetic ::
Vrstica 17, prvi argument mora biti tipa char*, ti pa das noter tabela[j], kar je char.
Ce bi rad kopiral v tabelo na pozicijo j, daj nekaj takega kot tabela+j
Ce bi rad kopiral v tabelo na pozicijo j, daj nekaj takega kot tabela+j
celebro ::
Če prav razumem, bi ti rad, ta tabela drži 100 prebranih vrstic. V tem primeru moraš definirati tabelo kot char* tabela[100] in pred vsakim strcpy rezervirati potreben prostor z malloc. Potem tudi ne bi bilo napake.
nokaut240 ::
To mi dela kar nekaj preglavic. Namreč moram narediti program, ki iz te datoteke http://en.swoopshare.com/file/aaf52b21d... tista imena (prve "oznake" v vrstici) shrani v tabelo1, njihove vrednosti pa v tabelo2 (dvodimenzionalna). Ko sem sam delal ta program mi je kar naprej javljalo napako v stilu expected char but found *char, expected char but found int, če pa ni tega izpisalo, je pa program precej narobe delal. Tako da prosim, če kdo vsaj približno napiše ta program.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C] struct in int[] (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 7331 (6404) | MrBrdo |
» | C strukture, kazalci naloga pomocOddelek: Programiranje | 1462 (1357) | DavidJ |
» | C osnovaOddelek: Programiranje | 1543 (1058) | RunoTheDog |
» | [C++] Kopiranje char arraya v drug char arrayOddelek: Programiranje | 1272 (1143) | win64 |
» | [C++][Naloga_polja]MIN in MAX polja, izpis za x.100 stevilOddelek: Programiranje | 2940 (2751) | snow |