Forum » Programska oprema » Izvedba nadgrajevanja programske opreme (update)
Izvedba nadgrajevanja programske opreme (update)
alexa-lol ::
hej mene zanima kako je fizično izvedena nadgradnja programske opreme.
Mamo npr. program.exe, in uporabnik klikne Update. Kaj se potem prenese iz interneta? Novi različice .dll? Je morda tako... Update -> Prenos novih .dll in .exe -> program kliče nek .exe in se konča -> ta .exe potem zamenja .dll in .exe
Je tako nekako? Ma kdo kake linke oz. knjige v zvezi s tem?
hvala
lp
Mamo npr. program.exe, in uporabnik klikne Update. Kaj se potem prenese iz interneta? Novi različice .dll? Je morda tako... Update -> Prenos novih .dll in .exe -> program kliče nek .exe in se konča -> ta .exe potem zamenja .dll in .exe
Je tako nekako? Ma kdo kake linke oz. knjige v zvezi s tem?
hvala
lp
- spremenil: alexa-lol ()
alexa-lol ::
no to itak... ampak če pišeš program.. kako bi tako "metodo" naredil, da bi ti to izvedla
zhigatsey ::
Tukaj je debata o tem za delphi verzijo.
Jaz sem enkrat to prenesel v c++ vendar nikoli nisem uporabil ali stestiral.
Jaz sem enkrat to prenesel v c++ vendar nikoli nisem uporabil ali stestiral.
#include <windows.h> bool fileExists(const char* fileName) { WIN32_FIND_DATA findData; HANDLE handle = FindFirstFileA(fileName, &findData); bool result = (handle != INVALID_HANDLE_VALUE); if (result) FindClose(handle); return result; } int main(int argc, char* argv[]) { if (argc != 2) return 1; // If source file exists if (!fileExists(argv[1])) return 1; bool fileCopied; do { // Copy target file over source file fileCopied = CopyFileA(argv[1], argv[2], false); if (!fileCopied) Sleep(10); } while (fileCopied); STARTUPINFO si; PROCESS_INFORMATION pi; // Run new exe file CreateProcessA(argv[2], 0, 0, 0, false, 0, 0, 0, &si, &pi); return 0; }
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | KeyloggerOddelek: Programska oprema | 2623 (1350) | Blisk |
» | c# tiho tiskanje slik.Oddelek: Programiranje | 1933 (1604) | OmegaM |
» | [c] Enaki datotekiOddelek: Programiranje | 1029 (889) | Spura |
» | [C++] Portabilna funkcija za kopiranje datotekOddelek: Programiranje | 2246 (1902) | Gundolf |
» | Potrebuje HEX v BIN pretvornikOddelek: Programiranje | 1866 (1719) | roscha |