Forum » Pomoč in nasveti » Poškodovana matična - prenosnik
Poškodovana matična - prenosnik
bkabka ::
Prosil bi za pomoč pri popravilu matične plošče prenosnika. Pri odpiranju prenosnika mi je spodrsnil izvijač in pri tem so se mi poškodovali trije najmanjši kondenzatorji na matični plošči. Pri ponovnem priklopu laptopa se na zaslonu ne prikaže nič, računalnik pa se sam od sebe ugaša in prižiga. Prvo me zanima kaj pomeni u U41 - PCH(intel) opis na manualu od laptopa ker so se kondenzatorji poškodovali ravno na tistem mestu. Prenosnik je znamke Acer(5741G).
Kot drugo me zanima če je že kdo imel podobne težave in kakšni so stroški če bi odnesel matično na servis? Če bi se zadeve lotil sam pa nevem kje dobiti podatke kakšne kondenzatorje rabim in če jih bom sploh dobil v Slo.
Hvala vnaprej za vso pomoč.
Kot drugo me zanima če je že kdo imel podobne težave in kakšni so stroški če bi odnesel matično na servis? Če bi se zadeve lotil sam pa nevem kje dobiti podatke kakšne kondenzatorje rabim in če jih bom sploh dobil v Slo.
Hvala vnaprej za vso pomoč.
TOP ::
Če si kondezatorje samo potrgal stran jih nazaj zacinij,če si jih pa poškodoval pa nove kupi.Sam sila je bila res velika,da ti je uspelo vse tole poškodovat.
bkabka ::
Kondenzatorji so tamajhni tko da mi jih ne uspe dobit. Vprašal sem tudi na servisu od Acerja pa so mi odgovorili da nimajo podatkov o kondenzatorjih tako da nevem zdej kaj naredit...
DeeCoy ::
Probej jih nazaj zalotat, mogoče ti rata.. PA PAZI DA NE NAREDIŠ STIKA S KAKŠNO DRUGO KOMPONENTO!
chrush ::
Zanima me, če pozna kdo kakšno spletno stran poleg ebaya, kjer se da dobiti dele za prenosnike, predvsem matične plošče.
Iščem namreč ploščo za Toshibo Qosmio G20-102. Našel sem tudi ponudbo, da jo popravijo, ampak sem nekoliko skeptičen, da je to sploh možno popraviti.
Sicer pa me zanima še, koliko približno bi bila vredna ta mašinca v delujočem stanju.
Toshiba Qosmio G20-102
Ram: DDR 2 Kingston 2GB
Disk: Samsung 500GB Sata II
Procesor: Intel(R) Pentium(R) M Processor 760 clock speed : 2.0 GHz Front Side Bus : 533 MHz 2nd level cache : 2 MB
Wireless, Bluetooth, Tv Tuner, 17" monitor,...
Link: Toshiba EU
Iščem namreč ploščo za Toshibo Qosmio G20-102. Našel sem tudi ponudbo, da jo popravijo, ampak sem nekoliko skeptičen, da je to sploh možno popraviti.
Sicer pa me zanima še, koliko približno bi bila vredna ta mašinca v delujočem stanju.
Toshiba Qosmio G20-102
Ram: DDR 2 Kingston 2GB
Disk: Samsung 500GB Sata II
Procesor: Intel(R) Pentium(R) M Processor 760 clock speed : 2.0 GHz Front Side Bus : 533 MHz 2nd level cache : 2 MB
Wireless, Bluetooth, Tv Tuner, 17" monitor,...
Link: Toshiba EU
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Hp pavilion g6 ventilator problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1450 (1109) | betmen113 |
| » | prenosnik za igre do 1200EOddelek: Kaj kupiti | 9216 (8588) | iloveboobz |
| » | Qosmio F50-180 PosodobitevOddelek: Kaj kupiti | 5394 (5258) | koli99 |
| » | Kateri se vam zdi boljši?Oddelek: Kaj kupiti | 1779 (1273) | Meizu |
| » | Prenosnik za punco?Oddelek: Kaj kupiti | 1679 (1493) | billy |