Forum » Hlajenje in modifikacije » Prevelike razlike.
Prevelike razlike.
shock ::
Zanima me kao je lahko razlika 15 stopinj pri različnih osnovnih ploščah, čeprav so plošče od istega proizvajalca.
moja konfiguracija je identična kot od mojga kolega (ohišje isto) samo razlika je v tem da on ima abit kr7 jst pa abit kg7. Drugač kar se tiče temperature je tako men kaže tam okol 40 pri obremenitvi njemu pa 55 (oba TT volcano 7+)
moja konfiguracija je identična kot od mojga kolega (ohišje isto) samo razlika je v tem da on ima abit kr7 jst pa abit kg7. Drugač kar se tiče temperature je tako men kaže tam okol 40 pri obremenitvi njemu pa 55 (oba TT volcano 7+)
msmiha ::
Pozabljaš na "podrobnosti" vrejtno nimata istih termalnih past.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
shock ::
Isto je vse tudi termalna pasta. Če pa bi ble različne nevem če se bi razlikovala tam za max 3 stopinje. Samo mene bolj zanima kera kaže točno kera "goljufa"
morphling1 ::
Ne nobena ne bere diode, Abit ima kar dobre senzorje, je pa možnost da prihaja do take razlike da se en senzor dotika procesorja drug pa ne. Senzor malo zakrivi navzgor, tako da ko porineš proc v socket se senzor zakrivi nazaj in bo v dobrem kontaktu s procesorjem če daš na senzor še malo termo paste (silikonske ne AS) bo še bolje in tak že kar dobro meri temperaturo procesorja. Ko bosta to naredila oba in imela procesor na enaki frekvenci ter enaki napetosti ter pognala enal load program potem pa poročaj o razlikah da se pogovarjamo naprej če se bo sploh treba.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Resnične temperatureOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1745 (1519) | Poldy |
» | Natančnost temperaturnih senzorjevOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2161 (1811) | Spajky |
» | Temperatura P4 pri H2O hlajenju 55 stopinj???Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1890 (1372) | miroB |
» | Koliko stopinj nad sobno temperaturo imate v ohisju?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2099 (1886) | Donheled |