Forum » Programiranje » [VC++, mfc] dodajanje item-a v CListCtrl
[VC++, mfc] dodajanje item-a v CListCtrl
urosz ::
imam CListCtrl na svojem dialogu. uspešno dodam columne, pojavi pa se težava pri dodajanju itema
če priredim pszText-u le "moj item", javi error, da mora biti LPWSTR. tako sem probal castat in gre skozi prevajalnik, problem pa je v tem, da kot je izpisani item neki niz kitajskih (ali nevem niti) kakšnih zbakov.
Vglavnem, kako bi dodal item v control list ? obupan sem :S
CListCtrl* l = (CListCtrl*)GetDlgItem(IDC_LIST1); if (l!=NULL) { l->InsertColumn(0,_T("Column Item"),LVCFMT_LEFT,80); l->InsertColumn(1,_T("Column SubItem1"),LVCFMT_LEFT,100); l->InsertColumn(2,_T("Column SubItem2"),LVCFMT_LEFT,100); LVITEM lvItem; lvItem.mask = LVIF_TEXT; lvItem.iItem = 0; lvItem.iSubItem = 0; lvItem.pszText = (LPWSTR)"moj item"; l->InsertItem(&lvItem); }
če priredim pszText-u le "moj item", javi error, da mora biti LPWSTR. tako sem probal castat in gre skozi prevajalnik, problem pa je v tem, da kot je izpisani item neki niz kitajskih (ali nevem niti) kakšnih zbakov.
Vglavnem, kako bi dodal item v control list ? obupan sem :S
- spremenil: urosz ()
xordie ::
Mogoce je problem, ker zapises string v wstring. Uporabi _T() macro, kot ga ze zgoraj pri InsertColumn.
_T("moj item");
x
TY! zdaj deluje. eno vprašanje še samo na hitrco.
kako vpisat item recimo v vrstico 1, stolpec 3?
ker zdaj mi vse vpisuje samo povrsti dol v 1. stolpec
kako vpisat item recimo v vrstico 1, stolpec 3?
ker zdaj mi vse vpisuje samo povrsti dol v 1. stolpec
ok mam to, pozabite na to vprašanje.
ah tak je to, ko moraš z nule znanja sprogramirat uporabniški vmesnik že na prvih vajah na faksu :P
ve kdo za kako literaturo (knjižno) ?
ah tak je to, ko moraš z nule znanja sprogramirat uporabniški vmesnik že na prvih vajah na faksu :P
ve kdo za kako literaturo (knjižno) ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: urosz ()
c0dehunter ::
Tukaj je naštetih nekaj MFC literature. Mogoče ti pride kaj prav.
Drugače pa boste imeli samo prvih nekaj (3?) vaj MFC, potem pride pa C#, ki je načeloma bolj friendly
Drugače pa boste imeli samo prvih nekaj (3?) vaj MFC, potem pride pa C#, ki je načeloma bolj friendly
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.
but I'll defend to the death your right to say it.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SQL vprasanje (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 8346 (5025) | BivšiUser2 |
» | [VB] datagridviewOddelek: Programiranje | 1938 (1321) | korenje3 |
» | python -slovarOddelek: Programiranje | 3123 (2102) | Valex86 |
» | c# datagridview in comboxOddelek: Programiranje | 1207 (1095) | OmegaM |
» | [Excel]Kako izvleči vrednost?Oddelek: Programiranje | 3782 (3505) | Mobidick |