Forum » Programska oprema » XP - vprašanje
XP - vprašanje
DiaMonDer ::
Imam eno vprašanje. Ko kliknem start pa ugasni računalnik mi nekaj nagaja in prede mi odpre okno traja 2 min. Sedaj ker se mi ne da čakat, vem da obstaja način, da nardiš shortcut. Samo sem poskušal in ne vem kaj morma napisat v element. Mi lahko kdo od vas pomaga kaj napisem da se bo računalnik ugasnu, šou v stanje pripravljenosti, pa ponovni zagon. Hvala
Enron x86 ::
Za izklop računalnika: (tole deluje na Windows XP; ne vem za Visto/7)
1. / Na Control Panelu pod Folder Options v zavihku "View" izklopiš "Hide extensions for known file types"
2. / Odpreš beležnico in vanjo vpišeš
3. / Datoteko shraniš na namizje; npr. "Izklopi.bat"
Za ponovni zagon je ukaz takšen:
Za stanje pripravljenosti pa ne vem; ti bo še kdo drug svetoval.
Lp
1. / Na Control Panelu pod Folder Options v zavihku "View" izklopiš "Hide extensions for known file types"
2. / Odpreš beležnico in vanjo vpišeš
shutdown -s -t 00 -f
3. / Datoteko shraniš na namizje; npr. "Izklopi.bat"
Za ponovni zagon je ukaz takšen:
shutdown -r -t 00 -f
Za stanje pripravljenosti pa ne vem; ti bo še kdo drug svetoval.
Lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
mjk ::
hmm .. ne vem ker os imaš .. ampak meni se zdi, da boš imel predvsem problem, da ti v ozadju laufa preveč servicov ... npr. open office, kak sql server, java updater, google updater, ... skratka vsak doda neki .. se pa včasih zgodi, da je problem v enem izmed njih, da čaka in mora biti timeoutan preden se ti kaj pojavi ... preveri kaj ti laufa zadi vse ... in kaj ne rabiš :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mjk ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Baterija pri ugasnjenem prenosnikuOddelek: Strojna oprema | 1402 (1205) | menjalnik |
» | ChromiumOSOddelek: Operacijski sistemi | 1008 (669) | gensi |
» | Windows 7 - počasen resumeOddelek: Operacijski sistemi | 2695 (2239) | MrStein |
» | Kako nastaviti v winXP samodejni izklopOddelek: Operacijski sistemi | 1205 (1147) | vorantz |
» | Shutdown from cmdOddelek: Pomoč in nasveti | 1443 (1319) | Šimpanz |