Forum » Programska oprema » VmWare ESXi vprašanja
VmWare ESXi vprašanja
clownfish11 ::
Prvič postavljam Vmware ESXi server in kar dobro mi gre
No v serverju HP Proliant ML350G6 imam dva procesoreja z 12G rmaa ter 2 diska po 176G ter dodatne 4 z 300G.
Prva dva diska bosta za sisteme, ostali 4-je pa za fileserver. Prva dva sta v Raid 1 polju ostali 4 pa v Raid 5 polju.
Standard server 2008R2 že deluje normalno z prvim datastorage-om , sedaj pa bi dodal še dodaten datastorage katerega sem že naredil a na tem virtualnem serverju bi omogočil ta dodaten disk velikosti 557G.
Grem skozi čarovnika in pridem do Advanced options kjer me sprašuje za "mode" Persistent ali Nonpersistent.. pa ne vem kaj naj se odločim?
bistvu me zanima ali moram kaj od tega sploh označiti?
Ta dodaten disk 557G pa naj bi bil skupen vsem virtulanim serverjem na tem ESXi serverju in seveda tudi kot file server dosegljiv skozi enega od teh serverjev iz omrežja.
Dodatno me zanima kje oziroma kako omogočim Hyyperthreathing?
Po default-u je zadeva onemogočena in tudi v bios-u kaže enako...
No v serverju HP Proliant ML350G6 imam dva procesoreja z 12G rmaa ter 2 diska po 176G ter dodatne 4 z 300G.
Prva dva diska bosta za sisteme, ostali 4-je pa za fileserver. Prva dva sta v Raid 1 polju ostali 4 pa v Raid 5 polju.
Standard server 2008R2 že deluje normalno z prvim datastorage-om , sedaj pa bi dodal še dodaten datastorage katerega sem že naredil a na tem virtualnem serverju bi omogočil ta dodaten disk velikosti 557G.
Grem skozi čarovnika in pridem do Advanced options kjer me sprašuje za "mode" Persistent ali Nonpersistent.. pa ne vem kaj naj se odločim?
bistvu me zanima ali moram kaj od tega sploh označiti?
Ta dodaten disk 557G pa naj bi bil skupen vsem virtulanim serverjem na tem ESXi serverju in seveda tudi kot file server dosegljiv skozi enega od teh serverjev iz omrežja.
Dodatno me zanima kje oziroma kako omogočim Hyyperthreathing?
Po default-u je zadeva onemogočena in tudi v bios-u kaže enako...
- spremenil: clownfish11 ()
Daedalus ::
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Uspelo mi je, da sem dodaten storage usposobil tako, da na njemu lahko iz enega virtualnega serverja naredim particijo.
To dam v Share in do tega potem lahko dostipam tudi iz drugega virtualnega serverja preko share-a.
Vseeno me zanima ali bi lahko ta drugi storage definiral kot recimo zunanji storage in do njega dostopa direktno iz obeh virtualnih serverjev.
Ker če sedaj primarni server v katerem je ta virtualni disk kreiran zaustavim tudi drugi virtualni server nima dostopa do tega diska..
Hotel pa bi da imata oba dostop..
??
To dam v Share in do tega potem lahko dostipam tudi iz drugega virtualnega serverja preko share-a.
Vseeno me zanima ali bi lahko ta drugi storage definiral kot recimo zunanji storage in do njega dostopa direktno iz obeh virtualnih serverjev.
Ker če sedaj primarni server v katerem je ta virtualni disk kreiran zaustavim tudi drugi virtualni server nima dostopa do tega diska..
Hotel pa bi da imata oba dostop..
??
kockish ::
Hyperthreading omogočiš v BIOS-u.
Kar se dostopa do diskov tiče, ni mogoče do iste NTFS particije dostopati iz dveh različnih strežnikov.
Kar se dostopa do diskov tiče, ni mogoče do iste NTFS particije dostopati iz dveh različnih strežnikov.
Ti rabiš shared fs. Tipa SMB/NFS. Klasičnih diskov/filesystemov ne moreš sharati med različnimi kištami tako, da bi dva različna računalnika istočasno dostopala do istega diska.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Znanec mi je omenil, da na Microsoftovi platformi za virtualizacijo to na tak način deluje. Ker Vmware-a ne pozna predvideva, da bi moral že sam Vmware podpirat kreiranje enega dodatnega "diska" in preko "sebe" omogočit vsem virtualnim serverjem/računalnikom delo z tem diskom..
Torej popolnoma identično kot če bi imel v server vgrajen ali externi storage disk array... tam to deluje..
Torej popolnoma identično kot če bi imel v server vgrajen ali externi storage disk array... tam to deluje..
Zunanji array gor ali dol. Če ti uporabljena tehnologija ne omogoča sočasne uporabe istega filesystema na dveh mašinah hkrati, tega ne moreš početi. Mam občutek, da rahlo mešaš pojme med sabo.
Ker Vmware-a ne pozna predvideva, da bi moral že sam Vmware podpirat kreiranje enega dodatnega "diska" in preko "sebe" omogočit vsem virtualnim serverjem/računalnikom delo z tem diskom..
? Esxi je hypervizor, ne pa shared storage server.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Mam občutek, da rahlo mešaš pojme med sabo.
No sej ker zadeve ne poznam sprašujem..
Tako, da vem kaj se da in kaj ne..
in če to kar imam sam v mislih ni mogoče izvesti potem vsaj vem, da ne iščem naprej..
Hvala za odgovore!
Blisk ::
Mene pa zanima sledeče.
Na vmware hostu imam 3 diske. Na enem deluje sistem vmware. Na drugem so virtualni strežniki.
Na tretjega pa bi rad athiviral te virtualne strežnike v primeru izpada.
Ali se da narediti kak image teh strežnikov na tretji disk, kot backup?
Ta snapshot, ki ga ima vmware je neka čudna zadeva in mi ni všeč.
Ker zadevo ne moreš kar tako restavrirati.
Na vmware hostu imam 3 diske. Na enem deluje sistem vmware. Na drugem so virtualni strežniki.
Na tretjega pa bi rad athiviral te virtualne strežnike v primeru izpada.
Ali se da narediti kak image teh strežnikov na tretji disk, kot backup?
Ta snapshot, ki ga ima vmware je neka čudna zadeva in mi ni všeč.
Ker zadevo ne moreš kar tako restavrirati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blisk ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri strojni RAID kontroler? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9402 (5883) | levaky |
» | VMware ?Oddelek: Operacijski sistemi | 7075 (6592) | Buggy |
» | VirtualizacijaOddelek: Operacijski sistemi | 990 (857) | Blisk |
» | Poceni ESXi strežnik(izbira HWja)Oddelek: Strojna oprema | 2719 (2424) | levaky |
» | VMware ?Oddelek: Operacijski sistemi | 8508 (8018) | BlueRunner |