» »

Predvajanje Full HD slike preko USB

Predvajanje Full HD slike preko USB

EdHardy ::

Imam problem in sicer ko na moj usb ključek naložim film visoke kakovosti (mkv file) ter priklopim na plazmo, slika pri predvajanju šteka. Sicer je slika zelo lepa (barve kakovost,..) ampak pri predvajanju šteka.

Imam:
usb: http://www.mimovrste.com/artikel/202006...
televizija: http://www.mimovrste.com/artikel/135017...

Hvala za pomoč ! lp
  • spremenil: podtalje ()

Desty ::

Po vsej verjetnosti je USB ključ prepočasen.

c00L3r ::

S katerim programom predvajaš? V VLC-u lahko nastaviš koliko ms za naprej se naj buffer-a video.

Tako sem jaz rešil problem z gledanjem filmov preko WLAN omrežja.

Film se predvaja na televiziji. Drugače pa tudi jaz mislim da je ključek 'prešvoh' ker sem vzel najcenejšega kar jih je trenutno bilo.

zavajon ::

Kaj ko bi ključek vtaknil v računalnik in izmeril hitrost prenosa?

Čisto tako na pamet: če je mkv 8GB, bi morala zadostovati 2 MB/s hitrost branja.
To hitrost bi moral doseči vsak ključek, ki je USB 2.0.
A sem že naletel na poceni ključke, ki so sicer bili deklarirani kot USB 2.0, a to v resnici niso bili. Imajo neki trik "High Speed" in "Full Speed", ki naj bi bile sicer obe 2.0.

Zvezdica27 ::

ah dajte no...

v svojem playerju preveri bitrate filma.

Prekodiraj film v nižji bitrate in probaj.

Na compu preveri hitrost ključa (ziher je dovolj hiter). Sposodi si drugega. Probaj predvah+jat iz telefona ali ext. diska.

V specifikacijah preveri max bitrate usb vhoda na tv (oz. podporo formatov). beri forume. Preveri kaj usb na tv prebavlja.

Predvajaj preko usb vhoda na blray playerju, če ga imaš.

Če vse klapa, pač šteka. Če najdeš šibki člen, ga zamnejaj.

zz

Zheegec ::

Najbrž je procesor v plazmi prepočasen za Full HD...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

SkyEye90 ::

Procesor v tej plazmi po specifikacijah zmore bitrate do 20Mbps. Sicer nisem imel težav še z nobenim kar sem jih stestiral.

Zamenjaj USB ključ, ali še bolje uporabi zunanji disk.

Dromar ::

Sploh ne vem, zakaj hudiča bi kdo kupil 8gb ključ za 15EUR, ko konec koncev na njega ne spraviš več kot 3/4 full HD filmov, ker so večinoma večji od 8gb...Zakaj ne daš teh 50EUR pa kupiš zunanji disk in si rešen za vse večne čase, al pa če maš od kakega starejšega računalnika kak trdi disk viška kupiš samo ohišje...
Evo, če ne rabiš nič pretirano ogromnega, kupi to http://www.mimovrste.com/artikel/206009...
Jaz sem vzel v Hoferjevi ponudbi 1.5TB za 80EUR...

Sprobal sem s trdim diskom in vse teče gladko. Da pa na bom delal nove teme pa bom kar tukaj vprašal kako lahko spremenim format zvoka kajti ko začnem predvajati na televiziji napiše nepodprt format zvoka ... hvala za pomoč

lp

Likalnik ::

Hočem predvajati na tv-ju slike preko diaproekcije...,da bi se non stop vrtele slike, rabim za v trgovine in ko naložim slike na usb se mi na tv-ju predvajajo zelo majhne slike. Rad bi imel čez cel ekran, zakaj so tako majhne oziroma kaj moram spremeniti, da bom dobil čez cel ekran slike.

floyd1 ::

Likalnik: Poskusi slike spravit točno na TV ločljivost (npr. 1920 x 1080 pixlov za full HD TV) v enem od programov za obdelavo fotografij.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri TV

Oddelek: Kaj kupiti
468916 (6533) fpbs
»

LED LCD TV - svetovanje za nakup (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8628554 (21882) popster
»

Kako najceneje gledati Full HD?

174207 (3745) polde66
»

Kateri hiter USB ključek 8 ali 16GB?

Oddelek: Kaj kupiti
428892 (5453) ||_^_||
»

Uporabnost USB na LCD TV-jih (strani: 1 2 3 )

12157563 (49454) Lupin

Več podobnih tem