Forum » Pomoč in nasveti » Ugašanje računalnika
Ugašanje računalnika
ticom ::
Lp
Imam xp, sp3, in kadar računalnik pregledujem z antivirusnim programom, ugasne oz. mi se pokaže blue screen. Pa naj si bo pregled z Nod, superantyspyware, avast, malwarebit....Z nobenim ne morem preskenirat do konca.
Včasih to naredi tudi pri instalaciji kakega novega programa, ko pa ponovim postopek je vse OK. Predlogi?
hvala
Imam xp, sp3, in kadar računalnik pregledujem z antivirusnim programom, ugasne oz. mi se pokaže blue screen. Pa naj si bo pregled z Nod, superantyspyware, avast, malwarebit....Z nobenim ne morem preskenirat do konca.
Včasih to naredi tudi pri instalaciji kakega novega programa, ko pa ponovim postopek je vse OK. Predlogi?
hvala
bluefish ::
RAM, disk ali pa OS. Poženi Memtest.
Ne bi škodilo, če tisti blue screen (BSOD) tudi slikaš in objaviš tukaj.
Ne bi škodilo, če tisti blue screen (BSOD) tudi slikaš in objaviš tukaj.
Po zagonu memtesta je pri 8% pregleda našel 32 napak...in sledeči text ob vsaki:
mem test has detected that your computer cannot accurately data in ram.....fix it.
Rešitev?
mem test has detected that your computer cannot accurately data in ram.....fix it.
Rešitev?
Če imaš več RAM modulov, potem testiranj vsakega posebej, ker je najbrž vsaj en okvarjen.
Še eno vprašanje. Odprl sem pc, in videl da sta notri dva različna rama, eden 133 Mhz in drugi 166 Mhz. A je možno, da to vpliva na zmrzovanje?
Načeloma ne, ker hitrejši deluje na frekvenci počasnejšega. Zna pa priti to težav zaradi različnih latenc. V vsakem primeru testiraj vsak modul posebej.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Win 7 Ultimate "Blue screen" vzrok?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1319 (931) | rk7254 |
» | Ali je moja grafična pokvarjena? (gtx 970) (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8677 (7334) | Jst |
» | Težava z blue screeniOddelek: Pomoč in nasveti | 7255 (6648) | smotanc |
» | Windows 7 64bitOddelek: Pomoč in nasveti | 2837 (2069) | Duhec |
» | ASUS M2N-SLI DELUXE 4GB problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1659 (1453) | k86rt |