Forum » Igre » Battlefield 3
Battlefield 3
Temo vidijo: vsi

Guzzy ::
Count me in če rabite kaj članov. Bi bil pripravljen na kakšne bitke organizirane (mam mic, ts, karkoli) origin je Guzzy9.

Dua'L ::
Sem včeraj instaliral sony vegas pro in sem naredil svojo prvo montažo
GTX680
Intel i7 2600
8gb DDR3
Intel i7 2600
8gb DDR3

Skyman ::

SlimDeluxe ::
Na clanbaseu je ravno BF3 nations cup in ni slovenskega teama, razmislite morda o tem :)
Desktop: R5 3600X | MSI MPG B550 | RX580 8GB | 32GB DDR4 | be quiet! 650W
Laptop: Lenovo ThinkPad T15 G2 | i7-1165G7 | 32GB DDR4 | 15" FullHD IPS
Laptop: Lenovo ThinkPad T15 G2 | i7-1165G7 | 32GB DDR4 | 15" FullHD IPS

mr1two ::
To kar je Berserker predlagal podpiram, saj je malo težko listati čez strani in iskati nicke, ki so lahko zabarikadirani v besedilu.

123_meni ::

tinlad3n ::
Mene tudi zanima, kako snemat. Z frapsom je nemogoče snemat, ker prevč FPSjev zgubim. Obstaja mogoče kaj drugega?

Telefonček ali kamero na stativ ali na ramo(predator style), zdraven se še dereš in malo premikaš vse skupaj za dodaten dramatičen učinek 
Sicer pa je treba za take muvije met že spodobno kišto, ki lahko to snema...grem za hec probat kaka je razlika, če snemam na HDD ali na SSD med igranjem in če se to sploh da izvest s FRAPSom, da dam še kak input.

Sicer pa je treba za take muvije met že spodobno kišto, ki lahko to snema...grem za hec probat kaka je razlika, če snemam na HDD ali na SSD med igranjem in če se to sploh da izvest s FRAPSom, da dam še kak input.

Jaz če pa moja kišta ni dost pol pa ne vem, a je res treba met za 800€ kišto + SSD.
Probu sem snemat na USB disk, na c:, na drug notranji disk, 60 fps ali sem znižal na 25 fps nič ni delovalo tako kot mora. Vedno so se mi fpsji spustili iz 70 na 15 - 19.
Probu sem snemat na USB disk, na c:, na drug notranji disk, 60 fps ali sem znižal na 25 fps nič ni delovalo tako kot mora. Vedno so se mi fpsji spustili iz 70 na 15 - 19.

Hm, imam proc 9850, grafo 5850 in sem snemal na navaden disk(spinpoint f3), frejmi so mi padli iz 50 na 40 med snemanjem(nekje med 10 in 20% manj frejmov sem imel no), špil se ne zatika in snemal sem na polni resoluciji 1680x1050. IMO sploh ni problema s snemanjem, omejitev imam samo na 30s(nevem in nisem gledal zakaj), oz. do 1GB fajla(zomg se hitro zafila). Izbrati pa moraš s koliko FPSji ti snema, če boš imel tam 25, pol ti bo tudi špil menda(po spominu) forcalo na 25 fps. 40 bi moralo biti dovolj, jaz sem snemal s "60" - realnih 40.
Detaili mislim, da so bili na medium.
Mislim, da bi lahko vsakdo posnel kar potrebuje, če si malo prilagodi nastavitve, pa če bi recimo snemal na polovični ločljivosti bi tudi mal počasneje plac žrlo.
LP
Pa še v ozadju sem imel odprt skype, opero z 8 zavihki, winamp, IE(battlelog) in še kaj. 4GB rama imam skupno, brez špila mi trenutno žre skoraj 2.5GB, tako da nimam pojma, kaj bi te lahko omejevalo.
A poveš kak sistem imaš? IMO bi moral tudi c2d prežvečit dano nalogo
Detaili mislim, da so bili na medium.
Mislim, da bi lahko vsakdo posnel kar potrebuje, če si malo prilagodi nastavitve, pa če bi recimo snemal na polovični ločljivosti bi tudi mal počasneje plac žrlo.
LP
Pa še v ozadju sem imel odprt skype, opero z 8 zavihki, winamp, IE(battlelog) in še kaj. 4GB rama imam skupno, brez špila mi trenutno žre skoraj 2.5GB, tako da nimam pojma, kaj bi te lahko omejevalo.
A poveš kak sistem imaš? IMO bi moral tudi c2d prežvečit dano nalogo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mr1two ()

core2 quad q9400 @ 3.2 Ghz,
5gb dual channel ddr2 ram (timingi 5 5 5 15)
grafa 6850
Špil pa laufam na 1080p na ultra settinsih edino antialising mam malo spuščen.
Je pa res da nisem probal detajlov spustit med snemanjam (vem, bedak sem) :D
5gb dual channel ddr2 ram (timingi 5 5 5 15)
grafa 6850
Špil pa laufam na 1080p na ultra settinsih edino antialising mam malo spuščen.
Je pa res da nisem probal detajlov spustit med snemanjam (vem, bedak sem) :D

Neglede na to, bi ti moralo snemat dosti hitro. Kot pa je BigWhale povedal, zahteva 1080p posnetek kar veliko placa v eni sekundi. Snemaj s polovično velikostjo(v frapsu imaš izbiro: full ali pa half size. To bi moralo biti dovolj, pa da snemaš s 40 ali 50 fpsji, tko da ne moti med igranjem.

Hvala ti bom probal še tako.
Problem je, če dam na nižjo resolucijo ni več monitor native in je slika zablurana. Imam pa še en ekran 19" samo to mi pa ni za gledat :D
Problem je, če dam na nižjo resolucijo ni več monitor native in je slika zablurana. Imam pa še en ekran 19" samo to mi pa ni za gledat :D

Saj ti ni treba resolucije v špilu nižat, samo frapsu poveš da zajema z manjšo resolucijo. Verjetno imaš ti "prepočasen" disk, pa zato štopa, če zajemaš v frapsu na full hd. Jaz sem snemal na totalno razbremenjen disk(SSD je sistemc, na F1 so špili, na F3 pa backup sistema in nekaj krame- kar pomeni, da imam cca 120MBps čistega lufta- zgleda da je to več kot dovolj za film, ki v 30 sekundah zafila 1giga).
IMO tebe disk drži nazaj, saj imaš boljši proc kot jaz in grafično malenkost počasnejšo od moje...
IMO tebe disk drži nazaj, saj imaš boljši proc kot jaz in grafično malenkost počasnejšo od moje...

r3dkv1c4 ::
SLO_Robert je izjavil:
V 9 urah , pa že rank 49 , takim očitnim čiterjem bi mogl takoj benat ip
Kills 6 092
Deaths 270
K/D Ratio 22.563
Kill assists 60
Score/Min 4 960
Quits 36%
obvezno bi mogu biti sistem prodaje z navedbo osebnih podatkov in ena glava en špil.....
kdor je cheater ban forever

Dua'L ::
Sem včeraj instaliral sony vegas pro in sem naredil svojo prvo montažo
Ali se da sony vegas pro uporabljat za snemanje ali samo za montažo?
S čim snemaš filmčke?
S frapsom snemam obdelujem pa v vegasu.
GTX680
Intel i7 2600
8gb DDR3
Intel i7 2600
8gb DDR3

Gizm0 ::
jet hacks v0.2 ftw 
http://battlelog.battlefield.com/bf3/ba...
Sem testiral tisti editor, kjer si lahko hover tipko poljubno bindaš. F-35 je potem malce bolj uporaben, sicer je še vedno useless proti SU-35 pilotom, ki vejo kaj delajo, ampak napredek je opazen. Glede zgubljanja višine pa deluje tako, dokler imaš kolesa pospravljena notri, bo letalo zgubljalo višino. Ko pa kolesa skočijo ven, se pa lahko spet dvigneš, če držiš hover tipko

http://battlelog.battlefield.com/bf3/ba...
Sem testiral tisti editor, kjer si lahko hover tipko poljubno bindaš. F-35 je potem malce bolj uporaben, sicer je še vedno useless proti SU-35 pilotom, ki vejo kaj delajo, ampak napredek je opazen. Glede zgubljanja višine pa deluje tako, dokler imaš kolesa pospravljena notri, bo letalo zgubljalo višino. Ko pa kolesa skočijo ven, se pa lahko spet dvigneš, če držiš hover tipko

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gizm0 ()

Evo posnel par movijev. Deluje super.
Dal sem na record half size in na 60 fps. Zvok sem izklopil.
Zdej se bo pa začelo dogajat v Adobe Aftereffectsih.
Dal sem na record half size in na 60 fps. Zvok sem izklopil.
Zdej se bo pa začelo dogajat v Adobe Aftereffectsih.

Stingerji so precej bolj nadležni od tunguske. V večini primerov tungusko uporablja nekdo, ki vedno kempa na istem mestu. Če pa tunguska ni ves čas mobilna, pa postane lahek plen za letala. 2 salvi rocket podsev, ter še main gun medtem ko reloadaš, in jo ubiješ, še predno prideš v njen range.

Ja stinger verjetno res :S Maš stealth, pa te še lockat ne more preden spizdiš izven dosega.

Za prvi perk je obvezni izbor air radar, tako da na stealth lahko kar pozabiš.
Drugače se pa da izmikati stingerjem in ostalim raketam tudi brez uporabe flares-ov. Edino vedeti moraš iz kje leti, da veš kater manever moraš narediti. Če te pa locka soflam in gre proti tebi javelin, moraš pa samo prižgati afterburner in bežati stran malce več kot 10 sekund, da zmanjka goriva raketi. Javelin je namreč počasnejši od letala z afterburnerjem. Edina težava je ta, da nimaš nobenega opozorila, kdaj je bil javelin izstreljen proti tebi
Drugače se pa da izmikati stingerjem in ostalim raketam tudi brez uporabe flares-ov. Edino vedeti moraš iz kje leti, da veš kater manever moraš narediti. Če te pa locka soflam in gre proti tebi javelin, moraš pa samo prižgati afterburner in bežati stran malce več kot 10 sekund, da zmanjka goriva raketi. Javelin je namreč počasnejši od letala z afterburnerjem. Edina težava je ta, da nimaš nobenega opozorila, kdaj je bil javelin izstreljen proti tebi

FastFingers ::
Danes ali ju3 dobim battlefield pa bi vprašal če mam dost dober računalnik:
Grafinča Nividia geforce gt220
Procesor Intel core i3
4gb rama
ostalo pa nevem :D
Procesor Intel core i3
4gb rama

ziga1990 ::
FastFingers je izjavil:
Procesor Intel core i3
4gb rama
grafična se mi zdi presibka na keri resoluciji boš pa igral?
kaj je fora IRNV-ja ker je vidljivost zanič?
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ziga1990 ()

Precej bolj so nadležni jurišni helikopterji z protiletalskimi raketami.
Kadar te hoče kak helikopter lockati, moraš edino leteti dovolj nizko, da "below radar" prepreči, da te air-to-air rakete lahko lockajo. Ko si dovolj blizu, pa greš samo navpično navzgor, če izstreli proti tebi rakete, pač uporabiš flares. Ko pa si enkrat nad njim, je pa on praktično mrtev.
Problemi seveda nastanejo takrat, kadar te več stvari hkrati želi ubiti. Če si v dogfightu in prideš v range stingerjev/maa/helija, si pa v precejšnjih težavah.

Rippy ::
@FastFingers; zaradi grafične ti ne bo delalo gladko niti na najnižjih nastavitvah in ločljivosti.

ziga1990 ::
če bi blo pilotiranje vsaj kot pri bf2 kjer si se komot izognu raketi z agresivnim zavijanjem in akrobacijam neb rabu tok skrbet.
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

DrSergioDJ ::
grafična se mi zdi presibka na keri resoluciji boš pa igral?
kaj je fora IRNV-ja ker je vidljivost zanič?
da je odkar so dali vn patch, neuporaben
...

meandmouse ::
Po nekaj mesecev zamude sem danes iz amazona uk dobil 5 kom bf3 PC DVD limited edition z back to karkland dodatkom. Ker sem med tem časom že nabavil drugo kopijo sedaj te prodajam. Če koga zanima naj mi pošlje ZS. Cena 40EUR

D3m ::
FastFingers je izjavil:
Procesor Intel core i3
4gb rama
Ziher je prenosnik!

|HP EliteBook|R7 8840U|

Berserker ::
Precej bolj so nadležni jurišni helikopterji z protiletalskimi raketami.
Kadar te hoče kak helikopter lockati, moraš edino leteti dovolj nizko, da "below radar" prepreči, da te air-to-air rakete lahko lockajo. Ko si dovolj blizu, pa greš samo navpično navzgor, če izstreli proti tebi rakete, pač uporabiš flares. Ko pa si enkrat nad njim, je pa on praktično mrtev.
Problemi seveda nastanejo takrat, kadar te več stvari hkrati želi ubiti. Če si v dogfightu in prideš v range stingerjev/maa/helija, si pa v precejšnjih težavah.
Največkrat jih skupim ravno zaradi preveč nasprotnikov, ki se me želijo znebit. Je pa tu en problem, da se sploh ne morem izognit raketam z manevriranjem, sem probal z večjo odzivnostjo miške, pa tudi ne pomaga kaj dosti ... Drugi problem je pa to da včasih ko vržem flare lockanje za nekaj časa utihne, nakar kar naenkrat zaslišim alarm da prihaja sovražni iztrelek, brez opozorilnega lockanja. Najbolje se sicer odrežem na caspian border in firestorm, uporabljam pa Belt speed, beam scanning ter guided rocket.

Živjo,
Imam monitor 27 col 2540x1440 resolucije
Računalnik imam:
i5-750 OC na 3.85GHz
Ati 5870 1Gb
8GB Ram
SSD Intel
Trenutno igram BF3 na LOW setings in 2540x1440 resoluciji in imam 50-70 FPS v igri.
Kaj naj kupim da bom imel toliko FPS oz. še kaj več in da bom vse nastavitve lahko dal na ULTRA.
Razmišljam o ATI 7970 ampak je to trenutno prodrago čakat se mi pa ne da da cene malo padejo...
ATI 5870 se mi zdi dovolj močna problem je RAM samo 1GB ki ga je za to igro premalo...
Hvala za menja oz. predloge
Imam monitor 27 col 2540x1440 resolucije
Računalnik imam:
i5-750 OC na 3.85GHz
Ati 5870 1Gb
8GB Ram
SSD Intel
Trenutno igram BF3 na LOW setings in 2540x1440 resoluciji in imam 50-70 FPS v igri.
Kaj naj kupim da bom imel toliko FPS oz. še kaj več in da bom vse nastavitve lahko dal na ULTRA.
Razmišljam o ATI 7970 ampak je to trenutno prodrago čakat se mi pa ne da da cene malo padejo...
ATI 5870 se mi zdi dovolj močna problem je RAM samo 1GB ki ga je za to igro premalo...
Hvala za menja oz. predloge

Kupi si ekran za 150€ z resolucijo 1080p. Bo še najcenejše.
Drugače, če bi hotu laufat na taki resoluciji na ultra bi moral sigurno met radeon 7900...
Pa ne ciljaj na 50-70 FPS ampak na 40 - 45 čisto dovolj. In če maš sedaj na low 50 - 70 bo definitivno lahko že zdaj igral na medium čisto gladko.
Drugače, če bi hotu laufat na taki resoluciji na ultra bi moral sigurno met radeon 7900...
Pa ne ciljaj na 50-70 FPS ampak na 40 - 45 čisto dovolj. In če maš sedaj na low 50 - 70 bo definitivno lahko že zdaj igral na medium čisto gladko.

Kupi si ekran za 150€ z resolucijo 1080p. Bo še najcenejše.
Imel sem 3 ekrane 24" 1920x1080 pa mi ni bilo kul imam raje enega malo večjega z večjo resolucijo. Imam tudi ekran 24" 1920x1080 poleg tega ampak mi je resolucija premajhna premalo vidim naokol :)
Sej po vsej verjetnosti se bom odločil za 7970 ampak je trenutno še predraga, kakšne FPS lahko pričakujem na i5-750 pa grafično 7970 v resoluciji 2540x1440 na nastavitvah ULTRA?

7970 je po testih sodeč boljša za cca 15% od 6870, 200% hitrejša je pa v glajenju robov.
Pričakuj cca 40 FPS na ultra.
Pričakuj cca 40 FPS na ultra.

fireX88 ::
namest grafe kupi proc plato pa grafo..pa seveda prodaj ta proc in plato! jst sem samo z nakupom drugega proca (q6600 na x6 1090T navit 24/7 4.0GHz) z isto grafo(4870),tudi navito dvignu fpsje na bfbc2 za 40~50... tukaj mi pa laufa nekje od 25(samo nove mape imajo tako slabo,ostale pod 35 ne padejo) pa nekje do 80 skace...povprecna je 40 na medium(nekateri detajlni na high). bom pa grafo menjal..7950 ce bo cena solidna...ce bi pa ze rad na ultra igral pa bo ziher dosgla grafa gtx 570...ali pocak 7950 ker razlike med to in 7970 bo v povprecju 10%~15%...z velikim ČE!

namest grafe kupi proc plato pa grafo..pa seveda prodaj ta proc in plato! jst sem samo z nakupom drugega proca (q6600 na x6 1090T navit 24/7 4.0GHz) z isto grafo(4870),tudi navito dvignu fpsje na bfbc2 za 40~50... tukaj mi pa laufa nekje od 25(samo nove mape imajo tako slabo,ostale pod 35 ne padejo) pa nekje do 80 skace...povprecna je 40 na medium(nekateri detajlni na high). bom pa grafo menjal..7950 ce bo cena solidna...ce bi pa ze rad na ultra igral pa bo ziher dosgla grafa gtx 570...ali pocak 7950 ker razlike med to in 7970 bo v povprecju 10%~15%...z velikim ČE!
Vem ja da proc. i5-750 ni bog ve kaj, ampak sm ga toliko navil da je isti kot i5-2500 po točkah v 3dMark Vantage P17100 točk dobi.
Če hočem kakšen močnejši procesor bom moral menjati plato če bom zamenjal plato pa proc pol sem pa itak ob 400 EUR + še grafična... :)
Pomoje razlika v 5870 vs. 7970 bi mogla biti očitna jest mam občutek da moj sistem zaradi viskoke resolucije bremza RAM na grafični kartici ki je premajhen za tako resolucijo...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 123_meni ()

Ubistvu se ti bolj splača met 2x 6850 oz 2x 6870, če maš plato, ki podpira crossfire. Po testih sodeč bo 2x 6870 malo boljše, kot 1x 7950 pa še ceneje bo. Zakaj bi pa proc menjal pa ne vem, ker z nobeno grafo, ne bo proc bottleneck.