» »

Izredni študij informatike - MB

Izredni študij informatike - MB

algo ::

Obstaja v Mariboru kakšen izredni študij informatike? Pa recimo, da je predmetnik podoben tistemu, ki ga imajo na informatiki v Novem mestu. Lahko je tudi kakšna poslovna informatika ali kaj podobnega. Zanima me predvsem izdelava strani, omrežja, internetna varnost itd. Ne neko strogo programiranje, algoritmi al kaj. Pač bol na "easy" zadeva. Naj bo pa VSŠ ali UNI (ne dvoletni programi), obezno izredno. A na FERI ostaja kaj takšnega izredno?

(predavanja so lahko med tedno ali vikendom, ni pomembno...)
  • spremenil: algo ()

RockyS ::

www.feri.uni-mb.si imaš na strani vse podatke.

algo ::

Hvala. Če hodi mogoče kdo na Visokošolski strokovni študijski program Informatika in tehnologije komuniciranja naj malo pove kako je zadovoljen, kakšna je težavnost, koliko imate obveznosti itd.? Mogoče kdo ve, kaj je mišljeno pod "tehnologije komuniciranja"?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: algo ()

bigbada ::

Pač tako je ime te bolonjske smeri. Prej stari program je imel samo Računalništvo in informatika. Sedaj novi prenovljeni bolonjski programi pa imajo R-IT(rač. in informacijske tehnologije) in I-TK (informatika in tehnologije komuniciranja).

Drugače pa glede tega programa. Imaš izdelavo strani, veliko predmetov na temo podatkovnih baz, programiranja je tudi veliko in ni kar tak easy (je pa ga manj kot na R-IT, kjer je bolj napredno). Tudi matematike imas veliko. Se pa programira v Javi, C#. Pri bazah delaš v Oraclu in MYSQL. Obveznosti pa je kar veliko. Obvezne vaje, kvizi, domače naloge. Da potem komaj lahko greš na kolokvij/izpit.

algo ::

A ti si redno ali izredno? Po moje je na izrednem študiju manj obveznosti ali pa tudi ne. Mogoče veš? Upam, da je programiranja v Javi in C# dosti manj kot na kakšnem UNI ali VSŠ R-IT. Matematika ne bi smela biti problem. Podatkovne baze so mi razmeroma ok, mal mi je odveč, ker se uči dinamične strani z ASP.net namesto s PHP (kr neki, če mene vprašaš). Kakšni so pa še kaj ostali predmeti in kje se recimo tak kader po diplomi sploh išče? Kak folk se vpisuje na ta študij? Verjetno ne najboljši, ne? Tisti grejo verjetno kar lepo na UNI R-IT ali se motim?

Malo razmišljam tudi o informatiki v Novem mestu (Fakulteta za informacijske študije ali nekaj takšnega) samo tam je družboslovna informatika in bogsigavedi kakšno znanje tam sploh dobiš in kako je to kaj cenjeno med delodajalci. FERI je po moje le malo bolj "ugledna" fakulteta?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: algo ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FIŠ-fakulteta za informacijske študije

Oddelek: Šola
3410580 (4652) cheetah2
»

Izredni študij, MB, računalništvo?

Oddelek: Šola
115710 (4173) T-h-o-r
»

2. bolonjska stopnja

Oddelek: Šola
52795 (2483) Veron
»

Smeri na FERI

Oddelek: Šola
268847 (7360) LordTado
»

nadaljevanje šole v FERI-ju

Oddelek: Šola
92649 (2359) c0dehunter

Več podobnih tem