Forum » Pomoč in nasveti » Po povečanju particije se xpji ne naložijo do konca
Po povečanju particije se xpji ne naložijo do konca
su37 ::
Imam fizični disk v compu na katerem so naloženi win7, zunanji disk pa imam preko esata povezan za backup, na njem pa je še particija z inštaliranimi xpji. Ker mi je pričelo na particiji z xpji zmanjkovat prostora sem se odločil da bi jo malce povečal. To sem storil z Partition managerjem, vse lepo in prav le da sem to zadevo pognal v času ko sem bil v win7 in najbrž je bila to napaka. Sedaj se mi sicer win xp skoraj naložijo, vendar obstanjeo tam ko se že pojavi moder ekran z napisom windows xp in potem je to vse. Odločil sem se da naredim repair windows, sedaj pa nastopi problem ker windows xp setup sploh ne zazna diska oziroma kaj šele particij... Najbrž so win7 oziroma partiton manager spremenili nek zapis da je zadeva sedaj v takšnem stanju. Ko pa se vrnem nazaj v win7 se pa normalno vidita obe particiji.. čudno, ima kdo idejo kako tole spravit nazaj v delujoče stanje, po možnosti brez formatiranja (to ni noben problem).
Duhec ::
Po vsej verjetnosti ne dela tudi XP varni zagon ?
Če se XPji samo delno naložijo in zablokirajo najprej naredi CHKDSK /R v XP Recovery Konzoli.
Ne vem sicer kako XPji vidijo zunanji e-sata, vendar predvidevam, da podobno notranji sata disk, torej rabiš sata gonilnike (od sata kontrolerja osn.plošče)ali pa v Cmos nastavitvah biosa spremeni Sata device mode iz AHCi v IDE.
Če se XPji samo delno naložijo in zablokirajo najprej naredi CHKDSK /R v XP Recovery Konzoli.
Ne vem sicer kako XPji vidijo zunanji e-sata, vendar predvidevam, da podobno notranji sata disk, torej rabiš sata gonilnike (od sata kontrolerja osn.plošče)ali pa v Cmos nastavitvah biosa spremeni Sata device mode iz AHCi v IDE.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nalaganje OS na drugi trdi diskOddelek: Pomoč in nasveti | 3523 (3147) | daBunks23 |
» | Zmešnjava z gonilniki - W7 in XP - ter dual boot problemOddelek: Operacijski sistemi | 6337 (5942) | solatko |
» | windows XP in windows 7Oddelek: Operacijski sistemi | 2536 (2234) | Jebac18 |
» | kloniranje diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 4719 (3849) | solatko |