» »

Tv serije

Tv serije

Temo vidijo: vsi
««
327 / 328
»»

IL_DIAVOLO ::

Ti si ze toliko povprecnih in tudi zanic serij prehvalil, da ne vem ce bi ti ravno verjel na besedo :)
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Ganon ::

Če govoriš zame, je ravno obratno. Ampak, stvar okusa. Nekateri so/ste hvalili tudi novega Dexterja, ki je bil čisto dno.

Ne ti, ta drugi strokovnjak :D
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Lion29 ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ti si ze toliko povprecnih in tudi zanic serij prehvalil, da ne vem ce bi ti ravno verjel na besedo :)

jaz povem kako je... kako se mi zdi... pohvalim, kar se mi zdi pohvale vredno, in skurcam kar se mi ne zdi...je po mojem okusu, vzami si kakor zelis ;)
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

JH84 ::

Pogledal The pacific mini serijo....ful dobra...medtem ko mi Masters of the air pa ne potegne preveč.

brett ::

Pogledal Plur1bus 1. in 2. del. Nalašč nisem gledal prikolic, osnovni opis mi ni nič povedal... zanašal sem se na Gilligana in seveda Rheo Seehorn.
In po ogledu... Dobra zadeva. Izviren koncept, ki ti da ogromno iztočnic. Zaenkrat menim, da želi G., da mislimo, da želi izpasti zabavno, mejiti na parodijo, ampak v resnici se skriva za vsem tem srhljivka, groteska uma, živcev in nenazadnje naše Jaza (nekateri bi rekli duše). Jaz sem na strani protagonistke, ne glede kaj nasprotna stran ponuja!

Ocena zaenkrat 9,5/10!
Komaj čakam nadaljevanja:))

yayo ::

Jaz sem šel pogledat par epizod od Peeky Blinders pa imam feeling kot, da gre za še eno reinkarnacijo Botra pretvorjeno v žajfnico in prenešeno na Irsko, ki pa seveda ni realistično Irska iz oni časov ampak nekakšna postmoderna fantazijska verzija. Kdo ve, če bom imel energije za šest sezon.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

scipascapa ::

PLUR1BUS 10/10 !!!!!!!!!!!

Groot ::

yayo je izjavil:

Jaz sem šel pogledat par epizod od Peeky Blinders pa imam feeling kot, da gre za še eno reinkarnacijo Botra pretvorjeno v žajfnico in prenešeno na Irsko, ki pa seveda ni realistično Irska iz oni časov ampak nekakšna postmoderna fantazijska verzija. Kdo ve, če bom imel energije za šest sezon.

Uf to si pa po mojem mnenju kar močno zgrešil 8-O

tilen03 ::

Plur1bus - upam, da ne bo sel po poti The Good Place
99.991% of over-25 population has tried ChatGPT.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.

yayo ::

Groot je izjavil:

Uf to si pa po mojem mnenju kar močno zgrešil 8-O

Si lahko še premislim in seveda je bila provokacija, ki pa ni prijela. ;) Mogoče, ker je vikend.

c3p0 ::

tilen03 je izjavil:

Glede na avtorja bo po mojem kar visok nivo cel čas.

lolipop2 ::

c3p0 je izjavil:

tilen03 je izjavil:

a naredimo solo temo za to serijo?

BT52 ::

yayo je izjavil:

Lion29 je izjavil:

pa kolko robin hoodv bodo delali? meni je tale bil spodoben...

List of films and television series featuring Robin Hood

tale verzija je verjetno najboljša. :O

Čaki to je ona z kondomi v flaši od murkov? CRINGE

Ok pilot je bil pa res noro dober :)

Upam, da se je enako lotil serije kot BB-ja. Torej z jasnim začetkom in koncem, ostalo pa improvizacija.

Je pa baje budgeta 15M na epizodo, kar se mi zdi noro veliko.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

a_borlak ::

Še en plus Plur1bus. Hudo.

lolipop2 je izjavil:

c3p0 je izjavil:

tilen03 je izjavil:

a naredimo solo temo za to serijo?

iz tvojih ust (tipkovnice) v bozja usesa (tipkovnico nekogra drugega)

webmaher ::

začel se je OK...ampak potem pa kot bi scenarij napisali Schwab, Harari in Gates...seveda so ga mal olepšali in Rhea bo zmagala to je jasno ko je beli dan :D

delavec44 ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Je pa baje budgeta 15M na epizodo, kar se mi zdi noro veliko.

Ne vem zakaj. LOTR serija je imela 63M na epizodo.

Verjamem da se lahko nastejes vsaj 20, ki imajo vecji budget. Ne vem, niti me ne zanima. Meni se pac zdi precejšen budget :)
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

oo7 ::

Robin Hood prvi dve epizode več ali manj samo jokanje. Upam, da se bo zdaj v tretji začelo kaj dogajat.

The Last Frontier kaj pa vem ta zgodba bi bila po moje bolj primerna za film.

Fizikalko ::

Ali je napovedano, koliko sezon naj bi serija trajala in kdaj bodo izšli posamezni deli oz sezone?

Badwolff ::

DMV
zelo gledljivo

Eto, pogledal vseh 8 delov "All her Fault"
Zelo gledljiva in zanimiva ... se splaca pogledat, glede na to, da je le 8 delov.

Js pa 15 minut. Katastrofa. Pa Glen Close mi je hujša od Kim. WTF.

Badwolff je izjavil:

Js pa 15 min. Katastrofa. Pa Glen Close mi je hujša od Kim. WTF.

Eh, wrong serija. Snook bo najbrž ok

Badwolff je izjavil:

o kjeri seriji ti to?

klempo ::

Maxton Hall - Die Welt zwischen uns aka Maxton Hall The World Between Us Season 2 Prime video
https://www.imdb.com/title/tt27792190/

Quick-witted scholarship student Ruby unwittingly witnesses a secret at Maxton Hall. Arrogant millionaire heir James is determined to silence her, but their clash ignites an unexpected spark between them.

Kingdom Season 1 BBC
https://www.imdb.com/title/tt38848632/

Four rival families - leopards, hyena, wild dogs and lions - all fight to claim a remote Zambian paradise as their home. Who will succeed in ruling this precious kingdom?

FTad ::

Lion29 je izjavil:

Badwolff je izjavil:

o kjeri seriji ti to?

Jst tud vec ne sledim. Odgovarjanje brez citiranja ne gre.

FTad je izjavil:

Lion29 je izjavil:

Badwolff je izjavil:

o kjeri seriji ti to?

Jst tud vec ne sledim. Odgovarjanje brez citiranja ne gre.

Badwolff je včeraj ob 18:56:38 izjavil:

Js pa 15 min. Katastrofa. Pa Glen Close mi je hujša od Kim. WTF.

Eh, wrong serija. Snook bo najbrž ok

HBO dela na TV seriji V for Vendetta

jaz sem obupal nad IT-welcome to derry

zacelo se je kar obetavno... delovalo je, da bo neka spodobna zgodba... in manj teh supernatural fenomenov... ampak full pretiravajo... ze film mi zaradi tega ni bil OK.. sploh zadnje scene (tako originalen kot reboot) ...

sej je dobro narejeno, in ce je folku to vsec, kul.. ampak zal to ni zame.. ce bi bilo bolj smiselno povezano in bolj umirjen tempo... bi bolj uzival...

Te serije imajo ponavadi veliko potenciala - sploh serije Stephena Kinga... ki se zacnejo vse odlicno... ma pol gredo zelo strmo navzdol... VSE... vkljucno s filmi... ce bi le nadaljevali v stilu zacetka... misterij, suspenz... stopnjevanje... release... misterij, suspenz, stopnjevanje, release.... ma pr teh serijah/filmih je.... misterij, suspenz, stopnjevanje..reveal - blurt out all shit you can think off - any time, all is fair game after reveal....

skoda

c3p0 ::

Če si ti obupal, se nam ostalim sploh ne splača niti začet. :)

Nikonja ::

Pluribus - zaenkrat odlično ampak je kar potencijala za sve skupaj zaf...t tko da počakam še par epizod za neko oceno
Robin Hood - me ni potegnil, pogledal prvo epizodo in kar večkrat potegnil za mobitelom med gledanjem, ponavadi ni dobr znak...
The Last Frontier - začelo se kar zanimivo, ampak potem pa kr neki, tolk debilnih odločitev, tolk nelogičnosti... škoda časa, ampak najbrž bom pogledal do konca sezone ker me zanima kako se bo zaključilo
The Witcher - ta zadnja sezona je ker neki, pogledal 2 dela in se mi ne ljubi več. Pa še ni največji problem da Cavila ni več (čeprav je bil odlična izbira za igralca) ampak je vse skupaj ratalo kr neki...
Slow Horses - ker imam radi vohunske nadaljevanke/filme plus dodaš še malo angleškega humorja in dobiš zame eno od boljših nadaljevank

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Nikonja ()

Tody ::

Slow Horses - ker imam radi vohunske nadaljevanke/filme plus dodaš še malo angleškega humorja in dobiš zame eno od boljših nadaljevank

To je res. Ni pa za čist izklopit možgane, se kar dogaja na večjih nivojih.

Mrs Playmen Season 1 Netflix
https://www.imdb.com/title/tt31078757/

Adelina, head of infamous Italian erotic magazine "Playmen," challenged conservative norms through elegant nudes, daring topics promoting female desire, and intellectual discourse, amid backlash in religious 1960s-70s Italy.

Izsel napovednik za 2 sezono Fallout-a

FX Confirms Shogun Season 2

'We Killed a Lot of People': FX Confirms Shogun Season 2 Plot Details and New Cast, as Story Leaps Forward 10 Years

The Seduction Season 1 HBO
https://www.imdb.com/title/tt32510765/

A prequel to "Dangerous Liaisons" following the rise to power of the young Isabelle de Merteuil.

The Best in Me Season 1 Netflix
https://www.imdb.com/title/tt31974367/

Author Aggie Wiggs, grieving the loss of her son, finds new purpose unraveling the mystery behind neighbor Nile Jarvis' vanished wife and his suspicious dealings.

Ikusagami aka Last Samurai Standing Season 1 Netflix
https://www.imdb.com/title/tt32237534/

In 1878, 292 samurais gather for a battle royale lured by a 100 billion yen prize. Wooden tags are given, last survivor reaching Tokyo wins. Shujiro Saga participates to save his sick family. A dangerous game of survival unfolds on journey

gus5 ::

scipascapa je izjavil:

Po 3 ogledanih epizodah sklepam, da gre za dobro zastavljeno "woke" parodijo individualizma – prevladujoče paradigme Zahoda. Kolektivizma v seriji ne vzpostavi družbena revolucija, je posledica intervencije "z neba". Morda je prav to razlog, da je vzpostavljeni kolektivizem ne-avtoritaren. (Kolektiv ni prijazen le do ljudi, tudi do živali; ubijanje živali je stvar preteklosti.)

Skoraj vse človeštvo se poveže v Kolektiv, ki ni utemeljen le na funkcionalni, ampak tudi na intelektualni in emocionalni ravni. V seriji ni Velikega brata, ki misli namesto množice. Množica misli sama, tj. misli vseh so povezane v kolektivni Um, znanje vseh in vsakogar je dostopno vsakomur. Le peščico posameznikov je kolektivizacija, aktivirana z "nebeško intervencijo", v veliki meri (a ne povsem) obšla.

Glavna junakinja Carol je ena izmed redkih, katere misli niso integrirane v kolektivni Um in je izobčena v funkcionalnem smislu. A tudi njena čustva se prepletajo s čustvi oseb Kolektiva. Tako je njena negativna čustvena reakcija ( v epizodi 2) vse ljudi pahnila v neke vrste "zamrznitev". Nekatere je ta "zamrznitev" zatekla v kočljivi/nevarni situaciji in posledično ubila. En sam intenziven negativno obarvan čustveni izpad Carol je hipoma ubil kar 11 milijonov oseb po vsem svetu. Skratka, če ima Carol "slab dan", lahko hipoma ubije na milijone oseb.

Težava ne-avtoritarnega kolektiva je ta, da zoper Carol vsled visoko humanističnih načel ne more oz. noče ukrepati. Nasprotno, v vsem ji skuša ustreči. Ko Carol (v epizodi 3) pride v izpraznjeno samopostrežno trgovino, se pritoži pri Kolektivu. Ta ji razloži, da so trgovine zaradi racionalizacije ukinjene. Carol svoje nasprotovanje ukinitvi trgovin podpre z argumentom, da je ona "neodvisna" oseba, ki hoče sama izbirati med izdelki na stalažah – ne želi, da Kolektiv skrbi za njene potrebe in ji dodeli eksistenčno potrebne izdelke. Kolektiv ji takoj ugodi in v nekaj urah so stalaže v ukinjeni trgovini spet polne. Za Carol en najbolj ponižujočih trenutkov v seriji, ko konvoj tovornjakov dostavi trgovske artikle, desetine ljudi pa jih iztovarja in z njimi polni stelaže. Polnjenje prazne trgovine razkrije, da sta posameznikova "neodvisnost" in z njo tudi paradigma individualizma pravzaprav utvara. Carol lahko "neodvisno" izbira med izdelki le zato, ker ji to omogoča kolektiv, tj. na tisoče proizvajalcev artiklov, dostavljavcev in trgovcev, ki artikle aranžirano postavijo na police.

Kolektiv ji ni izpolnil le želje glede ponovnega odprtja lokalne trgovine; ko si je zaželela ročno granato, jo je dobila. Če bi si zaželela atomsko bombo, bi jo dobila. Ko je aktivirala granato, jo je pred drobci granate s svojim telesom zaščitila s strani Kolektiva njej dodeljena "skrbnica". Zanimivo bo videti, v kateri smeri bodo ustvarjalci serije razvijali zgodbo. Bo Kolektiv še naprej ustregel vsaki kaprici/želji Carol in s tem tvegal lastno uničenje? Bo Carol začela izkoriščati dobronamernost/naivnost Kolektiva in si ga sčasoma podredila, osebe Kolektiva pa sprevrgla v svoje hlapce? Ali pa bo Kolektiv zaradi bizarnih kapric nekaj asocialnih individuumov (kot je npr. Carol) aktiviral svoje samoohranitvene "nagone", uvedel nekatere omejitve/prepovedi in se s tem odrekel svojemu na-avtoritarnemu značaju?

karafeka ::

Ah pismo, a o tem sem gre… Jaz pa pričakoval vesoljce, da bodo zavzeli Zemljo brez upora.

otago ::

Nightsleeper, 2024 (Imdb)

Imdb: Set on a train from Glasgow to London, a government agency intervenes in escalating events onboard. Two strangers work together to save passengers as the train hurtles towards disaster.

Nekdo hekne vlak, ki drvi iz Glasgow za London brez voznika. Težava, ker je vse Iot. Cybersecurity in vladne službe poizkušajo rešiti zadevo. Politične intrige. Glavna junakinja je tomboy. Scenarij ima nekaj lukenj. Nekaj WTF trenutkov glede obnašanja potnikov.

Dobro: 6 miniserij po 45min. In nič več.
Slabo: Po ogledu serije; prodaja SŽ ni dobra.

Kurzweil ::

Mogoče bi še pogledel, pa moram priznat, da me malce odbije ocena 6.6, kar je za serijo seveda zelo nizka ocena. Ne rečem, da te ocene, sploh na IMDB, niso vedno najbolje realne, ampak tole pa je že res precej prenizka ocena, da bi zbral pogum? Torej si pogledal tale Nightsleeper in bi priporočal?

Groot ::

Ne vem, če je kdo že kaj omenjal Black Rabbit serijo na Netflix, ampak morda komu prihranim čas za kaj drugega. Meni osebo res ni vredna ogleda, čisto preveč razvlečeno vse. Kup enih nesmislnih odločitev glavnih protagonistov, saj je praktično v vsakem delu dogodek kjer bi se lahko stvar bistveno manj zakomplicirano zaključila. No tudi sam konec ni nič boljši in je precej predvidljiv.

Na IMDB ima sicer dokaj solidnih 7,4. Sam ji več kot 6,5 ne bi dal.

gus5 ::

karafeka je izjavil:

Ah pismo, a o tem sem gre… Jaz pa pričakoval vesoljce, da bodo zavzeli Zemljo brez upora.
Ne obupati. Ni jasno, kaj oz. kdo iz vesolja je sprožil(o) kolektivizacijo na Zemlji. Mogoče vesoljčki. Mogoče testirajo kolektivistično obliko družbene organizacije na Zemljanih. Mogoče rešujejo Zemljane s preslikavo svoje družbene organizacije. Mogoče je kolektivizacija le uvod v invazijo. :O

otago ::

Kurzweil je izjavil:

Mogoče bi še pogledel, pa moram priznat, da me malce odbije ocena 6.6, kar je za serijo seveda zelo nizka ocena. Ne rečem, da te ocene, sploh na IMDB, niso vedno najbolje realne, ampak tole pa je že res precej prenizka ocena, da bi zbral pogum? Torej si pogledal tale Nightsleeper in bi priporočal?

Serijo sem pogledal. Morebiti je prva epizoda ravna takšna, da se moraš odločit da/ne. Meni ni žal. Če te zanimajo teme runaway train, cybersec je gledljivo. Scenarij ima kar nekaj lukenj. Od tega, da v štab National Cyber Security Information Centre(?) vstopajo enkrat s polnimi varnostnimi pregledi in kredencami, drugič mimo vsega. Igralci oz. liki so moderni (woke). Glavna junakinja je B ali L. identično s potniki. Enkrat je vse varno in nedosegljivo, drugič se hekajo bp. Na koncu vsake epizode je mini cliffhanger in napovednik naslednje epizode. Najbolj so me izritirali potniki (dejanja, obnašanje) v času kriznega trenutka.

Sicer pa Black Snow, Scrublands, tole je nad 7.1. - je boljše od Nightsleeper.

PunkDude ::

Groot je izjavil:

Ne vem, če je kdo že kaj omenjal Black Rabbit serijo na Netflix, ampak morda komu prihranim čas za kaj drugega. Meni osebo res ni vredna ogleda, čisto preveč razvlečeno vse. Kup enih nesmislnih odločitev glavnih protagonistov, saj je praktično v vsakem delu dogodek kjer bi se lahko stvar bistveno manj zakomplicirano zaključila. No tudi sam konec ni nič boljši in je precej predvidljiv.

Na IMDB ima sicer dokaj solidnih 7,4. Sam ji več kot 6,5 ne bi dal.

Tud prvega dela mi ni ratalo celega pogledat.

The Pendragon Cycle: Rise of the Merlin | Official Trailer

Before Camelot, before the crown, one man's conversion ignites a civilization's rebirth. The Pendragon Cycle: Rise of the Merlin is a 7-part epic cinematic series premiering exclusively on DailyWire+ January 22, 2026. The legend begins.

Tole ne zgleda slabo.

oo7 je izjavil:

Tole ne zgleda slabo.

kako da ne? CGI na zacetku je na nivoju low budget serije - in to ne danasnje ma od 2005 [:/]

Nikonja ::

gus5 je izjavil:

scipascapa je izjavil:

Po 3 ogledanih epizodah sklepam, da gre za dobro zastavljeno "woke" parodijo individualizma – prevladujoče paradigme Zahoda. Kolektivizma v seriji ne vzpostavi družbena revolucija, je posledica intervencije "z neba". Morda je prav to razlog, da je vzpostavljeni kolektivizem ne-avtoritaren. (Kolektiv ni prijazen le do ljudi, tudi do živali; ubijanje živali je stvar preteklosti.)

Skoraj vse človeštvo se poveže v Kolektiv, ki ni utemeljen le na funkcionalni, ampak tudi na intelektualni in emocionalni ravni. V seriji ni Velikega brata, ki misli namesto množice. Množica misli sama, tj. misli vseh so povezane v kolektivni Um, znanje vseh in vsakogar je dostopno vsakomur. Le peščico posameznikov je kolektivizacija, aktivirana z "nebeško intervencijo", v veliki meri (a ne povsem) obšla.

Glavna junakinja Carol je ena izmed redkih, katere misli niso integrirane v kolektivni Um in je izobčena v funkcionalnem smislu. A tudi njena čustva se prepletajo s čustvi oseb Kolektiva. Tako je njena negativna čustvena reakcija ( v epizodi 2) vse ljudi pahnila v neke vrste "zamrznitev". Nekatere je ta "zamrznitev" zatekla v kočljivi/nevarni situaciji in posledično ubila. En sam intenziven negativno obarvan čustveni izpad Carol je hipoma ubil kar 11 milijonov oseb po vsem svetu. Skratka, če ima Carol "slab dan", lahko hipoma ubije na milijone oseb.

Težava ne-avtoritarnega kolektiva je ta, da zoper Carol vsled visoko humanističnih načel ne more oz. noče ukrepati. Nasprotno, v vsem ji skuša ustreči. Ko Carol (v epizodi 3) pride v izpraznjeno samopostrežno trgovino, se pritoži pri Kolektivu. Ta ji razloži, da so trgovine zaradi racionalizacije ukinjene. Carol svoje nasprotovanje ukinitvi trgovin podpre z argumentom, da je ona "neodvisna" oseba, ki hoče sama izbirati med izdelki na stalažah – ne želi, da Kolektiv skrbi za njene potrebe in ji dodeli eksistenčno potrebne izdelke. Kolektiv ji takoj ugodi in v nekaj urah so stalaže v ukinjeni trgovini spet polne. Za Carol en najbolj ponižujočih trenutkov v seriji, ko konvoj tovornjakov dostavi trgovske artikle, desetine ljudi pa jih iztovarja in z njimi polni stelaže. Polnjenje prazne trgovine razkrije, da sta posameznikova "neodvisnost" in z njo tudi paradigma individualizma pravzaprav utvara. Carol lahko "neodvisno" izbira med izdelki le zato, ker ji to omogoča kolektiv, tj. na tisoče proizvajalcev artiklov, dostavljavcev in trgovcev, ki artikle aranžirano postavijo na police.

Kolektiv ji ni izpolnil le želje glede ponovnega odprtja lokalne trgovine; ko si je zaželela ročno granato, jo je dobila. Če bi si zaželela atomsko bombo, bi jo dobila. Ko je aktivirala granato, jo je pred drobci granate s svojim telesom zaščitila s strani Kolektiva njej dodeljena "skrbnica". Zanimivo bo videti, v kateri smeri bodo ustvarjalci serije razvijali zgodbo. Bo Kolektiv še naprej ustregel vsaki kaprici/želji Carol in s tem tvegal lastno uničenje? Bo Carol začela izkoriščati dobronamernost/naivnost Kolektiva in si ga sčasoma podredila, osebe Kolektiva pa sprevrgla v svoje hlapce? Ali pa bo Kolektiv zaradi bizarnih kapric nekaj asocialnih individuumov (kot je npr. Carol) aktiviral svoje samoohranitvene "nagone", uvedel nekatere omejitve/prepovedi in se s tem odrekel svojemu na-avtoritarnemu značaju?

Hail to the ChatGPT - bolano kolk je podobnih postov po redditu ko nekdo vpraša za pomoč in dobi taki uberintelektualnii zmazek! Fuck it, sami smo si krivi!
««
327 / 328
»»