Forum » Sedem umetnosti » Tv serije
Tv serije
Temo vidijo: vsi
Okapi ::
Kaos je fin za pogledati. Sploh če te grška mitologija vsaj malo zanima. Mogoče traja malo, da "padeš not", tako da ne obupati po prvi epizodi.
Serija je v bistvu Orfej in Evridika v sedanjem času, s precej stranskega dogajanja, in razplet je drugačen, kot je v mitu.
Kaos (TV series) @ Wikipedia
Pa splača se sproti guglati grško mitologijo, ker so vsi liki, tudi stranski, od tam, in imajo svojo zgodbo.
Jeff Goldblum as Zeus
Janet McTeer as Hera
Aurora Perrineau as Eurydice ("Riddy")
Cliff Curtis as Poseidon
David Thewlis as Hades
Rakie Ayola as Persephone
Killian Scott as Orpheus
Leila Farzad as Ariadne ("Ari")
Nabhaan Rizwan as Dionysus
Debi Mazar as Medusa
Stephen Dillane as Prometheus
Misia Butler as Caeneus (né Caenis)
Mat Fraser as Daedalus
Stanley Townsend as Minos
Billie Piper as Cassandra
Fates
Suzy Eddie Izzard as Lachesis ("Lachy")
Ché as Clotho
Sam Buttery as Atropos
Furies
Cathy Tyson as Alecto
Donna Banya as Tisiphone ("Tisi")
Natalie Klamar as Megaera ("Meg")
Fady Elsayed as Glaucus/Minotaur
Michelle Greenidge as the Tacita
Gilian Cally as Hecuba
Shila Ommi as Pasiphae ("Pas")
Amanda Douge as Andromache
Daniel Lawrence Taylor as Theseus
Ramon Tikaram as Charon
Joe McGann as Polyphemus
Rosie Cavaliero as Prue
Daniel Monks as Astyanax ("Nax")
Serija je v bistvu Orfej in Evridika v sedanjem času, s precej stranskega dogajanja, in razplet je drugačen, kot je v mitu.
Kaos (TV series) @ Wikipedia
Pa splača se sproti guglati grško mitologijo, ker so vsi liki, tudi stranski, od tam, in imajo svojo zgodbo.
Jeff Goldblum as Zeus
Janet McTeer as Hera
Aurora Perrineau as Eurydice ("Riddy")
Cliff Curtis as Poseidon
David Thewlis as Hades
Rakie Ayola as Persephone
Killian Scott as Orpheus
Leila Farzad as Ariadne ("Ari")
Nabhaan Rizwan as Dionysus
Debi Mazar as Medusa
Stephen Dillane as Prometheus
Misia Butler as Caeneus (né Caenis)
Mat Fraser as Daedalus
Stanley Townsend as Minos
Billie Piper as Cassandra
Fates
Suzy Eddie Izzard as Lachesis ("Lachy")
Ché as Clotho
Sam Buttery as Atropos
Furies
Cathy Tyson as Alecto
Donna Banya as Tisiphone ("Tisi")
Natalie Klamar as Megaera ("Meg")
Fady Elsayed as Glaucus/Minotaur
Michelle Greenidge as the Tacita
Gilian Cally as Hecuba
Shila Ommi as Pasiphae ("Pas")
Amanda Douge as Andromache
Daniel Lawrence Taylor as Theseus
Ramon Tikaram as Charon
Joe McGann as Polyphemus
Rosie Cavaliero as Prue
Daniel Monks as Astyanax ("Nax")
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Lion29 ::
meni je Kaos totalna beda... tipicna ameriska glupa komedija... vsaj tako dleuje.. in goldblum je meni totalno anti osebek
obozujem grsko mitologijo.... ampak to se meni zdi totalno posmehovanje in norcevanje,... sem pogledal 2 dela in odjebal.... folk pravi, da je kul... ne mislim izgubljat vec casa s tem
obozujem grsko mitologijo.... ampak to se meni zdi totalno posmehovanje in norcevanje,... sem pogledal 2 dela in odjebal.... folk pravi, da je kul... ne mislim izgubljat vec casa s tem
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
Horas ::
trenutno se gleda, fallout, tulsa king, pingvin, walking dead daryl dixon,
odlično vse skupaj kar požiram.
čakam severance pa silo.
čakam severance pa silo.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Horas ()
alekskac ::
meni je Kaos totalna beda... tipicna ameriska glupa komedija... vsaj tako dleuje.. in goldblum je meni totalno anti osebek
Kaos je črna komedija, ne dokumentarec ... če iščeš proper zaigrano grško mitologijo v razvedrilnih nadaljevankah, si že brcnil v temo ... In, ja, je kul (ni mojstrovina, je pa razvedrilo za takrat ko ti ni drugega gledat). Goldblum je zaigral točno kot tak oduren osebek, kot si bi predstavljal da bi Zevs v taki nadaljevanki moral bit. Vsi, ki nekam prilezejo iz dreka, postanejo na oblasti sčasoma odurni in paranoični.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: alekskac ()
alekskac ::
Kaos je črna komedija, ne dokumentarec ... če iščeš proper zaigrano grško mitologijo v razvedrilnih nadaljevankah, si že brcnil v temo ... In, ja, je kul (ni mojstrovina, je pa razvedrilo za takrat ko ti ni drugega gledat). Goldblum je zaigral točno kot tak oduren osebek, kot si bi predstavljal da bi Zevs v taki nadaljevanki moral bit. Vsi, ki nekam prilezejo iz dreka, postanejo na oblasti sčasoma odurni in paranoični.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: alekskac ()
donvito ::
trenutno se gleda, fallout, tulsa king, pingvin, walking dead daryl dixon,
čakam severance pa silo.
Kdo gleda Disclaimer, meni dobra?
sem gledal mal opis pa cast, pa mi zaenkrat ne potegne še.
buttcrack ::
KobayashiM ::
Kaos je super. In če kaj je to ni "tipična glupa ameriška komedija" kot je en gor napisal.
IL_DIAVOLO ::
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
KobayashiM ::
Snežinkica mala občutljiva ;)). Ta nesigurnost je kar znak da imaš ti sam očitno probleme z lastno spolno identiteto...
Niti ne, konec koncev sem pogledal serijo It Is A Sin, ki je vecina ni upala pogledat zaradi gej scen.
Se enkrat:
Meni osebno res čudovita, ampak hkrati izredno zalostna serija. Seveda pa ni to serija za ogled v dvoje. Definitivno ena izmed redkih serij, ki me je prepričala, ceprav mi je nelagodno gledat taksne zvrsti.
Mogoce se spravim gledat 6 feet under se enkrat, ker mi je v nekih drugih casih bilo izredno težko gledat. Glede na to, da je baje finale top shit.
Se enkrat:
Meni osebno res čudovita, ampak hkrati izredno zalostna serija. Seveda pa ni to serija za ogled v dvoje. Definitivno ena izmed redkih serij, ki me je prepričala, ceprav mi je nelagodno gledat taksne zvrsti.
Mogoce se spravim gledat 6 feet under se enkrat, ker mi je v nekih drugih casih bilo izredno težko gledat. Glede na to, da je baje finale top shit.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Ganon ::
Six feet under je najboljša dramska serija. Z najboljšo finalno epizodo. Pred časom sta tudi prvi dve sezoni dočakali visoko ločljivost in izgledata odlično.
esel ::
Malo nostalgije, za možgane na off. Že dolgo se nisem tako zabaval ob ogledu serije
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: esel ()
klempo ::
Sablja Season 1 MAX
https://www.imdb.com/title/tt31227639/
Serbian chaos ensues after PM Djindjic's assassination, prompting emergency measures. Exploring a pivotal moment through the eyes of a journalist, cop and criminal.
CiClon ::
Eh Operacija Sablja... milijonkrat prežvečena tema. Zna pa biti zanimivo tistemu, ki to prvič vidi/sliši.
Cada Minuto Cuenta aka Every Minute Counts Season 1 Prime Video
https://www.imdb.com/title/tt28329925/
In 1985 Mexico City, a catastrophic earthquake buries thousands. A doctor with a dark past, a journalist chasing fame, and a family in distress risk their lives in rescue attempts. Their efforts become chances to change their own lives.
The Day Of The Jackal Season 1 Peacock/Sky
https://www.imdb.com/title/tt24053860/
The Jackal is an elusive assassin who makes his living carrying out hits for the highest fee. He soon meets his match in a tenacious British intelligence officer who tracks him down in a thrilling cat-and-mouse chase across Europe.
Arcane Season 2 Netflix
https://www.imdb.com/title/tt11126994/
Set in Utopian Piltover and the oppressed underground of Zaun, the story follows the origins of two iconic League of Legends champions and the power that will tear them apart.
delavec44 ::
Jackal je precej beden, ne priporočam, razen če imate radi družinsko dramo namesto trilerja. Arcane bom pa z veseljem pogledal. Baje ima visok proračun.
Kodi ::
Gledam From, Teacup. Vse po nekem istem kopitu. No ja glede na to, da ni neke dobre izbire je za zvečer pred spanjem ok.
Se pa trudim že v drugo z Severance pa res ne vem kaj je tu dobrega. Vsaj prvi deli totalna bedarija. Že gl. igralec mi je na splošno full antipatičen. OK razumem, da je to njegova vloga in njegova igra point te serije, toda vseeno mi ne potegne.
Ali se po 3-4 delu to kaj razvija na višji nivo, da vem vztrajat, če ne jo bom že drugič dal v koš.
Če ne bi bilo Britt Lower bi že zdavnaj obupal
Se pa trudim že v drugo z Severance pa res ne vem kaj je tu dobrega. Vsaj prvi deli totalna bedarija. Že gl. igralec mi je na splošno full antipatičen. OK razumem, da je to njegova vloga in njegova igra point te serije, toda vseeno mi ne potegne.
Ali se po 3-4 delu to kaj razvija na višji nivo, da vem vztrajat, če ne jo bom že drugič dal v koš.
Če ne bi bilo Britt Lower bi že zdavnaj obupal
delavec44 ::
Severance je zakon. Če ti po prvih 3 delih ne potegne, potem se ne trudi več. Skozi je enako.
Mene recimo pa Braking Bad ni potegnil (sem začel 2x pa kmalu obupal). The Wire mi je bil pa zakon. Različni smo in prav je tako.
Mene recimo pa Braking Bad ni potegnil (sem začel 2x pa kmalu obupal). The Wire mi je bil pa zakon. Različni smo in prav je tako.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
2dark ::
Arcane Season 2 Netflix
https://www.imdb.com/title/tt11126994/
Set in Utopian Piltover and the oppressed underground of Zaun, the story follows the origins of two iconic League of Legends champions and the power that will tear them apart.
Prvi trije deli so že zunaj.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
˙janezvalva ::
gledam Severance (2022) https://www.imdb.com/title/tt11280740/
sicer zanimiva serija, hkrati se pa sprašujem "wtf I am looking at?!"
bolj odštekana od True Blood (2008)
Odštekana ravno ne, je pa izredno depresivna, dolgočasna in nasploh brezvezna.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Severance je zakon. Če ti po prvih 3 delih ne potegne, potem se ne trudi več. Skozi je enako.
To preprosto ni mogoče, razen ce si zasvojen z Netflix stanco in ne znaš ceniti bistva ki predstavlja TV produkcija.
Glej tolikokrat dokler ti ne postane vsec. In ko ti postane vsec, zacni se enkrat da bos užival v eni najboljših serij ever made.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Badwolff ::
˙janezvalva je izjavil:
Dveh bl različnih serij pa skor ne bi mogel najt
c3p0 ::
˙janezvalva je izjavil:
Zelo dobra zadeva, čakam na S2.
The Diplomat Season 2 Netflix
https://www.imdb.com/title/tt17491088/
In the midst of an international crisis, Kate Wyler, a career diplomat, lands in a high-profile job for which she is not suited, with tectonic implications for her marriage and her political future.
lolipop2 ::
A Skandinavija je pa nehala delati dobre Noir serije? V smislu Bron/Broen, Trapped... itd? Je bilo 2023 al pa 2024 kaj pametnegA?
NajiM ::
Men je diplomat prva sezona najboljša netflix serija zadnjih par let. Druge sezone še nisem pogledal.
otago ::
Diplomat je zelo gledljiva, ena boljših Netflixovih serij. Lepo je tudi videti Keri Russel v bolj resni vlogi. Po Felicity se je ne spomnim v večji vlogi uspešnega filma/serije.
The Silo S02 je prva epizoda zunaj:
Končal sem The Walking Dead, zadnjih delov nisem videl prej. Bolj meh. Je Daryl Dixon vreden gledanja?
Pogledal še prvotni spin-off Fear the Walking Dead, zadnjo sezono S08. So zmolzli do konca. Girl power, LGBTQ+, Vincent v personi Anton ...kot bi se scenaristi ali narativa studijev spremenila za 100%. Toliko enih cringe scen. Najprej so bili kot Miki Miške, nato Mike Tyson, v zadnji sezoni ponovno Miki Miška koncept survivor-survivor. Otroci se mirno sprehajajo med walkerji/carrioni brez posledic. Resne uresnine, strelne rane - vsi ozdravijo. Tehnologija in redkost dobrin, ki je za nek trenutek popolnoma postala nefunkcionalna,, po 10+ letih deluje na polno(avtomobili, repeaterji, rafinerije, obsevalne naprave, municije na pretek, hrana v izobilju).
The Silo S02 je prva epizoda zunaj:
Končal sem The Walking Dead, zadnjih delov nisem videl prej. Bolj meh. Je Daryl Dixon vreden gledanja?
Pogledal še prvotni spin-off Fear the Walking Dead, zadnjo sezono S08. So zmolzli do konca. Girl power, LGBTQ+, Vincent v personi Anton ...kot bi se scenaristi ali narativa studijev spremenila za 100%. Toliko enih cringe scen. Najprej so bili kot Miki Miške, nato Mike Tyson, v zadnji sezoni ponovno Miki Miška koncept survivor-survivor. Otroci se mirno sprehajajo med walkerji/carrioni brez posledic. Resne uresnine, strelne rane - vsi ozdravijo. Tehnologija in redkost dobrin, ki je za nek trenutek popolnoma postala nefunkcionalna,, po 10+ letih deluje na polno(avtomobili, repeaterji, rafinerije, obsevalne naprave, municije na pretek, hrana v izobilju).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: otago ()
Kurzweil ::
Čez vikend sem pogledal serijo the Penguin. Sicer če bi bil pikolovski bi našel marsikaj, glede na cel shitload povprečnih serij in dejstva, da se mi zadnjih 20 let obrača želodec na DC in Marvel spakedravščine, moram rečt, da je tale serija The Penguiun odlična.
Sem pogledal res ogromno serij, tam v top 10 verjetno ne pride, med kakšnih top 20 pa ja, kar je kompliment.
Priporočam
Sem pogledal res ogromno serij, tam v top 10 verjetno ne pride, med kakšnih top 20 pa ja, kar je kompliment.
Priporočam
BT52 ::
Prva 2 dela sta imela največje lunkje v scriptu. Potem pa vse ostalo vrhunsko izpeljano.
Skoraj BB level. Ne vem. Je kar dobro.
Skoraj BB level. Ne vem. Je kar dobro.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BT52 ()
Čez vikend sem pogledal serijo the Penguin. Sicer če bi bil pikolovski bi našel marsikaj, glede na cel shitload povprečnih serij in dejstva, da se mi zadnjih 20 let obrača želodec na DC in Marvel spakedravščine, moram rečt, da je tale serija The Penguiun odlična.A Pennyworth si gledal? Tudi "batmanski" svet, zelo dobra serija, za moj okus.
Priporočam
Kurzweil ::
@BT52, kaj pa te je tako zmotilo? Pa da ne bo pomote, kot sem napisal, se itak najde napak, ampak ko pomislim na vse stvaritve DCja in Marvela zadnjih cca 20 let, je tole mojstrovina. Recimo mene je bolj zmotilo kako bebavi so nekateri karakterji, sploh med temi gangi, mobsterji... večina je res smešnih in so neke pojave, ki ne delujejo niti malo bad ass, kot bi se za Gotham spodobilo... tudi Victor mi je malce čuden karakter, ampak kot pravim, ne bom preveč pikolovski, overall sigurno ni slabo. Če grem pa še enkrat gledat serijo pa itak najdem cel shitload neumnosti, ampak ne bi v tem trenutku pokvaril dobrega okusa, ker zadnje čase nisem veliko gledal serij, sploh pa ne dobrih in tale je bila več kot solidna.
@Okapi, nisem gledal. Roko na srce si moram vzet nekih 15 min časa, pa da si v notepad naklofam vse Batmane, nekako ne sledim več... gledal sem tiste filme od Jack Nicholson Jokerja, DeVita v podobi Pingvina, pa Catlafy al kaj je bila Michelle Pfeifer, potem se spomnim še Schwarzennegerja (recimo, da sem prav napisal naslov), pa Jim Carey... potem sem gledal tisto od Nolana... potem pa ne vem več kaj se je zgodilo. Gledal sem seveda še Jokerja od Phoenixa in Ledgerja... je pa verjetno še en kup nekih serij, filmov in risank/animacij... si moram malce čas vzet. Ta Pennyworth misliš tega, ki je izhajal med 2019 in 2022? . Sicer ne dajem ultimate vrednosti IMDB ocenam, ampak je pa ocena 7.8 za serijo pa že kar nizka... je pa res, da danes to lahko pomeni tudi marsikaj, kar ni nujno slabo... recimo posiljevanje raznih agend in ideologij.
@donvito, bom preveril The Day Of The Jackal. Ima to kaj globine? Ker naslov in plot se na hitro, povsem verjetno zmotno, bere kot nek akcioner, ki se konča z nekim klišejskim koncem? Verjetno se motim?
@Okapi, nisem gledal. Roko na srce si moram vzet nekih 15 min časa, pa da si v notepad naklofam vse Batmane, nekako ne sledim več... gledal sem tiste filme od Jack Nicholson Jokerja, DeVita v podobi Pingvina, pa Catlafy al kaj je bila Michelle Pfeifer, potem se spomnim še Schwarzennegerja (recimo, da sem prav napisal naslov), pa Jim Carey... potem sem gledal tisto od Nolana... potem pa ne vem več kaj se je zgodilo. Gledal sem seveda še Jokerja od Phoenixa in Ledgerja... je pa verjetno še en kup nekih serij, filmov in risank/animacij... si moram malce čas vzet. Ta Pennyworth misliš tega, ki je izhajal med 2019 in 2022? . Sicer ne dajem ultimate vrednosti IMDB ocenam, ampak je pa ocena 7.8 za serijo pa že kar nizka... je pa res, da danes to lahko pomeni tudi marsikaj, kar ni nujno slabo... recimo posiljevanje raznih agend in ideologij.
@donvito, bom preveril The Day Of The Jackal. Ima to kaj globine? Ker naslov in plot se na hitro, povsem verjetno zmotno, bere kot nek akcioner, ki se konča z nekim klišejskim koncem? Verjetno se motim?
klemenSLO ::
Pinguin: dobra serija, ending v 8 delu da piko na OZovi bolani 'odvisnosti/navezanosti' na mamo. Meni sicer ni bil po godu ampak Oza potegne še globje...
Sem pa včeraj pogledal 1 del 'The Day Of The Jackal' in danes komaj čakam da nadaljujem. zelo obetavno.
Sem pa včeraj pogledal 1 del 'The Day Of The Jackal' in danes komaj čakam da nadaljujem. zelo obetavno.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
donvito ::
https://variety.com/2024/tv/reviews/the...
Pinguin: dobra serija, ending v 8 delu da piko na OZovi bolani 'odvisnosti/navezanosti' na mamo. Meni sicer ni bil po godu ampak Oza potegne še globje...
Torej mamin sincek bi rad bil godfather in izzivalec batmana hahaha, tako slabega writtinga pa se ne.
A ze ni bilo dovolj da so pri gledalcih unicili reputation kao psihopatke sofie? Tole ze malo meji na parodijo :D
Se dobro, da sem pravi cas nehal gledat. Potencial serije da bi bila badass, na zalost pa se je izredno hitro spremenila v limonado.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
BT52 ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Torej mamin sincek bi rad bil godfather in izzivalec batmana hahaha, tako slabega writtinga pa se ne.
A ze ni bilo dovolj da so pri gledalcih unicili reputation kao psihopatke sofie? Tole ze malo meji na parodijo :D
Se dobro, da sem pravi cas nehal gledat. Potencial serije da bi bila badass, na zalost pa se je izredno hitro spremenila v limonado.
Umm vsaki serijski morilec ima nek psihični offset.
In zgleda sploh nisi razumel pointa njegovega karakterja. Da v bistvu išče samo hvalo. Ojdipov kompleks pa je samo pika na i.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BT52 ()
Dune Prophecy Season 1 Max
https://www.imdb.com/title/tt10466872/
TV series set in the 'Dune' universe which centers on the lives of the Bene Gesserit.
Landman Season 1 Paramount+
https://www.imdb.com/title/tt14186672/
A modern-day tale of fortune seeking in the world of West Texas oil rigs.
Billy
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!