» »

Tv serije

Tv serije

Temo vidijo: vsi
««
46 / 316
»»

kmetek ::

Rachelle Lefevre njo mislite?

Outcast ::

kmetek je izjavil:

Rachelle Lefevre njo mislite?

Točno to!

miraldi ::

Iščem neko dobro post apokaliptično serijo. Po možnosti, da ni treba čakat cel teden na nov del.

Kakšen predlog?
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

black ice ::

Jericho. Na žalost je samo ena sezona.

GamerBoy ::

Em če me spomin ne vara sta 2, je pa 2. dosti krajša če se ne motim.
Ne maraš potuhnjencev in dvoličnežev ?
Potem podpiši:
www.locitev-drzave-cerkve.org/obdavcitev-cerkve

miraldi ::

black ice je izjavil:

Jericho. Na žalost je samo ena sezona.

Misliš tole: http://www.imdb.com/title/tt0805663/

Očitno sta dve sezoni. Bom kar pogledal upam, da te potegne vase in se ne vleče ;)
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

black ice ::

5 let je dolga doba. :)
Poglej še ta seznam: http://www.imdb.com/list/w_sbkRcnldA/

krenos ::

A gleda kdo Copper (zadeva se odvija v starem NY, ko je meja med policaji in kriminalci bila še zelo zamegljena)? Meni osebno kar zanimiva zadeva :)

Five Points neighborhood!
Jst sm pomoje pogledal ene 5 delov, pol me je pa minilo...mam jo pa na lagerju, ker je zanimiva, predvsem zaradi časa, v katerega je postavljena.
Če ti je res zanimiva, ti bo tudi verjetno tud Ripper Street (Jack The Ripper era): http://www.imdb.com/title/tt2183641/

JC Denton ::

A se ni za Jericho govorilo, da bo netflix odkupil pravice in posnel še kakšno sezono. Zgleda da potem ni bilo nič iz tega.

Izi ::

JC Denton je izjavil:

A se ni za Jericho govorilo, da bo netflix odkupil pravice in posnel še kakšno sezono. Zgleda da potem ni bilo nič iz tega.
Jericho ima oziroma je imel isti problem kot Firefly. Ne ene ene druge praktično nihče ni gledal takrat ko so jih predvajali.
Tistih nekaj gledalcev iz celega sveta, ki so seriji gledali se brez razlik strinjajo, da sta obe med najboljšimi serijami vseh časov, ampak na žalost ocene ne štejejo. Šteje samo gledanost.
Firefly, ki povsod velja kot daleč najboljša sci-fi serija vseh časov je imela tako malo gledalcev, da zadnja 2 dela sploh nikoli niso predvajali. Ukinili so je brez da bi sploh predvajali vse posnete dele, ker jo dobesedno ni gledal nihče.
Enako je bilo z Jericho. Odločitev za ukinitev je prišla že preden so do konca predvajali celotno 1. sezono. Serija je imela rekordno nizko gledanost.
Ampak tistih par gledalcev, ki so jo vseeno gledali so bili tako navdušeni in tako glasni, da so po dveh letih odločili da ji dajo še eno priložnost, posneli so 7 delov druge sezone. In kot si lahko predstavljaš druge sezone spet ni gledal prav nihče :O
Druga sezon je imela še precej nižjo gledanost kot 1. sezona in tudi ocene so bile precej nižje. Take polomije verjetno ni dosegla še nobena serija do sedaj. Drugo sezono so potem takoj ukinili.
V štirih letih od ukinitve 2008 do 2012 si je serijo ogledalo verjetno nekaj 100 ljudi, ki pa so bili spet vsi po vrsti tako navdušeni in glasni, da so Maja 2012 (Netflix in CBS) dejansko sklicali sestanek, če bi bilo smiselno narediti 3. sezono Jericho.
Tistim redkim, ki so serijo videli, je to dalo precej upanja, ampak če si pazljivo prebral povzetek sestanka je bilo precej jasno viden sklep in sicer, da niso neumni, da bi se še tretjič pustili tako na suho nategnili :P

Serije kot so Firefly in Jericho imajo tako ekstremno ozek krog gledalcev, da tudi če so res vrhunske in profesionalno narejene z velikanskimi budgeti, jih ne bo gledal praktično nihče.
Sicer pa podobno usodo uživa večina postapokaliptičnih in sci-fi serij. Štejejo samo gledalci, ki serijo gledajo direkt po televiziji. Tam je zaslužek, ker zraven prodajajo reklame.
Problem pa je, da že tako ozek krog ljubiteljev tega žanra, TV sploh ne gleda, ampak so vsi po vrsti pirati, ki serije kradejo iz interneta. Ti se ne štejejo med gledalce. Njihova ocena pa tudi ni važna, ker šteje samo gledanost.

Uspevajo zato samo serije, ki jih gleda starejša generacija direkt preko TV in ne uporabljajo interneta za gledanje serij. Tem pa niti na misel ne pride, da bi gledali sci-fi in postapokaliptično tematiko :'(

Smurf ::

Jaz sem recimo gledal bolj kot ne skorajda vse sci-fi filme in mi je bil Firefly nekako povprecen. Boljsi so mi recimo Dr. Who, ST-DS9, SG-Atlantis, SG-Universe (pomoje sem eden redkih, ki jim je bil SGU bolj vsec od vseh ostali SGjev, koncno ni bil tako otrocji), Battlestar galactica, verjetno bi se nasel se kaksen.

Po drugi strani se mi je zdel Jericho predvsem 1 sezona precej dober (ne bi ga pa dal pod top5, boljsi so mi recimo Game of Thrones, Breaking Bad, House of cards).

Je pa res, da sem pri obeh serijah (kot se marsikateri drugi) preklinjal, ko so jo ukinili.

Smurf je izjavil:

pomoje sem eden redkih, ki jim je bil SGU bolj vsec od vseh ostali SGjev
Nismo tako redki. Tudi meni je bil SGU najboljši iz SG franšize, pa vsaj za enega še vem, ki misli enako, tako da smo vsaj trije ;)
Je bil pa tudi SGU ukinjen zaradi premajhne gledanosti. SG-1, ki je bil celo slabši od Atlantis pa so vlekli celih 11 sezon, čeprav se je že nekje po četrti sezoni precej izpel. Za Atlantis pa se mi zdi, da je imal ravno prav tistih 5 sezon.

oo7 ::

Firefly je super serija ampak motilo me je edino to, da na skoraj vsak planet, ko so prišli so bili kavbojci in krave;((
Stargate mi je bil najboljši Atlantis in Sg1 Universe mi pa ni bil preveč všeč.
Drugače pa od Sci-Fi serij je Farscape super serija če ne drugega so imeli vsaj malo več domišlije:))

VaeVictis ::

Mal heca, veliko serij je bilo ukinjenih, ker so imeli "series killerko" Summer Glau.

Alphas, Firefly, The Cape, Dollhouse, Terminator: The Sarah Connor Chronicles,...

Sedaj se pričakuje, kdaj se bo ukinilo Hawaii Five-0 :D

Nič ne skrbi glede Hawaii Five-0. 4. sezona je že potrjena in se začne 28. septembra.
Summer Glau je drugače povsem v redu igralka. Sploh kot Terminatorka se mi je precej dopadla.

Ravnokar pogledal prvo sezono Sons of anarchy in serija je prva liga:) celo bolj mi je všeč kot Sopranovi.

Yossarian ::

Začel sem gledat serijo Earth 2. Prva dva dela kar OK. Bomo videli, ker je serija plesala samo eno poletje.8-)
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Jst pa In The Flesh...o 'rehabilitiranem' zombiju, ki je vrne pod okriljem svoje družine nazaj v domače, malo, podeželsko mesto. Kr fajn serija, ljubiteljem te zvrsti jo priporočam!
http://www.imdb.com/title/tt2480514/

DarwiN ::

Under the dome, tipično ameriško norčevanje iz gledalcev.. Polovica mesta z IQjem manjšim od 50, zato da lažje naberejo 45 minut materiala.. Prvi del je še bil vsaj gledljiv, v drugem pa kr eni heci. Vse od načina, kako pride do požara, kako se požar "zahrbtno" širi (kar naenkrat je ves avto v ognju lol), kako zalivajo... Kako pozabijo opozorit folk po radiju ali kakorkoli, naj se z električnimi napravami ne približujejo kupoli, ker jih lahko scvre..."we will keep updating you", my ass.... itd... In pol se še retardu policaju povsem utrga na koncu, lol, že kar po deh dneh.....In zakaj že? :D Da so lahko "napet" konec sestavili.. Jao.

Če bo tole po kakšnem čudežu ugledalo drugo sezono, bo edini razlog dejstvo, da je zadeva tolk low budget, da izgube sploh ni mogoče pridelati..:D
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

medenko ::

EU nivo IQja je višji od kokic in O MY GOD, it's terorist US IQja ;((

Lion29 ::

dej, ce zasmehujes americane in pises v anglescini, poskusi pravilno napisat, ce ne pa vsaj priblizno razumljivo ... ker ce ne ti izpades bedasto
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Jutri pilot nove serije The Bridge (USA), v četrtek pa vseh 13 delov prav tako nove serije Orange Is The New Black.

Outcast je izjavil:

v četrtek pa vseh 13 delov prav tako nove serije Orange Is The New Black.

Sem kakšen mesec nazaj prebiral, da Netflix preizkuša oziroma eksperimentira nov način distribuiranja serij in sicer, da bodo kar celo sezono dali ven naenkrat. Bomo videli kako se bo to obneslo.
Po mojem mnenju serije nekako izgubijo smisel. V bistvu bomo gledali samo razvlečene "filme" dolge po 10 ur. Mislim, da bo to prineslo samo še slabše ocene serij, manjšo gledanost in še več ukinjenih serij.

Smurf ::

Jaz osebno zmeraj raje pogledam celo sezono na enkrat. Verjetno zato, ker bolj padem v zgodbo kot pa, ce se jo konstantno prekinja.

Verjetno nisem edini tako, da je vprasanje, ce je tak sistem res slabsi (priznam, da ne vem kaj vecina hoce).

bluefish ::

Izi je izjavil:

Po mojem mnenju serije nekako izgubijo smisel. V bistvu bomo gledali samo razvlečene "filme" dolge po 10 ur. Mislim, da bo to prineslo samo še slabše ocene serij, manjšo gledanost in še več ukinjenih serij.
Saj ni smisel v tem, da si moraš serijo ogledati v enem kosu. Navsezadnje Netflix ponuja on demand ogled filmov in podobnega, celotne serije se posledično prav lepo vklopijo v to filozofijo.
Glede kvalitete pa se ne bi preveč bal. House of Cards je bila odlična, napovedana je že druga sezona. Tako kot pri klasičnem formatu pa bo tudi pri teh kaka serija po prvi sezoni opuščena, nič zato.

Lonsarg ::

Če serijo ne izdajajo na dilerski način(po malen) je manj razlogov, da dajejo notri dilerske elemente, ki nič ne dodajo kvaliteti, ali jo celo vzamejo. Saj ne da zdaj to vsi delajo, ampak je pa kar dosti tega, sicer še največkrat ob koncu sezone. Zato pa ne gledam serije po sezonah ampak če se le da začnem gledati, ko je cela ali skoraj cela posneta.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

medenko ::

Lion29 je izjavil:

dej, ce zasmehujes americane in pises v anglescini, poskusi pravilno napisat, ce ne pa vsaj priblizno razumljivo ... ker ce ne ti izpades bedasto

kaj je tvoj problem? šumnike muca popapala?

Že kdo gledal 3 del Under the Dome?

bluefish ::

Zaenkrat nič posebnega, obična drama.

PrimozR ::

Izi je izjavil:

Outcast je izjavil:

v četrtek pa vseh 13 delov prav tako nove serije Orange Is The New Black.

Sem kakšen mesec nazaj prebiral, da Netflix preizkuša oziroma eksperimentira nov način distribuiranja serij in sicer, da bodo kar celo sezono dali ven naenkrat. Bomo videli kako se bo to obneslo.

Pravzaprav Netflix zgolj podaljšuje življenje serij ter jim omogoča snemanej dodatnih epizod, ker jih pogleda več ljudi, kot bi jih na TV-ju. Izkaže se, da večina ljudi (v ZDA) za vikend pogleda par delov serije skupaj, t.i. binge-watching. Raje to kot pa religiozno čakanje in čiščenje urnika, da so lahko ob tej pa tej uri ta pa ta dan pred TV-jem. Ali pa da se zafrkavajo z DVR-i.

martincek1 ::

Kdo gleda The Killing?

Iščem eno hudo serijo, pa ne vem kaj bi pogledal :P Všeč so mi (bili) Dexter, HIMYM, SG, BBT, 24, GOT...

IL DIAVOLO ::

martincek1 je izjavil:

Kdo gleda The Killing?

Iščem eno hudo serijo, pa ne vem kaj bi pogledal :P Všeč so mi (bili) Dexter, HIMYM, SG, BBT, 24, GOT...

Seveda, da gledamo, je to sploh vprašanje, verjetno si se zatipkal hehe :D

Komaj čakam na že zgoraj omenjeno The bridge-podobno seriji the killing.

The Killing če si na začetku raje poglej original Dansko serijo ;) je že dokončana, ko se tale remake šele snema 3. sezona
Potem podpiši:

glaš ::

3. sezona se že predvaja in 7 delov je že zunaj. :P

Twisted serija me je prijetno presenetila. Zanimiva "mystery" kriminalka, ki je z vsakim delom malo boljša.
Začela se je precej neobetavno, sem mislil spet ena najstniška drama, ampak sem se motil. Prvih nekaj delov ni pravzaprav nič posebnega, dokler se počasi ne zgradi skrivnostna zgodba, ki vleče naprej k gledanju. Sedaj po petih delih jo pa že lahko priporočim.
Ena redkih kriminalk, kjer gledalec enako ugiba kot vsi liki v zgodbi. Zadeve še zdaleč niso tako enostavne kot kaže na začetku. Precej likov ima neke skrite namene in zato so dejanja marsikoga presenetljiva. Sociopatov je kot kaže v mestu kar precej.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

mah... meni se je o pilotu zdela bolj obetavna.... sicer gledam in so mi vsec nekateri liki, predvsem "Socio".... ampak me vse prevec spominja na pretty little liars... upam, da ne bo tako

Kdo gleda serijo Sons of anarchy?

Jaz sem vedel za to serijo vsaj že 4 leta pa sem se jo vedno izogibal kar ni mi bilo za gledat. Pred 3 tednim pa sem se odločil, da vseeno pogledam ravno včeraj sem pogledal zadnji del 3 sezone in lahko samo rečem VAU8-) fantastična serija ena najboljših kar sem jih gledal. Lahko bi rekel Sopranovi na motorjih samo, da je še boljša serija:)

The Walking Dead Season 4 | Leaked Trailer: The Governor back:)):))

Jaz pa gledam The Killing trenutno (remake verzijo). Na začetku mi ni bila preveč všeč, sedaj sem se že kar navadil (do sedme epizode). Ni pa vsaj zame nek višek.. je pa ok.

Je pa res, da gledam samo odlične, preverjene serije. :)

Sem pogledal the Shield do konca in je res nekje na nivoju The Wire. Konec dober, ampak predvidljiv no, malce sem upal na kakšen preobrat, ker konec se je dalo razbrati že par epizod naprej (razen nekaj manjših presenečenj).

Torej še kakšna serija podobna The Shield, The Wire ? Da ni preveč case to case usmerjenja po možnosti oz, da ima močno rdečo nit oz. glavno zgodbo. NYPD Blue sem gledal mislim da dolgo nazaj, takrat se mi je dopadlo, sicer pa nimam najboljših izkušenj s serijami iz otroštva in najstniških let, saj ko jih ponovno gledal so bile dosti slabše, kot pa sem jih imel v spominu in so ponavadi veliko razočaranje, no je pa bilo tudi nekaj izjem :) NYPD Blue lahko kdo oceni? :)
Potem podpiši:

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GamerBoy ()

The bridge

kriminalna detektivka, ki govori o amerisko-mehiski meji...in seriji umrov tako na eni kot na drugi strani...dobra igralca... se mi zdsta tudi obetavna lika... na splosno se mi zdi serija precej obetavna

Killerade ::

connel ::

Southland - policijska serija
Hemlock grove - tudi kar dobra serija, 13 delov prve sezone zaenkrat

Ray Donovan...je fixer v hollywoodu...showtime... :D ... meni se zdi zelo obetavna serija (po 2 epizodah)....

Zgodovina sprememb…

• zavarovalo slike: gzibret ()

tt2advanced ::

krenos je izjavil:

A gleda kdo Copper (zadeva se odvija v starem NY, ko je meja med policaji in kriminalci bila še zelo zamegljena)? Meni osebno kar zanimiva zadeva :)

Copper je huda ja v stilu Gangs of NY..
trenutno mam cas samo nove Bourdeinove No reservations gledat z enim učom k je že zlo nadležen, te pa vsaj spomne da si lačn in greš sigurno jest;)
What Else Is There?

25 Oktober

mah... prevec je ze teh vampirskih...aploh pa ne maram te starinske, viktorjanske case... trailer me ni prevec navdusil.. bom pa vsekakor pogledal par epizod, da vidim

Pogledal 4 sezono Sons of anarchy ostala mi je samo še peta sezona>:D
Serija je fenomenalna že dolgo časa nisem gledal tako dobre serije celo boljša mi je kot Game of thrones čeprav sta čisto drugačna žanra.

Sta pa v seriji pomoje 2 izmed najbolj zasedenih igralcev v filmski industriji čeprav imata bolj kot ne stranske vloge pa tudi kako glavno Danny Trejo in Ron Perlman.

Npr 69 letni Danny Trejo je meni odličen igralec in na Imdb piše, da je igral že v 250 različnih serijah in filmih. In za leto 2013/14 ima najavljenih že skoraj 30 naslovov čeprav je večina stranskih vlog mislim, da je eden izmed najbolj iskanih igralcev8-).

Danny Trejo Imdb
http://www.imdb.com/name/nm0001803/?ref...

Tudi Ron Perlman ni dosti slabši
http://www.imdb.com/name/nm0000579/?ref...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()
««
46 / 316
»»