» »

Tv serije

Tv serije

Temo vidijo: vsi
««
45 / 316
»»

Okapi ::

Siberia zna biti zanimiva, po prvem delu sodeč. Survival reality show v Sibiriji, samo igran in cepljen na mistery v slogu Lost.

O.

miraldi ::

Kaj je z Terra Nova? So jo skeoslal?

Nič ne komentirate/omenjate Shamelless..

Men je fajn serija Shamelless pa še pirček paše zraven.

Nvm pa kako nekateri spremljate več serij na enkrat..

Jaz 1 oz. neki časa sem 2.

Čakam pa na Breaking bad in Sons of anarchy (kdaj že pride)..
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

SuperVeloce ::

Fox je noče več imet (Terra Nova). Če jo kdo drug kupi, potem bo še, ampak malo verjetno.

Zgodovina sprememb…

Izi ::

Terra Novo so skenslali takoj po prvi sezoni (11 delov) v bistvu že leta 2011, tako da lahko na nadaljevanje kar pozabiš.
Na podobno foro, seveda v povsem različnem okolju, sta sedaj seriji Defiance in Under the Dome. Obe precej bolj uspešni kot Terra Nova.

Lion29 ::

@miraldi: o shameless smo se kar fajn ze veckrat razpisali, kar poglej nazaj
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

tt2advanced ::

končno so naložil novo sezono True blooda, Magic citija.. :D
What Else Is There?

cebelar123 ::

Under the Dome sem pogledal prvi del. Bil sem rahlo razočaran saj so mi igralci delovali zelo leseni, tudi vse skupaj deluje low budget.
Malo me moti tudi to je izgled likov bil znan že s knjigo in jih tukaj niso posrečeno izbrali.
liki kot so bili zamišljeni

Tudi ogrinal zgodbe se ne držijo, kar me ne moti toliko ampak izbrali so slabše scene kot v kjnigi, razen krave ki jo preseka. Ampak bomo videli čez par delov kako bo kaj. Mogoče bo šlo na boljše.

IMHO

Zgodovina sprememb…

Gregor P ::

Mene pri tej seriji predvsem skrbi, da nam bodo nažigali zgolj ure in ure drame pod kupolo, ZF-ja pa bo skupaj za 5 minut:8)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Gregor P je izjavil:

Mene pri tej seriji predvsem skrbi, da nam bodo nažigali zgolj ure in ure drame pod kupolo, ZF-ja pa bo skupaj za 5 minut:8)

Povezava z ZF je po moje samo prvi del, ko se pojavi kupola.
Od tukaj naprej gre samo še za študijo človeškega obnašanja, ko so ljudje odrezani od družbe kateri so od nekdaj pripadali, kot je izjavil pisatelj King.
Se pravi, da bo grozljiva drama do kam gre lahko človek, ko izgubi vse in mu preostane samo že boj za življenje. Verjetno bo precej kriminala, umorov, fašizma in na koncu zelo verjetno tudi kanibalizem.
Ne pričakuj kakšne zgodbe okrog kupole, sploh pa ne kakšnih vesoljčkov. Ta je pač tam, da se doseže primerno okolje za študijo :P

Kako zvesto bodo sledili zgodbi, ki je mimogrede precej obsežna (preko tisoč strani), pa še ni znano.
Ali si bodo občasno vzeli malo umetniške svobode in ustvarili kašnega novega junaka ali ubili kakšnega junaka, ki je v knjigi še živ kot je to v seriji The Walking Dead, ali pa bodo precej zvesto sledili knjigi kot je to v seriji Game of Thrones? Bomo videli.

Knjiga je še precej nova (letnik 2009), vseeno pa gre za odlično zadevo, ki je bila zelo dobro sprejeta tako med kritiki kot bralci.
Mislim, da če združimo zgodbo Stephena Kinga in izvršnega producenta Stevena Spielberga, je veliko možnosti, da bo serija uspešna, čeprav po drugi strani mislim, da je to prezahtevna zgodba za ekranizacijo in serija zna odlični knjigi narediti več škode kot koristi.
Knjige mislim, da skoraj zagotove ne more doseči.

Gregor P ::

Ah ne že spet:'(

Vseeno hvala za tvoj informativen komentar:)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

JC Denton ::

Se mi zdi da bi znalo biti po principu unga filma das experiment. Ze v pilotu smo imeli neke dobre in slabe, pa sigurno bo prišlo do nekih grupiranj, itd.

Gledam crossing lines, pa vidim enga znanega notri, nihče drug kot Jaqen H'ghar. (GOT) :)

JC Denton je izjavil:

Se mi zdi da bi znalo biti po principu unga filma das experiment. Ze v pilotu smo imeli neke dobre in slabe, pa sigurno bo prišlo do nekih grupiranj, itd.

Gledam crossing lines, pa vidim enga znanega notri, nihče drug kot Jaqen H'ghar. (GOT) :)

heh, se mi je zdel znan...

jaz pa razen Alex Mahona (Prison break) nisem poznal n-benga... baje da gre za full mednarodno produkcijo

medenko ::

pa un stari je od Jack Bauerja fotr :)

aja, tocn, pozabu na starega ;)

Master_Yoda ::

Lion29 je izjavil:

Hahaha, sele sedaj sem videl, kdo je tisti mad scientist pri Falling Skies... se mi je zdel znan :D :D

Na konco bomo ugotovili da je Falling skies samo se en pranking Housa in Wilsona, kjer je Wilson sef The Volm -ov, House pa glavni overlord.

lol...sem ze razmisljal, da moram bit pozoren, ce bom kje hausa vidu :D

Jst ::

Zadnjo sezono Dexterja bodo predvajali prej, da bo Dexter kot bootstrap za neko novo serijo. Tako so povedali zakaj takšen termin. Za katero nadaljevanko gre?

---

>Jaz sem se pa teh policijskih in podobnih s primerom tedna naveličal.

Jaz tudi. Lani/spomladi sem spremljal samo Person of Interest in Arrow. Drugače je pa vedno več serij, kjer zgodba poteka skozi celo sezono. Je bil en dober članek napisan na to temo, kako bi takšna serija bila nemogoča še v začetku 2000. Sedaj se pa vedno bolj odmikajo od modela "bad guy of the week." Mogoče na wired.com...? Je kdo prebral ta članek?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

IL DIAVOLO ::

Nekaj špekulirajo, da 8. sezona dexterja še naj ne bi bila zadnja.

Jaz ne bi imel nič proti, če bi še potegnili 1 sezono, ker mi je serija svetovna, na drugi strani pa bi znali zajebat serijo...obenem pa že tudi nestrpno pričakujem, kaj bo z dexom.

PrimozR ::

Bootstrap as in da se bo o obeh govorilo? Potem Ray Donovan, začne se prav tako jutri.

oo7 ::

Včeraj sem pogledal prvi in drugi del serije Sons of anarchy in je kar dobra zadeva.Lahko bi rekel Sopranovi na motorjih:D

Outcast ::

Pogledal pilota serije Under The Dome.
Super zastavljeno, dobra igralska zasedba, luštne gospodične:D, zgodbe se bodo razvijale...

Možen spoiler:

Imam občutek, da bo doktor vstal od mrtvih

bluefish ::

Top Gear je nazaj.

BaToCarx ::

O lepo si bom dodal opozorilo, sem pozabil. thx

Mesar ::

Ajmo Crossing Lines s01e03 8-)
Your turn to burn!

Jst ::

Ko se je začel Dexter je pisalo "Based on Darkly Dreaming Dexter." Nisem opazil v prejšnih sezonah ali se pa ne spomnim, ampak po tej knjigi (edini), se kolikor toliko drži serija. Naprej se čisto razlikujejo.

Kot sem povedal že stokrat: Meni so bile knjige zakon, pri seriji mi je pa tudi všeč, da so šli svojo smer.

Upam, da bo zanimiva sezona. Začetek je bil obetaven.

---

Kar se pa tiče Falling Skies: Prva sezona je bila obup, druga malo boljša, ta se mi pa kar dopade...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Opomnik:
Dexter je prišel 8-)

Jst me je prehitel za nekaj sekund.
Kar se pa tiče Falling Skies se tudi meni zdi, da se serija konstantno izboljšuje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Falling skies sem obtičal v 2 sezoni pri 4 delu:|kar nehal sem gledat tako kot Misfits sem obtičal v 3 sezoni pri 3 delu8-O
Trenutno največ gledam Sons of Anarchy odlična zadeva priporočam kdor še ni gledal8-)

Mad Men-a nihče ne spremlja?
Zaključil z zadnjo posneto 6 sezono; ni pa nič posebnega, še vedno se vse vrti okoli oglaševalske agencije in pripadajočega se posla, ki je na trenutke tudi malo dolgočasna...zaradi tega je tudi drugačna in sede 1x na leto:D

Med čakanjem na Dexterja sem včeraj pogledat prvi del serije The Fall: super zadeva, res hvala za priporočilo, kdor koli je že bil.
Ima pa serija samo 5 delov in samo eno sezono?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Outcast ()

PrimozR ::

A je še kdo pogledal prvi del Ray Donovan? Meni zgleda zadeva zelo obetavna :)

leiito ::

Mad Men, prva sezona fantastično, potem pa vedno manj in vse do popolnega dolgčasa.

Mesar ::

PrimozR je izjavil:

A je še kdo pogledal prvi del Ray Donovan? Meni zgleda zadeva zelo obetavna :)

Yep, looking goooood :)
Your turn to burn!

dr.Akula ::

A kdo gleda Luthra? BBC-jeva serija, jutri se začne tretja sezona. Je pa do sedaj posnetih samo 10 delov (6 v prvi sezoni, 4 v drugi), tako da z lahkoto naredite en catch-up.
ni podatka

miraldi ::

Pogledal 1. sezono Vikings. 1.&2. del mi nista bila preveč zanimiva potem pa mi je serija postala zelo gledljiva.
Škoda, da je samo 9 delov :|
2. sezona naj bi bila že potrjena vprašanje je pa kdaj se bo ZAČELA. Ve kdo?? Zgleda, da bo kar nekaj preobratov v 2.sezoni..
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

glaš ::

dr.Akula je izjavil:

A kdo gleda Luthra? BBC-jeva serija, jutri se začne tretja sezona. Je pa do sedaj posnetih samo 10 delov (6 v prvi sezoni, 4 v drugi), tako da z lahkoto naredite en catch-up.

Jaz sem včeraj začel gledat. Zaenkrat super, se mi na splošno kar dopadejo angleški krimiči. Sem še na začetku 1. sezone, ker danes so bile na sporedu sveže zadeve (Top Gear, The Killing, Dexter, ... Ponedeljki so spet postali hudo zanimivi :)

BaToCarx ::

@miraldi 2014

GamerBoy ::

če koga zanima avdicija za The Wire, je po pogledani seriji smešno za videt za katere vloge so nekateri kandidirali :)

Ne maraš potuhnjencev in dvoličnežev ?
Potem podpiši:
www.locitev-drzave-cerkve.org/obdavcitev-cerkve

cebelar123 ::

Pogledal 2.del Under the dome in morem rečt, da se je mogoče igranje določenih osebkov malo izboljšalo. Ampak še zmeraj glavni liki šepajo po celi črti.
p.s.
Nevem ali se samo meni zdi ali je kamera obtičala na maksimalnem zoomu?
Dramatične muzike pa nebom niti komentiral, ker ni vredno.

Predvsem se pa blesavo obnašajo. Nihče si ni šel kopičit zalog hrane (in cigaret;-), ne ti pod kupolo ne oni na drugi strani niso poskušali kopati pod njo ...

O.

dr.Akula ::

Okapi je izjavil:

Predvsem se pa blesavo obnašajo. Nihče si ni šel kopičit zalog hrane (in cigaret;-), ne ti pod kupolo ne oni na drugi strani niso poskušali kopati pod njo ...

O.

Še Simpsonovi so bolj pametni :)
ni podatka

Under the Dome je odlična serija, sedaj se že vidi.
Za povprečnega gledalca se verjetno dogaja preveč stvari hkrati, tako da serija ne bo ravno za vsakega.
Kot kaže bo vsak del trajal en dan pod kupolo. Sedaj je šele drugi dan in ljudje se še ne zavedajo kaj jih čaka. Ravno to je najbolj realno. Če bi se organizirali in začeli varčevati že drugi dan bi to izpadlo popolnoma izmišljeno. Ker ni vojske, ki bi zadeve kolikor toliko organizirala bo pod kupolo večni kaos.

Kopati bodo zagotovo začeli, ampak najprej morajo dojeti, da jim ni rešitve. Do tega mora miniti še nekaj dni.
Večji problem bo po kakšnem tednu ko bodo ostali brez hrane in začeli ropati trgovine. Še kakšen teden kasneje pa bodo ostali brez vode in se začeli pobijati med seboj...
Komaj čakam naslednji del 8-)

bluefish ::

Saj posamezniki so že nekaj poskušali s kopanjem - en z lopato, drugi z bagrom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Sedaj je šele drugi dan in ljudje se še ne zavedajo kaj jih čaka. Ravno to je najbolj realno
Pajade. Par ur po tem, ko ugotovi, da ne more iz mesta, gre vsak pameten človek v štacuno nakupit zaloge hrane. Če ne že prvi dan bi bile drugi dan trgovine zagotovo prazne - v resničnem življenju.

Kar se kopanja tiče, pa tudi nisem videl, da bi kdo začel kopati rov - mogoče sem spregledal. Oni z bagerjem je hotel podreti "zid".

O.

Okapi, večina ljudi, tudi jaz, ima vedno doma zaloge hrane vsaj za en teden. Dodatne zaloge bi delal samo v primeru, če bi pričakoval, da bom povsem odrezan od sveta za več kot en teden.

SPOILER

V seriji pa so še vsi prepričani, da jih je v karanteno zaprla vojska. In v karanteno se hrana vedno dovaža od zunaj.
Novinarka še ni sporočila po radiju, da je slišala kako vojska nič ne ve o kupoli.
Edino "Barbi", ki je bil vojak, že od začetka ve, da za kupolo ne stoji vojska, ko se je pošalil, da zato ker zadeva deluje.
In on je že začel kopičiti zaloge. Kupil je kar 3 škatlice cigaret in zraven omenil, da jih bo kasneje lahko drago prodajal :P

Ja, pravi genij je očitno. Kupil je 3 škatlice. Vsak normalen človek bi kupil 10 štek, malo bolj podjeten pa vse, kar jih imajo v trgovini.

O.

black ice ::

Očitno ima dober nickname.

Samo župnik pa je sposoben:)) pa tisti policaj, ki je zganjal paniko.
Tardeča je pa zelo luštna.

black ice ::

Ja, ni slaba.

SPOILER!!
Kaj so imeli Duke, mestni svetnik (Jim, če se dobro spomnim) in župnik? Švercali kokain? (sem komaj na polovici drugega dela)

_IKE_ ::

THE DOME

SPOILER!

kupola ni čisto neprepustna ( test z vlažno roko )
imajo vodo ( mesto je ob jezeru, vrisano na karti pobov )
prvi znaki kaosa se že kažejo ( policaj ki je znorel )

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _IKE_ ()

Tardeča je iber huda!:D
Me pa serija ful spominja na Lost, isto odrezani od (pre)ostalega sveta, mahjna skupina hoče ohraniti red in mir...u glavnem všečna zadeva, se bodo pa še dogajale pomoje precej čudne in razburljive stvari pod kupolo.

SPOILER

black ice je izjavil:

SPOILER!!
Kaj so imeli Duke, mestni svetnik (Jim, če se dobro spomnim) in župnik? Švercali kokain?
To še ni znano. Je pa povezano z tistimi 10 tovornjaki propan plina, ki so jih ti trije nakopičili tik preden jih je ujela kupola. Vsekakor je nekaj zelo kriminalnega, ker sedaj tako vneto čistijo dokazni material.
Kokain mislim, da tukaj ni v igri, je pa precej verjetno, da gre za mamila in to ne samo za švercanje. Glede na znanja, ki sem jih pridobil iz serije "Breaking Bad" bi rekel, da gre prevej verjetno za izdelavo mamil. Mogoče celo enakega kot v "Breaking Bad", se pravi tiste kristalne Mete, ali kako se že reče zadevi. Lahko pa se tudi motim.
Sedaj ko je glavnemu policaju Duke-tu eksplodiral srčni spodbujevalnik je glavni v mestu postal "Big Jim", kar pomeni, da se mestu ne piše nič dobrega.

Najbolj zanimivo je ravno to, da so v trenutku ko se je pojavila kupola, vsi "dobri" ljudje bili izven mesta, tudi celotna gasilska ekipa, v mestu pa so ostali v glavnem sami čudaki in kriminalci.
Knjige nisem bral, ampak mislim, da bodo glavni liki (tisti, ki ne umrejo pred koncem) po moje:
- "Big Jim", z vsemi žavbami namazan kriminalec in sedaj vodja mesta >:D
- Njegov sin "Junior", ki je popolni psihopat in ima v zaklonišču vklenjeno bejbo 8-O
- Bivši vojak z imenom Barbara :)), ki ga kličejo "Barbi", se je po naključju značel v mestu, in bo imel verjetno vlogo alfa samca.
- Novinarka Julija, ki je sedaj samska, ker ji je Barbi ponesreči ubil moža, zgleda pa hudo dobro 8-)
- Pa še tisti 13 letni mulec z imenom Joe, ki je verjetno najpametnejši v mestu ;) in se je edini resno lotil raziskovanja kupole.

Ostali bodo verjetno bolj stranski liki.
««
45 / 316
»»