» »

Tv serije

Tv serije

Temo vidijo: vsi
««
42 / 324
»»

Lion29 ::

ja niso sam sci-fi, zato... recimo vampirske zombijske, once upon a time,e tc... so fantazijske... ampak se vedno geek :D
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Izi ::

Ni panike, sem opazil, da se je pomen besede "Geek" iz negativne spremenil v pozitivno.

Citat:
Za Geek-a velja, da je drugačna oseba, ki je obsedena z eno ali več stvarmi. Večinoma gre za obsedenost z intelektualnimi stvarmi, kot so internet, programiranje, oblikovanje, tehnološke novosti in inovacije, igre, spletne skupnosti. Njegova bit je prihodnost in vse povezano z njo.

Skozi zgodovino se je beseda Geek uporabljala predvsem kot negativni predznak posameznika. Dandanes je izraz Geek v industriji interneta, pozitiven predznak posameznika, ki je v koraku s časom.

Grem v korak s časom. Sem Geek ;)

Outcast ::

Đizs...zame je Geek še vedno Geek, brez drugega odstavka:D

Od omenjenih serij pa najbolje zgleda Lost Angels pa mogoče? Dracula, ostalo will pass verjetno.

leiito ::

Ne vem, če je kdo sploh omenjal Arrested Development, Netflix je 2 tedna nazaj (v skladu z novo doktrino) lansiral celo 4. sezono.

IL DIAVOLO ::

Še je kaj dobrega za pogledat za te turobne dni...malo ogrevanja pred dexterjem 8-)

Very nice season finale od Orphan Black

-RS6- ::

Danes se je začela 3. sezona serije The Killing.

kmetek ::

si ziher? mislim, da je norveška verzija?

ne imaš prav, w00t :) nice nice.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

kmetek ::

Čemu delajo THE ORIGINALS iz polovice ekipe od THE VAMPIRE DIARIES?

tako pac delajo spin offe, par (uspesnih) clanov ene serije dajo v drugo serijo in naredijo spin off... ce si gledal zadnji del TVD SPOILER TVD

Pol ves, da je tudi stephen doppelganger ... in elena... torej se lahko zgodi, da bosta vsaj ona dva tudi del , vsaj stranski, originalsov

...

meni se zdi kul.. in komaj cakam, da vidim kaj bodo ustimali...

private practice je bil spin off greys anatomy in mesni recimo velik boljsi.... pa atlantis je tudi spin off sg-1, sicer ni boljsi, je pa vseeno zanimivo gledat kak se zgodbi povezujeta :D ... pa pol imamo se CSI spin offe, pa boston legal recimo spin off the practice, etc... meni so spin offi vsec, ce so vsaj malo na nivoju

SuperVeloce ::

Se strinjam, Atlantis je bil fantastični spin-off, pisanje epizod pa popolnoma na nivoju istočasnih SG-1 epizod. Universe sem sicer gledal, vendar ni bilo pametnega povezovanja.

Če kdo ni opazil, je bil pri "The Vampire Diaries", 20. del dejansko začetek spin-off serije.
20. del je imel naslov "The Originals" in nekateri pravijo, da naj bi bil to dejansko že Pilot serije "The Originals", čeprav so ga vtaknili v originalno serijo.
Serija se bo razdelila na 2 dela in verjetno bo kar nekaj igralcev občasno igralo v obeh serijah.

MOŽEN SPOILER
Ni sicer uradno, ampak moje mnenje je, da se bo serija "The Vampire Diaries" še naprej dogajala v Mystic Falls, ki je malo mestece v državi Virginia. Spin off "The Originals" pa se bo dogajal v New Orleansu, ki je največje mesto v državi Louisiana.
Razdalja med mestoma je okoli 1700 km, tako, da si ne bodo pretirano skakali v zelje.

St235 ::

To je drugač čist klasičen sistem spinoffov. Pač ukomponirajo "pilota" v originalno serijo in vidijo kaj se zgodi. Če se ne motim je termin za to "backdoor pilot".
Na pamet mi pride na primer spin off od Bones - The finder. Pilot je bil predvajan kot eden od delov 6 sezone. Ali pa NCIS Red (ki sicer ne bo dobila svoje nadaljevanke) v zadnji sezoni NCIS LA.

Začel gledati Person Of Interest, po predlogu, ki je bil podan tu gor. Pogledal sem dva dela in za 1x mi je kar všeč.

Eureka ::

-RS6- je izjavil:

Tisti radovedni (ki se nam ni dalo čakat še zadnje 3. sezone) smo pogledali originalno Dansko serijo Forbrydelsen:P
For some, it's drugs. For some, it's gambling. For many of us, it's food.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Eureka ()

bluefish ::

Pilot od Revolution me ni preveč navdušil, vendar sem si v zadnjih dneh ogledal celotno serijo in so nadaljnje epizode precej bolj prebavljive. Serija ima seveda še vedno kar nekaj lukenj s predvidljivimi zapleti, vendar po drugi strani nudi lahkotno gledanje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

oo7 ::

Revolution proti koncu je čisto hud.Danes moram pogledat še zadnji del.
19 del je bil pa itak 10/10 kar se tiče akcije>:D

medenko ::

tudi jaz moram še začeti z revolutionom....

-RS6- je izjavil:

Ej, hvala ti za info!

Ta serija mi pa je tak odlična...pogrešam takšne serije, ko se te "dotaknejo".

Hvala! ;)

Pogledal še zadnji del serije Revolution.Zadnja 2 dela sta bila vrhunska.Zelo dober konec in komaj čakam 2 sezono,ki naj bi že letos štartala;)

Spoiler!!!

Randal je zaključil kot pravi patriot in uničil 2 velesili Monroe republiko in Georgo.Se mi je pa skoz zdelo,da mora delati za nekoga in na koncu se izkaže,da za samega precednika>:D
Edino škoda mi je Nore.

Revolution spoiler!!!

Je pa kar ironično, da je predsednik USA končal v Guantanamu hehe:)
Drugače dobr del, Monrou ne preostane drugega, da združi moči z Milesom in ostalimi, bo pa še siten tastar Neville...

tt2advanced ::

Bourdain ::The Layover::
What Else Is There?

mul.... teen wolf 3x01

mah kira beda ta revolution...kaj sploh se vztrajam?

zgodba gre lahko kamorkoli, zgodi se lahko karkoli se sprdbne piscem... sploh prejsnje epizode nimajo nobene veze...nobene.... kr neki... lahko bi izpustil 90% epizod bi bilo isto... kar en crap

in pol pogledam zadnjo epizodo upajoc, da je res dobra, kot folk tle pise... CRAP od crapa...

REVOLUTION SPOILER

1. pride elektrika nazaj, kar v bajte pa to... po 15 letih... itak... kr cakajo na zicah elektroni...ni uno, da morajo prvo elektrarne zalaufat... ah kje... to kr direkt

2. kira bedna s temi forami, da uni nocejo vkljucit nazaj elektriko, ker gre lahko kaj narobe... omfg...

3. samomor unega bedaka... kar neki...BEDA

4. ta dinamika med monrojem in milesom.... BEDA OD BEDE... omg...se hocejo pobit, si pomagajo, se hocejo ubit, si pomagajo, miles resi monroja in poklice militio da je pobegnil in ga pusti v nemilost... BEDA, BEDA, BEDA

5. Nevillov prevzem komande milite... BEDA...njegova dinamika s sinom, BEDA...edino kar je dobro, je njegova igra... vse drugo je mocno za lase privleceno...

6. da ne govorimo o tej fori s programsko kodo Aarona...fuck me...tip ni vidu racunalnika 15 let in kar on najde backdore...ugotovi, da je nekdo zanalasc sabotiral... in valda kar naenkrat vkljuci elektriko nazaj povsod a ni imel pojma zakaj se je slo... eno naj bi bil njegov OS v towerju lvl 12, drugo pa kr elektriko nazja postavit... skratka bedno do amena...

7. dinamika med rachel in charlie... omfg kira beda... pa ne morem gledat vec te charlie in njenega glupega pogleda.... al se cmizdri al kuha mulo...fuck me...

skratka zgodba, premiss, ki ima tolko dosti potenciala je tolko bedno realizirana, da je joj....gledal sem res samo zaradi premise...ker resnici na ljubo je vse drugo katastrofalno...

zelo me spominja na serijo Terra Nova.... so much potential, sp much bullshit...skratka I am off!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lion29 ()

LuGi ::

Proti koncu se je odlicno odvijala zgodba,..vmes malo prevec family business

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LuGi ()

LuGi je izjavil:

Proti koncu se je odlicno odvijala zgodba,..vmes malo prevec family business

Itak jaz sem istega mnenja;)
Komaj čakam 2 sezono:D

_IKE_ ::

Pretty.Little.Liars.....ima pred pričetkom 4 sezone prav lušten povzetek prvih 3 sezon, tako da se lahko malo švercate8-)...

Pogledal tudi The Fall.
Na kratko: hanzi v belfastu. FFS Scully this is Ireland>:D.......

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _IKE_ ()

pretty little liars sem izpustil zadnjo sezono... grozno kak se je vleklo... in muchkalo v 3pm...sem kar obupal

leiito ::

Eureka je izjavil:

-RS6- je izjavil:

Tisti radovedni (ki se nam ni dalo čakat še zadnje 3. sezone) smo pogledali originalno Dansko serijo Forbrydelsen:P

Boljši izvirnik ali AMC verzija?

VaeVictis ::

SPOILER ALERT:

Mene pa konec 20. dela Revoultiona spominja na Jericho...

jap... meni se zdijo seriji zelo, zelo podobni...

pac z raliko, da je tam bilo cel kup dobrih igralcev.. in da se je dogajalo v enem mestu...

tle pa je cel kup slabih oz. povprecnih igralcev in da se dogaja vsevprek

pa tle je sci-fi premisa, tam je ni bilo...

ampak razen unih medaljonckov nismo vidli nobene sci-fi stvari... pa se ti medaljoncki so kot stekar na zidu, ki vkljucijo in izkljucijo elektriko, torej nic posebnega...

lol, vsakic me potegne not, da pokomentiram.. ne bom vec :D

Ja, clifhanger serije Revolution je bil eden najbolj spektakularnih do sedaj. Takoj za trenutnim 9. delom Game of Thrones.
Edini seriji, kjer sem na koncu kar začuden obsedel pred ekranom 8-)

Mogoče (zagotovo:P) se bo kdo zgrozil, ampak po mojem mnenju se Revolution vse bolj približuje kvaliteti Game of Thrones.
Revolution ima kljub šele eni sami sezoni močno dodelane karakterje. Igra je fenomenalna, in poleg GoT edina serija, kjer lahko določene karakterje odkrito zasovražiš. Revolution ima večji občutek realističnosti, medtem ko je GoT čista pravljica.
In kot smo videli na koncu v obeh serijah umirajo glavni igralci.

SPOILER

Ja, serija proti koncu res spominja na kultni Jericho.
Drugače pa, Tom Neville mi je zelo všeč, ima več karakterja kot večina likov v GoT. In kot je rekel njegov sin, se mu kar vrti v glavi, kako hitro zna Tom menjati strani. Zveza Miles - Monroe je odlično zastavljena. Eden brez drugega ne moreta. In sedaj bosta verjetno spet primorana združiti moči.
Edin lik, ki mi je močno antipatičen in slab je Charlie, ampak so pa ostali vsi nadpovprečno dobri.
Je pa vprašanje, kako uspešno bodo sedaj nadaljevali, ko se je celotna zgodba tako hudo zasukala. Začetek 1. sezone je bil precej medel, možno, da začetek 2. sezone ne bo nič boljši.
Tako velikega preobrata v zgodbi po moje do sedaj še nismo videli nikoli in vprašanje kako se bodo pisci znašli. Čeprav imamo imena kot sta J.J. Abrams in Eric Kripke jima vseeno zna spodleteti.
Dosedanje frakcije so izbrisane. Sedaj bo predsednik verjetno glavni bad guy. Pa celotno okolje se zna spremeniti.
Do sedaj smo imeli živ svet brez elektrike. Nisem čisto prepričan kakšne rakete so bile tiste na koncu, ampak zunaj zna biti sedaj mrtev post-nukleren svet.
Vsaj upam, da zunaj ne bo vse enako kljub številnim raketam, ki so kot je bilo rečeno zbrisale celotna večja mesta

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Izi:Istrelil je ICBM rakketi se pravi Intercontinental ballistic missile

Intercontinental ballistic missile @ Wikipedia

Tako, da to pomeni konec za Georgio in Monroe republic8-O. Tako,da bo sedaj pomoje sam precednik tisti, ki bo problem.
Ja Charlie je ena zelo tećna igralka se strinjam je pa zato mama Rachel tolk boljša.
Začetek je bil res bolj meglen ampak je bilo 20 epizod.Tudi Arrow je bil, do 10 dela polom potem pa čedalje boljši.
Če ima serija samo 10 delov je sigurno boljši tempo v sami seriji kot pa v tisti,ki jih ima 20 ali več.
Npr walking dead prva sezona,ki jei mela samo 6 delov je bila najboljša tempo do konca.Potem 2 in 3 sezona je bilo pa po 15 delov je bilo pa v 10 delih samo spanje.

oo7 je izjavil:

Izi:Istrelil je ICBM rakketi se pravi Intercontinental ballistic missile
Ja tisto je raketa, ampak kakšne glave so imele tiste rakete pa ni znano.

An Intercontinental Ballistic Missile (ICBM) is a ballistic missile with a range of more than 5,500 kilometres (3,400 mi) typically designed for nuclear weapons delivery (delivering one or more nuclear warheads).
Kot piše imajo te rakete tipično namontirane eno ali več nuklernih glav.
In un ki jih je izstrelil je omenil, da bodo mesta popolnoma uničena, iz česar sem jaz predvideval, da gre za jedrske konice na raketah.

glavno, da je Burn notice nazaj

PrimozR ::

St235 je izjavil:

To je drugač čist klasičen sistem spinoffov. Pač ukomponirajo "pilota" v originalno serijo in vidijo kaj se zgodi. Če se ne motim je termin za to "backdoor pilot".
Na pamet mi pride na primer spin off od Bones - The finder. Pilot je bil predvajan kot eden od delov 6 sezone. Ali pa NCIS Red (ki sicer ne bo dobila svoje nadaljevanke) v zadnji sezoni NCIS LA.

Podobna zgodba kot s Finderjem je bila prav s Private Practise, ki se je začel v Greys Anatomy (takrat je najboljšo prijateljico glavne igralke igrala druga igralka, kot potem v seriji).

Jst ::

Nisem že dolgo bral te teme in me zanima, če kdo spremlja "Da Vinci's Deamons?"

Gledal sem tudi par delov Defiance, pa se lahko samo zjokam. :/
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Jaz gledam serijo Da Vinci demons in je fantastična serija.Edina slaba stvar je, ker je samo 8 delov je pa napovedana druga sezona:)

Jst se kr strinjam z M-Power-jem....fajn serija!:)

Jutr štarta tretja sezona Falling Skies!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Outcast ()

Pogledal pilot(združena 2 dela) The Killing...vrača se s stilom-nepredvidljiva in napeta.

Priporočam ;)

Drugače pa kar nekaj novejših serij, ki je zelo visoko ocenjenih na IMDb:

-House of cards(8.9)
-Vikings(8.7)
-Hannibal(8.4)

Če koga zanima :)

ne vem kako označiti spoiler....

pri hannibalu, kakšen pomen ima jelen?

tako da z boldanim napises

SPOILER HANNIBAL

vec kot ustrezno

Sem pogledal Firefly in je res dobra serija res škoda, da je samo ena sezona.Film sem pa gledal že dolgo nazaj.

oo7 je izjavil:

Sem pogledal Firefly in je res dobra serija res škoda, da je samo ena sezona.Film sem pa gledal že dolgo nazaj.
Jasno da je dobra, če pa gre za kultno in povsod ocenjeno kot NAJ sci-fi serijo vseh časov. Jaz sem jo gledal že trikrat ;)
Film, Serenity (2005), pa moraš pogledati po koncu serije, ker je bil tudi narejen z namenom, da primerno zaključi serijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Ja film sem gledal pred kakimi 7 leti pa mi ni bil smiselen preveč.Zdaj,ko sem pogledal serijo pa mi je bolj jasno ga bom danes pa še enkrat pogledal.Drugače pa res škoda, da je samo 1 sezona.
Najboljši v celi seriji je pa Jayne:)):)) to so smehi.

Firefly 10th Anniversary Panel

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

neboben ::

Pogledal The falling skies in je že zmerej na nivoju prve in druge sezone. Hočem samo reči, da po kvaliteti igranja serija ni primerljiva z recimo Game of thrones, je pa boljša kot je naprimer Continuum. Všeč mi je, da so vpeljal novo raso vesoljcev, ni mi pa všeč, da ti govorijo angleško.

Jst ::

Falling Skies: Meh, čudno nadaljevanje po cliffhangerju iz druge sezone. Ko sem gledal, se mi je vleklo in vleklo... Predvidljivo tudi: ko so naredili "the plan" za zjebat nuklearko, sem takoj vedel, da ne bo potekalo tako...

Sicer pa: Po Japonski nuklearni katastrofi vsi vemo, da lahko sesuješ jedrsko, pa se ne bo nič groznega zgodilo - v smislu, da bi bilo vsepovsod radioaktivno...

Spremljal bom, ker nimam nič drugega. Če bi imel, bi z veseljem pozabil na to serijo.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

neboben je izjavil:

Pogledal The falling skies ... je pa boljša kot je naprimer Continuum.

Falling Skies boljša od Continuum? :O Iz katere rase vesoljcev si pa ti? :P
Continuum je svetlobna leta pred Falling Skies.
Falling Skies je trenutno brez dvoma najslabša sci-fi serija. Ampak glede na to, da je poleg Defiance to trenutno edina serija z vesoljčki je ogled vseeno nujen.

2. sezona je bila pod vsako kritiko, proti koncu sezone so se sicer malenkost popravili. 3. sezona pa je že skoraj gledljiva, če gledaš z možgani na off ;)
Da pa bi to precej podpovprečno sci-fi serijo primerjal z odličnim Continuum, je pa bogoskrunstvo. Upam da se Neboben šali s tistim mnenjem zgoraj, ker drugače ga zna zadeti strela z jasnega neba :P

Pa to ni samo moje mnenje. Ocene Falling Skies so povsod komaj okoli 70%, pa še to je daleč preveč, Continuum pa je skoraj povsod nad 80%, zasluži pa si blizu 90%.
Falling Skies ima edino malo akcije vse ostalo je globoko podpovprečno. Continuum pa akcije skoraj nima ima pa odlično zgodbo in nadpovprečno dobro igro.
««
42 / 324
»»