» »

Optimalen ram ?

Optimalen ram ?

pea-zer ::

Lep pozdrav!

Imam dokaj star računalnik. Potrebujem pa malo več rama. Zanima me če kdo ve kakšen ram bi bilo smiselno kupiti. Imam namen kupiti 2x1 GB ali 2x2 GB. Zanimajo me pa konkretno MHz. Torej ali je smiselno kupiti ram ki deluje nad 800 MHz glede na mojo osnovno ploščo. Ker naprimer glede na ceno je ceneje kupiti Ram ki deluje pri 1333 MHz.

Pomnilnik (RAM) Kingston DDR3 2x 2 GB 1333 MHz (KVR1333D3N9K2/4G) stane 48.80 €
Pomnilnik (RAM) Kingston ValueRAM DDR2 2x2GB 800MHz (KVR800D2N5K2/4G) Pa stane 87.00€

Intel® Pentium® 4 CPU 3.00GHz 2.92GHz
Osnovna plošča:
Dual channel
Prescott 800
AGPx8

Hvala za odgovor v novem letu pa vam želim da srečate čim več genialnih ljudi.

mtosev ::

Ti imas zelo verjetno DDR rame.prilepi slikico cpu-zja da vidimo katere rame imas.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

virtuality ::

Slikca ne dela daj še enkrat.

Ne smeš ti kr ene rame not dat ti si dal zdej tuki 2 različna prvi jhe DDR3, ki je za novenše matične, potem je DDR2 ki je za večinoma podnožja 775 (core 2 duo/quad). Zdej pa nevem kaj imaš ti ali je to plata za DDR ali DDR2, verjetn je kr DDR tko da morš gledat.

Neke drage in dobre rame se ti ne splača kupvat, razen če misliš kaj navijat.

Pa verjetno tut ne boš mogu dat 4GB morda 1GB ali 2GB odvisno kolk ti plošča podpira (če imaš DDR rame)

Cpu-z

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

jazbec ::

ti rabiš ddr ram
si mogoče razmišljav o novem računalniku

virtuality ::

ja tako je DDR imaš pa saj ga imaš 1.5GB not ti imaš verjetno 3 paččke po 512 MB rama. Pogled noter v računalnik pa povej kolk rež za ram imaš če imaš še 4 prosto potem lahko kupiš še enega za 512 MB pa boš imel 2GB. Nevem če se ti sploh splača kupovat več kot 2 GB, ne bo se toliko poznalo kot ti morda misliš. Če uporabljaš računalnik za brskanje in lažja opravila je brezveze da bi kupoval nove rame lahko sam še eno palčko 512MB kupiš pa je. Igric itak verjetno ne moreš poganjat novejših. V poštev pride da kupiš nov računalnik za 500EUR ki bo spoben poganjati igre.

Trenutno nimam denarja za nov rač. Rabim pa glih za neko foro malo hitrejšega... ker mi nekaj šteka... tak da... Na plošči so 4 reže

Imam ploščico po 1Gb in eno po 512 obe pri 400 MHz

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pea-zer ()

aco111 ::

Torej. Na tej osnovni plošči maš lahko največ 4GB DDR rama in še AsRock osnovna plošča je ... . Za ta komp max 2GB rama čisto zadosti, če hočeš imeti hitrejši računalnik pa tak dalje ... nabavi nov računalnik. Pa za info, najcenejši DDR rami 1GB v trgovini stane 31EUR. Preštudiraj, kaj ti se sploh splača.

Lp. Allesandro.
Don't worry be happy :)

več rama se pri takšni konfiguraciji nebo kaj dosti poznalo
rajši kot da zdaj dokupuješ začni zbirat za novo mašino
za 600evrov dobiš že zelo soliden komp za poganjat igre 3 leta prez pb in ti potem služi še nekaj let-mogoče samo menjava grafe enkrat vmes
to sem malo časa nazaj sestavil enemu drugemu

Kingston HyperX 4GB 1600Mhz cl9-61.20 EUR

Samsung SpinPoint F3 1TB 32MB-60.00 EUR

LC POWER LC6600 - 600W-45.60 EUR

Xigmatek Asgard Midi Tower - Black-46.80 EUR

gigabyte nvidia geforce gtx460 1gb oc-178.80

ASUS M4A77T/USB3 - AMD 770/SB710/DDR3/am3/ATX-78.00 EUR

AMD Phenom II X4 955 black edition-151.20 EUR

Skupaj: 621.60 EUR na dinokomp+optična enota(lahko vzameš staro ali pa novo za 20 evrov)

Prescott-800-dual-channel AGP8x

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

tko to bom povedal
to je nesmisel nadgrajevat ker neboš pridobil nič
dodajanje rama ti ne bo koristilo ker je že cpu slab

kixs ::

Verjetno bi bila najvecja pohitritev na novo postaviti Windowse. Katere pa uporabljas - XP, Visto, 7 in kdaj so bili nazadnje postavljeni?

Za XP je 1.5GB rama cisto dovolj in redkokateri program bo potreboval vec.

Druga stvar pa je, kje opazis, da deluje pocasi - katere programe uporabljas in kaj na splosno delas z racunalnikom?

lp

da imaš 7 gor potem veš kaj je narobe:D
ja se strinjam
prvo formatiraj pc in daj na novo windows
če to ne pomaga pa začni zbirat za novega

dzinks63 ::

Če si na tesno z denarjem, prodaj zadevo in si kupi si nekaj rabljenega za cca 200EUR, dobiš kakšen c2d, 8800gt, 2GB rama in bo v primerjavi s tem kar imaš sedaj prava bomba.

Imam win 7. Kakšno leto (malo manj). Zadnjič sem hotel nekaj posnet s Screen Recorderjem pa je mi je štekalo... Včasih ko imam prižganih več programov mi malo šteka. Ko recimo v Photoshopu obdelujem slike tudi malo...

bluefish ::

Povsem razumljivo. Vse več programov izkorišča večjedrne procesorje, snemanje pa je sploh zgodba zase. Kaj veliko z nadgradnjo tega sistema ne boš pridobil. Raje denar, ki bi ga zapravil sedaj, vloži v nakup novega računalnika. Že kaka poceni ali rabljena varianta se bo precej poznala.

nov računalnik ni druge
tega probaj prodat mogoče dobiš okloi 100 evrov malo manj
kupi rabljenega če pa nabereš 600 evrov pa konfiguracijo ki sem ti jo zgoraj sestavil

Hvala vam za koristne nasvete!
Vredu bodite še naprej

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sestavimo najcenejši komp (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11616305 (12118) VelikiTun
»

računalnik ! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10310579 (8888) nightbird
»

Računalnik po delih

Oddelek: Pomoč in nasveti
354891 (4693) _koki_
»

vodno hlajenje