Forum » Izdelava spletišč » Zaznava brskalnika in ustrezna operacija
Zaznava brskalnika in ustrezna operacija
b3wk ::
Živjo!
Bi morda kdo vedel, kako bi izvedel naslednjo zadevico ...?
Pred vstopom na spletno stran bi se najprej odprla stran index.html, v kateri bi bila nekakšna skripta za prepoznavanje brskalnika.
Ker je spletna stran najbolje vidna in tudi izdelana za brskalnike Firefox in Opera, bi se na index.html ob zaznavi teh dveh brskalnikov (+ostalih, z izjemo IE) pojavil logotip spletne strani (po 3s bi se izvedla preusmeritev na index.php).
V primeru, da bi uporabljali brskalnik IE bi se namesto logotipa prikazalo opozorilo, da uporaba IE-ja ni primerna za ogled slednje strani (in se bo 3s vseeno izvedla preusmeritev v index.php).
Stvar sem nekaj že probaval preko
Je možno to izvesti tudi s pomočjo .php-ja?
p.s.: vem, da bi se tega problema 'najhitreje rešil,' če bi naredil še za IE poseben .css z drugačnimi nastavitvami, ampak vseeno stran ne bo tako vidna, kot v Mozilli, Operi pa še katerem drugem...
Še slika, če komu morda ni jasno, kaj sem pisal v teh 10 vrsticah
Hvala!
Bi morda kdo vedel, kako bi izvedel naslednjo zadevico ...?
Pred vstopom na spletno stran bi se najprej odprla stran index.html, v kateri bi bila nekakšna skripta za prepoznavanje brskalnika.
Ker je spletna stran najbolje vidna in tudi izdelana za brskalnike Firefox in Opera, bi se na index.html ob zaznavi teh dveh brskalnikov (+ostalih, z izjemo IE) pojavil logotip spletne strani (po 3s bi se izvedla preusmeritev na index.php).
V primeru, da bi uporabljali brskalnik IE bi se namesto logotipa prikazalo opozorilo, da uporaba IE-ja ni primerna za ogled slednje strani (in se bo 3s vseeno izvedla preusmeritev v index.php).
Stvar sem nekaj že probaval preko
<!--[if]>stavkov, pa mi ni šlo najbolje (p.s. obstaja takšen stavek tudi za Mozillo in Opero?).
Je možno to izvesti tudi s pomočjo .php-ja?
p.s.: vem, da bi se tega problema 'najhitreje rešil,' če bi naredil še za IE poseben .css z drugačnimi nastavitvami, ampak vseeno stran ne bo tako vidna, kot v Mozilli, Operi pa še katerem drugem...
Še slika, če komu morda ni jasno, kaj sem pisal v teh 10 vrsticah
Hvala!
- zavaroval slike: bluefish ()
AndrejS ::
Ponavadi sem delal strani, za katere je pisalo da potrebuješ IE... sem se pač bo bankah zgledoval.
Probaj to v php
Probaj to v php
<?php echo $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'] . "\n\n"; $browser = get_browser(null, true); print_r($browser); ?>
b3wk ::
AndrejS, Hvala za odgovor in trud!
Sem se odločil, da bom uporabil tole
http://php.net/manual/en/function.get-b...
Je daljša, ampak vsebuje ravno vse tisto, kar sem si poleg napisanega še zamislil. :)
Sem se odločil, da bom uporabil tole
http://php.net/manual/en/function.get-b...
Je daljša, ampak vsebuje ravno vse tisto, kar sem si poleg napisanega še zamislil. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | prenova spletne strani in offline za ta časOddelek: Izdelava spletišč | 1239 (940) | Ziga Dolhar |
» | PHP5 ne dela!Oddelek: Omrežja in internet | 2365 (1880) | fizikalac |
» | joomla - obnovitev straniOddelek: Izdelava spletišč | 1092 (904) | levaky |
» | Slikca pred naslovom spletne straniOddelek: Izdelava spletišč | 1486 (1210) | Tody |
» | BB forum na indexOddelek: Izdelava spletišč | 1632 (778) | root987 |